syyskuu-04=)

  • Viestiketjun aloittaja citrus82
  • Ensimmäinen viesti
citrus82
jokos on viimeisetkin syyskuun-04 vauvelit siirtynyt tänne taaperoihin?meijän pikku mies täytti 1v 28.9. =)

tänään oltiin 1v neuvolassa ja oli 75.2cm ja 11.040kg,eli hienosti kasvaa omalla käyrällään.

meillä ei vielä kävellä ilman tukea,tuen kanssa kylläkin..oli hieman matti myöhäinen muutenkin kun konttaus ym tuli kehiin vasta likemmäs 10kk iässä(en nyt tarkkaan muista).hampaita löytyy 7 kipaletta ja lisää taitaa olla tulossa.iloinen ja reipas,kova touhuumaan ja leikkimään...hölisee ja juttelee paljon omalla kielellään,yrittää kovasti sanoja tapailla mutta ei ihan vielä onnistu,mut sinne päin kuitenkin ;)
 
Täältä löytyy turun suunnalta poika 25.9.04
Meillä oli neuvola viime tiistaina mitat oli 12kg ja 83cm. Hyvin kasvaa ja ollut aina isomman luokan poika. Meillä kävellään tukea vasten, muttei ilman. Ryöminyt koko ajan, mutta meilläpä vasta nyt opittu konttaamaan. Luulin, että ei konttaa laisinkaan, mutta tulihan sekin sieltä. Neuvolassa sanottiin, että ei luultavimmin kävele vielä vähään aikaan. Kovasti tulee sanoja kuten: äittä, iti, aatu(kissa), kukka, mitä, tätä ym...Hyvin on alkanut tulla sanoja.Hampuita löytyy viisi ja lisää luvassa. Puistossa käydään päivittäin tekemässä hiekkakakkuja ja vähän liukumassakin. Meillä sujuu kaikki hyvin ja aika kuluu kyllä tosi nopsaan. Näin se meidänkin vauva täytti jo vuoden :heart:
 
Penninhyrrä
Tyttö täytti alkukuusta vuoden ja ekat huojuvat askeleet ilman tukea (kaikki 2 :D ) otettiin paria päivää ennen juhlia.Nyt jo kävelee hienosti ulkonakin.Jos lujaa pitää päästä niin sitten kontataan.
Joitain sanoja ja tavuja puhuu ja toistelee, muuten puhuu omaa kieltänsä :D Välillä kovasti komentaakin.
Aikamoinen tahtonainen taitaa tulla,meillä on välillä taisteluita.
Kovasti yrittää pukea kenkää/sukkaa yms itse sekä tahtoo olla mukana omalla panoksellaan siivoamisessa(kuljettelee tavaroita paikasta toiseen yms.. :whistle: )

Ruoka maistuu, vaikka neuvolan käyrät näyttää alakanttiin.Ei näytä haittaavan menoa.Meillä kontrollikäynti n. parin kk:n päästä.Hampaita 8 ja lisää tulossa.Päivärytmit hiukan vaihtelee, mutta suurimmaksi osaksi menee hyvin.Yöt välillä levottomia, mutta maidolla rauhoittuu.
 
Täällä poika 27.9. syntynyt. Pituutta 81cm ja painoa 12,1kg. Kuusi hammasta taitaa löytyä tällähetkellä (joita ei siis missään nimessä saa pestä :x ) Tukea vasten kävelee ja konttauksen oppi aivan hiljan, kun ryömimällä tottui vissiin menemään niin lujaa. Oma kova pää jo löytyy. Äipällä pitää kiirettä kun joka nappula ja kaappi ja kukka pitää tutkia.. :heart:
 
tyllerö
Meijän poitsu täytti 14.9. 1v ja neuvolassa mitattiin 77,5cm ja 9,345kg
Kova on kiire pojalla joka paikkaan, eli juostaan ja kiivetään ihan minne vaan, joten kyllä äitikin saa liikuntaa :D
Ymmärrettäviä sanoja ei vielä tule.
 
