Syyskuun Söpöläiset 2014 -tammikuussa-

Kukahan se oli, joka oli kateellinen lievä oireisille? Tasan ei mene nallekarkit. Mä oon taas kateellinen niille, joilla oireet tuntuvat olevan hyvinkin konkreettisia. :D Jotenkin kuvittelisin, että se toisi varmuutta tähän olotilaan.
On mulla välillä pahaolo, mutta ei lähellekään sellasta, että pitäisi mennä WC-ankkaa morjestaa. Väsymys on jotain ihan käsittämätöntä. Välillä tuntuu, et nukahdan pystyyn. Eilen kaupassa säpsähtelin, kun ihmiset menivät nopeasti ohi. Illalla menen kympiltä kiltisti nukkumaan, mut sit herääkin puol seiskalta. Uudestaan nukuttaisiin taas ysiltä (aamulla). Palelu ja pakkanenkaan ei ole kauheen hyvä yhdistelmä.

Bhumi: Mulla on kans vähän samanmoinen mielikuva Naikkarin kulttuurista. Vauvaa kiihtyminen vaikeaa ja imetykseen ei kannusteta erityisesti. Kättärille, kun siirryttiin kuopuksesta, heti ruvettiin puhumaan imetyksen aloituksesta. Olin ihan hämilläni, kaveri oli kuitenkin silloin vielä keskoskaapissa.=) Noh, onhan NLK iso talo, että ei ihme, että siellä tulee sellainen laitosmeininki, vaikka yrittäisivät muuta. Mulla ei taida olla mahdollisuutta tälläkään kertaa valita sairaalaa, vaan menen sinne minne viikot riittää.
 
Ekoina viikkoina hCG tuplaantuu joka toinen päivä, eli tekisin parin päivän päästä seuraavan. Saman merkkisellä testillä ja samaan vuorokaudenaikaan, jotta voi oikeasti vertailla. Juominenkin vaikuttaa asiaan, jos on juonut reippaasti niin virtsa on laimeampaa ja pitoisuuskin alhaisempi. Toivottavasti viiva vahvistuu! :)
 
Täällä on hurja kirjoitteluvauhti!! En ehdi kuin lukea uudet tekstit ja taas melkein mentävä. Nytkin odotan esikoisen juuri heräävän päiväunilta. Tervetuloa uudet! Meitä on täällä jo tosi monta!

Olen samaa mieltä jonkun kanssa nallekarkeista. :)
Taitaa olla niin, että ne joilla on pahoinvointia, toivoisi sen loppuvan. Ymmärrän hyvin. Ja ne joilla ei ole kunnon oireita, kuten minulla, tarkastelee tuntemuksiaan ja kroppaansa, että onko nyt varmasti raskaana, kun oireita ei ole. TAi sitä pahoinvointia ei ole. Kumpa sitä vaan osaisi olla onnellinen, ettei ole pahoinvointia. Ei ollut edellisestäkään. Ja jos oikein etsii, niin on niitä oireita: Menkat puuttuu, maha turvottaa, valkovuotoa runsaasti, aavistus närästyksestä, pää kipeä, ja raivoisa nälkä! Ei siis mikään pikkunälkä, vaan aivan kunnon NÄLKÄ vähän väliä, jos ei syö säännöllisesti jotain. Nythän se on helppoa, kun olen esikoisen kanssa kotona, mutta edellisessä piti koko ajan kuskata eväitä mukaan töihin.

Se miten sairaalat synnytyksen ja hoidon osastolla kokee on niin omakohtainen ja henkilökohtainen juttu. Minä taas ehdottomasti haluaisin Naistenklinikalle synnyttämään, koska edellinen kokemus, nimenomaan synnyttämisestä siellä on niin hyvä. Ammattilaisten hoitama. Mielipiteeseeni toki vaikuttaa, että koin täysin kivuttoman synnytyksen. Toki supistelukipuja, mutta kahden epiduraalin jälkeen synnytin täysin kivutta.
Osastohoito olikin vähän eri asia. Totta. Siihen en ole niin tyytyväinen, mutta se oli pieni paha synnytyksen jälkeen. Mutta silti, kättärille meno jännittää, kun sinne tod näk joutuu mennä, kun Naistenklinikalla on se remontti.

Tyydeli ja 7+0
 
Heips! täällä viikkoja takana 5+3 ja pahoinvointi tullu mukaan kuvioihin tänään..tosin lähinnä yökkäilynä..kahvia ei todellakaan tee mieli enään..vaikka yleensä sitä menee monta kuppia päivässä...nukkua vois 24 h..eikä oo oikein ruokahalua..edellissä raskauksissa pahoinvointia ollut kun tyttäriäni odotin,poikieni aikana ei minkäänlaisia oireita.
 
