Syksyllä 4v. aloittaa syksyllä hoidon, kumpi pph vai päiväkoti?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
[QUOTE="vieras";28051294]Kumpaa suosittelette? Mietin pph:aa mutta saakohan siellä samanikäistä seuraa, päiväkodissahan vissiin jaetaan ryhmiin iän perusteella?[/QUOTE]

itse suosittelen päiväkotia. Meillä vanhempi lapsi oli 4,5v kun aloitti päiväkodissa koska pph:lla vanhimmat lapset oli 2-3v.

Lapsen päiväkoti ryhmässä on 16 lasta, mutta lapset jaetaan 3-4 lapsen ryhmään kun leikkivät tms.
 
Päiväkoti
Ilman muuta päiväkoti. Perhepäivähoidossa on toki loistaviakin tätejä, mutta jos se mätä omena sattuu kohdallesi, niin kukaan toinen aikuinen ei ole häntä ojentamassa. Pahimmillaan perhepäivähoito on kodinomainen perhehelvetti.
 
"lastenhoitaja"
Päiväkoti, ehottomasti. Pph on enempi vauvoille/taaperoille, ryhmiksissäkin on usein pientä porukkaa, monet siirtyy pk:hon 3-4 vuoden iässä, just siksi että siellä on enempi omanikäisiä ja just sen ikäisille suunnattu päiväohjelma.
 
"pojan äiti"
[QUOTE="lastenhoitaja";28051517]Päiväkoti, ehottomasti. Pph on enempi vauvoille/taaperoille, ryhmiksissäkin on usein pientä porukkaa, monet siirtyy pk:hon 3-4 vuoden iässä, just siksi että siellä on enempi omanikäisiä ja just sen ikäisille suunnattu päiväohjelma.[/QUOTE]

Meidän poika aloitti pph:lla, mutta emme olleet tyytyväisiä ja saimme vaihtaa ryhmikseen ja se oli HYVÄ.
Poika siirtyi sieltä eskariin ja mahtoiko olla 2 vai 3 muutakin jotka läksivät samanaikaisesti eskariin. Eli sekin on varmaan paikkakuntakohtainen juttu.
 

Yhteistyössä