Tässä kuussa ei sit syödä sianlihaa, kuin vain kevytkinkun muodossa

  • Viestiketjun aloittaja Rollolainen
  • Ensimmäinen viesti
n
Alkuperäinen kirjoittaja terveystarkastaja:
Possunliha on suht vähärasvaista, läski on päällä ja sen voi irroittaa kätevästi. Kinkussakin 3% rasvaa ja sekin on koostumukseltaan hyvää. Nauta paljon pahempaa.
Kato, löyty yks ihminen joka ei oo täysin hakoteillä :D
 
vieras
Meille on vuosikymmenet opetettu, että ravinnon rasva lisää veren kolesterolipitoisuutta, kovettaa verisuonet ja aiheuttaa sepelvaltimotaudin. Emme oikein enää tiedosta, ettei kolesteroli ole tappava myrkky vaan soluille elintärkeä aine, jota oma elimistömme tuottaa. Tosiasiassa ravinnon vaikutus kolesteroliarvoihin on varsin vähäinen, mutta veren kolesterolipitoisuuden pudottaminen väkisin voi tehdä ihmisestä aggressiivisen ja itsetuhoisen. Pahamaineisten tyydyttyneiden eläinrasvojen ja sepelvaltimotaudin välillä ei ole osoitettu selvää syy-yhteyttä. Sen sijaan monityydyttämättömät rasvahapot, joiden väitetään ehkäisevän sydänkohtauksia, aiheuttavat koe-eläimille tulehduksia ja syöpää. Sitä paitsi niiden liikakäytön on todettu altistavan valtimonkovettumataudille.

Tanskalaissyntyinen, Ruotsissa työskentelevä lääketieteen tohtori Uffe Ravnskov on perehtynyt huolellisesti rasvateoriaksi nimittämänsä käsityksen syntyyn ja sisältöön samoin kuin laajaan kansainväliseen tutkimusaineistoon, jonka perusteella hän osoittaa kolesterolimyytin toisensa jälkeen perättömäksi.
 
Rollolainen
Alkuperäinen kirjoittaja duunari:
Ne kokealla prosessoidut broilerinakit ovat satavarmasti miehesi sepelvaltimotaudille pahempia kuin puhdas porsaanliha.
juu juu tehän lääkäreitä oletekin, ehkä kuienkin lääkärin nevoja o parempi noudattaa kuin palstatohtorin. jamuuten brosikunakeissa oli vaan 5% rasvaa ja SYDÄNmerkki. kuten niissä ostamissani lohi-kalapuikoissa
 
en ole koko perheeltä sianlihaa poistanut, mutta pitää todeta että itse voin ja vatsani voi paremmin kun olen vähentänyt lihan määrää eli todella harvoin nakkaan enää leivän päälle kinkkua tai makkaraa. Broileria ja kalaa syön useammin ja pari päivää viikossa voi vallan hyvin mennä ilman niitäkin. aikaisemmin minulla oli usein maanantai se kevennyspäivä jolloin söin viikonlopun ylijäämäriisiä tai pastaa kasvisten kera.
näin siis minä itse teen enkä sano että kenenkään muun pitää tehdä näin, mutta minä voin näin paremmin ja välipalaherkut korvaan pääsääntöisesesti hedelmällä tai jugurtilla marjojen kera
 
duunari
Alkuperäinen kirjoittaja Rollolainen:
Alkuperäinen kirjoittaja duunari:
Ne kokealla prosessoidut broilerinakit ovat satavarmasti miehesi sepelvaltimotaudille pahempia kuin puhdas porsaanliha.
juu juu tehän lääkäreitä oletekin, ehkä kuienkin lääkärin nevoja o parempi noudattaa kuin palstatohtorin. jamuuten brosikunakeissa oli vaan 5% rasvaa ja SYDÄNmerkki. kuten niissä ostamissani lohi-kalapuikoissa
Kysäiseppä lääkäriltä seuraavalla kertaa perusteita miksi välttää puhdasta lihaa ja suosia prosessoituja eineksiä. Tässä listaa mitä mm. löytyy niistä sydänmerkityistä nakeista:

stabilointiaineet (muunnettu tärkkelys, E450)
happamuudensäätöaineet (kaliumlaktaatti, E262)
kaliumkloridi
magnesiumsulfaatti
hiivauute
maltodekstriini
glukoosi
perunakuitu
arominvahvenne (E621)
hapettumisenestoaine (E315)
säilöntäaine (E250)

Sydänmerkki ei ole mikään perusteellisen lääketieteellisen tutkimuksen tulos, se on vain yksi markkinointikikka.
 
terveystarkastaja
Alkuperäinen kirjoittaja n:
Alkuperäinen kirjoittaja terveystarkastaja:
Possunliha on suht vähärasvaista, läski on päällä ja sen voi irroittaa kätevästi. Kinkussakin 3% rasvaa ja sekin on koostumukseltaan hyvää. Nauta paljon pahempaa.
Kato, löyty yks ihminen joka ei oo täysin hakoteillä :D
Kyllä. Ja HK tuo kasviöljyllä kasvatetut possunlihat myyntiin, entistä parempaa lihaa tulossa.
 
