Tammimasut 2015 *joulukuu*

"Sarastus83"
Onnittelut Huhheijaalle ja mrs K:lle .
Tombatarelle rutkasti tsempityksiä!

Itsellä on järkky flunssa, nukkumisesta ei tuu oikein mitään kun paksut limaklöntit tukkii hengityksen :(
Raskausmyrkytys puskee vähitellen pintaan. Eilen onneksi proteiinit ja verenpaineet kohtuullisissa lukemissa joten ei tarvinnut sairaalaan mennä. Nyt sain ohjeeksi varata alkuviikkoina neuvolakontrollin, mutta mitenköhän sinne saa aikoja kun siellä on vaan rajoitetusti toimintaa välipäivinä..

Jotenkin tosi rauhaton ja malttamaton olo.. Enteiliskö synnytyksen käynnistymistä?
Ei kyllä oo mitään havaintoa mistään limatulpista, lapsivesistä tai kipeistä supistuksista..

Sarastus83 ja lumiukko 37+4
 
Onnittelut huhheijaa ja MrsK!!

Itellä suunnitelmissa pitää paketti kasassa vielä ens vuoden puolelle..kolotuksia alkaa kyllä olemaan jo aikalailla,välillä kävely on pelkkää lyllertämistä ku nivuset huutaa hoosiannaa..mut eiköhän tää tästä. Miehellä enää onneks 2pv töitä ja sit seuraavan kerran duuniin vasta loppiaisen jälkeen,helpottaa kummasti arjen pyöritystä..

*38+6*
 
"toive5"
Onnittelut huhheijaa ja MrsK!!!!

Tombatar: Joko joko?! ;)

Tänään työterveyslääkärillä käyty. 2. antibioottikuuri vaihdettu 3. antibioottikuuriin. Jokohan alkais tepsimään - niin loppu tähän räkätautiin. Ois vaan päästävä tästä eroon ennen synnäriä. Tulehdusarvot oli hieman koholla, joten tiistaihin mennessä sanoi lääkäri, että pitäisi alkaa tuntua parantumista tai sitten tulla uudestaan hutkittavaksi.

Tänään taas turhamaista harkkasupististelua, kun kroppa taas väsyneenä tähän räkäisyyteen. Mutta kyllä pistää pohtimaan, että pystyykö kroppa päättämään, jos tämä kaikki on sille liikaa ja synnytyksen käynnistämään vai kärsiikö se odotellen parantumista???
 
"rosma"
Voi miten ihanaa, täällä on jo monta vauvaa! Onnea kaikille jo synnyttäneille! Mulla on olo kuin vanhalla mäyrällä kun lyllerrän ja puhisen, mutta en usko että vielä olisi h-hetki käsillä. Joka tapauksessa toivon, että ainakin synnytystapa-arvioon (5.1.) pääsen, ei olisi kiva yllärinä synnyttää jotain 5-kiloista :/ Nyt jouluna ovat herkutkin maistuneet, sokeriarvoissa ei kuitenkaan onneksi pahoja ylilyöntejä.
Mökkihöperyys tässä alkaa tulla, liikkuminen on jo niin vaikeaa. Pitää varmaan lähteä bussilla johonkin, kun ei kävellä jaksa ja kotona kyllästyy. Koko ajan ei lukeakaan jaksa. Vauvanvaatteet on vihdoin tuotu vintiltä ja eka satsi jopa pesty ja kuivumassa :) Vielä kun löytyisi pinnasängyn ruuvit jostain...
 
"mak85"
Rosma: mulla oli kans pinniksen ruuvit hukassa ( salaa toivoin ettei ois löytynytkään niin ois saanu ostaa uuden valkoisen pinniksen, nykyinen on tumma), mutta ruuvit löyty ja tänään juuri kasasinkin sen valmiiksi joten saa nyt tumma kelvata :) tiiä sitten missä nukkuu pinnis, äpakkauslaatikko, sitteri, koalakeinu, vaunut, sylissä vai meidän sängyssä. Edellinen nukku ekan kk sitterissä, mihinkään muuhun ei asettun vatsavaivojen takia, pääasia että nukkuu, vaikkei ergonomisesti paras peti ollukkaan ja kyllä ehti pinniksessäkin nukkua ja hyvin nukkukin kun mahavaivat helpotti.

