Talven 2011-2012 Lapsettomuushoidoista vauvautuneet!

Tässä olis nyt 2 vaihtoehtoa edetä. Eli jos ryhmä on täysin salainen, eikä kukaan näe ryhmää / sen jäseniä, teidän kaikkien pitää olla mun kavereita. Toinen vaihtoehto on suojattu ryhmä, jonka olemassaolon ja jäsenet ihmiset näkee, mutta ei näe kirjoituksia. 1. Vaihtoehdossa voitte toki laittaa mut niin, etten näe teidän seinää ja julkaisuja. 2. Vaihtoehdon mukaan jos mennään, niin ryhmän nimi on kyllä sellainen, ettei se meidän historiaa paljasta.

Mulle käy kumpi vaan :)
Myös mirdaville pyyntö lähtenyt!
 
Haaveilija, kiitos ryhmän perustamisesta :) Minulle käy kumpikin vaihtoehto tuosta ryhmästä!

Miten Susirouva, tuletko meidän kanssa Facebookiin? Toki jatketaan myös täällä keskustelua jos kaikki ei tule tuonne naamakirjan puolelle.

Tänään oli meillä neuvola ja muuten kaikki hyvin, mutta pikkumiehellä paino ei meinaa taas nousta niinkuin oppikirjoissa sanotaan. Kyllähän tuo veti mielen apeaksi. Lääkärille uusi aika reilun viikon päästä tarkastukseen. Toivottavasti saadaan paino nousuun sillä välin! Nuppiksella ollut hillitön pulautteleminen viikon ajan, joten se varmaan nyt syynä. Tänään lääkäri ei oikein osannut sanoa mitään mistä se johtuisi ja mikä kunnolla auttaisi. Aloitetaan kokeilemalla cuplatonia ja sit ois gaviscon seuraava vaihtoehto.

Mut nyt yritän treffata nukkumattia.....
 
Moi pitkästä aikaa

Onnea Rödluvan ja Peppi <3

Meillä oli lääkärineuvola jo pari viikkoa sitten ja jälkitarkastuskin jo käytynä.
Poika kasvaa silmissä ja nimenkin jo sai :)
Pituutta oli 6 viikkoon tullut jo 7 cm ja painoa 4100, syntymäpainohan oli 2955.
Hyvin kasvaa rintamaidolla ja sillä jatketaankin.

Fb-ryhmään ehdottomasti mukaan, siellä notkumaan muutenkin :)
Ja mulle käy kumpikin vaihtoehto, kunhan tosiaan nimestä ei selviä tuo lapsettomuustausta. Ei mitenkään häpeillä sitä mutta en nyt ihan kaikkien sitä kuitenkaan haluaisi tietävän.
Ja tosiaan voin haaveilija alata sun ja kaveriksi :)laitan yksärillä tiedot ( toivottavasti osaan)

Meillä on jo selkeä rytmi päivässä ja nyt joulun aikaan huomasi että jos siitä kovasti poiketaan nukkuminen huononee ja poika kitisee enempi. Ei siis auta poiketa :)
Helpottaa kyllä elämää kovasti kun pystyy vähän ennakoimaan ja tietää että päivässä on pitempi jakso ihan itselle kun poika nukkuu. Katsottiin ekaa kertaa rauhassa miehen kanssa leffakin toissapäivänä ekaa kertaa 2 kk!
Poika tosiaan vetää n3h unet tossa 2-6 välissä ja nukkuu ulkona tosi hyvin. Toivottavasti siis nyt tulevaisuudessakin kunmeninnyt sitten sanomaan tän ääneen :D

Nää on kivoja nää yön imetykset kun on näköjään täälläkin notkumiseen aikaa!

Lotte ja poika M 8 viikkoa jo :)
 
Meillä oli eilen 2 kk neuvola, ja vauva on nyt jo n.61 cm. Kahdessa kuukaudessa on siis kasvanut melkein 10 cm!! Painokin oli noussut kai ihan normaalisti, en siitä sen enempää kysynyt, tai muutenkaan että missä kohtaa käyrillä mennään.

Meillä vauva on nukkunut kaksi kertaa niin että on herännyt vain kerran yössä, ja nukkunut 5 h putkeen! Noiden öiden jälkeen on kyllä ollut pari levottomampaa yötä, mutta toivoa on kai tälläkin suunnalla että vauva pidempiäkin pätkiä nukkuu :D.

