***TAMMIVAUVAT*** Joulukuussa (Vauva päivitys 01.01.10)

Pörri - hieno homma että vauva rt:ssä!

Kiva kun muillakin vielä sairaalakassi vaiheessa. :whistle: Neuvolassa kätilö eilen sanoi että pitää olla valmiina lähtöön vaikka heti, mutta ei näyttänyt tehoavan suora "uhkauskaan" kun kassi on vieläkin pakkaamatta. Vauvanvaatteita sentään sain koneellisen tänään pestyä :D

pippur1 ja mulish - tsemppiä koitoksiin!! :wave:

pinkgreen - kirjoitit isovanhempien vierailuista. Tyks:ssä ainakin minun käsityksen mukaan saa vierailuaikana käydä vain 1 vieras. Muualla taitaa olla toisin?

iiris - ei voinut olla repeämättä tammivauvat elokuussa ajatukselle :LOL:

Onko muuten teidän omat äidit ihan tärinöissä tulevista vauvoista. Mun äidillä tuntuu heittävän ihan överiksi ja mahdottomaksi innostus! huhhuh... Tietty tämä on ensimmäinen lastenlapsi, mutta silti. :eek:

=) Lili 38+2
 
Mulish onnea matkaan ja toivottavasti pippur1 käynnistys etenee hyvin TSEMPPIÄ :hug:

Niinuska :hug: voimia

Sairaalakassissa on laturit ja kotiintulovaatetta itelle, pari sidettä, liivinsuojia valmiina, loppuja sit myöhemmin. Meikkejä en ota mukaan, en normaalistikkaan käytä paljoa.

Hyvä juttu Pörri että pätkä päätti itekseen kääntyä. Nirpalle tsemppiä perätila synnytykseen.

Täällä olis alapää ihan tulessa, kaamee flunssa päällä, järjetön väsymys ja sillon tällön supistelee sekä selkä pienenkin kotihomman tai ulkoilun jälkeen ihan soosina.. että sellasta kivaa, ei viitti enempää valittaa.. mutta kurja on olo kyllä :( Jospa sitä heti vuodenvaihteessa sit lähtis synnärille, heti siis kun vuosi vaihtuu ni tämä rupee heijaileen itteään siinä tyynyllä.. vai miten se meni että kalvot puhkee :D

väsy c rv 38+4
 
...mitenhän mulla oli paino tippunu melki 3 kg ?????
tänään oon sit koittanu mussuttaa kaikkee...ehkä toi vatsalaukku ei vaan vedä niinku ennen niin pitäs syödä useemmin...tai sitten se on sitä nesteliikehdintää "
onnea vauvan saaneille ja tsemppiä meille odottaville
kauhulla odotan joutuuko sitä johkin taysin käytävään....
 
Onnea vauvoja saaneille! :flower:

Ja taitaa aika moni olla jo vauvan haussa tai lähdössä :). Tsemppiä sinne!

Iirikselle piti tuossa jo jollain aiemmalla kerralla sanoa että ei varmaan tuttuja olla vaikka samasta paikasta kotoisin, kun meillä on tuota ikäeroa sen verran.

Täällä supistelee joka päivä pari tuntia joskus vain iltaisin, joskus useampaan otteeseen, mut sit ne aina laantuu. ja tuntus nyt että joka päivä nopeemmin menee ohikin, ihan niin kun viimeksikin et lopussa ei tunnu tapahtuman enää mitään ja kun pari päivää sitten kuvittelin jo melko kipeitä supistuksia olevan niin tänään huomasin että siitä kivusta lähteekin terä pois kun vaihdan vähän asentoa... eli olipas vissiin toiveajattelua :). Ja kun niin toivoisin että ne jatkuis ja muuttus kunnollisiksi että sais synnyttää täällä isovanhempien luona eikä olis hoito-ongelmia esikoisen kanssa. Mut sunnuntaina taas kotia kohti ja kyllä miun varmaan olis vaikee uskoa jos näillä viikoilla oikeesti lähtis synnytys käyntiin kun viimeksikin sai kitkutella sinne pitkälle 41+ viikoille. Mut kun kuitenkin sitä alkaa ajatella että jos tällä kertaa meneekin eri tavalla. No aikanaan se alkaa sitten :).

Hyviä vointeja viimeisille viikoille!

Naps 37+1
 
NirppaII Voi rähmä ku repesin tolle sun Prisma-jutulles! :LOL:

Mulish O-ou ku jännää! Tsemppii kauheesti.