majuulia
:wave: Täällä ollaan. Neuvolasta mitat: 77cm, 9,7kg, hemoglobiini 126. Reipas ja ilonen touhuaja. Kävelee ja juoksee, kiipailee ja osaa tulla alas, muutama sana on halussa. Hampaita 6 kappaletta ja sylkeminen on vasta opittu. :whistle: Autot ja kattilat kiinnostaa. Nukkuminenkin sujuu suht hyvin noin 10-11 tuntia yössä (vihdoin ja viimein). Nyt kokeillaan päivän kulumista yksillä päikkäreillä. Potta ei ole vielä käytössä. Kotona ollaan yhdessä ensi syksyyn asti.
 
satu21 harmaana
Täällä Iida neitonen 1v 21/9 :heart:

* 1v neuvolaa ei ole vielä ollut mutta ehkä tässä tai enskuussa (11kk neuvolassa sanottiin ettei oo mitään kiirettä 1v neuvolaan,kuhan se käynti on ennen 1,5v käyntiä. On tähän asti kasvanut hienosti/hyvin. 11kk neuvolassa oli painoa 9220g ja pituutta 73cm!

* Kävelee tuen kanssa, muttei ilman. Ilman tukea kyllä seisoo n.10sek minkä jälkeen pyllähtää alas...

* Ryömiminen tuli kuvioihin 6k ikäisenä, konttaaminen 9kk iässä....JA jos lujaa pitää jonnekin päästä,niin sitten edetään kontaten.

*Hampaita on 9 (4alh eessä, 4ylh eessä ja alh 1 poskihammas)

* On syönyt jo parisen kuukautta samaa ruokaa (ilman suolaa tietty!) meidän aikuisten kanssa ja hyvin maistuu. Ruokajuomana on piimä/vesi. Maitoa ollaan kokeiltu (myös jogurttia,raejuustoa..),mutta neitosen masa menee ihan sekaisin - odotellaan siis vielä ja jatketaan harjoittelua.. :)
Aamupuuroa on alkanut vasta pari kk sitten syömään kunnolla ja iltapuuroa menee kiitettävästi reilu 2dl ja tuttelia 200ml ennen unia!

* On itse siirtynyt reilu kk sitten yksiin päikkäreihin, nukkuu tosin vain 1-2t (juo tuttelia ennen unia), mutta niillä hän näyttää jaksavan sitten leikkiä päivän...Yöunia hän nukkuu 9-12t välillä, tosin heräilee edelleen...Maitopullolla rauhoittuu. Unikoulua pitäisi pitää,mutta...Se onkin sitten omasta viitsimisestä ja jaksamisesta kiinni!!!

* Leikkii ja touhuaa ympäri asuntoo kovasti. Myös "kielletyt" paikat tietenkin kiinnostaa....
Ulkona tykkää ihan vaan istua rattaissa jos liikentees ollaan, keinuminen,hiekkalaatikolla peuhaaminen ja muuten vaan maassa mönkiminen on kivaa...!!

Tälläistä siis meillä...

satu ja iida 1v
 
Mii
Täällä yksi pieni tyttö. Synttärit olivat 21.9. Neuvolassa mitat 72.6 cm ja 8 735 g. Pieni, mutta omilla käyrillään tasaisesti kasvaa.

Kova touhu päällä koko ajan ja tunnusomaisena piirteenä hänellä hurjat virnistykset ja runsas kuolaneritys. Kovasti höpöttää omia juttujaan, joitain sanoja myös tulee esim. kukka ja äiti. Lisäksi monta vähän sinnepäin sanaa kuten paapaa=pallo, pu=pupu, ank=ankka, arj=harja.

Oppi konttaamaan tasan 10 kk iässä, vain viikon ryömi ennen tätä. Nyt kävelee tukia pitkin ja muutaman päivän on päästellyt irti tuesta ja yrittänyt seisoa itse. Hetken siinä pysyykin. Tällä hetkellä mukavinta on kävellä ympäriinsä äidin sormista kiinni pitäen ja äidin selkä huutaa armoa... Muita mukavia leikkejä ovat palloleikit heitellen tai potkien, legoilla tai muilla palikoilla rakentelu ja palikoiden tunkeminen eri paikkoihin, myös kirjojen katselu ja nappulapalapelit kiinnostavat.

