Syyskuun tulokkaat 2010 **** Lokakuussa **** (Päivityspyynnöt YV:llä, kiitos!)

Ja Nasunaskalille pitää vielä sanoa, että aivan ihanan nimen sai teidän tyttö! Mun on pitänyt jo aiemmin sulle sanoa, että Olivia on ihan tosi kaunis nimi ja Mila oli mun tyttöjen nimien listassa, kun niitä funtsin silloin kun ei vielä vauvan sukupuolta tiedetty.
 
Shuri Kurjaa, ettei teijän vierailu menny ihan putkeen :( Tommonen neuvominen ja etenkin moittiminen on kyllä tosi inhottavaa missä tahansa asiassa, mutta äitiys on mun mielestä jotenkin niin "pyhä" asia, ettei siihen liittyvissä asioissa ihan herkästi sais kyllä mollata! Koita jaksaa kohtaamiset näiden ihmisten kanssa jatkossa :hug:

Pikku-niistäjä toimi meillä esikoisen kanssa ihan hyvin, tosin kokemusta Nenä-Friidasta mulla ei ole... Vauvan kanssa ei ole tarvittu vielä mitään nenän aukaisu-juttuja, kun ei ole nenä ollut tukossa ollenkaan. Keittosuolatippoja ostin kyllä jo valmiiksi.

Unet on ollu meillä aika vähissä tällä viikolla, tosin ei vauvan ansiosta, vaan esikoisen, jolla oli vauvarokko. Ensin oli kolme päivää korkea kuume, jota ihmeteltiin, kun poika ei ollut ollenkaan flunssainen. Anoppi oli jo tässä vaiheessa aika varma, että kyse on vauvarokosta, joka sitten varmistuikin neljäntenä aamuna, kun poika oli ihan täplikäs. Nyt on kolmas päivä näppyjen kanssa, pikkuhiljaa niiden pitäis hävitä, eikä ne enää tunnu vaivaavankaan, kun viime yön jo nukkui normaalisti kahden huudetun yön jälkeen.
Vauva nukkuu edelleen tosi hienosti, 1-3krt herää yöllä, kaikilla kerroilla ei välttämättä syö, mutta masu on pientä vähän vaivannut.

Eilen vauva pisti äidin vähän huolestumaan, kun piti 10h:n syömälakon. Tuli heti dejavu keskola-ajoista, kun toinen oli ihan unelias ja otti rinnasta kaksi imasua, jonka jälkeen lopetti :headwall: Onneksi sitten illalla (syömälakko oli siis 6-16) söi ihan normaalisti. Nyt yöllä ja aamulla on myös syönyt hyvin, eli ilmeisesti oli vaan unipäivä eilen :)

Nyt pitääkin alkaa pukemaan muksuja ulos! Jaksamista kaikille rintaraivareihin ym ongelmiin!

-dask ja Lotta s.3.10 (nimi virallistetaan kasteessa isänpäivänä 14.11 :))
 
Sunnuntaita, naiset :wave:

Unikeiju, kiitos synnytyskertomuksesta. On niitä vaan aina niin mukava lueskella. Ja onpas teidän Sisu kovin suloinen peikkopoika!

Nasunaskalin Oliviakin vallan suloinen ihanassa mekossaan! Onnea todella kauniista nimestä pikkuiselle!

Uuh, meidän rintaraivarit jatkuu mutta ovat kyllä hiipumaan päin, ja eilen illalla tyttö vain pari kertaa hermostui, mutta rauhottui aika nopsaan. Tuo tutti kyllä auttaa siinäkin nykyään. Eli juuri niin kuin Shurikin, pidän tyttöä rinnalla tutti suussa sen jälkeen kun hän on massunsa täyteen syönyt ja raivoaa muuten vain :D Rauhoittuminen on selkeästi nopeampaa sen tutin kanssa.

Ja tuosta vierastamisesta, kyllä meilläkin Isla viihtyy parhaiten minun ja mieheni sylissä. Ja musta tuntuu että tyttö viihtyy parhaiten just miehen sylissä kun minun sylissä iskee aina nälkä ;) Myös anopin ja äitini sylissä tyttö tykkää olla ja rauhoittua, mutta he ovatkin varmaan jo niin tuttuja kun lähellä asuuvat ja usein käyvät tässä meillä. Myös mun sisko käy usein hoitamassa, mutta Isla aika paljon silti huutaa hänen sylissään, voikohan johtua siitä että hän on reippaasti raskaana? Sisko joutuu pitämään Islaa sylissä vähän erilaisissa asennoissa, kun maha on tiellä. Ja aika usein se mahan serkkuvauva alkaa potkia Islaa siitä vatsan läpi :D

Automatkoista sen verran, että typy rakastaa autoilua! Meillä on tuollainen Vw Touran, jossa suht kovaääninen dieselmoottori, ja kun sen päräyttää käyntiin, tyttö nukahtaa samantien. Toivottavasti tää autoilusta pitäminen säilyy, sillä me reissataan aika paljon.

