Tätä iänikuista taistelua...

...näistä rintarepuista/kantoliinoista!! Ollaan lähdös useammaksi kuukaudeksi lämpimään (kuumaan) maahan ja haluaisinkin teidän kokemuksia käytännössä mikä on hyvä ja vähiten hiostava. =) En ole kovin innostunut niistä pitkistä sidottavista kantoliinoista, pölyyntyvät reissussa kun osuu maahan jne. enkä ehdi opetella kunnolla hyviä sidontatapoja. Kiinnostais esim. tuo Combo-liina, se ois yksinkertainen mut onko hiostava? Oisko muita yhtä simppeleitä liinoja vai pitääkö ottaa kanto- tai jopa rintareppu? Kiitos jos viitsit ottaa kantaa! :hug:
 
Et kertonut minkä ikäiselle lapselle kantovälinettä haet. Jos kyse ei ole ihan pikkuvauvasta (tai vaikka olisikin) niin itse valitsisin kantorepun. Kätevä ottaa käyttöön ja vähemmän hiostava kuin sidottavat liinat, lisäksi liinan päät tosiaan osuu maahan. Eli Ergo, manduca, Patapum, Yamo...

Rintarepulla ei ole mitään etua kantoreppuun nähden, itse näen ainoastaan haittoja: epämukavampi kantajalle, epäergonomisempi vauvalle ja erityisesti rintarepuilla on tosi lyhyt käyttöikä. Kantorepulla kantaa selässä vielä 3-vuotiastakin, mutta rintarepusta vauva kasvaa ulos jo jossain puolen vuoden-vuoden vaiheilla.

Ja yksi vaihtoehto on ottaa mukaan on-off-liinaksi rengasliina tai kantopussi, johon lapsen saa tosi nopeasti eikä ole hiostava. Kantomukavuus tosin on ihan eri luokkaa kuin kantorepulla, koska paino tulee vain toiselle olalle.
 

Yhteistyössä