Tammimasut 2015 *syntyneet*

Moi,

mak85 ehti jo poistua, mä niin toivoin että oltaisiin saatu fb:hen joku ryhmä, kun niiiiiiiin hankala päästä tänne kirjoittamaan (salasana automaattinen vaan tässä koneessa ja tätä ei ehdi avaamaan juuri koskaan). Ois kuitenkin tosi ihanaa kuulla kaikkien tammikuisten kuulumisia.

Täällä tänään ikää 1 kuukausi:). Ilmavaivoja on ja vähän myös refluksin merkkejä, mutta toistaiseksi tilanne parempi kuin esikoisen kanssa aikanaan. Päivällä nukutaan lähinnä sylissä tai liikkuvissa vaunuissa, mutta yöllä ainakin toistaiseksi nukahtaa vielä rinnalle (viskelee itseään kyllä aina hetken nukahtamisen jälkeen, muttei toistaiseksi ole siihen herännyt jos vaan rinta on ollut siinä vieressä). Tästä ekasta kolmesta kuukaudesta tuskin mitään juhlaa tulee, mutta toivon, että tilanne sitten helpottaisi vähitellen (esikoisella näin ei kyllä käynyt, vaan tarvittiin lääkitys) ja niinpä yritän tsempata itseni päivästä toiseen. Mies tekee onneksi vain 4 päiväistä viikkoa, joten siinä mielessä on helpompaa.

Nyt pitää mennä. Lueskelen tätä palstaa kyllä ahkerasti, mutta tilaisuudet kirjoitella ovat aika tiukassa...

Mimmimiina
 
Täällä tytöllä nyt ikää kuukauden verran. Eilen neuvolassa painoa oli tullut 2 viikossa lisää huimat 850 g ja pituuttakin samassa ajassa 2,5 cm, nyt on vauva siis jo 56,5 cm pitkä ja painaa liki 4400 grammaa. Hirveätä vauhtia nuo vauvat kyllä kasvaa! Pituus-painosuhde on tosin edelleen miinuksella, tyttö on ollut pitkä rimppakinttu syntymästään, mutta parempaan päin menossa.

Yöt ovat menneet varsin hyvin, viimeisintä kolmea yötä lukuunottamatta.. En tiedä mitä on tapahtunut kun vauva ei meinaa enää millään nukahtaa, itkemättä on öisin ainoastaan kun rinta on suussa. Ja varmaan siitä johtuen nenään kuivuu jotain maitopalleroita joita pitää pari kertaa yössä nenäfridalla imeä kun tuntuu ettei vauvalla ilma kierrä nenässä. Nännit on kovilla ja kipeät yön jälkeen, "onneksi" vauva nukkuu päivät että nännit saa vähän lepoa. Tuttiakaan ei huoli yöllä, sylkäisee heti pois tai itkee kurkku suorana tutti suussa.. Jatkuvan rinnan imemisen takia myös vaippaa saa vaihtaa yöllä useita kertoja, pöräyksen jälkeen nukahtaminen kostautuu hetken päästä kun kakat ja pissat valuu vaipan lahkeesta sängylle.. Tänäänkin nousin sängystä vasta yhden aikoja iltapäivällä kun yö oli niin repaleinen.

Eli toisin sanottuna meillä vauvan rytmi on mennyt vain päinvastaiseen suuntaan kuin mihin olisi toivottavaa. Pitkään olikin helppoa kun vauva valvoi iltaisin, nukahti hyvin yöksi ja nukkui ison osan päivästäkin. Nytkin vetää sikeitä, välillä sätkii unia nähdessään. Notta jaksaa sitten taas huiskia koko yön valveilla. Mä sentään saan nukkua päivällä, miehellä tilanne on toinen kun joutuu heräämään 4.30 töihin tekemään 10 tunnin vuoroa.. Ensi yönä pakotan miehen kyllä toiseen kerrokseen vierashuoneeseen nukkumaan, ihan silläkin että tiedän miehen olevan väsyneen kärttyisenä erittäin rasittava seuralainen.

