Syksyn 2007 lapsettomuushoidoista syntyneet kullanmurut

Hei!

Onko teitä muita jotka haluatte jakaa vauva-arkea täällä.

Meillä Inkun (6 vk vanha) kanssa menee ihan hyvin. Tyttö kasvaa, mutta vatsanväänteet ja ilmavaivat häiritsevät vähän yöunia. Ollaan koetettu Cuplatonia, Rela-tippoja mutta eivät juurikaan auttaneet. Tehostettu röyhtäytys ja pienempien maitoannosten antaminen, mutta useammin näyttää jonkin verran auttavan. Kutsumme neitiä Prinsessa Rupsuseksi! Onko jollain hyviä ideoita vatsaväänteiden helpotukseksi?

Entä miten vauvanne nukkuu? Meillä on ruokailuväli öisin noin 3-5 tuntia. Viime yönä Inkku nukkui ruhtinaalliset 4.5 tuntia! Lypsän maidon koska hän ei suostu rintaa syömään, noin puolet ravinnosta tulee äidinmaitona ja lisäksi annan korviketta.

Ristiäiset on nyt viikonloppuna. Mukava saada juhlat järjestettyä tämän vuoden osalta (häät ja nyt nämä vielä).

Miten äitiysloma sujuu? Alkaako jo tuntua yksinäiseltä? Itseäni piristää ulkoilut ja reippaat kävelylenkit vaunujen kanssa. Puhelimella pidän yhteyttä tytön isoäitiin ja ystäviin. Sairausvakuutus saadaan vasta 2 kk iässä ja siihen asti pidämme tyttöä kotona "karanteenissa".
 
Profiiliin vaihdoin kuvan Sarasta 2 viikon ikäisenä.
Masuvaivoja on täällä tytöllä ollut ja äidillä hieman väsymyksen puolelle pukkaa.
Mutta ei kai tämä vaihe kauaa kestä loppujen lopuksi.

anjamarita ja Sara 3 vk 3 pv
 
1 kk neuvolassa käyty:
pituus 53cm, paino 4660g ja pää 39.2cm
Hyvin kuulemma kasvaa ja on jäntevä tyttö.
Imetän tyttöä, mutta välillä epävarmuus iskee tuleeko tisseistä tarpeeksi maitoa, annan sitten nan:ia pullosta, ei tyttö sitä kyllä paljoa syö korkeintaan 40 ml kerrallaan. Tavallisesti syöminen tyssää jo 10 ml kohdalla.

Nyt nukkuu vaunuissa ulkona itkuhälyttimen kera kun nukahti vaunuihin kotimatkalla neuvolasta.

Vatsaansa tyttö itkee välillä ja kova on pieremään mikä sitten helpottaa. Meillä nukutaan vaihtelevasti, pisimmät unet 4 tuntia. Yöllä imetän pari kolme kertaa. Tyttö nukkuu minun vieressä parisängyssä, iskä pikkumakkarissa että jaksaa töitä tehdä.

Äiti on vähän väsynyt kun iskä lähtee aamulla ennen yhtätoista töihin, hoitaa kyllä tyttöä jos hän on silloin hereillä. ja sitten iskä tulee kotiin yhdentoista jälkeen illalla ja hoitaa tyttöä jos tyttö sattuu valvomaan. On tosi pitkä päivä täällä kahdestaan vauvan kanssa kun minkäänlaista rytmiä ei vielä oikein ole. Kotitöitä aina välissä yritän tehdä jos jaksan, toisina päivinä enemmän ja toisina vähemmän.

Täällä käyn aina lukemassa näitä juttuja mutta harvoin kerkeän tai jaksan alkaa mitään kirjoittelemaan.

Päivän jatkoja kaikille :)

anjamarita ja Sara huomenna 1kk
 
Tuupe (kohta 3 kk) syö 3-4 tunnin välein. Imetyksen lopetan, koska poika turhautuu vähäiseen maitomäärään ja nukkuu sitten vain pätkiä ja on kiukkuinen illalla. Pullosta saa kunnon tujauksen kerralla ja nukkuu sen päälle hyvin. Yöllä syö kymmeneltä, kahdelta ja viideltä.

