tälläne kysymys vanhasta talosta!

Meillä on vuoden 67 öljykattila ja poltin on uusittu 90-luvun lopulla. Kattila toimii hyvin kyllä vielä ja poltin on meidän aikana kerran huollettu ettei tule mitään. uutta ollaan kyllä mietitty että sais puillakin lämmittää, mutta vielä saa osottaa.
Jos se epäilyttää teitä niin ettekö voisi jotain asiantuntijaa ottaa mukaan taloa katsomaan niin voisi vilkaista pannuhuoneeseen.
 
Kyllä öljy on vielä halvempaa kuin sähkölämmitys, varsinkin kun sähkönhinta tuntuu nousevan koko ajan.
Meillä lisänä on takkoja talossa niin öljyä ei tolkuttomasti kulu. Poltin vaikuttaa siihen öljyn kuluttukseen ja se että nuohous suoritetaan kerran vuodessa.
 
Kattila voi hyvinkin olla ihan käyttökelpoinen.Meillä mies joskus teki noita öljypoltinvaihtoja ja -huoltoja sekä kattilanvaihtoja.Hyvin usein vaihdettiin vaan polttimet ja kattila saattoi olla todella vanhaa vuosimallia, mutta silti hyvin toimiva.
 
öttismönkiäinen
Kaksoiskattiloiden tehokkuusaste on heikompi kuin pelkän öljykattilan, ja vanhalla kattilalla hyötysuhde vielä huonompi. Vaihto on kallista, mutta öljynkulutuksessa tulee säästöä. Jos siis öljykattilaan vaihdatte, siskollani on pellettilämmitys, itse mietitään kaukolämpöön liittymistä (liittyminen maksaa n5000e kaikkinensa) mutta todennäköisesti ei ole varaa.
 
Meillä on -79 rakennettu talo ja kattila on alkuperäinen sekä toimiva- öljypolttimen vaihdoimme alkuperäisestä uuteen viime vuoden lopulla, muutama kuukausi talokauppojen jälkeen, sillä huoltomies sitä suositteli. Kattilan totesi vielä käyttökelpoiseksi. Toki öljyn kulutusta vähentäisi kun vaihtaisi kattilankin uuteen, mutta ovat kalliita....
Tuon -50 luvun kattila kyllä kuulostaa todella vanhalta, eikä varmasti voi olla enää kovin hyvässä kunnossa!
Kyllähän se 50-luvun autokin ehkä vielä jotenkuten toimii, mutta miten on kulutuksen ym. laita?!
 

Yhteistyössä