Ja kun nyt tilittämisen alkuun ollaan päästy, niin kerrotaan vielä että koiralle on ilmestynyt hotspot, varmaan jonkun metsästä saadun nirhauman seurauksena. Huomenna eläinlääkäriin sen vuoksi. Ja juoksut vielä päälle, eli saan kilpaa pukea koiralle juoksuhousuja päälle ennen kuin se taas repii ne pois ja sotkee lattiat ja sohvat veripisaroilla. Juoksujen takia sitä ei kohta enää voi päästää metsäänkään juoksemaan, mikä tarkoittaa hermojen kiristelyä puolin ja toisin superenergisen työlinjaisen eläimen ollessa kyseessä. Koulutuskentätkin ovat kuin luistinratoja ettei niille tarvitse mennä itseään tai koiraa rikkomaan.

Huh, helpottihan. Asiat ovat loppujen lopuksi ihan hyvin kunhan välillä vähän vuodattaa. Suloinen ja äärimmäisen rakas tuo vauveli on kaikesta huolimatta ja koiratkin ovat yllättävän hyvin sopeutuneet nopeasti vähentyneisiin treenimäärin. Eiköhän tämä tästä.
 
Meillä on jätkälle alkanu tulla asennetta. Saan kovaa palautetta, jos en tajua pitää seuraa tai jos tarjottu viihdyke ei kelpaa :D Hirveästi huudellaan 'gyyy' ja 'nää', jälkimmäistä etenkin vihaisena. Ensi viikolla 3kk-neuvola ja rokotukset. Vähän jännittää, tuleeko jotain oireita, kuumetta tms. Pulauttelu on vähän helpottanu, eikä vaatteita tarvi enää vaihtaa kolme-neljä kertaa päivässä.

Äiti taas on yrittäny käydä salilla ja jumpissa. Hauskaa on ollut, vaikka paino vaikeuttaa liikkumista eikä jalka nouse kovin keposesti. Kovasti myös kaipaan rutiineja, joita on vaikea luoda, kun vauva on vielä niin epäsäännöllinen. Kovasti yritän kuitenkin nauttia hetkestä :)
 
Meillä on menny ihan kivasti. Juttelua tulee aina kun ollaan hyvässä virkeystilassa. Hymyjä kans on jo jonkun aikaan väläytelty juttelun lomassa. Alkuun hymyili vain sitterin leluille, mutta sitten muutamassa päivässä jo ihmisillekkin. Parhaat naurut on tullut kun oli alkamassa syömään ja katsoi rintaa ja hohotti...

Alun ongelmien jälkeen ollaan päästy täysimetykselle. Hitaanlaisesti tuo edelleen kasvaa, mutta riittävästi kuitenkin.

Yöt nukkuu 3-6 tunnin pätkissä noin klo 21-09 välillä. Herää vain syömään ja jatkaa unia. Vaipanvaihdon jälkeen saattaa hetken valvoa, jos siihen herää niin hyvin että alkaa juttelemaan ja naureskelemaan. Päivät pääasiassa valvoo. Välillä on unipäiviä jolloin nukkuu melki koko päivän, mutta yleensä vain torkahtelee päivisin. Nyt on tosin parina päivänä nukkunut ihan sikeitä pidempiä päiväunia. Liekkö alkaa pikkuhiljaa kehittämään jonkinlaista päiväuni systeemiä.

Poika on alkanut viihtymään pieniä hetkiä leikkimatollakin, parhaillaan varmaan lähemmäs puolituntia ja juttelee pehmoleluille ja naureskelee niiden kanssa.

Pääosin hyvin utelias ja positiivinen lapsi, mutta ilmavaivat aiheuttavat harmia hetkittäin. Lisäksi on havaittavissa väsymys kiukkua, kun ei malta päivällä nukkua, sekä erittäin nopeasti kehkeytyvä nälkäkiukku. Sitä kun ei vaan saa rintaa niin nopeasti esille kuin on tarve. Kiukku yleensä kiihtyy siinä vaiheessa kun rintaa on jo kaivamassa esiin. Onneks kiukku laantuu yhtä nopeasti kuin on alkanutkin.