Ja Shurille vielä noista kurjista kommenteista :hug: Parhaitenhan me tiedetään, miten meidän vauvat tykkää olla ja syödä. Minulle ei onneksi ole noita kommentteja sen kummemmin sadellut, mutta onhan mun äiti vähän kärkäs sanomaan :D Mut mää sanon sille kyllä aina takaisin ja sit se sanoo, että voihan sen noinkin tehdä :D Ja pakko sanoa, että niillä neuvoillaan hän kyllä yleensä minun jaksamisen kannalta parasta tarkoittaa. Hän se eniten ehkä tuota tuttia tytölle tuputti kun multa meinas aina unohtua, ja neuvoi kokeilemaan eri keinoja, että tyttö tutin huolisi. Ja helpottaahan tuo tutti nyt minunkin oloa ja eloa, kun ei tartte rintaa aina antaa lohdutukseen. Mutta ei mulle kukaan ole sanonut, että kannan tyttöä väärin tai syötän liikaa!

Olipas aamulla esikolla kurja herätys, kun ulkona ei ollutkaan enää lunta. Eilen sitä oli vielä reippaasti ja nyt oli hieno lumiukkokin sulanut melkein olemattomiin. Hattu nökötti pienen lumikasan päällä ja jäljistä päätellen porkkana oli päätynyt jäniksen yöpalaksi :D

Nipistys ja Isla 1kk 2vko
 
Nasunaskali kiitos kaikki ovat ihmetelleet ja ihastelleet sisun tukkaa =) Teidän Olivia on myöskin varsin suloisen näköinen pikkuneiti !

Nipistys kiitos sisu on todellinen peikkopoika pörrösine hiuksineen !

Jäi tuosta synnytyskertomuksesta uupumaan vielä kesto eli kokonaisuudessaan 5h13min, I vaihe 4h45min, II vaihe 17min ja III vaihe 11min... ja tuo istukan irrotus sitten teki pikkuisen kipeää, kätilö lähestulkoon istui masun päällä että sai sen irtoamaan ! ja ne jälkisupistukset huh huh ....

Imetyksestä sen verran että sisun ollessa lastenosastolla pyrin olemaan sairaalalla 2-4 syötön ajan loput kerrat hän sai pullosta .... onneksi tämä ei vaikuttanut imetykseen vaan pikkuisella on todella hallinnassa rinnastaimeminen.

Neuvolassa olemme käyneet kaksi kertaa , keskiviikkona on sitten ensimmäinen lastenneuvola... painoa oli viimeksi 2vko3pvän iässä 4515g oli poitsun paino noussut viikossa 245g. Nyt taitaa olla menossa tankkaamisvaihe kun tuntuu viihtyvän tissillä tiiviisti ,nyt parin päivän ajan.

unikeiju + sisu 3vko2pvää
 
Dask ja nipistys, kiitti tsempeistä! Nyt kun ollaan taas pari päivää oltu kotona, niin osaa suhtautua niihin äitipuolen sanomisiin oikein. Kyllä Päivänsäde mulle itse kertoo, kannanko häntä oikein vai väärin ja paljonko haluaa syödä =)

Unikeiju, Sisu on tosi mukava nimi ja poikahan on melkoinen hurmuri! Jos meille olisi tllut poika, Sisu oli top3-listalla etunimivalunnoissa =)

Nasunaskali, voi mikä pikku prinsessa teillä on! Taitaa käydä niinku meidänki rinsessalla, että vaikei valtakuntaa vielä ole, niin kyllähän hän sellaisen söpöydellään valloittaa ;)

Disflatyl
on alkanut jo vähän auttaa, vaikks on annettu vain 2x10 tippaa päivässä. Pieruja ei oo itketty ja kakat on kahdesti tullut ihan ilman pauketta. Joku muuten aikaisemmin kysyi kakkailusta, niin meillä tulee 3-6 kertaa päivässä ja lisäksi joka vaipassa lusikallinen. Välillä oli kausi kun tuli harvemmin.

Nyt aamulenkille :p

Shuri ja Päivänsäde kohta 2kk
 
Päivänsäteeltä vierähti tänään ensimmäinen kyynel! Siis viimeiset 10min lenkistä neiti itki nälkäänsä, mikä ei tietty ollut yhtään kiva, mut joteski sitä iloittee kaikesta uudesta :LOL:

Sinällään ois kyllä kiva, jos syntyis ees jonkinlainen rytmi tähän elämään, niin helpottais tätä liikkumista.

Shuri ja onnellisesti syöpöttelemään päässyt Päivänsäde
 
Heippa kaikille! Vihdoinkin saan aikaiseksi kirjoitella, lukemassa olen käynyt ahkerammin :)

Vauva-arki on vienyt niin mennessään, ettei tosiaan ole "ehtinyt" tekemään mitään ylimääräistä. Meillä poika siis syntyi 15.9 40+4 viikolla mitoilla 3665g ja 51cm. Synnytyksestä palautuminen kävi nopsaan, ja vauvan kanssa ollaan pärjätty kotona miehen lähdettyä töihin ensimmäisen viikon jälkeen.