Vauva on alkanut vierastamaan, ja huusi neuvolassakin kuin syötävä :D. Samoin jouluna mummin ja muiden syleissä. Vauva on jo kivan virkeä, tykkää seurailla leluja, ja pitää tosi paljon joululahjaksi saamastaan nallesta. Juttelee sille kovasti :D.

Minä en kuulu facebookiin ollenkaan. Liityn kyllä jos se onnistuu niin etten ole muille näkyvillä. Mitenköhän tuo toimisi? Olisi kyllä kiva vaihtaa kuviakin :). Ja pitäisin siitä että voisi kirjoitella vähän vapaamminkin.

Mutta nyt vauva herää..

Susirouva ja mantelisilmä 2 kk
 
Nyt siis Neylatyyny, Mirdav, Dreamer ja Lotte, teille lähtenyt kaveripyynnöt fb:ssa. Ladtblue
sinua en löytänyt, laita uutta vinkkiä :)

Susirouva mitäs jos perustat fb tilin keksityllä nimellä? Olis niin kiva saada sinutkin mukaan.

Enpä tiedä tehdäänkö täällä jo hampaita! Tyttö kuolaa, syö nyrkkiä ja on vähän kiukkupöksy. Eu tuolla suussa kyllä näy mitään...
 
Pakko oli kirjoittaa tanne! Meidan tytto on oppinut kierahtamaan ympari lattialla! Tulipa ihan vedet silmiin... :) Saatiin videollekin kun kellahtaa massulta takaisin selalleen. Teki sen eilen 3 kertaa perakkain ja tanaan 2 kertaa, joten ei kai enaa voi olla sattumasta kyse? Innostuin siita niin kovasti, etta alettiin oikeen kunnon jumppa harkat nyt lattialla. Avitin vahan vauvaa selaltaan myos kyljelle, ja humpsis. Eva otti vauhtia ja kellahti massulle!! Teki senkin kaks kertaa tanaan illalla!! VAUTSI!!
Kohtahan se lahtee jo sit konttaamaan vai :LOL:
Me kaytiinkin tyton kanssa fysioterapeuttia tapaamassa muutama paiva sitten ja arvioitiin lapsen kehitysta ja kasvua (pakollista kaikilla NICU vauvoilla, eli jos on joutunut siella teholla olemaan). Eva on kuulemma karkea motoriikan tasolla melkein 4 kk tasolla, joka on tosi hienoa (oikea ika 3,5 kk ja 1 kk etuajassa tulleena kuuluisi olla vasta 2,5 kk tasolla). Sitten tama hieno motoriikka on siella 2,5 kk tasolla missa pitaakin. Viela ei siis tartu esineisiin, mutta tytosta kuulemma nakee etta aivot "raksuttaa" kun han katselee esineita ja miettii etta miten tuosta saisi kiinni... :D Olipa tosi valaiseva kaynti talla kontrolli kaynnilla. Antoivat paljon neuvoja miten saa lasta motivoitua ja treenattua uusiin haasteisiin. Ei silti, etta meilla mikaan kiire olisi, mutta minusta on kiinnostavaa kylla tietaa miten kaikki menee niinkuin "oppikirjan" mukaan. Niin kamalasti sita tahtoo lapselleen kaikkea hyvaa. :heart:
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: neulatyyny
Onnea Dreamer vauvan kääntymisestä =) Varmasti ihanaa todistaa uusia kehitysaskeleita.

Kaikkien vauvat on kovasti kasvaneet! Meilläkin oli eilen neuvola, ukkeli nyt siis 3 viikkoa ja paino oli 3770 (+260g viikossa), pituus 53,5 (+1,5 cm syntymästä) ja päänympärys 35,5 cm (+2,5 syntymästä) eli ihan hyvin meillä täysimetys näyttää toimivan. Imetys on sujunutkin nyt ihan hyvin kun muistan vaan juoda tarpeeksi.

Haaveilija82, laitoin sulle yksäriä, liityn mielelläni FB-ryhmään ja mun puolesta sen ei tarvi olla täysin salainen, kunhan nimi ei kerro mitään sisällöstä vaan on joku ihan mitäänsanomaton.