Rollolainen
kauhea haloo siitä että ei syödä nyt vähään aikaan sianlihaa. Eihän se SIANLIHA le elämän eho, man sitäki pärjää.
koulussa toiki lapset syövät mitä on tarjolla ja jos jossain kylässä sianliharuokaa on niin toki sitä syödään.
Älytäntä alkaa tästäkin asiasta vääntämään.
Jotkut ei syö kalaa, jotkut ei syö broiskua.
 
vieras
Mitäs nyt tehdään Puska? Kai me tehdään ensin Suomessa oma tutkimus ennen kuin päädytään mihinkään lopputulokseen, right?

5-23 vuoden laajuisessa tutkimuksessa 350 000 amerikkalaiselle ei löydetty mitään yhteyttä tyydyttyneiden rasvojen saannin ja sydän- ja verisuonitautien kanssa. Tämä tutkimus viimeistään tekee Suomessa jo pitkään Pohjois-Karjala-projektin jälkeen vallalla olleen käsityksen, että eläinrasvat ovat pahoja, harharetkeksi, josta joutais jo pois.

http://www.ajcn.org/cgi/content/abstract/ajcn.2009.27725v1
 
duunari
Alkuperäinen kirjoittaja Rollolainen:
kauhea haloo siitä että ei syödä nyt vähään aikaan sianlihaa.
Ilmaisin ehkä itseäni huonosti, tarkoitus ei ollut kritisoida sianlihan vähentämistä itsessään.

Enemmän huolestuttaa se, että monet ihmiset tuijottavat vain rasvaprosentteja, ja tulevat sen jälkeen johtopäätökseen, että teollisesti valmistetut einekset ja muut prosessoidut elintarvikkeet voisivat olla terveellisempiä kuin puhdas ja luonnollinen ruoka.

Moni luulee 0% activiaa terveellisemmäksi kuin rasvaisempaa maustamatonta jugurttia. Tai valmisnakkeja paremmiksi kuin aitoa lihaa.

 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja Rollolainen:
Alkuperäinen kirjoittaja duunari:
Ne kokealla prosessoidut broilerinakit ovat satavarmasti miehesi sepelvaltimotaudille pahempia kuin puhdas porsaanliha.
juu juu tehän lääkäreitä oletekin, ehkä kuienkin lääkärin nevoja o parempi noudattaa kuin palstatohtorin. jamuuten brosikunakeissa oli vaan 5% rasvaa ja SYDÄNmerkki. kuten niissä ostamissani lohi-kalapuikoissa
Rollo, ei tarvi olla lääkäri osatakseen ajatella, mutta sitähän sinä et tiennyt!
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja Rollolainen:
Alkuperäinen kirjoittaja juu:
Alkuperäinen kirjoittaja Allu-:
Ai miksei sianlihaa?
se on vissiin aika rasvasta? Ainakin sikanauta ja tavalliset kinkkusuikaleet on tosi rasvasia...
Ajateltiin katsoa etä onko OIKEASTI kaliimpaa ostaa kevyempiä ja terveellisempiä tuotteita.
Rasvatonta maitoahan meillä onjuotu jo pitkään, vaikka oliki vaikea opetella juomaan sitä, kun se ei mka maistunut miltään.

mausteilla saa maistuvaa, ei tarvitse aolla aan sitä rasvaa
Muista rollo tämä, kun joulun aikaan kerjäät täällä lahjoja ja kerjäät avustuslahjakortteja eri hyväntekeväisyysjärjestöiltä, kuten jo monta vuotta olet tehnyt!
 
vierailija
Mitäs nyt tehdään Puska? Kai me tehdään ensin Suomessa oma tutkimus ennen kuin päädytään mihinkään lopputulokseen, right?

5-23 vuoden laajuisessa tutkimuksessa 350 000 amerikkalaiselle ei löydetty mitään yhteyttä tyydyttyneiden rasvojen saannin ja sydän- ja verisuonitautien kanssa. Tämä tutkimus viimeistään tekee Suomessa jo pitkään Pohjois-Karjala-projektin jälkeen vallalla olleen käsityksen, että eläinrasvat ovat pahoja, harharetkeksi, josta joutais jo pois.

http://www.ajcn.org/cgi/content/abstract/ajcn.2009.27725v1
Hänkö täällä????
 

Yhteistyössä