Heippatirallaa!

Töissä ollaan ja iltavuoro onki siitä mukava ettei oo niin kiire ja tarvii touhottaa koko ajan, eikä kyl jaksaiskaa :D

Kauhee turvotus alkaa näkyä taas ja koht kaikki luulee miun olevan viimeisilläni jo. Aamuisin huonot olot jatkuu, pitää varustautuu runsaalla hedelmävalikoimalla huomen aamuks töihin :D kahvia pystyn juomaan ja juonki aamusumpit aina. Joku ruoka mikä oli sikahyvää aiemmin, saattaa olla inho listalla nyt.. ajatuskin etoo yhh!

Vaikkei olla paljoo vauvasta puhuttu niin esikoinen (2v poika) hokee välil vauvaa ja telkkaris jos näkyy niin ihan onnessaan hihkuu vauvaaaa :D tuntuu et aavistelee tjn. äidin masussa olevan pieni... :D

Miude ja kirppu 6+6?!
 
...ja raivoisa nälkä! Ei siis mikään pikkunälkä, vaan aivan kunnon NÄLKÄ vähän väliä, jos ei syö säännöllisesti jotain. Nythän se on helppoa, kun olen esikoisen kanssa kotona, mutta edellisessä piti koko ajan kuskata eväitä mukaan töihin.

Tyydeli ja 7+0
Siis todella, täällä kans eletään aamupalasta aamukahviin ja lounaaseen ja iltapäiväkahviin ja päivälliseen minuutteja välissä laskien! Ja sit tietty on ensin huono olo kun on maha täynnä eli siinä välissä on sellasta normaalia olotilaa tosi vähän... :D
 
kehotuksista huolimatta en malttanut olla testaamatta tänään vielä :D mutta nyt oli viiva tummentunut selvästi <3 ja saman merkisellä tesillä oon tehny koko ajan. ehkä mää nyt jo uskon että pikkunen sieltä on tulossa <3
 
Fritang: joo hyvin kuvailit haluasioita, mulla ihan samantyyppistä. Erityisesti limakalvojen arkuus ja kuivuus tekee sen, ettei tällä hetkellä yhtään innosta sekstailu. Toisaalta eikös homma oo paketissa jo, kun on ns. pulla uunissa ;) No, totta puhuen olishan se kiva jos halut palaisi tän alkuraskauden ahdingon jälkeen.

Testailusta. Mä testasin aiemmissa kierroissa malttamattomana aina pari kolme pv ennen menkkoja ja jos oli myöhässä niin välillä päivittäin. Tyhjää näytti, niin siksi halusin testata uudestaan. Tärppikierrossa joulukuussa pari päivää ennen oikeeta päivää näky haamujen haamu, josta ei voinu olla varma. Testasin sit muutaman päivän päästä ja näky vaalea, mutta selkeä viiva. Silloin mä jotenkin varmistuin asiasta, koska ei se haaleakaan näy, ellei oo raskaushormonia. Sen jälkeen en oo testannu kertaakaan, mistä oon tyytyväinen kun rahaa säästyy. (Olin siis käyttänyt ennakkotestauksiin vuoden aikana joku 20 testiä, että eiköhän siinä ollut mun kiintiö täynnä. :D Hieman noloa toi hupitestailu, mut tosiaan nyt on tyytyväinen kun testi-into laantui kun oikeesti alko tapahtua :) )
 
Ilokarpalo täällä kans yks himotestailija! Viime keväänä tuli kulutettua testejä todella paljon, koska kierrot oli tosi pitkiä ja en osannu vielä tunnistaa ovistakaan. Sitten kun kierto tasaantui, niin aloin tunnistaa sen ja ehdin sitten odottaa menkat ennen testaamista. Nyt tosin testasin ennen menkkoja, koska miehellä oli semmonen olo, että oon raskaana. :O Ja sehän näyttiki jo mulla haaleaa viivaa.

Ja siis niin, oon sen jälkeen tehnyt vielä muutaman testin. :whistle: Onneksi ei ole enää yhtäkään testiä kiusaamassa mua!

Onpas kiva kuulla noista synnytyssairaaloista kokemuksia. Googlettelin vähän, ja sen perusteella vedin johtopäätöksen, että kättärillä ollaan selkeestikin vähän erilaisella asenteella ku naistenklinikalla. Ehkäpä mäki päädyn kättärille, kun on jopa lähempänäkin.