Rödluvan ja poika 3 viikkoa
 
Haaveilija laitoin kaverikutsun.

Nähdäänpä facebookissa :)

Dreamer ihana kun teidän tyttö on hyvin kehittynyt. On se niin hienoa seurata vauvijen kehitystä.

Täällä poju kasvaa ja voi hyvin. Me ollaan aloteltu kiinteiden maistelu kun suursyömärillävaan nälkä kasvaa.. Aloitin maissilla lastenläökärin kehotuksesta.. Meillä on ollut nyt sitä masuvaivaa niin paljon että ollaan käytetty yksityisellä
sen takia. Nyt on korvikkeet vaihdettu ja tilanne parantunut. Kirjoitellaanpa lisää tuolla ryhmässö.

Susirouva toivottavasti sutkin sieltä löytää :)
 
Heippa ja hyvää uutta vuotta kaikille!

Olen yrittänyt kirjautua Facebookiin, mutta joku siinä nyt tökkii ettei onnistu. Pitää koitaa paremmalla ajalla uudestaan. Vauvan kanssa aika kun on aina niin rajallista että mitä voi mihinkin käyttää :D.

Laitan nyt vielä tänne, että meidän tyttö on nyt löytänyt kätensä ja tarttuu esineisiin :). Vauva hymyilee paljon ja nauraakin joskus. Vaikka on noinkin pieni, niin kyllä tykkää joululahjaksi saamastaan nallesta, ja jaksaa katsella sitä hymyillen vaikka kuinka pitkään :D. Muuten(kin) on mennyt ihan hyvin, vauva herää enää n. kerran yössä!!

Susirouva ja mantelisilmä 2 kk ja 1 vk.
 
Viimeksi muokattu:
Susirouva, eikö olekin ihania noi kehitysaskeleet! Meillä pojalla on ikää niin vähän (huomenna tulee 1 kk!) ettei paljoa ole taphtunut mutta syntymään verrattuna on selvästi tarkkaavaisempi, jaksaa olla hereillä pidempään, kädet on auenneet nyrkistä ja muutama sellainen "melkein-hymy" on bongattu, mutta ei vielä kunnollista vastavuoroista hymyä. Ääntelee myös enemmän, ei enää pelkkää ähinää vaan jotenkin melodisempaa ääntä. Kaikkeen sitä kiinnittääkin huomiota kun on oma lapsi! Ekaa selvää hymyä odotan kyllä kuin kuuta nousevaa, mutta kun poika syntyikin 2 viikkoa ennen LA:ta niin siihen voi tietty mennä vielä parikin viikkoa. Torstaina oli lääkärineuvola ja kaikki oli hyvin, kasvanutkin oli hienosti täysimetyksellä mikä on ihanaa :)

Voih, kumpa meilläkin herättäisiin kuukauden päästä enää kerran yössä, nyt tilanne on enemmänkin se että poika imee ja tuhtaa tissillä klo 24-05, ei oikeastaan rauhoitu nukkumaan yhtään sillä välillä. Sitten nukahtaa ja herää n. 07-08 aikaan, ja taas 10-11 aikaan. Nukun sen kanssa siis puoleenpäivään jotta saan tarpeeksi unta itse...
 
Kiitos Haaveilija, pääsen sinne kyllä jossain vaiheessa :D. Nyt on vaan niin paljon kaikkea muuta menossa etten ehdi keskittyä siihen. Ja niinpä, meinasinkin laittaa, että tämä nyt ns. tällä viikolla niiden unien suhteen. Saa nyt nähdä miten jatkossa. Nyt tyttö nukkuu pari n. 4-5 h pätkää, ja sitten 7 pintaan n. tunniksi ylös ja taas unille. Tai klo 9, riippuu miten on mennyt nukkumaan yöunille.

Rödluvan, on tosiaan outoa kun jaksaa olla niiiiin pienestä asiasta kiinnostunut vauvan kehityksessä. Eipä tuossa kk iässä vielä juuri mitään osailla, mutta kohta saatte tekin hämmästellä kun vauva reagoi laululeikkeihin naurulla jne.

Olen kyllä hyvällä mielellä kateellinen teille täysimettäjille. Jos ikinä enää raskaaksi tulen, niin siihen kyllä pyrin vaikka hampaat irvessä!