Poika on aurinkoinen tapaus, ja pitää tosi tarkasti omasta rytmistään kiinni. Nukkumaan mennään klo 21, ja syömään herätään kerran tai kaksi. Aamulla noustaan ylös sitten seitsemän jälkeen. Päivällä kiskoo yhdet pitemmät päikkärit 10-14 ja yhdet lyhyemmän 17-19 välillä. Eli helppo on suunnitella päiviä, ja nukuttua on saatu kunnolla :)

En millään kaikkeen nyt jaksa kommentoida, niin paljon jutun juurta täällä on ollut! Jonkun verran ilmavaivoja on ollut meidänkin pojalla, cuplatonia ollaan annettu, ja jonkun verran helpottaa. Alussa kakkatahti oli noin 3 päivän välein, mutta nyt kun ruokaa uppoaa enemmän, tulee kakkakin lähes päivittäin.
Imetys ei meilläkään oikein lähtenyt sujumaan, ensin maito ei noussut, sitten kun nousi, niin tuli vähänlaisesti, ja pojan paino ei oikein noussut. Jäi rinnan jälkeen nälkäiseksi, ja korviketta ollaankin sitten annettu lisäksi. Nyt poika syö jo niin käsittämättömiä määriä, että tissittely on enää lähinnä mielihyvän vuoksi mukana, ja aina päälle vetäisee sitten 120-140 ml korviketta :) Öisin en ole enää imettänyt kohta kuukauteen, meni niin pitkäksi valvomiset. Vähän huonoa omaatuntoa podin minäkin aluksi, mutta pojan tyytyväisyys on pääasia, ja kun ei selvästikään maitoa riittävästi heru, niin minkäs teet.

Ristiäiset meillä on 21.11 joten vielä on aikaa pähkäillä nimeä. Me ei olla oikein päästy vielä minkäänlaiseen yhteisymmärrykseen pikkumiehen nimestä, mutta onpahan se tuohon mennessä vissiin pakko päättää :D

Nyt täytyy mennä pyykin pesuun, kun poika nukkuu, yritän päästä juttuihin mukaan vähän tiuhempaan :)

Katrin ja "väinö" 5vk ja 5pv
 
Minäkin pikaisesti päivittelen.

Mahavaivat vaivaavat meillä niin, että kävin tänään ostamassa myös Disflatylia. Jospa se auttaisi. Kaikkein ikävintä on, että Okko alkaa huutamaan mahaansa yleensä noin klo.5 aikaan aamulla. Silloin hän siis puoliunessa yrittää piereskellä, mutta se mitä tulee tulee ulos kovan itkun ja ähinän kanssa. Minä sitten valvon pikkuisen pieruntuskien takia joka yö ainakin viidestä kuuteen. Sen jälkeen uneen on hankala enää päästä.

Rytmiä ei meillä ole yhtään. Oikein kateellisena luin Katrinin kertomusta päivien rytmisyydestä. Ylensä Okko nukkuu aamupäivällä ja päivällä pidemmät unet sekä torkkuu lyhyitä pätkiä illalla. "Yöunille" meillä mennään klo.20-23 välillä. Yöunet tarkoittavat sitä, että Okko nukkuu perhepedissä vieressä, mutta heräilee nykyään tunnin tai kahden välein. Omat unet ovat siis aika vähäiset ja se valitettavasti heijastuu myös jaksamiseen päivällä. Päikkäreitä en oikein voi nukkua kun esikoinen ja Okko nukkuvat päivällä yleensä eri aikaan : /

Shuri tylsää tuollainen neuvominen ja arvostelu. Olet oikeassa, tunnet lapsesi paremmin kuin kukaan muu. Muiden mielipiteet kuitenkin satuttavat ja arvostelu tuntuu aina pahalta :hug:

Imetys meillä sujuu hyvin eikä rintaraivareita ole esiintynyt, onneksi. Voimia kuitenkin kaikille joilla sellaisia on. Esikoinen sai niitä aikoinaan muutaman vähän vanhempana ja se on kyllä todella raskasta.

Meillä on ristiäiset 20.11. ja pidämme ne kotona. Kaikki tarjottava tulee näillä näkymin pitopalvelusta koska näillä rikkinäisillä öillä en jaksa alkaa leipomaan vauvan ja taaperon kanssa. Vieraiden määrää ollaan myös vähennetty, ettei tule stressiä. Mummit, vaari, meidän sisarukset ja kummit, ei luultavasti muita vieraita.

Ihanaa vauva-arkea kaikille toivottavat,
Tiinuliini ja Okko 1kk
 
Viimeksi muokattu:
Heipä hei!

Lueskelemassa on tullut käytyä, mutta oma kirjoittelu on ollut lomalla......

Täällä sujuilee ihan hyvin pikkupoitsun kanssa. Masuvaivoja on jonkin verran. D-vitamiinit on tauolla ja Disflatyl-tipat on käytössä aamuin illoin.

Rintatulehdus/tukos iski viimeviikolla ja sen kanssa meni pari päivää.

Synnytyksestä on toivuttu ihan hyvin, jos ei lasketa että tikattu haava tuolla alkerrassa aukesi ja jossain kohtaa isommat vessa reissut oli tuskaa. Nyt sekin alkaa pikku hiljaa olemaan ok. Kiloja tuli raskausaikana noin 25 ja nyt on lähtenyt noin 15.

Tissittelyllä mennään ja pikkunen osaa vaatia milloin ja mitä:)

Lastenpolilla on käyty kun tuo pikkuisen hengitys on ollut hiukan omituista. Hengittää mm noin 60 kertaa minuutissa joka on paljon. No poli lääkäri totesi kuitenkin vauvelin ihan terveeksi. Onneksi.

Keltaisuutta näkyy edelleen mutta tissimaitokin voi pitää sen kuulemma pidempään esillä.

