Synnytyksen kesto?

  • Viestiketjun aloittaja "ap"
  • Ensimmäinen viesti
Lähti vesien menolla puol viiden aikaan iltapäivällä, supistelu alkoi heti säännöllisesti ja reippaasti, taisi kuitenkin mennä niin et alkamisajaksi laitettiin klo 22. Yöllä kahden aikaan saliin ja vauva parkas yhdeltä päivällä, ponnistusta kaks tuntia.
 
Mulla oli harjotussupistuksia koko illan, mutta olivatkin ilmeisesti sitten avanneet paikkoja. Sairaalaan lähdettiin heti parin kipeän supistuksen jälkeen (olivat todella kipeitä ja tulivat tiuhaan). Sairaalaan päästyä kätilö totesi, että paikat on 9cm auki ja 1h 45 min siitä ensimmäisestä, kipeästä supistuksesta oli tyttö syntynyt. Ja rv oli 39+3, ensimmäinen ja (tällä hetkellä) ainoa.
 
Mun synnytyksen kestoksi on kirjattu 31h30min. Oikeasti ekasta kipeästä supistuksesta (jonka jälkeen tihenivät nopeasti niin, että tuli jopa minuutin välein) kesti 48h ennen kuin vauva oli ulkona. Ponnistusvaihe 3h20min. Kaikki voimat oli mennyt niin eipä tuo ihme. Vauva vedettiin lopulta pihdeillä ulos.

Tuon takia mä en oikein osaa huolestua mistään harkkasuppareista tai jos nyt rehkiessä supistaa, vaikka pitäisi muka levätä ja välttää tuollaista. Paskat ne supparit mitään aikaiseksi saa...
 
vierailija__
Synnytysvalmennuksessa sanottiin, että jos lapsivedet menevät yöllä niin voi odottaa aamuun ennen kun menee sairaalaan. Itsellä kuitenkin kävi niin, että vedet menivät yöllä ja lähdin heti sairaalaan ja lapsi syntyi alle 2h vesien menosta. Näin siis ensimmäisen lapsen kanssa.
 
vierailija
Synnytyksien kokonaskestot, sisältää siis myös jälkeisvaiheen:

1: 4h 55min, käynnistyi itsekseen supistuksilla
2: 50 min, käynnistyi itsekseen supistuksilla
3: 1h 45min, käynnistettiin kalvojen puhkaisulla
4: 1h 40 min, käynnistettiin kalvojen puhkaisulla
 
Eka synnytys kaikkiaan n.11h joista ponnistus 1h40min.
Toinen synnytys kaikkinensa alle 3h, ponnistus 17min.
Kolmannen synnytyksen kestoksi on merkattu 6h (ekasta supistuksesta syntymään), kun supistukset ei missään vaiheessa ollu ees kipeitä tai säännöllisiä, vaan nukuin ponnistusvaiheen alkuun asti..
 
vierailija
Ensimmäinen (ja tähän mennessä ainoa) lapsi: avautuminen 1h, ponnistus 5 min. Synnytys oli helppo ja toipuminen nopea, ja lapsikin sai heti 10 pistettä.

Sanoivat, että seuraavan lapsen kanssa sitten vauhdilla synnytyksen ensimerkeistä sairaalaan, koska yleensä uudelleensynnyttäjien synnytykset ovat nopeampia kuin esikoistaan synnyttävien.
 
Käynnistyksellä lapsen syntymään meni 5vrk. 2 päivää sytotec lääkitystä, yksi päivä ballongi, neljäs päivä kalvot ja oksitosiinitippa ja siitä lähti supistukset todella käyntiin ja tarvitsisin kivunlievitystä. Tippa laitettiin yöksi tauolle että sain levätä ja aamulla kuudelta takaisin. Siitä vielä päivä ähinää ja varsinainen ponnistusvaihe n 2,5h. Ja lopulta jouduttiin kuitenkin leikkaamaan.. ja ensimmäinen lapsi.
 