Pari päivää on nyt totutellu vain yksiin päiväuniin, vielä ei oikein tunnu siltä että tästä tulisi pysyvä rytmi. Yöllä nukkuu nykyään (viimein) putkeen 20-05, jonka jälkeen jatkaa tissin voimin vielä uniaan n. seitsemään. Ruoka maistuu ja syöminen on mukavaa, paitsi joinain päivinä. Potalla on käyty 9 kk iästä, useat pissat ja kakat sinne tulee päivässä, mutta samoin vaippaankin.
 
sarijoh harmaana
meillä iida syntynyt 8.9-04. 1-vuotisneuvolassa pituutta 78.6cm ja painoa 10kg 300g. kävelemään lähti 11kk iässä, nyt juostaan ja kovaa, vaan ei meinaa vauhti lakata, ja juostaankin päin seiniä :whistle: hampaita kaikki 3kipaletta, neljäs tuloillaan. Hampaat alkoivatkin puhjeta varsin myöhään, lähti kävelemään ennen ekaa hamppia...Huono nukkuja ollut aina tää meidän typykkä..nyt kuiteskin päästään jo yhdellä heräämisellä per yö...ennen valvottiin tunti tolkulla :kieh: sanoja ei vielä tule, mitä nyt tuota omaa pientä sievää mongerrusta :LOL: kovin on tämä niin pieni pirpana kasvanut ja kehittynyt, ettei usko todeksi..vastahan tämä kannettiin synnäriltä kotio :ashamed: terkkuja kaikille syystaaperoille sekä äityleille!! :wave:
 
saku
meidänkin elämä mullistui syyskuussa-04, tarkemmin 16.9. kun poika syntyi. Eka vuosi sujunut vauhdilla ja poika on kasvanut komeisiin mittoihin: 82 cm ja 11,5kg.

Kävely on alkanut sujua joka päivä paremmin, toisinaan aika hoipertelua ja kiireen iskiessä konttausvaihde menee päälle. Järkeviä sanoja ei vielä tule.

Hoidon poika aloitti 11,5 kk:n iässä ja hyvin on sujunut. Yksillä unilla selvitään päivässä ja suunnittelin jouluksi pojan siirtämistä "isojen poikien sänkyyn".

Terkkuja kaikkille syksyn lapsille/vanhemmille ja tietysti muillekin!!
 
huomenta!

onhan meitä vino pino täällä mut nostellaan tätä vielä josko sieltä vielä muutama syystaapero löytyisi :wave: =)

tulipa muuten mieleen kun ketjua luin et meillä kans ongelma toi hampaiden harjaus.itse kyllä laittaa sen suuhun mut mä en saa sitä sinne suuhun laittaa.

ja nyt on pari viikkoa seisoskellut ilman tukea,välillä aika pitkäänkin...

yösyöminen loppui taas...eka söi 5yötä putkeen ja nyt nukkunut 4yötä hienosti aamuun asti :D mut varmaan tulee taas heräämisiä..on ollut kausiluontosta tää yöheräily 8-9kk iästä...alunperin yösyöminen siis on loppunut 1-2viikon iässä et muutama kuukausi saatiin nauttia hyvin nukutuista öistä...

ja olen siis sama henkilö kuin ap,nimi vaan hieman uudistui =)
 
Kiudi
Hei vaan!

Täältä löytyy vielä syyskuussa syntyny tyttö, tarkemmin 2.9.04. 11 kk neuvolassa 80 cm ja 10,2 kg. Tyttö kävelly tuetta 11 kk:n iästä asti. Hyvin määrätietonen ja äänekäs. Ei oo juuri vierastanu, joten "tuttuja" kauppareissuilla riittää... Sanoja ei vielä löydy.Nukkunu tosi hyvin yöt 2 kk asti, 10-12 tuntia yössä. Jonkin aikaa nukuttu vaa yhet päikkärit. Hampaat välillä lyhentää unia. Niitä meille on kertyny 13 ja 14 puhkeamassa. Nuhaisena oltu viikon verra. Vauhdikkaana tyttö kiipeilyineen pitää :)
 
Joonanäiti
Täällä kans syyskuussa -04 syntynyt poika (12.9). Kävelee ja melkeen välillä juoksee kovasti, hampaita on 8. Tykkää palloista ja kirjoista. Yhdet päiväunet nukutaan. Yöt menevät useimmiten ihan hyvin, joskus poika saattaa aamuyöllä haluta meidän väliin nukkumaan. Mitat oli 1v neuvolassa 78cm ja 9,5kg. Olen vielä kotona hoitovapaalla ainakin syksyyn -06. Päivät menee mukavasti puistossa touhutessa, kävelyllä tai avoimessa päiväkodissa leikkiessä.

