Syöttääkö kukaa lapselleen melarest tai vastaavaa unilääkettä?

  • Viestiketjun aloittaja "nukkumatti"
  • Ensimmäinen viesti
[QUOTE="akka";30750627]Miksi lapselle pitäisi syöttää minkäänlaista unilääkettä?[/QUOTE]

Ei unilääkettä tarvikaan. On niitä lapsia joilla melatoniinintuotanto ei ole tasapainossa ja unihäiriöitä autetaan sitte tablettimuodolla. Omani nukkui pahimmillaan 6h öitä eikä päiväunia ja elämä oli helvettiä eikä mikään keino auttanu unen tuloa. Onneksi elimistö on tasottunu ja pärjäilee jo ilman lisää.
 
Minkäs teet
[QUOTE="akka";30750627]Miksi lapselle pitäisi syöttää minkäänlaista unilääkettä?[/QUOTE]

Ei toi unilääkettä olekaan, mutta meillä pitkävaikutteinen melatonin auttaa erityislasta nukkumaan. Voit itse miettiä mihin lapsi saattaisi unta tarvita.
 
"risukasa"
Melatoniinista voi olla haittoja, joten siksi sitä määrätään vain erityislapsille. Meillä siitä tuli ennenaikainen puberteetti, joten ei se ihan haitaton ole.

Vaikka melatoniini on käsikauppalääke, sitä ei saa antaa lapselle ilman lääkärin lupaa ja seurantaa.
 
"risukasa"
Voi hidastaa kehitystä tai viivyttää puberteettia. http://www.parentherald.com/articles/1569/20130708/magic-pill-melatonin-delay-puberty-development-children.htm Meillä siis tuo puberteetti tuli melatoniinin lopettamisen jälkeen liian nuorena. Elimistö reagoi hormoonin alentuneeseen määrään käynnistämällä sen. Jos koko ajan käyttää, murrosikä voi siis myöhentyä. En todellakaan antaisi normaalille lapselle.
 
"..."
Tiedän useamman perheen, jossa lasta lääkitään itse melatoniinilla, koska 'nukahtaminen vaikeaa ja yöt levottomia'. Minusta on normaalia että 3-5 vuotiaiden nukahtaminen joskus kestää! Joillain useamminkin. Ja varmasti kestää, kun elimistö sekoitetaan. Lisäksi melatoniini saattaa aiheuttaa painajaisia ja yöheräänisiä, joten ei todellakaan oikea ratkaisu levottomiin öihin. Miettikää aikuiset, oma jaksaminen/viitsiminen vs lapsen terveys ja kehitys!
 
Melatoniini lisää yölevottomuutta, ei se auta kuin nukahtamiseen. Jos haluaa loputkin luontaisesta melatoniininerityksestä kadottaa, siitä vaan.
Ehkä aiheuttaa,ehkä ei. Meillä nimenomaan tasotti yöt ja auttoi nukkumaan. Ja minne ne loput on kadonneet kun enää ei tarvi syödä sitä? Luontasesti joo lapsilla voi kestää nukahtaminen mutta kun puhutaan lapsesta joka syntymästä asti nukkuu todella huonosti ja vähän ja 5v vielä nukkuu about 22.30-6...niin ei siinä enää puhuta normaalista vaan todella elämää haittaavasta asiasta. Lapsi muuttu normaaliksi itsekseen ja pärjäsi päivisn kun sai unta mitä semmonen tarvii. Loppu se sängyssä seilaaminen ja yöhulina. Aivan lastenneurologin suostituksesta kokeiltiin kun haettiin apua ja selvitettiin lapsen tilanne. Ei ne jotka sanoo että normaalia ja semmosia tarvi, ole eläneet semmosne kanssa joka ei nuku ja elämä on yhtä tuskaa unettomuusitkujen kanssa.
 