Mutta kaiken kaikkiaan, ei tämä vauva-arki ole ollenkaan niin rankkaa kuin mihin olin valmistautunut. Niin, ainakaan vielä ei ole...
 
eilen 4kk lääkärineuvola: 6655g/62cm.
kovasti jutteli ja nauroi lääkärille :heart:

mä annan jo luumusosetta ja on kerran maistellu porkkana-perunaa. muuten mennään tissimaidolla
 
Viimeksi muokattu:
Aika hiljaista tässä ketjussa. Harmi! Kun yhdessä elettiin raskausaika :)

Nyt se pallero jo kääntyy vatsalleen. Mami is proud, mutta silti vähän tippa linssissä-nytkö se jo kasvoi isoksi tytöksi? Tämä on meidän viimeinen vauva. Kävin juuri sterilisaatiossa. Kuumeiletko Tombatar vielä uutta nyyttiä?
 
en,kyllä nää oli tässä. vaikka jäiki kaivelemaan kun ei loppuun asti päässy odotuksessa.
mulla alkaa toi varsan opetusprojekti,siiihen menee aikaa...

'muoks' yritin avata faceen meille sivuja,mut ois pitäny olla kutsuttavia ihmisiä. ja kun en sit ketään tiiä nimeltä nii jäi tekemättä
 
Viimeksi muokattu:
Meillä ei vielä päästä selältä mahalleen. Yritystä on kovasti ja ihan mutkalla äheltää ja heittelee jalkoja. Vatsalta kääntyy selälleen, mutta se on kyllä aivan hallitsematonta ja pää kolisee lattiaan. Mutta ei se aivan vahinkokaan taida olla että näin kääntyy, kun yhtenä iltana kun yritin tuota vatsallaan pitää kääntyi viisi kertaa selälleen. Ja sen jälkeen on silloin tällöin viikon ajan keikauttanut itsensä vatsalta selälleen.

Meillä ollaan aika pikkaisia. Tai lähinnä kevyitä. 3 kk neuvolassa paino oli n. 4900 g ja pituus n 59 cm. Poika jutteli kovasti neuvolatädin kanssa. Jostain syystä poika tuntuu olevan erityisen ihastunut neukkutätiin. Ja kivahan se täti on. Vaikka viimeksi pisteltiinkin molempiin reisiin. Kunnon rääkymisen piti, mutta ihan hetken vaan. Sellanen tuo meidän poika tuntuu muutoinkin tempperamentiltaan olevan että kiihtyy hetkessä koville kierroksille, muuta sitten rauhoittuu yhtä nopeasti.

Olin alkuunsa aivan vauhkona tuon painon kehityksen hitauden takia, mutta kovasti mua on neuvolassa rauhoteltu ja täysimetyksellä mennään. Parilla ekalla viikolla käytettiin lisämaitoa kun paino ei noussut ollenkaan imetyksellä.

Mutta saapa nähä et miten nyt sitten 4 kk neuvolassa et joko mietitään lisäruokaa. Meidän kohdalla se sitten varmaan olisi kiinteitä, kun määräänsä enenpää tuo ei maitoa juo. Lypsin välillä ja kokeilin pullosta juottaa imetyksen lisäksi mutta eipä tuolla ollut painoon vaikutusta, eikä kyllä imetyksen päälle pulloa juuri syökkään.

Mä haluaisin toisen lapsen. Nähtäväksi jää tuleeko sitä koskaan. Tämä ekakin odotutti itseään ja pari keskenmenoakin oli. Toisekseen tässä on joka tapauksessa odoteltava jonkin aikaa että palautuu edellisestä raskaudesta. Mulla on synnytyksen lopputarkastus vasta parin viikon päästä sairaalassa. Sitten käydään läpi tarkemmin tuota mun palautumista. Vaikka ihan jees mä mielestäni oon palautunut, varmaan ihan keskiverto synnyttäjän tavoin. (Mä sain pahat repeämät synnytyksessä)
 
Mä oon kans miettiny et eikö tolle vaan maito riitä. Tai sitten se vaan on tollanen pajunvitsa. Nälkäiseltä tuo ei vaikuta ja syö kai aika keskimääräisillä imetysväleillä. Niin en sitten ole hätäillyt asian suhteen.
 