Massuvaivoihin maitohapot, Disflatyl ja jalkapohjahieronta pari kertaa päivässä 5 min. kerrallaan. Tuntuu auttavan.

lutuliini ja tuupe (kohta 3 kk)
 
Hei kaikille!
Olipa mukava, että SaaraX teki meille tänne sivuston jossa jatkaa juttuja. Meidän neiti on nyt 3,5 kk vanha ja kasvaa nopeasti. Ihmeellistä seurata miten nopeasti uusia pieniä taitoja tulee, nyt kääntyillään selältä kyljelle ja pyöritään selällään leikkimatolla. Neiti on myös oppinut tarttumaan kaikkeen ja äidin hiukset ovatkin mielenkiintoiset. Niistä saa kivan otteen!
Meillä syödään äidinmaitoa ja tuttelia, nyt on pitänyt lisätä tuttelin antamista kun oma maito ei tunnu riittävän. Neuvolasta saatiin lupa ryhtyä maistelemaan kiinteitä. Seuraavalla kauppareissulla äiti sitten ostaakin perunaporkkanapilttiä ja mustikkaherkkua ja katsotaan miten päin pienen neidin suu kääntyy. Yöt sujuvat suhteellisen hyvin, 2-3 herätystä yössä, usein se 2.
Oletteko te löytäneet toisia äitejä ja vauvoja päiväseuraksi? Meitä on kolmen äidin ja vauvan ryhmä, jotka tapaamme kerran viikossa höpöttämään ja touhuamaan vauvojen kanssa. Erittäin terapeuttista äitien kannalta.
Nyt taitaa neiti jo herätä päikkäreiltä, joten kauniita alkusyksyn päiviä kaikille!
Kuunlilja ja neiti
 
Hei kaikki!

"Inkku" täyttää tänään 2 kk ja sai lahjaksi leikkimaton. Fisher-Pricen leikkimaton koira mustavalkoisina pilkkuineen kiinnosti niin että puoli tuntia viihtyi yksistään ja sitten nukahti matolle. En raaski herättää. laitoin vain lämpimän peiton päälle. Pitää nyt seurata nukkuuko kovinkin pitkään tuolla lattialla. Vetoa ei pitäisi tuossa kohtaa olla. Neidillä on nyt painoa noin 4.8 kg ja pituus noin 58. Neuvola vasta syyskuun lopulla rotavirusrokotteineen ja ensimmäisine yhdistelmärokotteineen. Vatsavaivat on lähes poistuneet kun jätin pois kaiken: Relat, Cuplatonit ja aloin antaa ruokaa useammin mutta pienempiä määriä päivisin ja röyhtäytän tehokkaasti. Äidinmaidon erittyminen rinnoista on vähentynyt. Nyt saan päivittäin vain noin 250 ml äidin maitoa ja loppu tulee NAN-korvikkeesta. Yritän lypsää ainakin 3 kk ikään asti vaikka neuvolassa sanottiin että oletko varma että jaksat.

Minulla on vanhemmuusvalmennuksesta yksi uusi tuttava jonka kanssa aion vaihtaa numeroita että voitaisiin yhdessä käydä vauvojen kanssa ulkoilemassa. Muuten menee päivät melko yksin vielä toistaiseksi. Maanantaina laitan lapsivakuutuspaperit menemään ja alan liikkua neidin kanssa kaupungilla ja käyn työpaikallani näyttämässä. Onko teillä lapsivakuutusta tai vauvavakuutusta? Itse olen niin vanha synnyttäjä ettemme saaneet vauvavakuutusta.

Pientä nuhaa on ollut viime päivinä, mutta ei kuumetta eikä korvasärkyä. Annan keittosuolaliuosta nenään tuhinaa helpottamaan etenkin yöksi.

Viime viikolla kävimme jo autolla 2,5 h reissulla kummilassa. Käytimme vaununkoppaa ja turvaverkkoa, koska matka oli sen verran pitkä. Treenaamme mummolareissua varten. Tuolloin neidin pitäisi viihtyä 4 h matkan autossa. Miten te olette tehneet pidempiä reissuja vauvan kanssa? Vuokrasimme turvaverkon Lastentarvike-liikkeestä. On muuten tarpeen farmarimalli kun neidin kaikki sitterit, turvaistuimet, matkasängyt, vaunut etc. pakkaa mukaan, huhhuh!