"..."
Kuten jokaiselle lääkkeelle, tällekin on tarvitsijansa. Kyse olikin siitä, että aina pitäisi mennä lääkärin kautta kun lasta aletaan lääkitä. Olla seurannassa myös. Ja se tarve...annetaan lapselle nappia kun ei jakseta sitä iltashowta..haluttas illalla omaakin aikaa...jos ei kehdeksalta nuku niin sitten vaan pilleriä perään. Ei todellakaan mene oikein! Ja varmasti sekoittaa lapsen normaalinkin melatoniinin tuotannon. Lisäksi vielä sitten tuskaillaan levottomien öiden ja yöheräilyn kanssa, kun lapsi ääntelehtii niin levottomasti nukkuessaan. Kyseenalaistaisin kyllä!
 
"sairaanhoitaja"
Minä kauhistuin luettuani otsikon :( Melatoniinihän on normaalia elimistön hormonia :) Luulin,että kysellään oikeasta uni-tai nukahtamislääkkeestä.
Itse en syöttäisi ko. hormonia lapselle, mutta empä tiedä kontraindikaatioista, joten vaikea tuomitakaan ketään. Jos lääkäri pitää hyvänä / normaalina asiana, eikai siinä sitten mitään :)
 
Hermoratahieronta ihanaa
Oletteko kokeilleet omaan tai lapsenne unettomuuteen hermoratahierojalla käyntejä?
Tasoittaa koko kehon toimintaa samalla kun vaikutetaan pääoireeseen.

Olen hoidattanut levottomuuttani siellä. En vaihtaisi kokemusta pois.
Onnen potku kun keksin alan. Auttaisiko se monien lapsien uni/ ja neurologisiinkin häiriöihin?

Olen käynyt mestaritutkinnon suorittaneella. Kannattaa kysyä, onko ko. henkilö peryhtynyt juuri tarvittavaan alueeseen.
 
"Argh"
Myös adrenaliini, testosteroni, kortisoni ja moni muu hormoni on ihan kehon oma luonnollinen hormoni, mutta se ei tarkoita sitä etteikö se voisi olla haitallista lääkkeenä. Päinvastoin, kehon ulkopuolisilla hormoneilla on taipumus häiritä kehon omaa tuotantoa. Toisaalta melatoniinin vapautuminen tapahtuu käpyrauhasessa eikä aivolisäkkeen välityksellä, joten siinä mielessä poikkeuksellinen hormoni.

Melatoniinin haittavaikutuksia on tutkittu ja ne ovat nykytietämyksen mukaan vähäisiä. Käyttöä lapsilla on tutkittu vähemmän kuin aikuisilla. Luonnollisuus ei silti ole yhtään mikään perustelu haitattomuudesta.

Varmasti lääkitys on hyvä asia ylipääsemättömissä ongelmissa.
 
dfhfgh
Jos lapsi nukkuu oikeasti pitkäaikaisesti tosi huonosti tai tosi vähän niin ettei päivistäkään meinaa tulla sitten mitään, niin varmasti jonkinlainen valmiste on paikallaan, mutta kunhan niitä ei aleta lapsille turhaan syöttää tietämättömänä mikä on vielä normaalin huonosti nukkumisen rajoissa ja mikä ei.
 
Jos lapsi nukkuu oikeasti pitkäaikaisesti tosi huonosti tai tosi vähän niin ettei päivistäkään meinaa tulla sitten mitään, niin varmasti jonkinlainen valmiste on paikallaan, mutta kunhan niitä ei aleta lapsille turhaan syöttää tietämättömänä mikä on vielä normaalin huonosti nukkumisen rajoissa ja mikä ei.
Nimenomaan näin. Sekään ei ole järkevää että koko elämä menee persiilleen kun ei mikään auta ja ominpäin ei tietenkään. Ei mulle tullu edes mieleen koko valmiste ennenku lekuri siitä puhui. Mutta se auttoi ja nyt lapsi nukkuu ilman. Jos jonkun mielestä se 2v jakso tuotteen syöntiä valvonnassa on hirveää ja lapsen pilaamista ni olkoon sitä mieltä.
 

Yhteistyössä