Synnytyksesi kestot/pituudet?

  • Viestiketjun aloittaja "Vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"Vieras"
Kuinka pitkiä ovat synnytyksesi ollut? Oliko käynnistetty ja minkä takia vai syntyikö laskettuna aikana vai yli? Oliko kivunlievitystä vai ihan luomuna? Oliko suurta eroa esikoisen ja toisen/muiden lasten välillä?

Mulla esikoinen käynnistetty rv 37 raskausmyrkytyksen takia. Ensimmäisestä cytotecista ei käynnistynyt, toisesta käynnistyi. La aamuyöstä meni vedet, klo 6 alkoivat supistukset, jotka loppuivat epiduraalista. Vauva syntyi vasta sunnuntai-iltapäivällä imukuppivedolla eli synnytyksen kesto:

Avautumisvaihe 35 t
Ponnistusvaihe 1,5t
 
"kukin tyylillään"
1. Kesto 4 h 45 min, ponnistus 3 min, rv 39+4, synnytys alkoi supistuksilla ja vedet meni vasta kun vauvan päähän laitettiin anturi, kivunlievitys epiduraali ja kohdunkaulanpuudute tms muistaakseni

2. Suunniteltu sektio rv 39+1

3. Kesto 7 h 15 min, ponnistus 3 min, rv 41 käynnistetty synnytys kun halusin vauvan jo ulos, jälleen vedet meni vasta kun lääkäri kävi puhkaisemassa kalvot synnytyksen edistämiseksi (tunti sen jälkeen vauva syntyikin), kivunlievitys epiduraali ja ilokaasu
 
"neljän äiti"
mulla ensimmäinen synnytys kesti 8h, josta ponnistusvaihe 29min. käynnistyi vesien menolla viikolla 37+5, kivunlievityksenä epiduraali.

toinen synnytys kesti 4h, josta ponnistusvaihe 15min. synnytys käynnistyi vesien menolla viikolla 40+1, oli luomusynnytys.

kolmas synnytys kesti 5h, ponnistusvaihe 6min. synnytys käynnistyi vesien menolla viikolla 39+1, sain spinaalipuudutuksen.

neljäs synnytys kesti 2h, josta ponnistusvaihe 4min. käynnistyi jälleen vesien menolla viikolla 38+5, oli luomusynnytys.
 
Fbjgjköhkjöh
Pisinpään on kestäny esikoisen synnytys 17,5h ja lyhin on ollu kuudennen,joka kesti 1,5h....seitsämäs synnytys oli tammikuussa ja kesto oli 3h50min kaikkinensa.keskimääräisesti n.4h on synnytykset mulla kestäny.
 
1. kesto n.10h joista ponnistusvaihe 1h40min. Käynnistyi rv 41+4 supistuksilla, kivunlievityksenä epiduraali.

2. kesto 2h50min josta ponnistus 17min. Käynnistyi rv 39+6 vesien menolla, ei kivunlievitystä.
 
"vieras"
1. 7h, ponnistus 20min.

2. 5h, ponnistus 5min (vauva ois ollu ulkona heti, mutta napanuora kaulan ja vartalon ympäri ja kätilö jarrutti tilannetta).

Molemmat käynnistetty nolla-tilanteesta.
 
Meillä
esikoinen 37+3,alkoi lapsivesien hulahduksella ,kesti n.6h./ponnistus ½h,epiduraali,vauva 3,7kg.
Kuopus 40+3,alkoi lapsiveden lirahtelulla,kesti n.5h./ponnistus n.20 min.,epiduraali,vauva 3,6kg.
Helpolla pääsin :).
 
Kaikki alkaneet supistuksilla,
1. 6h rv 39+6
2. 6h rv 40+4
3. 6h rv 40+1,
4.7h rv 39+6
Ponnistuvaiheet muistaakseni 1h10min, 6min, 20min ja 1min

Kaksi viimeistä tulleet ilokaasua nauttien, tokalla laitettiin se kohdunkaulan puudutus(ei kyllä auttanut mun mielestä), ekasta lilluin ammeessa.
 
Viimeksi muokattu:
1. Käynnistyi supistuksilla rv40+1, synnytyksen kesto 10,5h josta ponnistusta 15min, kivunlievityksinä ilokaasu ja epiduraali.

2. Jännityksellä ja kauhulla odotellaan (kesällä la) kun katselen miten kaikilla on synnytykset lyhentyneet seuraavaa odottaessa, kun 1. Synnytys oli niin helppo ja kesto mielestäni juuri sopiva, ei ollut kiire muttei liian hidaskaan..
 