Oon jo vähän miettiny synnytystä. Tälleen suht ajoissa. :D Mä pyrin siihen, että käyttäisin vaan luonnonmukaista kivunlievitystä, mm. synnytyslaulua. Aina voi suunnitella, muttei tietenkään asiat mene niinkuin on ajatellut ja sen myös pidän kokoajan mielessä. En siis ole mikään periaatteen ihminen. :)

Väsymys vaivaa edelleen, ja kylmä on kokoajan. Tosin olisi varmaan muutenkin, kun pakkaslukemat on mitä on. Mutta kaikkea pystyn syödä eikä mikään öklötä enkä haista sen paremmin kuin ennenkään.

Kiva, kun täällä ollaan näin aktiivisia. :) Muuten siitä facebook-ryhmästä haluisin tietää, että onko se semmonen ryhmä, joka näkyy haussa? Ettei oo ihan salainensalainen?
 
Facebookissa oleva ryhmä on täysin salainen, käsittääkseni. Ei näy edes haussa. En ole tosin varma asiasta mut pakko silti huudella. :D

Oloista on pakko valittaa! Väsyttää, väsyttää ja väsyttää. Meillä on lapset sairastanu ja oon ihan kuollut. Huomenna joudutaan viikonloppureissuun, lauantaina hautajaiset ja tulee olemaan raskas reissu. Kauhistuttaa jo valmiiksi.

Miksi mulla on olo ettei vauvalla oo kaikki hyvin.. Kävin varhaisultrassakin sillon ja näin sykkeet (ja sen kystan mikä myös edelleen tuotaa kipua) enkä nyt ymmärrä mistä tää tunne kumpuaa. Ehkä väsymyksestä..?

Vointeja kaikille!

Tine 7+4
 
Nälkä Voi luoja että ihmisellä osaa olla nälkä.Aamulla ensimmäisenä ja illalla viimesenä.Menee kyllä ohi kun syö normaalisti tai vaikka jonkun hedelmän,et ei tarvi ämpäri tolkulla vetää mut vaikka esikoisen kanssa syödään 5 kertaa päivässä tasasin väliajoin niin kyllä se nälkä kerkii välillä yllättään.Aikalailla kaikki ruoka maittaa,mutta esim.eilen tein herkku makkarakastiketta jota en pystynyt enää tänään syömään.Tietty sushia tekee just nyt hulluna mieli kun sitä ei sais syödä....Voileipäkakkuhimo iski kanssa,aijon tehdä viikonlopun herrkuruuaksi sitä:DKaks päivää kärvistelin Rocky Road-tuskassani kunnes tänään oli pakko sitä tehdä,söin sitä kuumaa massaa jo lusikalla kattilasta ja jähmettyneenä paloina kunnes alkaa yrjöttää niin että loppuilta ollaan oltukin käsi suun eessä....

Mää oon kans ollu sellanen hullu testailija,kierto ollu sekava imetyksestä johtuen(menkat alko elokuussa vasta) ja tietty jos on menny päivänkin edellisistä menkoista yli niin jatkuvalla syötällä oon testaillu.Onneks tilattiin sellanen kymppipäkki Englannista ni saatiin halvalla monta:)Tosin tämän testasin vaan kertaalleen digillä.Ei paljoo jäänny arvelujen varaan ku ikkunassa luki Raskaana 2-3:)

Joku siitä imetyksestä kyseli.Tää nyt on munkohdalla vähän eriasia kun imetän joo edelleen mutta vaan sen 4krt päivä,eikös tässä tapauksessa kyseessä ollu pienen imettäminen(eli monta krt/pvä).Imettämisestähän ei oo mitään vaaraa kellekkään,jossei oo supistusherkkä kohtu,eli imettäminen erittää sitäjotain hormonia joka auttaa kohtua supistuun(km riski),maidon tulo voi hiipua kun kropalla ei riitä jerkku tuottaa maitoa ja kasvattaa vauvaa tai maidon maku voi muuttua mut muuten imettäminen on omien voimavarojen mukaan ok!

Muutaman tutun nimen Hämy22 ja Crocus 76 bongasin,oon tainnu olla teijän kanssa -12 lokakuisissa??!

Mullon neuvola jo ens to,viikkoja silloin 8+1 eli np-ultraan täytyy tehdä pian lähete jotta osuu oikeille viikoille ja käydä labrassa.

nurmo ja pikku-baby II 7+1
 
Ihmettelen muuten sitä, koska se raskauden hehku oikein tulee?
Finnejä ei ole pahimpana teiniaikana edes yhteensä ollut näin paljon, mitä nyt on all over body, puhumattakaan tästä rasvaletistä, joka valuu pitkin päätä vaikka juuri olisi sen pessyt. On kyllä super nätti olo. Ei kai muu auta kuin ostaa kaupasta Clearasilia ja peitepuikkoa kohta puolin. :D
 
Mulla ei oikeastaan ole ollenkaan nälkä. Siis pakko on syödä usein, mutta ei mulle tule nälkä, vaan huono olo. Ja minä en kyllä ole yhtään innoissani tästä jatkuvasta pahasta olosta, ei se tee mulle yhtään lisävarmuutta asiaan. Edellisellä kerralla paha olo jatkui pitkään sen jälkeenkin, kun elämä kohdussa oli loppunut :(.

Mutta toivotaan, että tällä kertaa ei tarvitse turhaan kärsiä. Ja samaa toivon kaikille muillekin, että kaikki sujuisi hyvin.

Testejä olen tehny tasan yhden. Mulle riittää se yks tieto, enkä raski apteekista niitä enempää ostaakaan, kalliiksi tulis :).

Neuvolaa en ole vielä varannut. Täällä ei kovin aikasin sitä kai edes saa ja ei puhettakaan, että mitään ultrattais neuvolassa. Kaupunki kuitenkin tarjoaa ne kaksi ultraa, viikoilla 11-13 ja rakenneultra. Ne ultrat on kivoja kyllä :).

Hyviä vointeja kaikille!
 
Nurmo Minä imetyksestä kyselin. Mulla aiemmat neljä raskautta supistellut rv 20 alkaen, mutta ei alussa. Että en sit tiiä nyt, voiko alkaa aiheuttaa supisteluja. Ei haluis riskeerata. Olenkin päättäväisesti aloittanut korvike-koulun ja vähennän ainakin imetystä ja lisään korviketta ruokaan jne. myös.

Varhaisultran varasin tänään, on rv 8+5 eli 13.2. Kahdesti aiemmin käynyt rv6+3 ja sykettä ei ole näkynyt, molemmilla kerroilla kehoitettiin varautumaan vuotoon. Kunnes rv8 näkyi elävä ja hyvävointinen sikiö oikeassa paikassa. Siksi ajattelin, että annan ajan kulua, niin en pety, toivottavasti! Jännittäähän tuo.

Miten se onkin, vaikka jo viides raskaus, että nää alaselkäkivut aina pelottaa, mulla aina olleet alussa voimakkaita.. Pientä etomista alkaa tulemaan ja hajut ottaa nenään tosi herkästi. Kahvi kun jää, mä kärähdän :D. Varmaan kaikki arvaa, jos tällanen kahvisieppo ei juokkaan sumppia, että raskaana on. Kylmä on koko ajan ja väsyttääkin ihan kohtalaisen hyvin. Oksutauti vielä jyllää ja kun on kaikki kuusi läpikäynyt niin huoh.. Onneks mä alotin niin olen jo pelikunnossa ollut muutaman päivän.

Ja moikkis muuten kesäkuun kullannuput 2013, ketkä mut muisti sieltä, kivakiva :wave: Mukavaa ehtoota kaikille!

Nelli
 
täälä myös noita alaselän kipuja ennen plussaa mutta ne on kadonnut (plussan tein rv 5+0)
varhaisraskaudenultra varattu 23.1 eli ens viikolla kun pitäis olla rv 7+1..mä oon käynyt aina samalla lääkärillä ultrassa femedan Brunolla rv 5+5-6+1 ja syke on aina löytynyt...sillä taitaa olla tod.tarkat laitteet..(mulla siis viides raskaus)
T.Eva 6+1
 
Minä Tyydeli kiitän ja kumarran ja poistun.
Päivällä tuli paperiin vähän punaista. VAikka se nyt onkin alkuraskaudessa normaalia, ei ekassa raskaudessa sellaista ollut. Mietin, että josko nyt sitte kuitenkin varaisin ultran samalle päivälle, niin eipähän tarvii pähkäillä. Viikotkin oli 7+0, niin olisi se sydämen syke rauhoittanut mieltä.
Vaan toisin kävi. Alkio kiinnittynyt kohtuun, oikeaan paikkaan, mutta ei vastannut viikkoja, eikä sydämen sykettä ollut. Myöhäisempi hedelmöittyminen ei ole mahdollinen, joten nyt vaan odottelemaan, että poistuu ja tyhjenee itse. Alkoikin jo vuotaa vähän enemmän.
Mieli on ok. Alkuun tuli itku, pettymyksestä. Meillä kuitenkin on maailman ihanin tyttö, ja elämä on ihan riittävän täydellistä näinkin. Mutta rakkautta riittäisi vielä toisellekin vauvalle, niin jatkamme yrittämistä.