Ristiäiset oli kotonamme eilen ja kyllä oli helpotus kun ne sai pidettyä. Pyry tuli nimeksi. Sopii isosiskon nimen kanssa ihan kivasti vaikka onkin melko vahvan kuuloinen nimi.

Ninnananna ja Sintti 4vko 5pvä
 
Moi!

Mäkin sain nyt viimeinkin aikaseks alkaa hoitaa ristiäisasioita. Saatiinkin pappi joka haluttiin, mutta on sen verran suosittu pappi, ettei hänellä ollut vapaata kun vasta 11.12. Joten meillä on ristiäiset vasta silloin. Toisaalta mitä sen väliä koska ne on, mutta toisaalta olis ollut kiva saada ne pois alta. Varasin myös tuon läheisen kirkon salin, jossa pidetään näillä näkymin ristiäiset. Meillä on toiveena pitää ristiäiset kotona, mutta kun tuo meidän muutto koko ajan vaan venyy ja venyy, niin ei uskallattu jättää sen varaan. Mutta jos ollaan jo silloin päästy muuttaan, niin toki kotona vauva kastetaan.

Nimikin meillä oli jo valittuna, mutta nyt olen alkanut miettiin onko se sittenkään hyvä... No onneks tässä nyt on vielä aikaa harkita. =)

Eipä tällä kertaa muuta. Sori kun oli vähän omanapaista juttua.

marza ja onni, kohta 4 vkoa
 
Nopea omanapainen kirjoitus: iski sitten vissiin rintatulehduksen päälle, prkl :mad: Alkuillasta huomasin toisessa rinnassa kipeän kohdan ja osasin jo aavistella tulehdusta ja aloin hautoa rintoja lämpimällä kaurapussilla. 21 aikoihin sitten alkoi palella ja hampaat kalista yhteen. Menin vessaan hakemaan särkylääkettä, mutta jouduin huutamaan miehen taluttamaan mut pois sieltä, kun polvet yritti lyödä loukkua, vaikka niiden päällä oli paino. Oli aika mielenkiintoisen tuntuista, kun en pystynyt rentouttamaan jalkoja ja antaa niiden vapista vapaasti, vaan ne ikään kuin suuntasivat sen tärinän sitten alaspäin, jolloin jalat tuntui liimaantuvan lattiaan kiinni ja jopa taluttaessa oli vaikea kävellä. Eipä ole tollastakaan ennen kohdalle sattunut! :confused: Kuumetta mittasin "kohtauksen" aikana 38,5°c, en tiedä nousiko se siitä vielä, mutta lääke ja tunnin unet auttoi nyt ainakin hetkeksi ja olo on ihan ok. Rintakaan ei ole hirveän kipeä, mutta kauhulla odotan huomista. Onneksi mies on vielä isyyslomalla ja voi hoitaa lapset, jos oon kovin kipeä. Huomenna on vaan tietysti just kastekeskustelu papin kanssa, täytyy yrittää siitä selvitä jotenkin :headwall: Täytyy nyt lypsää rinnat tyhjäksi ja ottaa rintapumppu sängyn viereen, että voi yölläkin syötön jälkeen lypsää loput pois.

Parempaa viikon alkua teille muille! :)

-dask ja Lotta s.3.10
 
Täällä ristiäiset vietetty, oli kiva päivä mut muuten vähän raskas viiden päivän reissu anopin nurkissa. ;) Ristiäiset sujui ihan mukavasti, vauva vähän itkeskeli välillä (rauhoittui sitten kun kävi välillä minun sylissä), ja kun luin Kaarina Helakisan runon, niin koko ristäisväki itki kilpaa. :D Mutta nyt on pojalla nimi eikä tarvii stressata ristiäisjärjestelyistä enää. Vähän jännitti että mitä anoppi on mieltä minun vauvanhoitotaidoista, mutta eipä kovin kummoisia neuvoja onneksi tuputtanut. Oli vaan sitä mieltä että vauvaa pitää ehdottomasti nukuttaa vatsallaan. No juu, onhan se ihan hyvä asento varsinkin jos on mahavaivaa, mutta en kyllä jatkuvasti uskaltais mahallaan nukuttaa, vaikka poika osaakin jo hyvin nostaa päätä ja "vaihtaa poskea". Vähän rivien välistä luin että anopin mielestä imetän poikaa liian tiheästi, kun kuulemma hän aikoinaan imetti omia lapsiaan korkeintaan 4 tunnin välein, that´s it, jos jäivät itkemään niin tutia vaan suuhun. Joopa joo... Ja ristäisissä kaikki kummit ei edes ehtineet pitää vauvaa sylissä kun anoppi omi koko vauvan :headwall: Piti sit käydä sanomassa että saiskos edes toinen mummi vähän sylitellä poikaa, kun ovat just lähdössä kotiin. Onhan se kiva että tykkää vauvasta ja sylittelee ja hellii paljon, mutta rajansa kaikella.

