Tahaton painonlasku, auttakaa olen ihan paniikissa!

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Olen kuukauden sisällä menettänyt painoa 4 kg. Normaalisti painan 59 kg ja nyt 55. Olen mielestäni syönyt ihan normaalisti, mutta painoa en saa nousemaan. Alan olla todella ahdistunut tästä asiasta, kun pelkään että on jotain vakavaa. Kaikenlaisia tutkimuksia on tehty tässä lähiaikoina, tässä lista niistä:

-Verikokeet, hemoglobiini, maksa ja munuais-arvot, kaikki ok paitsi valkosolut oli 11
-kaulan alueen ultraääni, ei poikkeavaa
-ylävatsan ultraääni viime viikolla, ei poikkeavaa (katsottu sappi, maksa, haima, munuaiset)
-vatsalaukun tähystys 2016, ei poikkeavaa
-kolonoskopia 2016, ei poikkeavaa

En enää keksi mitä tää on, eikä keksi lääkärikään. Kyselee vaan olenko stressaantunut. Onko kellään ollut vastaavaa niin että tutkimusten tulokset on ollu normaalit, mutta paino ei ole noussut? Mitä voi vielä tutkia? En enää pysty edes nukkumaan kun asia painaa mieltä.
 
vierailija
Niin no tarkemmin ajateltuna en ole syönyt varmaan normaalisti. Eli kaloreita ei ehkä tule tarpeeksi.
Lisää rasvaa ruokiin, mutta katso, mitä se rasva on. Elimistö vaan ei toimi mitenkään ilman rasvaa, kun esim rasvaliukoiset vitamiinit tarvitsevat sitä liuetakseen. Rasvat ovat aina huonoja, jos tuoteselosteessa lukee kasviöljy - sehän voi olla muuntogeenisistä aineksista, soijaöljy, maissiöljy, neonikonikonitidijäämiä, jos on rypsiöljy tai rapsiöljy sisällysluettelossa.

Suolatonta luomuvoita ei kaupasta saa aina edes rahalla. Lidl`n luomuvoi on hyvä, vaikka helppohan sitä on itsekin tehdä:)

Luomukerma ei aina ole edes luonnonmukaista, koska seassa on vesistöjä puhdistavaa carrageenilevää (E407) ja vesistöt ovat jo niin piloilla, että kalatkin kärsivät munuaisvaurioista. Ihmekös tuo, kun vesistöistä ei saada millään systeemillä puhdistettua lääkejäämiä, ei koskaan.

Riittävä rasvamäärä ei ole pelkkä makuasia:
Etsi - karppaus.info :: keskustelufoorumi
 
No höh :(...

Stressi kyllä vaikuttaa aika isostikin kehoon ja saattaa tehdä kepposensa juuri painon suhteen. Jos mahdollista, niin yritä käsitellä stressisi..pilko se sellaisiksi palasiksi että voit sietää sitä siten, ettei se kuormita... Muista ottaa asiasta etäisyyttä...helli itseäsi kaikin mahdollisin tavoin.

Osta itsellesi sellaista ruokaa mikä oikeasti houkuttelee ja maistuu. Ja - ohjelmoi vaikka puhelimeesi häläri mikä muistuttaa sua syömisestä. Säännöllisyys on aa ja oo. Kiinnitä huomiota laadukkaisiin rasvoihin ja jos liikut paljon, niin voisit varmasti vähentää sitä hiukan jotta saat energiatasosi tasapainoitettua. Lepo on myös tärkeää, älä unohda sitä :). Hei, jaksaisitko pitää ruokapäiväkirjaa? Se vois auttaa sua, sä huomaisit milloin oot syöny ja mitä ja mihin pitäis kiinnittää vielä huomiota.

Eli - yritä keskittyä itsesi hemmotteluun ja hyvän olon houkutteluun:). Kaikki ei tapahdu yhdessä yössä eli älä odota nopeita muutoksia. Nyt laitat itsesi ykköseksi ja keskityt omaan hyvinvointiisi :)
 
vierailija
Heinäkuussa 2003 Turun Sanomissa kerrottiin riidoista, joita sokeri aiheuttaa rahamaailmassa:

"Puska johtaa WHO:ssa kroonisten tautien ehkäisyosastoa, ja hän seurasi aitiopaikalta, kun teollisuus yritti vääntää WHO:n raportin julkaisukelvottomaksi. - Heidän voimakas reagointinsa oli minulle pikkuinen yllätys, koska samoja suosituksia oli annettu aiemminkin. Olen kuitenkin oppinut, että tässä on niin valtavat bisnekset liikkeellä ja kaipa ne ovat huolestuneita siitä, että me ollaan tosissaan tässä asiassa, Puska arvelee. Puska luonnehtii teollisuuden lobbausta kovaksi peliksi. WHO:n ylintä johtoa lähestyttiin monin tavoin, ja lukuisat delegaatiot kävivät esittämässä huolestuneisuutensa Puskan osaston puuhailusta. Raportin tultua julkisuuteen osapuolet ovat palanneet poteroihinsa miettimään seuraavia siirtojaan. - Eihän me haluta olla teollisuutta vastaan ja mielellään toivotaan, että he tulisivat mukaan tähän valmisteluun. Mutta WHO:n työn pohjana on tiede eivätkä yritysten taloudelliset intressit, Puska toteaa."
 

Yhteistyössä