Syökö somali/muslimi lihapiirakkaa?

  • Viestiketjun aloittaja "Lollipop"
  • Ensimmäinen viesti
"Lollipop"
Tänään kaupan kassalla somaliäiti yllätti ostoksilla: pussillinen lihapiirakkoita. En ihan tarkkaan muista piirakan aineosia mutta kyllä siinä 100% varmasti on sianlihaa. Piirakat eivät ole valmiiksi pakattuja vaan yksittäisiä, eli onhan sekin mahdollista, ettei ole katsonut tarkemmin sitä tuoteselostetta siinä hyllyn reunasta...
 
"Minni"
no mitäpä jos tämä somali ei ollut muslimi.. ja miksi sinua kiinnostaa, vaikka olisivatkin muslimeita, jotka eivät noudata ruokarajoituksia??? Ei ne kaikki mitään fundamentalisteja ole... tsiisus taas näitä..
 
"Vieras"
[QUOTE="vieras";28930922]On myös maallistuneita muslimeja. Vai käykö jokainen suomalainen kirkkoon kuuluva sunnuntaikirkossa? Mut sellainen joka ei sikaa syö ei osta lihapiirakoita.[/QUOTE]

Tiedän maallistuneita muslimeja, mutta silti ovat tarkkoja sianlihan kanssa.

Mutta ap ei voi tietää olivatko lihapiirakan ostajat muslimeja.
 
aappp
Alkuperäinen kirjoittaja Jätkä;28930913:
Kai sä nyt sentään laskit ne piirakat??
Itseasiassa kyllä. Työni puolesta jouduin toteamaan, että niitä oli 3kpl.
En sitten tiedä onko maallistunut mutta sellainen perinteinen somaliäiti se oli, eli pää peitetty huivilla ja asuna sellainen iso lakana päällään.
 
"vieras"
Hyvin mahdollista, että se ei tiennyt että siinä oli sianlihaa. Maahanmuuttoviraston arvion mukaan 85-90% somaleista ei osaa Suomeen saapuessaan lukea tai kirjoittaa (naisilla koulutustaso on vielä heikompi kuin miehillä) ja myös suomen kielen oppiminen on aikuisiällä ja em. koulutustaustalla hyvin vaikeaa. Toisin sanoen tuoteselosteen lukeminen ei välttämättä onnistu.

Sen puoleen, mikäli ylipäätään tietää sellaisen asian kuin tuoteseloste olemassaolosta. Somalian aron paimentolaisyhteisöissä missä ruoka hankitaan itse ja valmistetaan nuotiolla teltan/majan edessä sellaisia ei erityisemmin tunneta.
 
"vieras"
[QUOTE="Vieras";28930931]Tiedän maallistuneita muslimeja, mutta silti ovat tarkkoja sianlihan kanssa.

Mutta ap ei voi tietää olivatko lihapiirakan ostajat muslimeja.[/QUOTE]

On myös niitä, jotka syö sianlihaa ja juo alkoholia.

Vanhemmat somalit tosin harvemmin kuuluu juuri näihin maallistuneimpiin. Nuoret ennemminkin.
 

Yhteistyössä