Ei meilläkään tuossa kuukauden ikäisenä vielä näin hyvin nukuttu. Vauva heräili tunnin, max kahden tunnin välein koko yön. Ja kyllä nuo yöunet tulee meilläkin vielä varmaan muuttumaan. Nyt kyllä nukkuu hyvin. Ihan hämmästyttää kun vauva alkaa heräilemään ja katsoo kelloa, niin on nukkunut sen 4-5h. Ihan luxusta, nautimme nyt tästä niin kauan kun kestää :D. Samoin päivisin on alkanut nukkumaan paaaljon paremmin kuin ennen. Tuo vauva on nyt todella helppo. Hereillä ollessa ei kauheasti viihdy yksin, muttei mun mielestä tarvitsekaan.

Susirouva ja mantelisilmä 2 kk ja parisen viikkoa?
 
Heipsan!
Ajattelin tulla kyseleenSusirouvan kuulumisia? Maltatko täällä käydä :)

Meillä oli viikko sitten ristiäiset ja hyvinhän ne meni! Kissakaan ei uinut kastemaljassa vaikka pappi vähän etukäteen pelkäsi niin käyvän :)

Pikku miehen pulauttelu on hiukan rauhoittunut. Meillä on loppukuusta taas neuvola joten mielenkiinnolla odotan miten on kasvanut. Nyt meillä korvikkeena omneo ja lisänä cuplatonia ja DDS-junior maitohappobakteerit.
Viime viikolla me käytiin ultrassa kun tarkistivat mahaportin lepän toimivuuden. Onneksi kaikki oli siellä reilassa.

Meillä on ollut tämän viikonlopun riesana flunssa. Surkea kuunnella kun toinen kröhisee :( Niistäjän kanssa saa vähän väliä olla kiusaamassa. Toivottavasti ei tästä pahene enää!

Toivottavasti Susirouva pääset meidän kanssa pian tarinoimaan Facebookin puolellekin :)

Neulatyyny ja Elias :)
 
Heippa neulatyyny ja muut!

Oli tosi suloista sinulta tulla kyselemään. Meillä vauva nukkuu vain puolen tunnin päiväunia (keskimäärin), ja olen tässä aloittanut myös iltaopiskelut, joten mulla on aikaa nykyään tosi vähän olla täällä netissä. Nyt järjestelen vielä risitäisiä jotka on viikonloppuna. Siksi siis en ole saanut sitä fb osoitetta tehtyä. Viimeksi kun yritin, niin takkusi salasanan kohdalla kun yritin kirjautua. Niin monta kertaa yritin että tuosta tuli mulle jo peikko, enkä siksi ole näinä pieninä "vapaa" hetkinä sinne enää jaksanut mennä takkuilemaan. En ymmärrä että mistä kiikastaa. Käyn kyllä täällä välillä nopeasti katsomassa josko joku tännekin olisi jaksanut vielä kirjoittaa :).

Olisi kyllä kiva nähdä kuvia kaikkien vauvoista ja omaakin "näyttää". Pitää katsoa että jos sinne facebookiin jossain vaiheessa ehtisin pääsemään...:rolleyes:.

Meillä täällä menee hyvin. Ollaan onneksi oltu terveitä, mutta nyt tulee ne 3 kk rokotteet, joten on ainakin hetkeksi vähän kipuiluja tiedossa :(. Vauvan kehitys on "sitä samaa", kun on kädet löytänyt, niin niiden kanssa on treenaillut itseään jo aika taitavaksi lelunpitäjäksi. Eilen nosti sitterissä jopa jalkansa ylös ja tarkasteli niitä :D.
Mitään sen uudempaa ei täällä vielä osata (ei siis käännytä vielä tms.). Yöt menee edelleen hyvin, heräilyä on parisen kertaa yössä, joskus jopa kolmekin. Eli se kertaheräily on nyt ainakin tällä hetkellä historiaa. Mutta tuonkin jaksaa hyvin. Plus että mun mielestä on ihana ottaa vauva syliin yölläkin.

Eipä tässä oikein sen suurempaa siis ole tapahtunut, odottelen kovasti että vauva on 5kk ja saa jo vähän harjoitella istumista, ja että ilmat lämpenevät ja saadaan rattaat käyttöön.

Kiva nimi teillä muuten neulatyyny! Mepä ei vieläkään tiedetä mikä annetaan nimeksi :D. Onhan tässä vielä muutama päivä aikaa..se on niiin vaikeaa keksiä nimet.

