Taas naurettavia tuomioita.

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Jos et uskaltaisi itsekkään toimia toisin, on ehkä kyseenalaista soimata muita asiasta. Eikö?

Aika harva vastaavaan tilanteeseen joutuu, enkä usko, että tämänkään tarinan heppu olisi tilanteessa halunnut olla.
Oleellistahan tuossa tapauksessa on, että siihen ei ole jouduttu sattumanvaraisesti. Kyseessä on ilman muuta avunanto ja aktiivinen osallistuminen tappoon.

Tässä taas lisää Suomen hienoa meininkiä:


Ei saada kuriin, ei.
 
vierailija
"Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut 38-vuotiaan miehen törkeästä rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä vammantuottamuksesta 10 kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja sakkoihin."


Niinpä niin. Suomessahan ei kännissä ajaminen ole oikeastaan rikos, vaan ainoastaan hyvien tapojen vastaista moukkamaisuutta.

"Holtiton kaahailu päättyi vasta, kun mies törmäsi vastaan tulleeseen autoon, jota kuljettanut nainen ei ehtinyt väistää. Naiskuljettaja jäi puristuksiin auton rakenteisiin ja loukkaantui vakavasti.

Syyttäjän mukaan nainen jäi henkiin vain sattuman vuoksi."
 
vierailija
vierailija
Otsikko kuuluu: Nyt oikeus antoi tuomionsa, eikä se ole lievä

Ja sitten jutun lukiessa käy ilmi, ettei tuomio ole pelkästään lievä, vaan naurettava. Törkeä pahoinpitely, pahoinpitely ja ryöstö. Tuomio yhteensä 17 kuukautta ehdollisena ja 300 euroa sakkoa.

Ihan vaan vertailun vuoksi: törkeän pahoinpitelyn maksimituomio on 10 vuotta, pahoinpitelyn maksimituomio on 2 vuotta ja ryöstön maksimituomio on 6 vuotta. Jos otsikoidaan, että tuomio ei ole lievä, niin kyllä sitä odottaisi edes sinne asteikon puoliväliin yltävää tuomiota. Eli 5 vuodesta ylöspäin.
 
Näyttää sille, että vanhemmat eivät yhtään tiedä mitä heidän alaikäiset tekevät!?

Pitäisikö vanhemmille alkaa kirjoittaa sakkoja lasten teoista?
 
vierailija
"24-vuotiaan miehen käräjäoikeus tuomitsi yhdestä näpistyksestä, mutta katsoi aiempien tuomioiden olevan riittävä seuraamus myös kyseisestä teosta."

Käsittämätöntä.

Toimisiko sama logiikka ylinopeussakkoihin? Kun olet saanut aiemmin ylinopeussakkoja, niin uusin ylinopeussakko kuittaantuu niillä vanhoilla...
No tietenkään autoilijat eivät saa tukkualennuksia, vaan kovennettua.
 
vierailija

Tällaista tällä kertaa. Ehkä tapon osalta menikin oikein, mutta kun rikoksia on tehtailtu liukuhihnalta, yksi ihminen on kuollut, kaksi vanhempaa tuomiota luetaan mukaan yms., niin onhan tuo viisi vuotta ja risat eli alle kolme vuotta lusimista ihan naurettava saunareissu. Pelkästään yhden törkeän ryöstön minituomio on kaksi vuotta vankeutta ja tässä niitä oli useita. Tukkualennus luokkaa -70 prosenttia.
 
vierailija

Saa nähdä saako nyt sitten taposta ja törkeästä lapsenraiskauksesta ihan kunnollisen tuomion (epäilen), mutta ainakin tähän asti tuomioistuinlaitos on tehnyt kaikkensa rikollisen elämäntavan jatkamiseksi.
 
vierailija

Saa nähdä saako nyt sitten taposta ja törkeästä lapsenraiskauksesta ihan kunnollisen tuomion (epäilen), mutta ainakin tähän asti tuomioistuinlaitos on tehnyt kaikkensa rikollisen elämäntavan jatkamiseksi.
Kolme vuotta ja sitten on taas vapaa mies. Toki vankilalomat pyörii ennen vapauttamista.
 

Yhteistyössä