Täysmaito,kevyt vai rasvaton???

  • Viestiketjun aloittaja Naana79
  • Ensimmäinen viesti
Meillä kevytmaito! Ei ole rasvaista, mutta ei kuitenkaan ihan rasvatontakaan. Lapset tarttee kuitenkin vielä paljon energiaa ja saavat sitä sitten maidon mukanakin. Ja ihan pieni tarttee vielä rasvalisän eikä sitäkään tartte öljyn muodossa antaa, jos sen rasvan saa maidosta.
 
Miskan äiskä
Meillä annettiin ensin rasvatonta, kun sitä itsekin juomme, mutta vähän aikaa sitten vaihdoin kevytmaitoon, kun en muista laittaa öljyä kuitenkaan ruokaan. Pitää sitten vaan ostaa pojalle oma maito, mutta eipä tuo olo vaiva eikä mikään. Ja viilin vaihdoin myös kevytviiliin, että kasvais edes vähän seuraavaan neuvolaan mennessä.
 
nightqueen
rasvatonta maitoa, kasviöljyä ruokaan ainakin kerran päivässä. suvussamme kuitenkin sepelvaltimoiden ahtaumaa, eli pienestä pitäen yritän vältää rakkaillamme vanhuuden vaivat... Minullakin kaksi pientä kotona (ikäero 1,2v) ja kuitenkin muistan tärkeimmät eli D-vitamiinit aamulla ja sitä öljyä ruokaan. tosin kokki olen ammatiltani eli voi olla että työnkin puolesta saattaa olla jotain TÄRKEITÄ juttuja selkärangassa... :p
 
Meille suositeltiin rasvatonta maitoa, kun siinä ei ole niitä haitallisia eläinrasvoja.
Aluksi kumminkin annettiin kevyt maitoa ja siitä siirryttiin rasvattomaan maitoon. Hyvin on poika jaksanut ja voinut rasvattomallakin.
 
tiuna83
Siis mitä mitä???

Meille nimen omaan sanottiin että kevyt maito vaan rupeet antamaan!! ja nyt sitten täällä puhutaan rasvattomasta?? siis mikä on se oikee tai siis kumpaa nyt pitää antaa?? :/ Varmaan neuvolaan pitää soittaa heti maanantaina.
 
Anin
Ei varmaan mitään suurempaa haittaa lapsille, vaikka joisivat mitä tahansa maitoa ;) , meille tosin neuvolatäti sanoi, että kevytmaito olis ihan paikallaan, koska pojan paino mennyt koko ajan miinuskäyrällä. Mutta en tottele neuvolatätien neuvojakaan kuin piru raamattua, vaan annan sitä maitoa/piimää, mitä sattuu olemaan. Tosin kevytmaito-purkki on useinkin jääkapissa puuroja ja perunamuusseja varten... ja poika saa sitä juodakseen.
 
mie an ainakaan neuvolan mukaan poikaa ruoki!! ihan samaa annan mitä vanhemmatkin syö ja juo. en rupee erikkojuttuja osteleen kun ei kerta terveydellistä tarvetta (allergia yms.) oo..
tumman sinistä juodaan kaikki!!!! ite oon juonu punasta ja sittemmin ykköstä kotona..
 
Töyhtis
Rasvatonta meillä juodaan koko porukka, eikä edes laiteta muksun ruokaan erikseen rasvalisää, neuvolasta sanottiin että ei tartte vaikka tytön paino meneekin alarajoilla (vai peräti alle niiden). Tuleehan sitä rasvaa kuitenkin leivän päällä, juustoista, ruoasta jne.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 08.11.2005 klo 14:42 Töyhtis kirjoitti:
Rasvatonta meillä juodaan koko porukka, eikä edes laiteta muksun ruokaan erikseen rasvalisää, neuvolasta sanottiin että ei tartte vaikka tytön paino meneekin alarajoilla (vai peräti alle niiden). Tuleehan sitä rasvaa kuitenkin leivän päällä, juustoista, ruoasta jne.
Näin meilläkin!
 

Yhteistyössä