Synnyttäminen yksityislääkärillä

  • Viestiketjun aloittaja mäyrä
  • Ensimmäinen viesti
mäyrä
Tässä yksi vasta lasta suunnitteleva nainen. Haluaisin tietää yksityisellä lääkäriasemalla synnyttämisestä. Enkä tarkoita erikoismaksuluokka-järjestelmää, vaan ihan rehellisesti kallista yksityislääkäriä :hug: .

Onko kukaan synnyttänyt yksityisellä? Onko vaihtoehtona silloin vain sektio, vai tarjotaanko jossain päivysluontoisia synnytyspalveluja? Entä hinta? Löytyykö pääkaupunkiseudulta yksityisiä synnytysmestoja?

Yksityisneuvoloitahan on paljonkin ja se on mielestäni ihan huippujuttu jo senkin takia, että kunnallinen puoli on tavattoman ruuhkainen, enkä halua olla ruuhkauttamassa palveluita lisää, jos kerran minulla on varaa yksityisneuvolaan.

Mutta yksityissynnytyksestä ei tahdo saada tietoa mistään, niin että käännyn tässä asiantuntijoiden eli äitien suuntaan. Onko ihan turha toivo tässä maassa?
 
Käsittääkseni synnyttäminen yksityisesti ei Suomessa onnistu. Siinä on sellainen järki, että varalta jos jotakin tapahtuu, pitäisi paikalla synnytysläkärin, anestesialääkärin ja leikkaussalivalmiuden lisäksi olla lastenlääkäri ja lasten tehohoidon yksikkö. Tämä vaan on yksinkertaisesti liian kallista. Pitääkö muuten paikkansa, että myös EML on poistunut?
 

Yhteistyössä