Taaperon yölliset itkuraivarit, kokemuksia?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja liisi, 15.12.2009.

 1. liisi

  liisi Vieras

  Medän 1v8kk ikäinen lapsi, on nyt kolmen kuukauden verran nukkunut yöt heräämättä.. Nyt kuitenkin viimeisen kahden viikon aikana, on kuutena yönä herännyt huutamaan. On siis ihan raivona ja mikään ei auta, ja joka kerta on itkenyt ja valvonut 2 tuntia, ennen kun on rauhottunut uudelleen nukkumaan.. Saattaa tuon kahden tunnin aikana, nukahtaa viideksi minuutiksi, mutta herää taas huutamaan.. Huoh, mulla on yöllä niin lyhyt pinnakin, etten tiiä mitä tuon lapsen kans tekis.. Mikään ei tosiaan auta, alkuun yritin rauhoitella tassuttelemalla. että nukahtais omaan sänkyyn.. Mut raivostuu siitä ihan silmittömästi ja huutaa ja potkii ja riehuu.. Oon pitäny sylissä, ottanu viereen, tarjonnu juotavaa jne jne mutta ei :(
   
  #1
 2. ap

  ap Vieras

 3. leijona76

  leijona76 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2007
  Viestejä:
  41 111
  Saadut tykkäykset:
  2
  Voisko olla esim unikauhua? Mun 2v on alkanu pitää yömeteliä ja muutenkin kuvittelee kaikenlaista. Öisin huutaa, itkee, kirkuu, potkii jne..rauhoittuu uneen kun silittää hetken.
   
  #3
 4. vieras

  vieras Vieras

  Meillä aina kausittain tuollaista, lapsi jo 2,5 v. Meilläkään ei saa lasta silitellä, ei ottaa syliin, ei saa laulaa. Tehdään niin, että istutaan sit siinä lapsen sängyn vieressä kunnes rauhoittuu. Viime yönä viimeksi heräsi huutamaan ja raivostui, kun menin huoneeseen. Huusi mulle, että mee pois, isä tänne. Just joo, en lähde tuollaiseen pompotteluun mukaan. Rähisi aikansa mut rauhottui sitten. Meillä ei ole kyse yöllisistä kauhukohtauksista, mutta jotenkin uhmaan liittyvää on. Kun on uhmakausi päällä, näitä yöhuutojakin on.
   
  #4
 5. neljän äiti

  neljän äiti Vieras

  Kuulostaa tutulta. Meillä on joka lapsella ollut tuossa iässä samanlaista yöhuutoa. Aivan suoraa parkumista, eikä kuule/ymmärrä puhetta, eikä mikään muukaan auta. Luultavasti pahaa unta näkevät, ku tuntuu että siinä tilanteessa lapsi ei ole edes kunnolla hereillä. Ota syliin ja koita hetkeksi saada lapsi heräämään kunnolla, että huomaa ettei ole mitään hätää. Meillä ainakin sen jälkeen nukahti heti uudelleen, ku laitoin sänkyyn. Koita säilyttää oma maltti, vaikka se yöllä onkin raskasta :(
   
  #5
 6. Äippä x3

  Äippä x3 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2008
  Viestejä:
  2 848
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meiän pojalla alkoi 2vuotiaana, enää harvemmin niitä tulee. Sai juuri sellaisia ns. kauhukohtauksia, eikä tajunnu mistään itsekkään. Ei siitä ottanu selvää oliko se hereillä vai ei. Kurkkusuorana vaan huuti, välillä saattoi torkahtaa ja taas jatkaa. Mikään ei auttanut.
   
  #6
 7. 2:n äippä

  2:n äippä Vieras

  Onko lohdun sanoja, millon tuo loppuu? Meilläkin tyttö 2v 8kk on tehnyt tuota about vuoden. Rasittaaaaaa.
   
  #7
 8. leijona76

  leijona76 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2007
  Viestejä:
  41 111
  Saadut tykkäykset:
  2
  Meillä on ollu pahimmillaan sitä että 30min välein huutaa apua, meinaa pudota sängystä riehuessaan jne...Lievänä huutaa kerran tai kaksi yössä ja vaikke ole hereillä niin reagoi kosketukseen johon tyyntyy. Viimeyönä ei tainnu herättää kertaakaan.
   
  #8
 9. Meillä nuorimmaiselta loppuivat noin 2,5 vuoden iässä, kyllä teillä kohta nukutaan jo hyvin, jaksuja! :)
   
  #9
 10. juu

  juu Vieras

  On kokemusta ja menee ohi. Nyt on tyttö 2v4kk eikä enää pariin kuukauteen ole noita ollut.
   