Olishan se kiva kuulla teistä muistakin, mutta ymmärrän jos ette jaksa tänne tulla kaikkea toistelemaan kun olette siellä fb:ssä varmasti jo kertoilleet kuulumisenne.

Susirouva ja mantelisilmä n. 3 kk.
 
Susirouva, tsemppiä opiskeluun! Hienoa kuulla teidänkin kuulumisia! Varmasti siellä on nyt kädet täynnä. Ristiäisiä onkin ihana suunnitella :) Nimen valinta oli pikku painajainen meilläkin, mutta sitten se vaan jotenkin löytyi....molempien mieleinen ;)

Eiköhän pidetä porukka koossa ja käydään täälläkin vaihtamassa kuulumisia!

Ihanaa ristiäispäivää!

Neulatyyny ja Elias
 
Susirouvalle terkut myos taalta amerikan mantereelta. :)
Ei me sinua ole unohduttu. Todellakin tulee vaan kirjoiteltua siella facebookin puolella, kun se on niin "helppoa" itselle, kun on tottunut kayttaja. Mutta minulla on ainakin sinua ihan oikeesti ikava... :) Toivotaan etta sinulle tulee sellainen hetki, etta kerkiat uudelleen tutustua siihen facebook kirjautumiseen...
Kaikille kuuluu muuten hyvaa tuolla vauvamaailmassa, mutta tuntuu etta puolet porukasta (vai kaikki??) karsii refluksi oireista.
Toivotaan etta ristiaiset menee hyvin. Innolla ootetaan mika teidan mantelisilman nimeksi tulee.

Dreamer ja pikku Eva 4 kk
 
Hei susirouva.

Olet kyllä ollut ajatuksissa ja tulinkin tänne katsomaan josko olisit kirjoittanut. Nimen keksiminen on kyllä vaikeaa puuhaa,mutta etteköhän hienon nimen keksi lopulta :)

Mukava kuulla että teillä vauveli kehittyy hyvin ja yötkin sujuvat. Se on kyllä totta että yöllä on ihana sylitellä siinä syötön lomassa.

Meillä pojusta tuli myös Elias :) kuten neulatyynyn pojasta. Meidän oikkumies kasvaa hienosti ja kehittyy melko vauhdilla. Kääntynyt masulleen jo 2,5kk iästä,ryömii pikkumatkoja ja istumaan noysee sylissä. Pulloa osaa pitää itse ja hörppii siitä ja tutin laittaa itse suuhun kun saa sen käsiinsä.
Kokoa on nyt miehellä 7225g ja 65cm. Ei mikään pikkuvauva enää :)

Odotan sinuakin innolla tuonne facebookin puolelle.. Toivottavasti kiireiltäsi sinne ehdit tulla.

Ladyblue ja Elias 4 kk
 
Hei Susirouva! Pitkästä aikaa ehdin tännekin kurkkaamaan, olen ikävöinyt seuraasi tuolla fb:n puolella :) Sinullapa on monenlaista projektia, ristiäiset jo varmaan ohi, mutta opiskelu kuulostaa rankalta! Minun päässäni ei tällä hetkellä pysy vanhatkaan asiat, saati sitten uudet... Lähinnä siellä liikkuu sanat maito, kakka, vaippa, vauva, brrr (pärinä, jolle tyttö nauraa)... Ja UNI! Saako sitä vai eikö ja montako tuntia putkeen :D Täällä tyttönen on 5 kk, ihana kikattava ja hymyilevä pakkaus. Valitettavasti refluksivaivaa vielä on kiusana. Kovasti seuraa ja osallistuu kaikkeen, pöydässä haluaa istua sylissä ja paukuttaa nyrkillä pöytää.

Minäpä vinkaan dreamerille että käy katsomassa viestinsä niin kuullaan sinusta. Toivottavasti voitte hyvin siellä koko perhe ja jos tosiaan ehdit niin olet ehdottomasti erittäin tervetullut tuonne fb:n puolelle. Meillä on siellä vilkkaat keskustelut :) Kaikkea hyvää sinulle ja mantelisilmälle, toivottavasti "nähdään" pian!
 
  • Tykkää
Reactions: Susirouva

Yhteistyössä