Onpas tällä palstalla rauhallista! Meillä oli viime viikolla 4 kk:n neuvola. Pituutta oli tytsyllä jo 67 cm ja painoa 7060 g. Paino laahaa meilläkin perässä, mutta neuvolalääkäri sanoi että voi hyvin jatkaa täysimetystä vielä jos niin haluaa. Täysimetyksellä varmaan sitten mennään, katsotaan 5 kk:n neuvolassa jos paino jää pituudesta vielä enemmän jälkeen pitänee kiinteitä aloittaa.

Meillä ollaan käännytty selältä vatsalleen nyt parin viikon ajan. Ensin käännytään, sitten vähän aikaa katsellaan ja ihmetellään, sitten tulee poru kun ei enää jaksa ja äidin pitää kääntää tyllerö takaisin selälleen. Tästä kuluu n. puoli minuuttia aikaa ja sama rumba alkaa alusta :D
 
Hei

Täällähän on hiljaista. Ei sillä,en itekää ole tääl piipahtanu aikoihin
Tää vauva-aika menee niin nopeesti.
Meil pojalle tulee mittariin tulevana sunnuntaina 7kk. Viimesin nlakäynti oli 6kk iässä;tuolloin painoa oli 8765g ja pituutta 71,5(synt.mitat 3810/52)
Poika kääntyilee vasta selältä masulleen ja takas,kierimällä liikkuu. Kovasti koittaa ryömimisen alkeita harjoitella . Viihtyy sylissä istua ja myös rattaissa ihmettelee mitä ympärillä tapahtuu.
Nauttii musiikista ja toisten ihmisten seurasta,etenkin perheen isompien lasten Naureskelee ja juttelee paljon . Itkee melko vähän.

Ruokailusta...
Rintamaidolla ja kiinteillä mennää.
Kiinteät alotettii jo alle 4kk kun kakan teko oli tosi työlästä...
Hyvin maistuu kyllä; meil jo käytössä hed/marjat,kasv,liha,kana ja kala,vilja ja nuo omat jogurttivälipalat. Korvike on viel rintamaidon jatkeena...
Ja toisten ruoka kiinnostaisi kans
Rintamaitoo tarjoan aina ennen kiinteitä ja myös muulloinkin.
Varsinaiset yösyötöt on jo jääny,tankkailee tissillä vasta n 05-08 välillä .

Unet
Yleensä poika nukkuu kolmet unet; aamupäivällä n.1t ulk,pvällä 30-45min sisällä ja iltapäivästä n.1t ulk.
Yö unille menee n 21-21.30 ja heräilee aamulla n.8mais..

Tutti ja rätti on tärkeitä.

Pvärytmi on vähä hakusessa mut jotenki ennalta arvattavissa kyllä.. Hyvin sopeutuvainen tapaus

Näin siis meillä kuis teillä?
 
Kirjotin jo pitkälti vastausta mutta se katosi...

Meillä oltiin 6 kk neuvolassa paljon pienenpiä kuin muruliinin poika. Pituutta 66,4 cm ja painoa 6,2 kg.

Liikkumista harjoitellaan ahkerasti nyt taas. Välillä oli vähän taukoa kun poika harjoitteli puhumista. Nyt taas hiljaisempi kausi, mutta jatkuva möngerrys päällä. Eipä juuri enää leikkialustalla pysy. Vaikkakaan ei kyllä vielä ryömi tms. Kääntyilee ja pyörii akselinsa ympäri. Ja möngertää.