  #10
 11. vieras

  vieras Vieras

  Nukkuuko kaikkien huutavat lapset yksin omassa huoneessaan? Voisko siinä olla syy?

  Meidän 2,5 v nukkuu omassa sängyssä joka on kiinni parisängyssä. Kun yöllä herää, katsoo, että vieressä ollaan ja jatkaa hiljaa uniaan. Me tiedetään, että ei todellakaan vielä sopeutuis yksin omaan huoneeseen ja taatusti tulis huutoa. Ei siis ole koskaan huutanu öisin ja uskon, että johtuu siitä, ku nukutaan vieressä.
   
  #11
 12. Sukkapari

  Sukkapari Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2008
  Viestejä:
  2 772
  Saadut tykkäykset:
  0
  kuulostaa tutulta.. meil löyty ratkaisuksi noihin yöllisiin huutoihin yölamppu.. ihan selvästi neiti hätäänty, kun olikin pimeetä, mut ku käytän yölamppua (himmennettävä ) päällä ni tyttö laittaa pään takas tyynyyn ja jatkaa unia!
  Jossain vaiheessa tuli sit kuvioihin iltahuuto.. mut siihen löyty ratkaisuksi se, et laps ei ollu syöny illalla itteensä tarpeeks täyteen. Oli jo pidempään menty ilman iltapuuroa, mut otettiin jälleen iltapuuro mukaan ja uni on taas alkanu maittaan.

  Niin ja meil tuo vajaa 2v nukkuu meidän kans samassa huoneessa..
   
  #12
 13. neljän äiti

  neljän äiti Vieras

  Ei nuku yksin, vaan aivan meidän sängyn vieressä omassa sängyssä. Se huutaminen alkaa aivan nukkuessa yhtäkkiä ja täydellä teholla! Ei siis mitään pikkukitinää ja heräilyä ensin :)
   
  #13
 14. leijona76

  leijona76 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2007
  Viestejä:
  41 111
  Saadut tykkäykset:
  2
  Raivoaja nukkuu mun vierussängyssä. Se semmonen mielikuvitushuuto kyl tulee jos on tullakseen eikä liity nukkumapaikkaan. Ei munkaan poika turhia herätä mutta uneksii pelottavia kuten päivisin voi nähdä mielestään pelottaviajuttuja.
   
  #14
 15. juu

  juu Vieras

  Me kans siirrettiin jossain kohtaa tyttö takaisin meidän viereen, mutta ei auttanut. Sitten heräili joka yskähdykseen, ei voinut lukea illalla kun heräsi pieneenkin valoon yms. Vieressä nukkuessaankin heräsi huutamaan tai sepostamaan että putosin taas, putosin patjan väliin, äiti auta.. Eli ihan sama meininki jatkui.
   
  #15
 16. jadal

  jadal Vieras

  meillä on noita ylhuutoja myös, ollut useamman kuukauden, tyttö on vähän reilu 2v. Ja se nimenomaan kuulostaa kiukkuiselta ja raivostuneelta huudolta, ei siltä, että pelottaisi.
  Meillä ei myös saa aina ottaa syliin, hyvä jos koskea. Samallailla myös koittaa joskus pompotella kuin vieraan lapsi. Toissa yönäkin huuteli "isi kiusaa, äitiiii, isi kiusaa". Kiusaaminen toisaan oli sitä, että isi ei päästänyt riehumaansängyssä.
   
  #16
 17. Jellonainen

  Jellonainen Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2007
  Viestejä:
  13 146
  Saadut tykkäykset:
  3
  Jos kohtaukset tulevat aina samaan aikaan, esim. pari tuntia nukahtamisesta, niin siihen voi auttaa herättäminen ennen kohtausta. Lapsi tavallaan pääsee sen univaiheen ohi kun hänet herätetään, unia saa kyllä jatkaa saman tien kun lapsi on herännyt (jos onnistuu).

  Meillä tuo 2v tekee sellaista, että hän alkaa viiden maissa huutamaan sängyssään, eikä rauhoittelu auta. Työntää käden pois ja huuto vain yltyy. Mutta kun lapsen ottaa syliin ja tulee hänen kanssaan olohuoneen sohvalle, hän nukahtaa kainaloon saman tien. Yleensä isä menee tytön kanssa sohvalle, mutta itsekin olen mennyt, ja nukahdin helposti kun tyttö tuhisi kainalossa :) Täytyy vain pitää viltti aina käyttövalmiina selkänojalla että saa vetäistyä sen päälle.
   
  #17
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti