Synnytysajan lyheneminen toisessa raskaudessa

  • Viestiketjun aloittaja Nopeako
  • Ensimmäinen viesti
Nopeako
Paljonko teillä on synnytysaika lyhentynyt toisessa raskaudessa?

Itselläni esikoinen syntyi nopeasti. Koko synnytysaika 4h 55min (avautumisvaihe 4h 30min, ponnistuvaihe 17min, jälkeisvaihe 8min).

Nyt toista odotan viikoin 37+4. Reilu viikko sitten oli kohdunsuu jo 3cm auki.. meiltä on sairaalaan 80km matka. Jännittää vähän että ehdinkö sairaalaan asti vai syntyykö ambulanssiin.. :whistle:
 
kolmatta haaveilen
Esikoisen aikaan avautumisvaihe noin 8h 30min ja ponnistus 33minuuttia. Kuopuksen aikaan n.6h ja parikymmentä minuuttia ponnistusta. Vähän lyheni toisessa synnytyksessä. Esikoista odottaessa supistuksia oli paljon enemmän, siis ennen synnytystä ja paikat olivat valmiit aiemmin, kuopuksen aikaan supistuksia ei juuri ollut, paitsi ite synnytyksessä ja paikat ei läheskään niin kypsyneet. Esikosta sanottiinkin että olis saanu pari viikkoa viel olla navan alla ja kuopus syntyi lähes 2vkoa yli lasketun ajan.. Meni vähä ohi aiheen mutta.. innostuin vaan niin kirjoittamaan.. :ashamed:
 
Eipä ole niin varmaa, että synnytys aika lyhenee toisesta. Ensimmäinen tuli 8,5 tunnissa, josta ponnistusta n8min. Toinen kesti 14t josta ponnistusta 45min. Papereissa tosin luki, että synnytys hieman pitkittynyt....
Nyt jännityksellä kolmatta odotan viikolla 35 :wave:
 
Esikoinen 4,5h.
Toinen 2,5h.
Kolmas 2h15min.
Neljäs 1h36min.

(Meillä on matkaa synnärille 90km ja viimeisin synnytys meni niin vauhdikkaasti, että poika syntyi synnärin aulaan. Viimeisimmässä lääkärintarkastuksessa oli kohdunsuu parille sormelle auki. )
 
Esikoisen synnytys alkoi lapsivesien menolla yöllä 03.30. Sairaalassa oltiin klo 6, supistukset ei voimistuneet niin tippa laitettiin klo 10, poika syntyi klo 16.07. Synnytyksen kestoksi laskettiin alle 5 tuntia, eli siitä kun supistukset oli vihdoin käynnissä, mutta lapsivesien menosta n.12 tuntia.
Toinen synnytys alkoi supistuksilla klo 17, sairaalaan menin keskiyöllä, tyttö syntyi klo 5 aamulla. Eli synnytyksen kestoksi merkittiin 12 tuntia.
Eli mulla ei toinen synnytys ollut nopeampi. Nyt odotellaan kolmatta.
 
Jonnakar harmailee
Ekasta noin 15 tuntia, ponnistus 29min.

Tokasta noin 5 tuntia, ponnistus 9min.

Kolmannen kestoa vielä jännäilen.. Toivottavasti edes vain sen noin viisi tuntia..

=)
 

Yhteistyössä