Osaa sanoa äittä ja äiti. Kaiken lisäksi käytti äiti sanaa ensin ja vasta muutamien päivien päästä alkoi harjoitella tätätät juttuja. En ees uskaltanu puhua kellekkään että se huutaa äiti jäädessään yksin. Sen verta oudolta se tuntui. Mutta nyt sen on moni muukin kuullut, varsin sen äittä version. Muita sanoja ei ole edes yrittänyt, paitsi joskus aamuisin kun supattaa pinnasängyssä niin sieltä monen äitin seasta kuuluu pari izi izi ja sit taas äiti. Tuo supattamine on kans aika hauskaa, mut kai se on jotenkin ehdollistunut että yöllä supatetaan.

Nukkuu erittäin hyvin. Nyt noin puolitoista kuukautta nukkunut 11-13 tuntia putkeen. 20-21 välillä yleensä nukahtaa ja 8-10 välillä herää. Ei enää edes tee aamutankkausta, vaan on syömättä tuon ajan. Hampaita kun teki niin parina yöna heräili ja kerran mahdollisesti mahakipujen takia. Kaksi hammasta on siis alaalla.

Musiikista tykkää myös meillä. Hevisauruksen mörrimöykky on lemppari.

Kiinteitä syödään neljästi päivässä. Hieman on massaakin alkanut kertymään niiden myötä. Tissiä syö. Korviketta olen sillon tällöin tarjonnut hitaan painon kehityksen vuoksi, mutta ei ole sitä suostunut juomaan. Nyt sille ei ole ollut enää tarvetta kun ainakin toistaseks on kasvanut hyvin. Ruuista menee kasvikset, hedelmät,marjat,juurekset, viljat, liha, kala ja vauvajugurtit on ihan lemppareita. Ruuan ollessa hyvää hyrisee syödessään. Vattuja keräillessä viihtyy hyvin kun laittaa vatun välillä suuhun. Isommilla ruuan kappaleilla sormiruokailee itsekkin.

Meillä ei syödä tuttia juuri muulloin kuin unille mennessä. Mutta silloin se on tärkeä. Vielä tärkeämpi on rätti.

Päivärytmi ei ole meilläkään mitenkään selkeä, mutta jonkinlaista raamia siinä on jonka mukaan päivää suunnitella. Päiväunia nukutaa kahdet. Toiset noin puolituntia ja toiset puolesta tunnista kahteen tuntiin. Erittäin harvoin kolme tuntia tai kolmet unet. Silloin on yleensä jäänyt yöunet tavallista lyhyemmiksi.
 
meillä ei puhetta sen yhtään mitään,mut nii on mun kaikilla muillaki ollu,et liikkuminen tulee ensin.
pikkumies nyt reilu 7kk nousee tukee vasten pystyyn ja konttii joka paikkaan.
rytmiäkään ei oo, nukkuu silloin kun haluaa (y)
tosin syönti on aika tarkkaa. :)tietyt ajat millon haluaa ruokaa. ja syö ihan mitä vain, oon antanu kotiruokaaki sillon tällön. makaronit menee kokonaisena pari-kolme kerrallaan. tissimaitoo lisäksi. onhan noita hampaitaki jo yhteensä 6! ;) ja tissit huutaa hoosiannaa!!!
 
Heippa kaikille!

Typy on jo 7 kk. Tomerasti mönkii, nousee istumaan ja tukea vasten yrittää punkea seisomaankin. Täysimetin 6kk asti ja sitten otettiin soseet kuvioihin. Nyt syö aamuisin kaurapuuron, lihakasvissoseen lounaaksi sekä päivälliseksi ja illalla kaurapuuro. Vieläkin heräilee öisin tissille. 8kk iässä varmaan otetaan hapanmaitotuotteet jo maisteluun. Saisi lopetettua imetysurakan tähän.
 
