Täysimetetyn vauvan uni perhepedissä

Meidän 3kk :heart: lellivauva :heart: nukkuu perhepedissä 12 tuntia siten, että heräilee 2-3 tunnin välein syömään ja välillä myös kakkimaan. Tuossa iltayöstä olisi kuitenkin yleensä sellainen 6 tunnin jakso, jolloin ei kakkaa, mutta herää kuitenkin syömään. Välillä typy nukkuikin viikon verran 4-5 tuntia tuon ekan pätkän, mutta sitä iloa ei kauan kestänyt.

Onko mitään tsänssiä, että vauva ees myöhemmin alkaisi nukkua pidempiä pätkiä, vai saako maidontuoksuinen äiti hereille vielä kiinteiden aloituksenkin jälkeen? Aion imettää niin pitkään kuin maitoa riittää, onko siis paras varautua siihen, että nää katkonaiset unet kestää ainaskin vuoden? :kieh:

Vai onko jollain imetetyllä perhepedissä nukkujalla yöunet parantuneet jossain vaiheessa?

Onko mitään vinkkejä millä saisi tytön nukkumaan pidempiä pätkiä? Kiinteitä ei aiota aloittaa ennen 6. kuukautta, ehkä vähän maistiaisia 5. kuukaudesta lähtien.
Tyttö syö vain yhden rinnan kerrallaan, illalla tankkaakin yötä varten tunnin tai puolentoista välein, mutta silti tuo 3 tuntia maksimi :headwall:

Pitäiskö vaan tuputtaa toista rintaa? Yleensä ei sitä huoli ja joskus on ihan oksut tullut, jos on erehtynyt syömään :/

Kiitos etukäteen :wave:
 
Moikka lentis :)

Meillä nukuttu perhepedissä alusta asti ja nyt 6-viikkoinen täysimetetty tyttömme nukkunut jo kuukauden ajan ensin viitisen tuntia yössä, sitten ½-1h imetystauko ja sitten taas 2kpl n. 2h unipätkiä joiden välissä taasen ½-1h imetyshetki. Eli maidontuoksu ei meillä suuremmin vaikuta unien pituuteen ilmeisesti. Tosin pari kertaa olen huomannut että kun vauvalla ollut vaikeuksia saada unen päästä kiinni ja olen käynyt esim veskissä tai ihan vaan kääntänyt kylkeä ja jättänyt nukuttamisen isälle, niin kappas, tyttö onkin nukahtanut nopsaan (vaikka aiemmin olisin yrittänyt nukuttaa tissillä ja ilman pitkäänkin).

Meilläkin tyttö tankkaa iltaisin ennen yöunia kovasti. Saattaa viihtyä pari kolme tuntia rinnalla, enkka tais olla 6h :D Eli noilla maidoilla nukkuu sitten hyvin sen ekan 5h.

Toivottavasti teilläkin unirytmi pitenee ja uskoisin että viimeistään kun kiinteät aloittaa, niin alkaa vauvakin nukkua pidempiä pätkiä.

t. manna
 
Meillä tyttö nukkui tyytiksenä perhepedissä helposti 6h pätkiä maa huolimatta :)
se on vaan niin vauvasta kiinni!

perhepeti on paras paikka :heart:

Ei kannata kiirehtiä kiinteiden kanssa, ne voivat jopa pahemtaa asiaa jos ne aloitetaan liian aikaisin.
 
Meillä unet paranivat (hetkiseksi) 4kk iässä. Silloin neiti siirtyi yhteen ruokailuun yössä. Tätä kesti kuukauden jonka jälkeen pyöriminen, potkiminen ja yöllinen uniyninä :heart: kävi sellaiseksi, ettei äiti enää saanut nukuttua samassa sängyssä. Yhtenä iltana päätimme kokeilla tytön siirtämistä sänkymme vieressä olevaan pinnasänkyyn nukkumaan. Hän nukahti hienosti ilman itkuja ja nukkui koko yön heräten vasta noin klo.6 syömään ensimmäisen kerran :eek:

Perhepedissä oli ihana nukkua enkä siis kehoita ketään luopumaan siitä pidempien yöunien toivossa. Meillä kuitenkin unet paranivat, näin uskoisin, siksi, että maidontuoksuinen äiti nukkuu hieman kauempana.
 
Kiitos vastauksista! Meilläkin pinniksessä nukkui muutamana yönä 6 tuntia putkeen, mutta äiti valvoi sitten joka tapauksessa, kun ei saanut nukutuksi ilman tätä tuhisijaa vierellään :ashamed: nyt sitten nukahtaa vain tisun kanssa, niin että en ole pinnistä ees yrittänyt... no, ehkä sitten 18-vuotiaana alkaa nukkua... :D
 
Mä valvoin myös ensimmäisinä öinä ja katsoin monta kertaa, että kai vauva hengittää pinniksessä :whistle: Vielä nykyäänkin tarkistan aina kun itse herään, että onhan pikkuisella kaikki kunnossa. Meidän tyttö siirtyy herättyään noin klo. 6-7 aikaan (nykyään joskus jopa klo.5 valoisuuden takia :headwall: ) viereen syömään rintaa ja usein nukahtaa siihen vielä hetkeksi. On se vain niin ihanaa torkkua rakkaan pienen kanssa vieretysten :heart:
 
Meillä nukkui "tissi suussa" johonkin 10kk asti, sitten oli pakko siirtää pinnikseen kun alkoi käydä niin levottomaksi ja halusi tissiäkin noin tunnin välein yöllä... Tohon asti meni ihan hyvin, vaikka söikin muutaman kerran yössä, itse en edes herännyt aina imetykseen vaikka herkkäuninen muuten olenkin.
Tää on niin yksilöllistä, ja tietysti äidistä ja isästäkin kiinni, että haluaako sen lapsen pitää siinä vieressä ja kokeeko sen haitaksi vai ei. Itselle toi yötissittely ei tosiaan ollut ongelma ennen kuin sitten kun lapsi alkoi liikkumaan liikaa öisin ja vaatimaan tissiä tiheämmin.
 

Yhteistyössä