täysmaito vatsaystävällisempää?

Hei!

Kyselisin kokemuksia kun siirrytään korvikkeesta tavalliseen maitoon niin meillä tuntuis täysmaitoa kestävän mutta kevyttä ei (ummetus, eikä mikään pieni muotoinen), esikoinen on jo 8v ja tuolloin suositeltiin aloittamaan "siedätys" punaisella maidolla ja sitten siirryttiin vähitellen kevytmaitoon ja rasvattomaan.

Mietityttää vaan että miten nykyisin suosittelevat ja miten olette edenneet?

Kiitos jo etukäteen :flower:
 
Suositellaan rasvatonta mutta meillä käytetään kevyt maitoa,tärkeintä että se lapsi saa sitä maitoa,auttaskohan jos tosiaan laittas vaik puolet kulutusta ja puolet esim.ykköstä?Ja pikkuhiljaa suurentelis kevyemmän maidon määrää.
 
luomu
joillekin sopii luomumaito kun sitä ei oo #&%?$!* tai jotain, kannattaa ainakin kokeilla. mut luomumaidossa ei oo d-vitamiinia, että sitä sitten purkista lisää, vaikka pitäähän sitä muutenkin antaa.
 
meillä on siirrytty kaikkien kolmen kanssa punaiseen maitoon korvikkeesta! ei todellakaan rasvaton ole oikein kelvannut! ja onhan se punainen täyteläisempää ja kaloripitoisempaa. ei ole mitään paino-ongelmia ollut eikä tullut! kyllä sitä rasvatonta kurria kerkii litkiä vielä ihan tarpeeks isompana :D
 
Virallinen suositus on, että vauva totutetaan heti rasvattomiin tai ainakin vähärasvaisiin tuotteisiin (eli rasvaton tai ykkösmaito). Näin siksi, että maidon rasva on sitä ns. huonoa rasvaa eli kovaa eläinrasvaa. Vauvan tarvitsema rasva tulisi siis muusta ruuasta, mieluiten kasvirasvana.

Olisi siis oikeasti terveellisintä, jos maito olis rasvatonta ja ruokaan tarvittaessa käytettäs öljyä tai jopa öljylisää (ylim. öljyloraus vaikka puuroon). Siis kasviöljyä, vaikka rypsiä.
 
No joo, jos on kyse maidosta, joka on tärkeä kalsiumin, proteiinien ja vitamiinien sekä hivenaineiden lähde, lienee sama, juoko lapsi rasvasita vai rasvatonta maitoa, vaikkakin rasva ei ole parhaasta päästä. Kyllä lapset ehtivät aikanaan tottua vähärasvaisiin tuotteisiin vallan mainiosti.
 

Yhteistyössä