 
Täällä myös 1-vuotiaan äiti, tyttö syntynyt 23.9.04. Tänään käytiin 1-vuotisneuvolassa ja mitat oli 73.5cm/8500g. Hoikkanen ja touhukas tyttö, hyvin on kuitenkin kasvanut omalla käyrällään. Kovasti tukea vasten liikutaan ja konttausvauhti on kyllä huima. Kaikki asiat kiinnostaa ja nykyään yöunille laittaminen on aika showta, vaikka 2 viikkoa sitten nukahti omaan sänkyyn itsekseen. Kaippa on sellainen vaihe päällä, että tällähetkellä ei onnistu tuo itsekseen nukahtaminen.
 
citrus82 kiitos että ilmotit että täällä jo sama kysely.. :)
eli siis meidän pikku-ukko täytti 28.9, 1 vuotta ja mitat oli 8,8kg ja 77,1 cm :heart: Hoikka poika.
Meillä mennään kovaa vauhtia huterin askelin sisarusten perässä ja muutamia sanoja tulee mm. kukka, isi, äiti, ja muutama muu, muuten tuleekin sitä omaa kieltä.
Kukka on aivan huippu juttu, niitä voisi kattella koko ajan ja missä vaan.
Hampaita on nyt 9 kappaletta, joita saa pestä vaihtelevalla menestyksellä. =)
Nyt muru kuumeessa. :'(
Hyvää syksyn jatkoa kaikille onnellisille äiteille ja isille.. :flower:
 
Meillä myös touhukas 1v tyttönen. Syntynyt 3.9.04. Kävelemään läksi äskettäin, eli vajaa 1v1kk iässä. Nyt on kävely niin hauskaa, että kiertää rinkiä talossa joku lelu kädessä eikä malta pysähtyä! :LOL:

1v neuvolassa oli 80cm pituutta ja 10kg painoa. Hampaita on 11 ja lisää tulee. Ryömimään läksi äipän huteran muistin mukaan 8kk iässä ja siitä muutaman viikon sisään jo konttasi. Sanojakin tulee jotain esim. ätä =äiti, isi, pu =pupu, pa =pallo, hauva (tosi selvästi), tä = vettä ja pää = leipää. Jäljittelee puhetta siis noitten lopputavujen mukaan.

Tyttö tykkää kovasti katsella kirjoja ja kantaa niitä äitille luettavaksi yhtenään. Nukkuu "isojen tyttöjen" sängyssä jo, kun pinnasänky jäi odottelemaan seuraavaa nukkujaa. Neidistä on siis tulossa isosisko. :heart:
 
neiti syyskuu
Tervehdys! :wave: .Meidän pikku neiti syntynyt 23.9.04,yksivuotismitat 74cm ja 9360g.Hampaita löytyy 9kpl,ekat puhkesivat jo 4,5kk:n iässä,jolloin neiti myös itse hylkäsi rintamaidon.Kolmen kuukauden koliikki kiusasi meitä alkuun ja sen jälkeen ei olla öisin nukuttu juurikaan.Paitsi nyt on alkanut uni yöllä rauhoittua,yösyöminen tosin ei ole loppunut,mutta se on pienin paheista,kunhan vaan neiti muuten nukkuu niin se meille riittää!Tarha aloitettiin elokuussa ja hyvin on mennyt ja siellä on opittu paljon uusia asioita.Eilen otettiin ansimmäisiä hataria askeleita ja neiti on aivan innoissaan,kun joku häntä jaksaa kävelyttää.Ruokahalu mitä parhain ja innostusta riittää koirien,ankkojen ja oravien ihmettelyssä lähipuistossa!
 

Yhteistyössä