taaperolla siitepölyallergia???

  • Viestiketjun aloittaja kayla
  • Ensimmäinen viesti
kayla
Meidän pojalla (1v7kk) on nyt kaksi viikkoa olleet molemmat silmät tulehtuneet, punaiset ja turvoksissa. Pojalla on myös ollut kaksi vkoa nuha. Lääkärissä olemme käyneet jo kolmesti, silmätippoja ja -voiteita olemme saaneet ja niitä välissä vaihdettiinkin toisen merkkisiin, kun ensimmäiset eivät auttaneet. Lääkärit ovat olleet sitä mieltä, että poika olisi poikkeuksellisen nuori jos hänellä olisi siitepölyallergia.

Silmät pojalla parani melkein täysin, kun hän oli pari päivää sisällä(ei siis käyty ulkona), eilen hän sitten oli pari tuntia ulkona ja tänä aamuna herätessään hänellä oli silmät taasen punaiset ja turvonneet ja nuha pahempana... minun mielestä aika selvä merkki allergiasta =(((.

Onko kenelläkään kokemusta näin nuoren taaperon allergiasta ja sen hoidosta? Tutkintaanko mahdollista allergiaa miten ja saako lääkkeillä miten hyvin oireet kuriin??

Jos jollakin on kokemuksia tai tietoa asiasta, ottaisin ilomielin tietoa vastaan. Meinaa aikalailla masentaa ajatus allergiasta :(
 
Meillä on!

Eli poika 1v5kk mitä varmimmin on ainakin koivulle allerginen, oireet ollu koko ajan samanlaisia kuin teillä. Meillä lääkäri totesi heti että allergiaa on, mutta näin pieniä ei testata koska saattaa vielä mennä ohi, kuulema joskus 3-4 vuotiaana sitten aletaan testailemaan. Mutta sinänsä: eihän se haittaa jos ei oo testattu kunhan hoidetaan!

Meillä lääkkeenä kohta jo kuukauden ollu Aerius-siirappi ja Lomudal- tai Lecrolyn-tipat. Välillä tehoaa paremmin ja välillä silmät on punaiset vaikka mitä tekis. Autossa kaikkein pahin! No, kohta toivottavasti helpottaa...

Voimia sinnekin :hug:
 
piipii
Meidän esikoinen (4v) on siitepölyallerginen, ja oireita on ollut jo ainakin tämän kevään lisäksi kahtena keväänä. Viime syksynä testattiin, ja positiivista tuli.
Taapero, 15kk, oireilee myös, eli luulen hänenkin olevan allerginen. Tänä vuonna oireet ollu lähinnä vetistä nuhaa ja silmien kutinaa, mutta jos ensi keväänä pahenee, pyydän luultavasti testeihin.
 
miu
\
Alkuperäinen kirjoittaja 22.05.2007 klo 08:57 TiiaJoona kirjoitti:
Meillä lääkkeenä kohta jo kuukauden ollu Aerius-siirappi ja Lomudal- tai Lecrolyn-tipat. Välillä tehoaa paremmin ja välillä silmät on punaiset vaikka mitä tekis. Autossa kaikkein pahin! No, kohta toivottavasti helpottaa...

Meillä samanikäinen tyttö ja silmiä hinkkailee ja aivastelee (kuten minäkin). Olen myös epäillyt allergiaa. Voiko tosiaan noin pienenelle jo antaa Lomudal-tippoja? Niitä mulla on siis itseäni varten. Mitä tuo Aerius-siirappi on?
 
Aerius on allergialääke, joka avaa hengitysteitä ym. siis nestemäistä, sanotaan "siirapiksi" koska on makeaa. meidän poika ainakin ottaa ihan mielellään. 2,5ml päivässä saa ja se riittää. en tosin tiedä kuinka kauan joudutaan jatkamaan...

Lomudal-tippoja käski lääkäri antaa vaikka niissä pakkausselosteissa ei annetakaan lupaa. Lääkärikin sanoi että jos vastustelevat apteekissa niin tulkaa hakemaan resepti...

 
Nim
Meillä on lapsilla siitepölyallergiaa. Kakkosella pahiten (5v) Kun menee ulos, niin vartin päästä on silmät turvonneet lähes umpeen, kutiaa ja kirvelee. Nenä rupeaa vuotamaan ja yskittää (hänellä on myös astma) Sai lääkäristä reseptin Lomudan tippoihin ja Aerius siirappiin. Tosin, nyt on allerginen Aeriuksellekkin. Nousee kasvoihin nokkosihottumaa.

3v saa siitepölystä vetistävät silmät, vuotavan nenän ja yskän (astma hänelläkin)

Myöskin kuopus, joka täytti juuri 1v hieroo ulkona silmiä ja nokka vuotaa. Astmaatikko on myös tämä nuorin.

 

Yhteistyössä