Synnytyksestä 3kk--Raskaanako??

  • Viestiketjun aloittaja teräsmamma
  • Ensimmäinen viesti
teräsmamma
Eli onko mammoja jotka ovat tulleet pian synnytyksen jälkeen uudestaan raskaaksi??
Imetyksen lopetin kun vauva oli 1,5kk ikäinen ja nyt mietin pohdin jännitän että mahdankohan olla raskaana,kun menkkoja ei näy ei kuulu.alamahaa vihloilee kuin menkat olis alkamassa ja nyt vkon verran ollut tuntemuksia että pian lorahtaa. Ehkäisyä....ei ole ollut... :/,mutta eikös sen pitäis olla niin että synnytyksen jälkeen tarvis tulla yhet menkat ennenkun voi tulla raskaaksi... kai..
Rinnat ovat edelleen ihan normaalit ym ettei sen puoleen,kannattaako vaan odotella menkkoja alkavaksi vai mitähän tässä nyt tekis?
Voisiko olla mahdollista että olen jälleen raskaana ja jos olen niin onko se kuinka "riskialtista" kun synnytyksestä ei tosiaan ole kun se vähän vajaa 3kk:tta..??
Vastauksia kaipailisin todella kipeästi!!
 
kiesus sentään

Ehkäisyä....ei ole ollut... :/,mutta eikös sen pitäis olla niin että synnytyksen jälkeen tarvis tulla yhet menkat ennenkun voi tulla raskaaksi... kai..

--> eikö nykypäivänä ihmiset tiedä vieläkään, että aina kun häärää ilman ehkäisyä, niin voi tulla raskaaksi. Siinä ei auta imetykset tai muut tekosyyt.
 
bibo
Kyllä kai sitä raskaaksi voi tulla hyvinkin nopeasti synnytyksen jälkeen. Näin ainakin on käynyt tuttavilleni. Lapsilla ikäeroa on sen verran, että toinen on saanut alkunsa kun synnytyksestä on mennyt muutama kk.
 
Näinhän se on, että ensimmäinen ovulaatio tapahtuu noin kaksi viikko ennen kuukautisten tuloa. Eli ovuloit kerran ennen yksiäkään kuukautisia ja näin ollen on mahdollisuus jäädä raskaaksi ilman yksiäkään kuukautisia synnytyksen jälkeen. Toivottavasti raskaus on toivottu!!!
 
Imetys ei todellakaan suojaa oikeasti raskaudelta, ja sinä et ole edes enää imettänyt, joten tietysti voit olla raskaana. Ja ei siihen mitään kuukautisia tarvita.

Mutta toisaalta, ihan normaalia on sekin että kuukautiset raskauden jälkeen tulevat miten sattuu, niin että testaa nyt ihan rauhassa.

Varmaan ainut tilanne jossa yhdynnässä ei oikeasti voisi tulla raskaaksi, on kun on jo valmiiksi raskaana.
 
Niinpä, raskaaksi voipi tulla lähes aika piankin synnytyksen jälkeen... tuttavani lapsilla on ikäeroa 10kk :whistle: , että laskea siitäkin, että voi tulla raskaaksi ja hänelle ei ehtinyt tulla yksiäkään kuukautisia. Lapsi on kuitenkin toivottu ja rakastettu lapsi, vaikka tulikin pikkuisen etuajassa mitä vanhemmat luuli ;) Ensimmäistä yrittivät pitkään...
 
teräsmamma
JOs nyt olisin raskaana,olisi lapsi meille 3s,ei yrittämällä yritetty eikä suunniteltu,mutta toivottu aina!!! Meillä on 2poikaa ja tyttö olisi tulevaisuudessa vielä haaveena saada ja jos nyt raskaana olisin olisin tietenkin iloinen ja odottaisin lasta syntyväksi ja tervetulleeksi maailmaan.
Halusin vain kysellä heiltä joilla kokemusta on raskaaksi tulemisessa näin pian,en haukkuja toivonut saavani,eikai se minusta huonoa ihmistä ja äitiä tee jos ehkäisyasiat retuperällä. Kai tiesitte että vahinkokin voi olla ja on rakas,ihan yhtä rakas kuin mikä tahansa muukin lapsi.
 
En tarkoittanut aikaisempaa viestiäni ilkeään sävyyn. :ashamed: Harmi jos sen niin käsitit. Anteeksi!

Mukava silti kuulla, että lapsi on tervetullut jos olet jo raskaana. Ei muuta kuin testiä tekemään ja onnea täältä toivottelen!
 
ahh
Mikä tässä nyt on se ongelma? Olette olleet ilman ehkäisyä.. tottakai voit olla raskaana. Kai sinä nyt sen tiesitkin kun lapsi on jo ennestään...? Jos ei lapsia halua, on olemassa erilaisia ehkäisyvälineitä. Meillä ne opeteltiin jo yläasteen terveystiedon tunneilla. Ja päivitystä tietoihin saa neuvoloista!
 
itse tulin raskaaksi imetyksestä huolimatta, kkukautiset alkoivat kyllä melko pian kun jälkivuoto loppui. siis vauva oli tuolloin 3kk kun tulin uudestaan raskaaksi ja hyvin meni uusi odotus...en oo kuullu että siitä jotain haittaa olisi
 
teräsmamma
Ahh,ongelmaahan ei sinänsä ole,tietenkin jos lapsi tulee näin pian toisen syntymän jälkeen on mietteissäni se,että kuinka pärjään. JOskin tiedän ja olen sen varran vahva ihminen,ja muutenkin ainahan jotenkin jaksaa ja pärjää. Elämä opettaa.
Ja nyt kun tänne kirjoitin halusin edelleenkin vain kysellä muiden samanlaisessa tilanteessa olleiden/olevien kanssa jakaa tuntemuksia.. Ja halusin vain varmistella että onko mahdollista.. :/ Itse en ole sellaista ihmistyyppiä että soittelisin neuvolaan jokaisesta pienestäkin mietteestä ja tuosta ylä-aste iästä on reilu 10vuotta,eikä siellä nyt niin tarkasti mielestäni asioita puitu.. :/
Haluaisimpa kysyä,että miksi ihmeessä sitten on tälläisiä palstoja,jos kerran terveysopin tunneilla kaikki olisi pitänyt oppia?!
Mene ja tiedä.
 
voi kiesus sentään
Siis en minkään pahalla kommentoinut, mutta EDELLEEN ihmettelen sitä, kun aikuinen ihminen kysyy sitä, että voiko olla raskaana jos on ollut yhdynnässä ilman ehkäisyä :eek: Ei se oppi kyllä yläasteen jälkeen pitäisi mielestä haihtua...
 
Minä aloin odottomaan toista kun esikko oli noin 6kk,
menkat alko synnytyksen jälkeen ja oli noin 3kertaa ja sit loppuivat..tein raskaus testin ja näytti negaa..
soitin sit ehkäsy neuvolaan ja sanoivat että soita uudestaan ku menny 1v synnytyksestä jos eivät ole alkaneet voi myös johtua hormoneista että loppuvat.
Tein sit vielä testin maaliskuussa ja oli +,ja nyt ootellaa toista syntyväks syyskuussa..
hyvin on raskaus edennyt eikä ole ollut mitään ongelmia..
 

Yhteistyössä