Nyt poitsulla on masuvaiva niin pahana että vuoronperään miehen kanssa kannetaan vauvaa ympäri asuntoa ja koitetaan etsiä asentoa missä olis parempi olla. Poika itkee viimeistä päivää ja kipristää masua, surettaa valtavasti kun ei voi toista juuri auttaa. :'( Sama homma perjantai-iltana, kun erehdyin juomaan puoli kuppia kahvia... Tyhmä äiskä!! Join raskausaikanakin tosi vähän kahvia ja nyt imettäessä en ole juonut yhtään, eikä tietenkään tullut mieleenkään että puoli kuppia vois laittaa vauvan mahan kipeäksi. Tiedänpähän ainakin välttää kahvia jatkossa. Cuplatonia ollaan vauvalle annettu, mutta taidetaan mekin vaihtaa Disflatyliin, jos toimis vähän paremmin. D-tipoista ei nuo masuvaivat ainakaan johdu, kun ne oli reissun ajan tauolla.

Muuten meillä menee ihan kivasti, vauva hymyilee jo kovasti ja alkaa kohta varmaan jokeltelemaankin, kovasti tuntuis juttua riittävän, nyt ääntely on lähinnä sellaista iloista kiekumista ja älähtelyä. :) Juu, paitsi nyt kun itkettää niin vietävästi.... Mut tosi kiva kuulla että menninkäistytön Aaronin mahavaiva on helpottanut ja poika jo hyväntuulisempi! Tsemppiä muillekin masuvaivaisten vauvojen äideille, onneksi täältä ainakin saa vertaistukea ja tietää ettei ole vaivan kanssa yksin. Varmasti aina joku muukin valvoo yöllä :stick:

Endotar & J 7 vko 1pv
 
Kerkeisköhön rauhassa kirjoittaa. Vauva ja 2v nukkuvat tuossa terassilla tuplissa ja esikoinen lähti mummolle ja papalle, kun menee illalla papan kanssa teatteriin.

Meillä on edelleen niin rytmitöntä ettei voi ennakoida nukkuuko päikkyjä 10 min tai 2h. Väliin nukutaan jopa kolmet päikyt ja taas toisena päivänä vain yhdet. Ab-kuurin jälkeen massu on edelleen vaivannut jonkin verran. Sylissä ei itke, mutta yksin ei viihdy. Onneksi on reppu. Tänään kokeilin muistuuko liinan sidonnat mielleen. Niin poju keikkui liinassa minun imuroidessa. Sain kyllä mojovat puklut päälleni kiitokseksi keikkuvasta kyydistä:LOL:.
Edelleen pojulla on flunssa. Joka päivä friida käytössä ja kunnon räkää tulee imiessä. Öisin kyllä nyt nukuttu jopa 3-4h putkeen entisen 2h sijaan. Näin menty on useampi yö. Väliin uni on melkoisen kevyttä, kun limaisuus haittaa. Itsellä univelka painaa päälle melko lailla, kun 2v herättelee myös ja väliin tuo 4 v:kin. Mutta suunta on jo parempi niin eiköhän tämä tästä taas:).

dask Jaksuja ja haehan kuuri, jollei taltu.

-poni ja poju 2kk
 
Nopesti minäkin ilmoitan elossa-olosta :)

Masuvaivat jatkuu edelleen ja nyt on kakkaamisvaikeuksia myös. Joka päivä ei tule kakkaa kun ennen tuli usemapi päivässä. Lisäksi kakka on ollut aika "kiinteää" ja mietinkin voisiko olla jopa ummetusta vauvalla? Onko kenelläkään kokemuksia siitä mallasuutteesta oletteko antaneet??

Rytmiä EI TODELLAKAAN ole :D vaikka ajattelin, että rytmi löytyy sitten helposti kun esikoisella on tietysti rytmi.. nooh ehkäpä sitten kun vauva kasvaa. Nyt on unijaksot max. 2h luokkaa, yöllä syödään n. 6 kertaa. Iltaisin enempi huutoa ja rintaraivareita on meilläkin.

Ristiäiset oli ja poika sai 3 nimeä. Nimi päätettiin juuri ennen papin kotikäyntiä. Olin aivan loppu juhlien jälkeen, koska edellisen yön valvoin tietty vauvan kanssa mutta myös siivoten ja leipoen. Onneksi äitini oli auttamassa <3 Esikoisen 2v- synttäritkin oli kuukautta ennen ristiäisiä.

Aika samanlaisia keinoja on täällä käytössä tuon esikoisen kanssa kuin Tiinuliinilla. Tosin aina ei auta mikään ja dvd-t on kovassa käytössä. Riippuu niin paljon päivästä kuinka vauva antaa aikaa ja jos vatsa on yhtään paremoi niin voin leikkiä esikon kanssa. Joka päivä pyrin menemään ulos, edes tuohon takapihan leikkipaikalle lasten kanssa, mutta joka päivä en siitä suoriudu...
Anoppi osti väkisin meille tuollaisen vauvakeinun jonka piti mukamas auttaa koliikkivaivoista kärsiviä! Ja p:n marjat siitä mitään hyötyä on, vie vaan tilaa ja on äänekäs kapistus. Tietty ollaan saatu riitaakin sitten miehen kanssa aikaseksi kun minä en sitä aparaattia meille halunnut...

Jahas, nyt käy kutsu taas :wave:

MP ja poika n.2kk
 
Tsemppiä muillekin masuvaivaisten vauvojen äideille, onneksi täältä ainakin saa vertaistukea ja tietää ettei ole vaivan kanssa yksin. Varmasti aina joku muukin valvoo yöllä :stick:

Endotar & J 7 vko 1pv
Juuh, ei valvo isoveli; äidit valvoo :LOL:

Ja meripihka, kiva kuulla, että sielläkin ollaan elossa ;)

Meijän mukula onkin nykyän sitä mieltä, että nyrkkiä on kivempi imeä kuin tutia... Vaan eiköhän tää tästä suttaannu...