Kiva kuulla Kuunliljalta miten 1.5 kk vanhempi jo kierähtää ja kääntyilee. Meillä ollaan opittu pari viikkoa sitten hymyilemään ja sitä käytetään ahkeraan. Sydän menee sykkyrälle kun näkee 2 hymykuoppaa! Vastapainoksi on tullut myös säihkähdysitkut ja surumutruhuulet kun on paha mieli. Alkaa tulla pikkupersoona tästä vauvasta. Päätä on kannateltu vatsallaan jo jonkin aikaa.

Nyt neiti heräsi ja siirtyi lämpimämpään sänkyyn, uni senkun jatkuu. Kaikkea hyvää teille kaikille ja voimia pienten ihmistaimien vaalimisessa. Tämä on ihanaa työtä, olen onnellinen tästä lapsettomien "lottopotista". Käyn välillä tsekkaamassa tuolla lapsettomuushoitojen puolella ja muistelemassa miten rankkaa aikaa nuo hoidot ovat...

Kävimme muuten Felicitas-klinikalla näyttämässä tätä neitiä hoitaneille lääkäreille ja hoitajille jälkitarkastuksen yhteydessä. Palkitsevaa heillekin nähdä terveitä vauvoja!

Hyvää syyskuun alkua kaikille! Pysykäähän lämpimänä ja kuivana sateissa!

t. Saara ja "Inkku"
 
meillä oli keskiviikkona 1kk neuvola tyttö oli 4315g ja 54cm pitkä tänään oikeasti tuli kuukausi täyteen kirjoittelen joskus kuulumisia paremmin nyt ei oikein jaksa kun meidän koira lähti eilen kohti koirientaivasta otettiin aikoinaan kun vauvaa ei kuulunut (6 vuotias kultsu ) alkoi oireilla lonkista niin päätettiin ettei saa kärsiä niin vanhempani hakivat sen ja käyttävät eläinlääkärillä hautaavat sen sitten maalle
 
Neuvolassa käyty:

Pituus 53.3 cm
Paino 4890 g
pää 40 cm

Rintamaidolla ollut viime ajat kun ei huoli pulloa oikeastaan ollenkaan, Olen yrittänyt että joisi pullosta välillä, että sitten jos tarvitsee pääsisi ilman vauvaa jossain käymään, mutta ei niin ei :ashamed:

Mahavaivat rauhoittuneet melkein kokonaan. Olen antanut 3 tippaa jekovitia ja 5 tippaa relaa aina aamuisin. disflatylia 10 tippaa satunnaisesti jos kipristelyt pahaksi äityy, cuplaton ei meillä auttanut ollenkaan.

Eilen olin huomaavinani oikean hymyn :heart: =), Sara on alkanut viihtymään pieniä aikoja katselle ja "jutellen" yksikseen, Tarkoituksena olisi nyt hankkia sellainen puuhamatto. Sitterissä ei suostu olemaan ollenkaan.

Nukahtaa aina kainaloon / syliin ja nukkuu yöt parisängyssä vieressä, Tainnut kolmet muutaman tunnin unet nukkua pinnasängyssään. Äitiyspakkauksen laatikkosängyssä ei nukkunut ollenkaan. Nukkuu 2-3 tuntia syöttöjen välissä, joskus jopa 4 tuntia.

anjamarita ja Sara 5vko+ 3pv

*muoks Me saatiin Tapiolasta Saralle lapsivakuutus joka on heti syntymästä voimassa, täytän nimittäin lokakuussa 40.
 
neuvola terveisiä...

paino 5255g
pituus 55,2 cm
pää 40,7 cm

Lastenlääkäri tutki ja Sara on kuulemma terve ja hyvin kasvaa.

Vatsavaivat loppuneet. Tyttö nukkuu päivittäin (paitsi jos sataa kaatamalla) ulkona vaunuissa sellaiset 3 tunnin päikkärit ja vielä toiset samanlaiset illansuussa. Sitten kahdeksan jälkeen menee yöunille, herää suunnilleen kolmen tunnin välein syömään eli kolmisen kertaa yössä, mutta nukahtaa heti syötyään tarpeeksi. aamulla herätään 8-10 välillä.

