Tässä yksi aivan ihana täytekakkuohje!
Ananasrahkatäytekakku
Pohja:
2:n munan perus sokerikakkupohja
Täyte:
6dl kuohukerma
1prk maitorahka
2prk ananasmurskaa (voi laittaa muutakin, esim. persikkaa, mansikoita ym.)
8-9 liivatelehteä tai vastaava määrä liivatejauhetta
1dl mehua (ananaspurkista tai muuta)
1/2-1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
Tee ensin kakkupohja.
Kuumenna mehu kattilassa.
Sulata liivate joukkoon.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita kerma, rahka, sokerit ja ananas kulhossa.
Lisää liivatemehu.
Kaada rahkaseos täytekakkuvuokaan ja laita päälle jäähtynyt kakkupohja. Laita kakku jääkaappiin jäähtymään/jähmettymään yöksi.
Juhlapäivänä sitten kumoa kakku lautaselle ja laita kuumalla vedellä kasteltu rätti vuoan päälle, jolloin rahkaosuus hieman pehmenee ja irtoaa vuoasta paremmin. Voit koristella kakun pursottamalla kermaa päälle tai muulla tavalla.