Teille kaikille muille, ihanaa odotusaikaa! Ja toivotaan, että keskeytyneet olisi nyt tässä.

P.s. Femedan varhaisultra kelakorvauksineen alle 80€.
 
Pahoittelut taas km kohdanneille:(

Me käytiin tänään Hgissä Femedassa ar-ultrassa. Kaikki hyvin, vastasi ehkä 2 päivää pienempää, mutta sikiö oli oikeassa paikassa ja sydämensyke näkyi <3
Lääkäri oli Olavi Ylikorkala. Aivan huippu! Hintaa jäi 76,50€ eli ei paljon mun mielestä.
En ala muuttamaan la, vaan katsotaan sitten np-ultran jälkeen mitä viikkoja näyttää.

Jatkuva kuvotus päällä, pariin päivään en oo oksentanut mutta ällöttää kaikki. Ja nälkä täälläkin ihan koko ajan.
 
Täälläkin sitä ihanaa raskauden hehkua odotellessa. Tänään sitten jääty saikulle pahan olon takia ja mikään ei pysy juurikaan sisällä. Toivon vain että tätä ei kestä koko raskautta muuten ei kyllä tule nautittua tästä olotilasta laisinkaan.
Testailusta että minäkin olen tehnyt vain yhden digitestin ja oireiden puolesta ei ole kyllä jäänyt arvailujen varaan asia. Melkein kestäisin mitä vain muuta mutta tämä pahaolo on kyllä jotain sietämätöntä.
Ultra olis ens viikolla, toivottavasti oireiden antamat viitteet pitävät paikkansa ja kaikki olisi ok. Jaksamisia kaikille!
 
Nurmo, minä en ainakaan ole millään palstalla ennen ollut, ihan ensimmäistä kertaa olen raskaana! Jospa joku samantyyppinen nimi jollain ollut :D

Tyydelille pahoitteluni ja virtuaalihali <3 :/

Mulla alkaa olla viimeiset järjenrippeet häviämässä päästä, ja yritän vielä huomenna vaatia julkiselta puolelta apua näihin paniikkipelkoihin. Jos ei, niin ei se auta kun ajautua Oulun järkkykalliiseen yksityisultraan, ei tästä muuten tule yhtään mitään. Samperi vieköön kun keksisin sille 200€:lle vaikka mitä muutakin käyttöä... Mutta kuutta viikkoa en pysty odottamaan ilman mitään lisätietoja. Yhyy, olen heikko...
 
Voimia Tyydelille!

Alkaa mennä hermot tähän oloon. Koko ajan oksennus kurkussa. Kyllä sen pystyy pidättelemään hyvin pitkään, mutta se lisää närästystä!

Oireet jatkuvat siis samana. Paitsi näkeekö kukaan hulluja unia? Minä viime yönä olin jossain ihme alamaailman pubissa, jossa tapeltiin ja muuta, ja siellä istuin jossain nurkassa kelailemassa pornovideoita! Kyllä nauratti aamulla, voi hyvää päivää... :D

Taisin kärähtää töissä jo, tosin kielsin olevani raskaana...

Mimzy 7+4
 
Tyydeli ikävä juttu, pahoittelut! :hug: : /

Hmm, ehkä jos meinaan käydä malttamattomaksi, niin käyn kanssa sitten tuolla femedassa. Ei kuitenkaan paha hinta moneen muuhun verrattuna mistä täällä on mainittu. Joskus oon siellä käyny ensimmäistä pillerireseptiä hakemassa. :)

Ajattelinkin, että fb:n ryhmä on salainen. Hyvä näin! Pitää katsoa, millonka sinne sitten liittyis. :) Ehkei ihan vielä kuitenkaan.
 
Huomenta! Vieläkö joukkoon mahtuu? Näillä näkymin meille olisi vauveli tulossa syyskuussa :) tänään tein digin, joka kertoi minun olevan 2-3 viikkoa raskaana ja nyt tuntuu että on luotto tähän hommaan :) Ensimmäinen olisi tulossa, yritystä ollut marras-joulukuusta ja nyt näinkin ihana yllätys, että tärppäsi suhteellisen nopeaa, mies on sitä hokenut aamun :D kai se miehille tulee jotenkin jälkikäteen se ajatus, että sitä voi vaikka nainen tulla oikeasti raskaaksi kun harrastelee ilman ehkäisyä :DD

En ole juttujanne kerinnyt lukea vielä kovasti, joten otan maratoonin viikonloppuna :D
ei vain uskonut, että tähän pinkkaan pääsee :)

LA 22.9.2014/ Sandri / 24/ 1. lapsi
 
Viimeksi muokattu:

Yhteistyössä