Shuri ja Päivänsäde kohta 2 kk
 
:wave:

Nopsaan piti tulla tännekin kehumaan miten tehokasta oli tuo vyöhyketerapia. :)

Käytiin Nupun kanssa viime tiistaina siis ensimmäisen kerran ja jo tuo kerta auttoi tosi paljon. Meillähän oli noita kakkaamisongelmia, eli neitillä meni monta päivää ettei tullut kakkaa ja asia selvästi kiusasi. Nyt sitten eilen käytiin vielä ja terapeutti sanoi että hyvin on nuo alueet pehmenneet tuolta jalkapohjista ja on sen itsekkin huomannut kun nykyisin kakkaa tulee joka päivä, välillä montakin kertaa päivässa. Unet on parantuneet, tänäänkin nukuttiin neljä tuntia tässä päivällä ihan tuosta vaan. :)

Kädet on täälläkin löytyneet suuhun, onneksi myös tutti on nyt alkanut maistua huomattavasti paremmin ja sen kanssa nukahdetaankin. Myös lelut on alkaneet kiinnostaa, vähän aikaa jo viihtyy tuon jumppalelun kanssa lattialla.

AngelEyes ja Nuppu 6 vko
 
Ehdinpä minäkin kirjoittelemaan pitkästä aikaa...

Masuvaivat täälläkin myös jatkuvat. Käytiin pari viikkoa sitten vyöhyketerapiassa ja sen jälkeen viikko meni tosi hyvin ja vauvan yöunet pitenivät 5-6 tuntiin (eka pätkä)! Nyt on kuitenkin taas ollut enemmän itkuisuutta ja yöunetkin lyhyempiä pätkiä. Ootteko huomannut, että oma herkuttelu (makean syöminen, sulkaa tms.) aiheuttaisi vauvalle masuvaivoja? Itse oon nyt karsinut kahvin, omenan, ruisleivät, sipulin jne. pois. Mainittavaa eroa ei kuitenkaan ole ollut. Cuplatoneja kokeiltiin aiemmin, mutta niistä ei ollut apua. Eilen aloitettiin Disfatylit. Toivottavasti ne auttaisi.. Ilmaa kun pojan vatsassa tuntuu olevan yllinkyllin!

Ristiäiset meillä oli ja meni. Pidettiin ne läheisellä seurakuntasalilla. Jännitti kyllä etukäteen, että minkä huudon vauva siellä järjestää, mutta ihmeen hyvin koko tilaisuus meni. :)

Rytmejä meillä ei ole.. Päivisin tosin nukutaan ulkona usein n. 4 tuntia, mutta sekin vaihtelee mihin aikaan ne nukutaan. Iltaisin mennään kyllä yleensä klo 21-22 aikaan nukkumaan.

Vaikken itse olekaan ehtinyt paljoa kirjoitella, oon käynyt säännöllisesti lukemassa teidän juttuja. Ja oli hyvä vinkki tuo nenäfriida! Vauva on usein aamuyöstä kovin tukkoinen (maito menee nenään?) ja tuo pikkuniistäjä oli aivan surkea. Eilen ostin nenäfriidan ja testaan sitä seuraavaksi.

Shuri: Sama meno täällä, että nyrkki kelpaa mutta tutti ei! Kuinkahan saisi pojan innostumaan tutista, kun tällä hetkellä vaatii tissiä tutiksensa.. :headwall:

-Lenaki ja poika 7vk
 
Disflatyl on meilläkin käytössä, mutta en ole huomannut merkittävää eroa ennen/jälkeen tippojen. Minäkin poistin ruokavaliosta sen ruisleivän ja omenan sekä tuoreet (raa´at) kasvikset, mutta en osaa sanoa tuostakaan onko auttanut. Sen jälkeen kun sain jättää sen raudan popsimisen, oli pojan masu ehkä viikon verran parempi, mutta palasi taas kipuilevaksi. Kahvia en voi poistaa, sillä sitten en pysy hereillä kyllä ollenkaan! Tarttee varmaan alkaa miettiä sitä vyöhyketerapiaa täälläkin...
 
Pitkästä aikaa taas täällä... Yks päivä kirjotin kyllä jo pitkät jutut, ja sit yhtäkkiä en muka ollukaan kirjautuneena niin se hävis... :headwall:
Yritän jotain muistaa mitä olin siihen kirjottanu..

Nenäfriida on meillä hankittuna, tosin oon kerran vasta kokeillu. Keittosuolatipat on käytössä ja niitä on menny jo melkein pullollinen. Onneks niitten käytöstä ei oo mitään haittaa vauvalle.

