Syödäänkö teillä E-kirjaimia?

  • Viestiketjun aloittaja äitee
  • Ensimmäinen viesti
äitee
Oletteko huomanneet miten paljon E-lisäaineita kätkeytyykään aivan tavallisiin tuotteisiin? Kaupassa saa etsimällä etsiä ns.puhtaita tuotteita ja kun esim. löytyy marinoimaton liha tms. on se puhdas tuote kalliimpi kuin vastaava lisäaineellinen versio. Ja nykyään esimerkiksi margariinit sisältävät paljon vettä.
 
vieras
Nykyään olen alkanut seuraamaan tuoteselosteita ja kyllä tosi paljon eetä syödään. Noissa ruokakermoissakin on tosi paljon. Pikkuhiljaa yritän jättää pois niitä tuotteita jotka voi korvata puhtaammalla. Koska ei ne eet kyllä hyväksikään voi olla.
 
Greippi
Vaikea niitä on välttää. Myös luonnonmukaiset säilöntäaineet ja monet muut luonnontuotteet on e-koodattu eli kaikki e-merkittykään ei ole vaarallista/pahasta.
 
Zoe-F
Syön tässä just Ingmanin Kalinka-jugurttia, äsken söin ruisleipää jossa margariiniä ja juustoa päällä ja Join Keisarin morsian teetä maidon kanssa ja sitten on vielä mukillinen mehua. Ei E:etä.
 
metsänpeitto
Jos tuotteen sisällössä ei lue e-koodia, ei se tarkoita etteikö jokin ainesosa olisi sellainen, joka on merkittävissä myös e-koodilla, ja jossain toisessa paketissa ehkä ainoastaan e-koodilla merkitty.

Mutta siis jonkin verran tulee e-kirjaimia syötyä kyllä, varsinkin noissa gluteenittomissa tuotteissa niitä vilisee, ihan jauhopaketissakin. Toisaalta eineksiä menee erittäin vähän, ja marinoituja liha- yms tuotteita ei ollenkaan.
 

Yhteistyössä