Nyt on ollut kiva kun on pystynyt tekemään kotihommia ja ruokaa + on ollut omaa aikaa kun tyttö nukkuu säännöllisesti eikä itkeskele pitkiä aikoja. Nukuttuakin olen saanut tarpeeksi, ei nuo yö heräämiset nukkumiseen vaikuta, heti olen saanut unen uudelleen kun neidin ateriointi on päättynyt.

anjamarita ja Sara 7vk4pv
 
Hei kaikille!
Syksy on tullut ja ainakin meillä on omat syyskiireet alkaneet; vauvauinti ja äidin omat harrastukset yhdistettynä isän menoihin niin kiirettä pitää. Meillä oli myös neuvola viimeviikolla, eli 4kk neuvola ja painoa oli 5900g ja pituutta 63cm, lääkäri kehui neitiä seuralliseksi ja jänteväksi tytöksi. Sitä hän nyt onkin, makuuasento ei kelpaa enää ollenkaan, pystyssä pitäisi olla koko ajan. Meidän kiinteän maistelukin on alkanut sujua, bataatti ja banaani on nyt menossa ja banaani on hyvää neidinkin mielestä.
Mukavaa syksyn jatkoa kaikille!
Kuunlilja ja neitokainen
 
Tervehdys pitkästä aikaa!

Toivottavasti kaikilla menee hyvin. Neitimme on jo 3 kk vanha ja sai eilen rotavirusrokotteen ja sen ensimmäisen yhdistelmärokotteen. Nyt sitten kränätään ja kärsitään vähän ruokahaluttomuudesta. Onko muilla ollut vastaavia ongelmia, ruokahaluttomuutta oli vähän jo ennen rokotuksia? Tuntuu kuin kaikki nuo opitut taidot (käsillä tavaroitten laittaminen suuhun, pöristykset ja pystyyn pönnäilyt) veisi ruokahalua, mutta uneliaisuus lisääntyy.

Hymyilyä ja jokeltelua on jo mukavasti. Tuolla pörinällä on kiva vastata äidin jutteluihin. Painoa neidillä on yli 5700 g ja pituutta 61 cm eli ihan keskikäyrillä mennään. Neiti nukkuu öisin 7.5 h pätkän ja sen perään 2 kertaa 3-4 h ja päivisin on alkanut myös käydä tirsoilla mikä on hyvä juttu. Eli laitamme hänet nukkumaan illalla kahdeksan aikaan ja jos hyvin on niin 3-4 välillä syötän ja sitten 6-7 aikaan jonka jälkeen vielä uni maistuu vielä aamu yhdeksään. Miten teillä muilla sujuu yöt. Äiti voi mainiosti koska unen määrä on näinkin hyvä.

t. Saara
 
Hei!
Me osallistutaan sellaiseen rokotustutkimukseen jossa tutkitaan aivokalvontulehdus rokotetta, sen lisäksi tyttö saa normaalien rokotusten lisäksi hepatiitti-b ja pneumokokki rokotukset.
Eilen oli eka rokotukset kaksi piikkiä toiseen jalkaan ja 1 piikki toiseen, voi sitä huutoa. Eilen illalla ja tänään on ollut lämpöä (eilen myös oli itkuinen ja pistoskohdat aristi + väsynyt) sellaista 38 - 38,3, olen antanut suppoina parasetamolia 100 mg eilen kaksi kertaa ja tänään kerran. Meillä ei vaikuttanuut ruokahaluun.

Meillä tyttö syö n. 3-4 tunnin välein ympäri vuorokauden, Nyt on ollut viimeiset kaksi viikkoa täysi-imetyksellä. No eihän se korviketta aiemminkaan huolinut kuin 20-40 milliä kerralla. Meilläkin jokeltelee ja hymyilee jonkin verran. Rokotus paikassa eilen mittasivat painon 5,4 kg ja pituuden 57 cm, ensiviikolla neuvolassa sitten tarkemmat mitat.




Kuvassa Sara 2 kk

Olisi kiva jos muidenkin kuulumisia ilmestyisi tänne?