Tombatar: yksiössä on hyvä köllötellä, ei halua ulostautua uusi tulokas millään :)

Nyt on kaikki vauvan vaatteet pesty, kaappi järjestelty, pinnis kasattu ( petivaatteet vasta kotiutuessa ettei pölyynny) ja vauvan sairaala kassi pakattu. Alkaa oleen jo hyvällä mallilla.
Vielä pullojen,- tuttien ja rintakumien keittäminen, tissirasvan osto ja oman kassin pakkaamine ja se on siinä :) kyllä sitä hommaa vaan on. Ja tuntuu et kaikki on pakko pestä, vanhempi neiti sanoki että oot melkonen hygienisti :-D

Huomenna kampaajalle värjään hiukset vielä ennen h-hetkeä ( menee taas tovi kun seuraavan kerran pääsee) :)

Lenkkeily on aika hiasta, supistelee mutta edelleen kivuttomia, melkeen joka pvä käyn käveleen pari kilsaa.
Herään melkeen joka aamu viideltä valvon 1-2h ja jatkan unia, nyt pitäny nukkua monena pvä päikkäritki. Pää ollut useena pvä kipee, rr kuitenki normaali ku mitannu.
Haaveilen niin omista ulkovaatteista :-D
Kohta on tammikuu, koitan päästä sinne asti ja sitten sais neiti tulla :)
 
Onnea synnyttäneille!

Päivät matelevat ja tuntuu ettei se oma la koskaan lähesty. Mulla on viikko ennen laskettua lääkäri polilla taas. En tiedä, onko sielläkin tarkoitus vaan urputtaa siitä diabateksesta, vaikka arvoissa ei ole ollut mitään vikaa, enkä itse koe sairastavani sitä :mad: Käynnistysjuttuja toivoisin jo sillon.. Kuuden kilon jötkyä en tahdo yrittää punkea alakautta nimittäin!
 
"Sarastus83"
Huomenta.. Täällä meni lapsivedet yöllä ja sairaalassa odotellaan nyt suppareita. Kuten Tombatarella, niitä ei ole :/
Pitäis lähtä varmaan kävelee vähän jos se auttais asiaa, mutta tuntuu tyhmältä kiertää sairaalan käytäviäkään ympäri. Eteenkin kun tuntuu että sitä vettä hulahtelee koko ajan lisää..
Plaah.. Mies lähti takaisin kotiin yöllä esikoisen ja koirien kanssa, meidän pikapikaa hälytetty lapsenvahti pelkää koiria :D
 
"toive5"
Tombatar: No voi sun ************************. Vieläkös ne lääkärit oikeasti katsovat paremmaksi odotella?

Sarastus83: Toivottavasti kohta alkaa tapahtua.

Sais nyt olo parantua sen verran, että lapset pääsisivät tammi-ale ostoksille. Tuli sitäkin hehkutettua jo ennen joulua ja nyt jo kyselivät, että mennäänkö.

Nyt voi sen verran pinnistää, että laittaa pyykkiä koneeseen. Saa sitten kosteemman ilman... yrittää nyt kaikin keinoin edes auttaa räkämäärän liikkumista.
 
Onnea uusille jakaantuneille!

Tombatar,eikö sulla ole vedet olleet menneenä jo niin kauan,että sektioonkin olis jo perusteet?

Mulla flunssa kehkeytyi poskiobtelotulehdukseksi ja olen siitä nyt kotikonstein hoitanut just tuolla physiomer strong jetillä ja höyryhengittämällä panadol hottia. Lääkäriin oli tarkoitus tänään päästä.,Mut autotta kahden lapsen kanssa jäi ainakin vielä haaveeksi,ku ei päässyt yksityiselle ja kunnalle en alkanut edes soittelemaan. Toivottavasti paranee ilman kuuria. päivisin olo on siedettävä,illalla pääkipu on jäätävä ku yrittää nukkumaan.

Täällä mies joutui töihin ku en saanut mukulaa joululomalla aikaiseksi. Imuroin ja ulkoilin poikien kans aamun niin sain supistuksia aikaiseksi,mut loppuivat ilmeisimmin kun menin nukkumaan... :/ kolme päivää laskettuun aikaan....
 