Valvominen Meiän pojalla on hassu rytmi. Se tykkää nukahtaa vasta1-2 aikaan yöllä. Ja minä parun täällä joka yö, kun yksin valvon pojan kans ja yritän pitää sitä hiljasena, että muut sais nukuttua.. Mutta eilen poika nukahti jo 9, ja heräs vaan syömään 11 , kun ite menin nukkumaan... Olipa ihanaa =). Mutta univelkaa on sen verran ettei se yhessä yössä helpota, mutta silti ihana tunne, kun ei kerranki tarvinu yksin itkeä..
Miehellä on töitä varmaan nyt enää tämä ja ens viikkoa, jospa se siteen jäis isyyslomalle niin sais yölläki vähän hoitoapua. Sille just yks ilta itkin, etten saa toivuttua leikkauksesta, kun se ei oo kotona, ja sit kun se jää lomalle niin mun " toipumisaika" ( 4-5 viikkoa) on periaatteessa menny.. No, toivun silti vasta sitten.. eli nukun ja makaan sohvalla enkä tee mitään :LOL: Tai sitten en makaa sohvalla :)

D-vitamiinia oon antanu nyt viitenä päivänä enkä oo huomannu kummempia vatsavaivoja..
Anoppi tosin tuntuu olevan sitä mieltä, että pojalla on vatsavaivoja, kun on niin tutuille kertonu :headwall: Ihmettelin vaan kun pari ystävää tuli kysymään, että vieläkö pojalla on vatsavaivoja.. Sanoin, että mun mielestä se itekee etupäässä vaan väsymystä.....

Pissatulehduksesta joku kysyi, en enää muista kuka.... Mulla ei sit ollukaan toista tulehusta.. Sairaalasta lähdettäessä söin Selexid-kuurin ja se ilmeisesti autto. Kävin kuitenki neuvolassa ottamassa hiivanäytteen ja jonku bakteerijutun ettei olis mitään muuta, kun oireita kuitenki on.. tuloksia en vielä tiiä.. Mutta kiitos vinkeistä, jotka voi auttaa tulehdukseen.. esim se karpalo-c??

Eiköhän tässä tulluki jo tarinaa tälle kerralle..
Voimia kaikille muillekin valvojille :hug:
ja vatsavaivoista kärsiville ja sairastajille...

Hyväsetti ja poika n. 3,5 viikkoa
 
Heippa täältäkin pitkästä aikaa! :wave: Määkin oon käynyt lukemassa,mutta ei ikinä ehdi kirjottaan mitään.

Tsemppiä kaikille!! :hug:

Mistäs taas onkaan ollut puhetta...

Jälkivuodosta tai lähinnä hyytymistä joku vissiin kyseli...Mulla tuli semmosia pienempiä kappaleita pönttöön lähes aina vessassa käydessä.Kerran tuli sellanen n.10cm pitkä ja n.2-3cm levee hyytymä,mutta kun ei ollut kipuja eikä kuumetta,niin ei aihettanut toimenpiteitä.

Masuvaivoja on ajoittain.Ilmeisesti liittyy siihen,kun imee aika usein ilmaa tissillä. :'( Tosi kurja,vaikka kuinka yritän otetta saada oikeeksi,niin silti vaan ilmaa menee.Ajattelin kanssa kokeilla Disflatyliä.

Onkohan meillä jonkinlaista rytmiä? Yleensä yhdet pidemmät unet vaunuissa päivällä n.3 tuntia.Tosin joinakin päivinä saa käydä hyssyttelemässä useempaan otteeseen.Illalla nukkumaan menee 22-24 ja eka unipätkä voi olla 3-6 tuntia.Yleensä syö pari kertaa yössä.Aamulla heräilee 9-10 aikaan.Päivän aikana ottaa muutamia pienempiä unia ja,jos vaunuillaan illalla vielä,niin saattaa 2 tuntiakin nukkua.

Raskauskiloja tuli 17,joista on lähtenyt 7kg ja helpolla ei todellakaan lähde.Tosin kyllä ne herkutkin maistuu.Turha kuvitellaakkaan laittavansa mitään päälle,joka olis sopiva.Sitten,kun puoli vuotta ennen raskautta ehdin vielä kerätä 10 lisäkiloo,niin pudotettavaa riittää... :kieh: :headwall:

Jaa,mutta nyt tyttö huutelee.Palailen taas joskus!

Heppuli ja Kerttu 5vko ja 1pvä
 
Eipä neiti herännytkään...

Kiirettä pitää täälläkin.Esikoinen on eskarissa päivisin 4 tuntia.Ollaan siis kotona neidin ja 3,5 v. isoveljen kanssa.Hevosia hoidan joka päivä pariin otteeseen ja iso koirakin tähän huusholliin mahtuu.Kämppää yritän pitää kunnossa ja pyykkiä pestä.Aika paljon pieni ihminen saa pyykkiä aikaan. :LOL: Välillä tuntuu ettei vuorokauden tunnit riitä,kun mieskin tulee töistä vasta puoli kuuden aikaan ja luuhaa viikonloput hirvijahdissa.Tosin ottaa sinne ton esikoisen mukaan.Mutta tosiaan,kiirettä pitää...

Jaaha,mutta nyt neiti heräs!!Heipat!!

Heppuli ja Kerttu
 
Hei kaikille!
Kiva lukea juttujanne, mutten juuri ehdi kirjoittelemaan, niin kiirettä arki nyt on :) Miehellä edelleen kipsi jalassa vielä 4vkoa, joten kotona on neljä hoidokkia:) On sentään kotona seurana, eli tämä aikahan on aika ainutlaatuista. Liisa-vauvamme voi hyvin, eilen tuli 4 vkoa täyteen. Kannan koko ajan kantoliinassa ja vaunussakin suostuu nukkumaan, jos ensin nukutan liinaan... Olisin tullut vaan tänne ihmettelemään Disflatylin hintaa, maksoin pikkupullosta tänään 20eu, onko tuo yleinen hinta vai tosi kallis apteekki`?