Hyvää syksyä!

anjamarita ja Sara 2kk8pv
 
Bee
Moikka pitkästä aikaa!

Meillä tyttö täyttää parin päivän päästä 3kk ja on jo kovin iso tyttö! Äidin pikkuvauva on jonnekkin vaan hävinnyt.. :'( Pituutta on n.60cm (voi olla enemmänkin) ja painoa n.5,5 kiloa, hoikka tyttö siis. Huomenna on 3kk neuvola ja saan tarkat mitat vasta silloin.

Tytöllä on ollut aivan ihana päivärytmi ihan pikkuvauvasta saakka. Päivät touhutaan muutamien torkkujen kera ja illalla käydään nukkumaan n.19.30. Yöllä syödään 3.5h välein. (täysimetyksellä mennään edelleen) Aamulla heräillään n.8.30.

Nyt tytöllä tuntuu kylläkin olevan tiheän imun-kausi, viime yölläkin syötin muistaakseni 8 kertaa! Onko muilla ollut samanlaista?

Kädet meillä hoksattiin eilen ja voi sitä ihmettelyn määrää! Suloisen näköistä touhua kun toinen yrittää kovasti saada kädet tottelemaan ja sitten meneekin jo hermot kun ei heti onnistu... =) Hymyä riittää meillä myös, mutta varsinaista naurua ei ole vielä tullut kuin pari kertaa. Kovasti pitäisi jatkuvasti seurustella!

Sellaista meille kuuluupi, mitäs kaikille muille?? Onko teillä muilla muuten ollut levottomuutta aamuyöstä näin 3kk iässä? Klo 5 alkaa melkein joka aamu hirveä ähinä ja tohina, kädet seuhtoo kuin ropellit, mutta tyttö on silti ihan unessa. Ihmeellistä touhua.. :eek:

Bee ja Lotta-tyttö
 
Hei!

Meidän tyttönen on jo 4 kk ja naureskelee, pyörii matolla kuin tuntiviisari kolmekin kierrosta niin että pää on paikallaan ja peppu ja jalat vitoo. Sai 2. rotavirus rokotteen ja nyt taas vatsaa kipristelee. Ihana tyttönen, käkättää ja kiskoo suuhunsa kaikkea mitä saa. Nyt alan antamaan kiinteän ruoan maistiaisia ja lopetan tuttipullojen keittämisen. Arki sujuu hyvin ja päivisin ei ehdi tehdä niin paljon kuin haluaisi huushollin eteen mutta väliäkös sillä. Pääasia että tyttö kasvaa ja voi hyvin.

Aamuyölevottomuutta ei ole mutta välillä tyttö näkee huonoa unta, itkee mutta tyyntyy sitten itse tai tutista takaisin uneen. Välillä myös nauraa käkättää unissaan!

Paino 6350 g pituus 63,5 cm.

Tässä kuulumisia meiltä, kiva lukea teidän kaikkien kuulumisia!

t. Saara ja "Inkku" 4 kk 2 pv
 
Sara kanssa neuvolassa käyty:
Pituus 60,8 cm
Paino 5875 g
Pää 42 cm

Paino nousee neuvolan mukaan liian hitaasti. Muuten kaikki OK. Sarakin sai 2. Rotavirus rokotteen tänään.

Päivärytmi tasoittunut, herää noin klo 8-9, noin 10-11päikkäreille herää kahden maissa. nukkuu vielä pari kertaa nion ½ tuntia ennenkuin klo 20 mennään nukkumaan. Yöllä syö noin klo 1, 5 ja 7.

Minulla maidon eritys vähentynyt (huomasin sen pari viikkoa sitten) ja heti huomattuani asian aloitettiin soseiden maistelu. Nyt menee noin ½ purkkia kasvis.sosetta päivässä ja saman verran hedelmä sosetta. Imetän sen minkä maitoa tulee, pullosta nania Sara ei huoli (on kokeiltu erilaisia pulloja ja erilaisia tuttiosia). Syön 4 kertaa vrk ja juon kahvien ja muiden lisäksi 2 l kannullisen.