Tervehdys kaikille! Hienoa lueskella että vauva-arki on mennyt hyvin! Täälläkin alkaa 7kk:n jälkeen jonkinlainen valo kajastaa tunnelin päässä, joten vihdoin pystyy tännekin kirjoittamaan. Meillä on ollut aika kurja vauvavuosi. Mulla alkoi loppuraskaudessa ihan helvetillinen korvan humina. Oletin sen johtuvan tukkoisesta nenästä, mutta synnytyksen jälkeen tilanne vain paheni. Meteli korvassa oli niin kova, että se korva olikin käytännössä kuuro. En pysty sanoin kuvailemaan, miten hirveää se oli. Tämän lisäksi kärsin traumaattisen synnytyksen jälkeisestä ahdistuksesta ja takaumista ja vauvalla alkoi 2kk:n tietämillä koliikki. Hyvin nopeasti synnytyksen jälkeen alkoi myös kova huimaus, joka kulminoitui pariin jalat alta ja laatta lentää -kohtaukseen. Vauvan ollessa 3kk pääsin vihdoin korvalääkäriin korvan kanssa tuloksena Menieren tauti -epäily. Iletin tuolloin vielä. Tilanne vain paheni ja paheni, joten imetys lopetettiin, jotta tilanne helpottuisi. Kun vauva oli 4,5kk koliikki luojan kiitos loppui. Korva kuitenkin jatkoi. Kun vauva oli reilu 5kk, vahvistettiin diagnoosi Menieren taudiksi. Sain kääkityksen, jokanvihdoin, jumalan kiitos, hiljensi korvan ja lopetti jokapäiväisen huimauksen. Vatsani kuitenkin reagoi lääkkeeseen ja hajosi täysin. Puolitoista kuukautta on nyt vatsa ollut sökö ja lääkitys katkolla 3 viikkoa. Onneksi korvaoireet ovat pysyneet toistaiseksi poissa. Vatsakin alkaa pikkuhiljaa näyttää rauhoittumisen merkkejä. Nyt pystyy jo käymään esim. kaupassa. Traumaterapia alkaa syyskuun lopussa, mikä on ihanaa. Ehkä sitten saa jo nukuttua, eikä ala itkemään joka kerta kun käydään esim neuvolassa. Tyttärellä on alahuulessaan limakalvomuutos, joka leikataan perjantaina. Se pelottaa ja jännittää ihan hirveästi. Onneksi kyse on kuulemma vain ihan minimaalisen pienestä operaatiosta, ja toipumisen pitäisi olla oikein nopeaa.

Melkoinen vuosi, tai no 7kk tytöllä nyt on ikää, ollut, kun sen tällä tavoin pähkinänkuoreen puristaa. Herra varjele lisämurheilta! Pää ei taida enempää enää kestää :rolleyes:

Toivottavasti te ja vaavelinne voitte hyvin!
 
Hei! Miten teillä menee? Harmi ku on näi hiljaista täällä.. Facen ryhmis en olekaa.

Tääl pojal mittarissa n.10,5kk
. Ryömii lujaa ja nousee tule vasten polvilleen. Seisoo kiinnipitäen iha ok,vähä spagettijalat vaivaa viel IStumaan nousee itse...
Ulkona viihtyy,harmi ku pulkkakelit oli ja meni

Ruoka maistuu hyvin...kaikki menee mitä vaan saa Varsinaista kotiruokaa täs pikkuhiljaa alotellaa,eikä mitää yök juttuja ole viel tullu. Piimäki maistuu,samoin raejuusto Rintamaitoa poika ei enää saa,korviketta kyllä.

Päivä unia nukkuu useimmiten kahet ulkona,n.45min-1t/krt. Yöunta 21.15-08.15, tuttia ja rättiä välil yöl kaipailee.

Tänään oli ns.kontrollikäynti neuvolassa kasvu takia.. On kasvanu lyhyellä aikaa tosi huimasti ja sen takia käytii kattomassa mittoja. Nyt painoi oli 12,260kg ja pituutta 79,9cm. (kk sitte 11,460kg/77,7. Mittaaja ja välineet samat).

Pirtee ja virkeä poika kyl on..
Te,joilla on kotona toinen pieni( meil tyttö 2v), miten olette saaneet rytmin yksiin?? Meil menee mm unet vähä ristiin. Ja pojan ekoje unien aikaa ulkoillaa, ja ku mennää sis nii tyttö menee nukkuu päikyt... Kaipaa äippä vähä sitä omaa aikaa päivälläki et voi rauhas tehä jotain....

Toivottavasti talvi tulee takas!
 

Yhteistyössä