vierailija
Synnytys käynnisty vesien menolla. Ja siitä heti alko säännölliset kunnon supistukset. Soitin sillon synnärille ja ne vähä naureskeli että tuskimpa nyt mikään kiire on kun oon ensisynnyttäjä mutta rauhassa pikkuhiljaa lähtee tuleen sinnepäin (matkaa noin 1h). Noin 1,5 h sen jälkeen sanoin miehelle, että pakko lähtee ei pysty enään oleen. Päästiin synnärille niin käskettiin tarkkailuhuoneeseen odottaan ja laitettiin käyrille. Kätilö sano että tulee pian kattoon kohdunsuun tilanteen ja sit jos on tarpeeks auennut niin saan epiduraalin. No siitä sitten ku kätilö tuli ja katto niin totes vaan että olis se pitäny uskoo täälä ollaan 9cm auki, että nyt mennään sitten luomuna ei auta muu. Teki mieli kyllä kirota se alimpaan helvettiin siinä vaiheessa, ku olisin tosiaan sen kivunlievityksen halunnu. Synnytyksen kokonaiskesto oli 3h 50min ja siitä 15min ponnistus. Jälkeenpäin ei kyllä oo yhtään harmittanut se etten epiduraalia saanu :)
 
vierailija minäkin
1. Suunniteltu sektio perätilan vuoksi, 2.Ilman kivunlievitystä 8t kotona ja 2t sairaalassa, josta 10min ponnistus, 3.Ilman kivunlievitystä 3t kotona ja 30min sairaalassa, josta 0min ponnistus (pää syntyi ilman ponnistuksen tarvetta). 4.heräsin supistukseen,join kupin kahvia, pidätin taksimatkan (12min) ja sairaalassa kätilö ja mies vaihtoi äkkiä mulle kaavun, kalvojen puhkaisu ja 0min ponnistus.
 
vierailija
Itselläni meni ekasta vedet keskiyön aikaan laskettuna aikana mutta jouduttiin käynnistämään kun ei alkanut tapahtua. Hidastavat tipat sain seuraavaa yötä vasten että saan hetken nukkua ja rumbaa jatkettiin myöhemmin. Kestoksi merkattiin 17h mutten muista yhtään mistä laskeminen aloitettiin. Ponnistusvaihe noin. 50min.
 
vierailija
Lapsivesi meni aamulla klo 10, sairaalaan soitin klo 12, että monelta tulen käymään, jos ei supistele. Sairaalassa käytiin klo 21 kuuntelemassa sydänäänet, pääsin vielä kotiin. Supistukset alkoivat joskus klo 24 jälkeen kunnon voimalla. Sairaalaan noin 1.30, suoraan sisään. Lapsi syntyi klo 7.30, olisi tullut paljon aiemmin jos olisi mahtunut itsekseen ulos ilman apua. Eli supistuksista noin 7-7.30 h. Jos toinen tulee, lähden sairaalaan heti kun supistukset alkaa, ettei kotiin synny, kun nyt on tilaa tulla sukkana läpi...
 
vierailija
Käynnistyksellä lapsen syntymään meni 5vrk. 2 päivää sytotec lääkitystä, yksi päivä ballongi, neljäs päivä kalvot ja oksitosiinitippa ja siitä lähti supistukset todella käyntiin ja tarvitsisin kivunlievitystä. Tippa laitettiin yöksi tauolle että sain levätä ja aamulla kuudelta takaisin. Siitä vielä päivä ähinää ja varsinainen ponnistusvaihe n 2,5h. Ja lopulta jouduttiin kuitenkin leikkaamaan.. ja ensimmäinen lapsi.
Melkein sama: 4 vrk ennen kuin lapsi syntyi: pv 1 sytotec, pv 2 ballongi, pv 3 oksitosiinitippa, pv 4 oksitosiinitippa (klo 6-15), päivän päätteeksi sektio.
 
vierailija
Mulla kesti ekan kanssa 2 tuntia, koska hän halusi tulla vauhdilla maailmaan. Eka syntyi kuukauden etuajassa. Toinen synnytys kesti 4 tuntia ja hänkin syntyi kuukauden etuajassa.
 

Yhteistyössä