Neuvolan täti neuvoi laittamaan kasvis-soseeseen 1 tl ruokaöljyä. ensiviikon perjantaina katsotaan sitten onko paino noussut. Niin ja ei saa tressata ja pitää nukkua jne.....


anjamarita ja Sara 3kk9pv
 
Tuupen terveiset tietokoneen ääreltä isänpäivän aamuna (koittaa tunkea sormiansa näppäimille). Herätään viideltä joka aamu. Onneksi minä olen aamuyövirkku. Siirryimme yläkertaan "toimistohommiin", että iskä saa rauhaisat aamu-unet. Tuupe piirteli jo onniteluKO-rtit o-ou siiis koz< kortin. Onpas hankalaa kirjoittaa vauvan kanssa.

tuupen paino jo 8320. Tätä poikaa en paljon jaksa sylissä hyppyytellä. Ei vielä kääntyile sängyssäkään vaan odottelee laiskana poikana, että joku tulee kääntämään. Soseille sanoo ei kiitos ja työntää kielen lusikan tielle. On ruvennut vetämään maidot henkeen, joten laitamme joka pulloon vähän apteekin muunnettua maissitärkkelystä sakeuttamaan juomaa. Vellit lisäksi maitotutilla.

Hyviä kuvia on saatu. Yritän etsiä taannoisen kuvanlaitto-ohjeen, joskus onnistuin kuvan laittamaan tekstin höysteeksi.

hyvää syksyn jatkoa kaikille.

lutuliini ja tuupe 5 kk 8 pv
 
Hei kaikille!
Meidän pikku neiti täytti maanantaina 6kk. Neuvolakäynti oli samalle päivälle, pituutta oli kertynyt 67cm ja painoa 6730g, terve ja puhelias tyttö. Neiti onkin keksinyt uusia juttuja joka päivä, sitterissä ei enää istuta vaan könötetään etukenossa. Lattialla ei myöskään enää pysytä paikallaan. Ihanaa seurata pientä.
Hyvää syksyn jatkoa ja alkutalvea kaikille!
Kuunlilja ja pieni
 
Hei taas!

Meillä on alettu maistella kiinteitä ruokia myös. Ihan niin ei käy kuin Tuupen kanssa. Inkku pisti kolme teelusikallista porkkanaperunasosetta poskeen maksimissaan viime viikolla ja nyt treenataan mustikkasoseella. Onko teillä pidemmällä olevilla jo vinkkejä mitä kannattaa antaa maistettavaksi? Ajattelin bataattia ja päärynäsosetta seuraavaksi? Mitä lempimakuja teidän pienokaisilla on? Tyttö menee nukkumaan klo 20 ja herää syömään nykyisin klo 2, 5 ja sitten herätään kunnolla klo 8.

Tyttö tykkää myös istuskella sylissä, ei millään makuullaan. Erityisen hauskaa on seistä äidin tukemana jaloillaan äidin sylissä tai hoitopöydällä vaikka jalat onkin välillä kuin spagetit.

Saara ja Inkku 4 kk 17 pv

t. Saara ja Inkku
 
Neuvolassa käyty;
Pituus 62,2 cm
Paino 6390 g
Pää 42,7 cm
Nyt oli painokayrä jo nousu suunnassa eli jatketaan samaan malliin.

Kolmesti päivässä olen antanut soseita menee noin purkki kasvista (kaikkia 4 kk lajeja on syöty) terästettynä ruokaöljyllä ja purkki hedelmää päivässä.

Sit juo imetyksen lisäksi velliä noin 1-2 purkkia päivässä. Ei suostu maitoa pullosta juomaan vaan velliä (perunaporkkana ja maissi) maitotutilla juo, vellitutista tulee liikaa ja ei suostu sillä juomaan.

Nyt ulkona nukkuu vaikka oli aamulla 6,5 astetta pakkasta.

anjamarita ja Sara ensi ti 4 kk
 
meillä on kans aloitettu kiinteät porkkana perunaa syö jo ja laittaa iten nam nam ja jos ei saa tarpeeksi niin suuttuu ja huutaa eli tempperamenttiä löytyy, otettiin joulu kuvia niin kävin päivittään profiiliin kuvan venlasta tonttuna
 

Yhteistyössä