Vauva voi hyvin ja mun crp ollu koko ajan kahden pintaan. Tää ballonki on nyt se viimeinen toivo :headwall:
Muahan jo aamulla valmisteltiin sektipon,mut lääkärin kans päätettiin vielä tää kokeilla.

*muoks* tilannetiedoitus

Kahden lääkärin päätöksellä huomenna sektio!!!
 
Viimeksi muokattu:
"toive5"
tombatar: Toivottavasti viimeinen keino tehoaisi!

Amelier: Eihän nuo vauvat tunnu ikinä tulevan silloin kun eniten toivoo. Meillä kanssa miehelle loma tulossa ennen LA:ta - sanoinkin suoraan, että joudut sitten varmaan lähtemään vielä hetkeksi takaisin ennen vauvan syntymää.

Välillä alkanut toivomaan, että vauva syntyisi ennen LA:ta, mutta tekisi kyllä poikkeuksen edellisten suhteen. Eli pitäisi nyt vaan suhtautua siten, että yli menee...

Täytyy kokeilla suolasuihkettakin. Sinällään taas parempi olo, mutta edelleen korva jumittaa ja yöllä heräsin.... poskipäitä särki ja hieman lämpimän oloiset. Kumpa vaan tietäisi, että lähteekö tällä kuurilla vai ei. 2.1. kontrolliaika ... siellä viimeistään on otettava kissa pöydälle, jos ei kuuri tee muuta kuin leikkaa pahimman pinnasta.
 
Onnea kaikille synnyttäneille ja isosti tsemppiä sairaalassa odottaville!

Verotoimistosta tuli jokin aika sitten uusi verokortti mistä muistin että ensi vuodellehan on laskettava tulot ihan kokonaan uusiksi, tulot ja toisaalta myös matkakuluvähennykset myös ovat reilusti pienemmät. Oletteko tehneet omat verokortit työnantajalle (mikäli maksaa ä-lomalla palkkaa) ja kelalle? Musta tuntuu että olen noiden asioiden kanssa sen verran epävarma että taidan käydä ihan paikanpäällä verotoimistossa asioita selvittämässä ettei tulisi mitään mätky-ylläreitä myöhemmin...

Loppuraskauden neuvolalääkäri oli eilen. Vaavi oli pää alaspäin, kokoarvio "ihan normaalikokoinen"(...), kohdunsuu kiinteä ja 3 cm pitkä edelleen. Mitään harjoitussupistuksia ei tietääkseni ole ollut, edes liitoskipuja ei ole. Verenpaineet pysyneet ihan samalla tasolla kuin ekalla nla-käynnillä, turvotuksiakaan ei ole. Saas nähdä miten pitkään vauva viihtyy mahassa kun ei ole mitään merkkejä "paikkojen" pehmenemisestä tai valmistumisesta synnytykseen..

Nyt äitiyslomalla tuntuu ettei mitään oikein saa aikaiseksi, päivät on vähän sellaista epämääräistä kellumista. Mies on töissä, mä palloilen koirien kanssa kotona tai metsässä ja yritän keksiä miten aikani kulutan. Hommaa kyllä olisi, tarvitsisin vain jonkun joka sanoisi että nyt teet tämän ja sitten tuon asian ja deadline on tämä :D Vauvan tulo tuntuu jotenkin kaukaiselta vielä, ettei ihan tosissaan osaa alkaa vielä järjestämään tavaroita kaappeihin, tuntuu että tässä on vielä aikaa vaikka kuinka.
 
Mä pohdin myös tuota verokorttiasiaa, äskettäin tulleessa kortissa ainakin tulot olivat aika lailla sitä mitä olisivat jos olisin normaalisti töissä. Kelan päätöksessähän näkyy kaikki äitiys- ja vanhempainvapaiden aikaiset tulot, joten voisikohan ihan vaan niiden pohjalta tilata uuden verokortin..? Tarvittaessa sitten syksyllä tsekata uusiksi, kun tietää palaako töihin vai jääkö vielä kotiin. Ja jos tuota korttia menee muuttamaan, pitääkö uusi kortti toimittaa Kelaan vai näkeekö ne oikean prosentin jostain suoraan? Mä en taida enää lähteä mahan kanssa ähkimään verotoimistoon, joten Paips jos käyt niin infoa ihmeessä tännekin mitä sanoivat. :)
 

Yhteistyössä