Viimeksi muokattu:
No neljä päivää meni koko hommassa tokan kohdalla jos käynnistelyt lasketaan, mutta synnytys kesti 24h ja päätyi sektioon.
Käynnistettiin 2x ballonki, 2x sytotec, 2x oksitosiinitipalla sekä puhkottiin kalvot. Vedet meni siis sinä ekana käynnistelypäivänä, mutta kalvot umpeutui ja ne piti sitten kunnolla puhkoa... Syntyi lopulta siis 38+4

Esikoinen oli suunniteltu sektio jalkatarjonnan vuoksi, eikä siis ehtinyt olla mitään normaalin synnytyksen vaiheita. Hän syntyi 39+6, ei ollut luomusektio vaan puudutettiin.:xmas:
 
1. Vedet meni 38+0, synnytys käynnistyi itsestään 38+2 ja kesto oli 3 tuntia josta ponnistusvaihe 20min.

2. Käynnistyi supistuksilla 41+3, kesto samat kolme tuntia josta ponnistamista 14min.

Ekassa epiduraali, toisessa luomu.
 
Luonnollisesti alkoi rv 41+6, eli yliaikaisena syntyi. Kivunlievityksenä oli lähinnä aquarakkulat, sillä ilokaasu ja epiduraali ei tehonnut yhtään.

Avautumisvaihe kesti n. 14 tuntia, ponnistusvaihe 20 minuuttia.
Kolmannen asteen repeämät tuli, episiotomiaa ei tehty.
 
1. käynnistetty tipalla kun omat supistukset eivät alkaneet lv menon jälkeen, kesto tipan laitosta. 10 h 10 min, ponnistusvaihe 46 min. rv 40+5. Epiduraalin ja pudendus -puudutteiden voimin mentiin.

2. Lähti itekseen käyntiin. Kesto 2h 35 min, joista ainakin puoli tuntia meni matkaan :). Ponnistusvaiheen kesto 3 min. rv 42+0 ja luomuna syntyi.
 
Viimeksi muokattu:
[QUOTE="tietämätön";28367675]Mistä sen tietää? Lukeeko sen jossain neuvolakortissa tms? Kaikki aina kysyvät, enkä osaa vastata :ashamed:[/QUOTE]

Neuvolakortissasi lukee :) Siellä synnytyksen tiedoissa.
 
[QUOTE="tietämätön";28367675]Mistä sen tietää? Lukeeko sen jossain neuvolakortissa tms? Kaikki aina kysyvät, enkä osaa vastata :ashamed:[/QUOTE]

En tiedä mistä sen voisin katsoa, mutta muistan vain lääkärin sanoneen jollekin toiselle, että 24h sitten alkoi ja nyt pitää leikata...Tai jotain tuollaista.
 
2x
Esikoinen: perätilan vuoksi suunniteltu sektio 41+2 (odoteltiin rv 41 saakka lähtisikö itsekseen tulemaan, jolloin olisi siis saanut yrittää alatiesynnytystä.
Kuopus: supistuksia vartin välein 3 vrk, varsinainen synnytyksen kesto taisi olla 18h, ponnistusta 1h10min. Syntyi 42+0 eli hyvin ovat mahassa viihtyneet. Amme, akupunktio, joku kipupiikki ja 7 sentin kohdalla epiduraali (Ah!)
 
"tietämätön"
Neuvolakortissasi lukee :) Siellä synnytyksen tiedoissa.
Tarkistin, ei ole täyetty koko sivua.. Mulla on se pitkä potilaskertomuskin, mutta ei sinnekään muistaakseni ole erikseen merkitty kauan kesti.
Kalvot puhkaistiin päivällä klo 13, lapsi syntyi seur. aamuna klo 6, lasketaanko se tuosta vesien menosta? Pikkuhiljaa sen jälkeen alkoi supistukset ja tunnissa-parissa olivat suht säännölliset muistaakseni.
 
"hmm"
Esikoisesta koko kesto n 20 h ja ponnistus 1,5 h. Tokasta koko 4,5 h ja ponnistus 9 min :) Esikoisesta otin vähän ilokaasua, tokasta en tarvinnut mitään. Helppoja eikä edes kovin kivuliaita synnytykisä molemmat, toka varsinkin tosi helppo. Esikoinen painoi vajaa 3 kiloa, kakkonen 3,5. Esikoinen syntyi 39+4 ja kakkonen 39+0.
 

Yhteistyössä