Vointeja kaikille

Liisa
 
:wave:

Uskaltaisinko jo huokaista helpotuksesta, näyttää nimittäin siltä, että rintaraivarit ovat loppuneet.. Toissailtana oli vain pienenpieni kiukkupuuska, eilen ei enää mitään =) Meillähän ne illan pari viimeistä syöttöä oli aikamoista raivoamista parisen viikkoa.

Rytmikin on suht selkeä, pystyy jo päivän kulkua jonkin verran ennakoimaan. Pitkät päikkärit on yleensä klo 14-18, joten silloin ehtii sit touhuta isompien lasten kanssa jotain ihan kunnolla. Iltaisin tyttö nukkuu pikkutirsoja sylissä, ja yöunille ryhtyy noin klo 1.. Vähän liian myöhään mun makuun, mutta toisaalta menen itse sitten samalla unille. Ja tyttö nukahtaa parhaiten viereen. Yöllä syödään pari-kolme kertaa, eka kerran noin viideltä ja sitten klo 8 ja klo 10. Joskus jatkaa unia vielä sen kympin syötön jälkeen, ja herää puolenpäivän aikaan vasta =) Yhtä aamu-uninen kuin äitinsäkin.. Mies on isyyslomalla, joten hän herää isompien lasten kanssa ja mä saan nukkua niin pitkään kuin vauvakin nukkuu :heart:

Masuvaivoja ei ole, ja meinasin ostaa varuiks kuitenkin tuon disflatylin, mutta jätinkin apteekin hyllyyn, kun hinnan huomasin. Turha ostaa jemmaan sen hintaista, jos käyttöä ei tulekaan..

Ninnanannan Pyrylle onnea ihanasta nimestä! Meillä oli sairaalan papereihin laitettu pojan nimeksi Pyry, ja tuossa ennen tytön syntymää aateltiin, että jos ylläripoika tuleekin, nimi olisi Aaron Pyry Pietari =) Meillä on kaikilla lapsilla 3 nimeä, ja ainakin näillä kahdella isommalla myös toista nimeä käytetään kutsumanimeä. Esikkoa kutsuttiin pari ekaa vuotta kakkosnimellä (Nuppu), ja pikkuhiljaa sitten sitä ekaa nimeäkin ryhdyttiin käyttämään. Tulokkaan toista ja kolmatta nimeä ei ole vielä paljastettu, mutta itse olen jo pientä toisella nimellä kuiskaillen kutsunut =)

Nipistys ja Isla 1kk 2vko
 
Kiva, että muutkin on tullut kertomaan kuulumisiaan kiireiden keskeltä!:)

nipistys ihanaa jos siellä alkaa rintaraivarit olla historiaa!:) Mutta arvaappa vaan...meillä on vähän tullut takas...:headwall: Tai nyt meilläkin on just tuo illan viimenen syöttö se joka on parina viimesenä iltana taas tuottanut ongelmia (jännittää kuinkahan tänään). Välillä kyllä autan imetyksen tosta toisesta rinnasta käyntiin tutilla.. eli annan rinnalla tutin ja vaihdan sitten tissin tilalle.. Eli oikeestaan se raivoominen alkaa sen jälkeen, kun laitetaan "iltatunnelma", vaihdetaan pyjama ja sit näytän tissiä niin raivoominen alkaa. Eilen huudettiin kurkku suorana taas tyyliin 20-22. En jaksanut taistella tissin kanssa vaan annoin täl kertaa pullosta pumpattuna. Halusin myös kokeilla, että jos se auttais raivoomiseen..eli et vauva sais ainakin tasasella vauhdilla maitoa ja niin paljon kun haluaa... mutta eipä auttanut sekään... no klo 22 lähettiin autoilemaan ja sinne rauhottui. Ei nukkunut, mutta tapitteli kiltisti. Sit tultiin kotiin ja sit imetin ja sit se meni nukkumaan... Eli mitähän noi iltahuudot on??

Mun puolesta vuorokaudesta vois poistaa klo 20-23 kokonaan!;) Mutta siis kaikkea on kokeiltu! Kantoliinaa, kapaloa, vaunuja, hytkyttelyä, keinusitteriä, sänkyyn menoa vauvan kanssa jne. tissittelyt EI auta, sillä siitä tulee vaan suurempi raivo. Eli tuohon iltahuutoon ei auta mikään! (paitsi se autoilu) ja joku toinen ilta voi riittää joku muukin. Sitten loppuu yhtäkkiä... En tiedä onko kyseessä sitten vaan joku "vaihe" vai onko masuvaivoja tms. ostin nyt sitten kans sitä monien hehkuttamaa Disflatyliä, vaik olikin kallista..heh...

No joo..viimeviikolla oli siis kolme huutoiltaa ja neljä hyvää iltaa... täl viikol jo kaks huutoiltaa takana..saa nähä kuinka tänään! Yöt ja päivät menee kuin unelma!:)

Huomenna myös 2kk neuvola ja lääkäri!

Nasunaskali ja Olivia 8vko 3pvä
 

Yhteistyössä