(.) Tänään on ollut niin hyvä olo, et olis voinut vaikka käydä juoksulenkin vetämässä. :D Mut ku ilta koitti niin voi ryökäle kun on vihlonu tuolla alakerrassa, vauva melskannu ja nyt "kutittaa" kohdunsuuta ja tekis mieli kauheesti venytellä haaruksia. Tuntuu vähän siltä ku hampaita olis irtoomassa ja tekee mieli vaan purra kaikkee, sellaista makean kipeetä. Taidanpa sitä venyttelyä tehdäkin, mut se taitaa olla pian menoo se. ;) Huomenna olis neuvola, toivottavasti viimeinen sellainen. Ja mikä siinä on etten mä oikeen käsitä vieläkään et mulle on vauva tulossa? Siis 9kk on vauvaa massussa kuleteltu ja kaikki valmiiks laitettu, niin siltikin on niin epäuskoinen olo koko hommasta. Et hä, mulleko vauva tulossa.. :xmas:

Minävaa ja vaavi 39+0 POKS :wave:
 
Alkoi supistella 21 aikaan ja luulin että menee ohi, mutta ei mennyt. Enkä saa unta ja tulin nettiin pelaamaan pelikone.fi sivuille ... Supistukset jatkuu mutta enää ei ota niin kipeää. Limatulppaa ei ole näkynyt, eikä vedet ole tulleet, joten ehkä nyt ei sitte vielä kuitenkaan tullut lähtöä. Pelästyin kuitenkin jo sen verran että heitin imetysliivit ja liivinsuojat ja alusvaatteet kassiin. Ja kaverilta saadut namit on jonossa ovella myös :p
Nukkukaa muut hyvin. Tää valvoo vielä hetken =)
Lili 38+3
 
Onnea kaikille vauvatuneille :flower: :hug:

Täällä saatiin taas 2 tunnin unet,no jos vähän ajan päästä yrittäis uudelleen...
No tänää jos yrittäis viel järkkäil viimesiä juttuja ni sit to aamuna sinne käynnistysarvioon...luulis et käynnistää..

Millinka: nähdään pe synnärillä :LOL:

Minävaa: vähä sama fiilis,ei oikein tajua vaik kyllä tosiaan aikaa on ollu :LOL:

piiuli82: raskaus on tehny ainakin miun pääst lahon...onnex tutut ja sit täältä aina huomaa mitä on ollu tekemättä jne... =) nyt pitäis olla melkein kaikki valmiina...ajattelin huomenna viel päästä liikkeelle ja toivon tosiaan etten tonne mihkää kauppaan "jää" :LOL:
 
Niiz ja Jenninho mihinkäs ootte kadonneet???

Zaaralta tosiaan taidetaan kohta kuulla ainakin vauvauutisia :heart:

Arvatkaa vaan onko täällä aamu mennyt kirotessa,ku kerranki ois ollu lapset hoidossa ja ois saanu nukkua ni 6.15 heräsin vessahätään ja en sit enää unta saanu :kieh: puoltoist tuntia tuol sängynpohjal tappelin,mut ei auta ei :kieh: Mut uskaltauduin omalle vaa`alle eikä sen mukaa ainakaa olis kovin montaa kiloo tullu lisää :D

Piiuli ja toukka 35+6 :heart:
 
Tänää taas herätty kukonlaulun aikaan..väsyttää, mut ei vaa tuu jäätyy nukkuu, outoo :/

Koht pitäis ruveta laittaa noit isompia sikiöitä kondikseen ni piäsis veljen emännän luo kattoo Pätkälle 68cm vaatteita varastoon. Mie ko tykkään olla ajois nois asiois, ni otanpa jo valamiiks tonki kokosii vaatteita kotio. Muut koot mulla alkaaki olla aika bueno.

Tule tule perjantai ja vuosi 2010!!!Kohta se ois h-hetki käsillä!!! :heart:

Pörri ja pätkä 35+6
 
Vau, täällä on monella jännät paikat :heart:
Voimia kaikille koitokseen :hug: :heart:

Itse pysyn varmaan vielä pitkään yhtenä kappaleena :D

Eilen oli neuvola. Kaikki ihan hyvin. Ainoa mikä pelästytti oli kun sydänäänissä oli aluksi jotain häikkää :( Makasin selälleni, niin kun aina kun niitä mittaili. Käski sitten kääntyä kyljelle, niin sitten kuulukin hienosti. Tuli toinen tätikin oikein kuuntelemaan.
Rupesi pelottamaan, että jos vauvalla ei olekkaan kaikki hyvin :ashamed:
Kun ei ole potkinutkaan niin hurjasti kun ennen..
Painoa oli tullut nyt vaan 300g (viimeeksi 1.9kg) verenpainekin oli ihan ok ensin 129/93 ja toisella mittuksella 132/89, vauvan syke 140, Sf-mitta 36cm, proteiinit 1/2+. Mittasi sokeritkin (6.1) kuulemma hyvä oli..
Seuraava aika 5.1. Kyseli tarviinko ohjeita, milloin pitää sairaalaan lähteä. Sanoin, etten kyllä ole varma osaano lähteä (pelkään että lähden liian aikaisin) kun 2 nuorinta on käynnistetty. Sanoin, että lähden sitten, kun en pysty enään kotona olemaan.
Meinasin tädillekin sanoa, että kyllä ajattelin täällä vielä muutaman viikon käydä yhtenä kappaleena :D

Iloista päivää ja hyviä vointeja kaikille! :flower: :hug:
Tiukun äiti ja masumatkaaja 38+6 :heart:
 
Täällä ollaan edelleen yhtenä kappaleena :kieh: Mutta nyt sitten sairastui mies flunssaan joten jos synnytys käynnistyy niin mies ei kyllä pääse mukaan. Mutta mun äiti on sitten hätävarana sairaalaan mukaan.

Tänään neuvola 11.30 joten tulen sen jälkeen kertomaan kuulumiset. :)

Sannis ja patu rv 38+6
 
zaaran kuulumisia täällä myös odotellaan :)

tiituli juu, se olis hyvä idea :D Ja pidetään peukkuja, että kaikki sujuu ok ja käynnistävät :hug:

Nukkumiset on edelleen miten sattuu ja tuo turvotus sekä puutuminen käy jo v*tuttaa.
Mies on kotona koko tän viikon ja ensi viikollakin käy vissiin vaan yhdessä palaverissa. Hyvä niin.

Muutama taitaa olla jo tosi toimissa, ihanaa :heart:
 
TIUKUN ÄITI vauvasi sydänäänissä oli varmaan häikkää juuri sen takia kun makasit selällään. Jos vauva on masussa laskeutunut niin sille tulee aika tukalat paikat siellä masussa kun äiti makaa sellällään.
Minultakin sydänäänet kuunneltiin viimeksi puoli-istuvasta asennosta koska selällään ollessa vauvan syke laski matalalle.
Uskon että kaikki ok sinun vauvalla siellä masussa.

lokakuu10 ja saukko 38+6
 
Ilmottautuu vielä yhtenä kappaleena :kieh: .
En oo kerenny/kyenny lukasee teitin juttuja mitä on tapahtunut mutta onnittelut niille jotka nyytin saaneet jo ja stemppiä niille jotka matkalla hakemaan nyyttejään.

Mulla käynnistysarvio perjantai aamuna ja en perk.... lähe salista kotiin ennen ku kalvot puhkastu,maanantaina kohdunsuu auki n.3cm ja kanavan reunaa hieman jäljellä. ja limatulppaa puskenu 4 päivää ulos.et jos ei lähtöä tuu ennen perjantaita niin sillon viimeistään loppuu nää kaikki vaivat ja kivut :D .Vietin meinaa la-ma osastolla juuri unettomuuden takia ja sillo la iltana ku menin sinne niin mun kohalle sattu siis niiin vi*****u
pää lääkäri et oksat pois,kahteen kertaa otin sen kans yhteen oikeen kunnolla ja hip hei jotain hyötyä siit oli ,paikat läx aukee ja kypsyy itestään ku lko supistelee siit kiehumisesta.
lauantaina meinaa tilanne alakerrassa kanavaa 2,5cm ja auki sormelle.ja maanantai aamuna oli siis kypsää kauraa jo :D .joten sain siis vaadittua et kalvot puhkastaan perjantaina,ku lääkäri oli sitä mieltä ettei ennen ku rv38 täys,nii tokasin et hyvä torstaina rv 38 nii sittenhän mä voin perjantaina tullakkin käynnistykseen.pohti hetken ja ei esteitä(mun asia oli aamupalaverissa käyty valmiix läpi).
Nyt sit oon koittanu olla ihan hissun kissun ettei vaan ala ennen perjantaita kun päätin että tammikuun puolella syntyy.katotaan kuin täs käy.
Huomenna olis viel neuvola.
Voikaa hyvin :wave:
Velmuliina ja Juniori 37+6
 
(.) Kurja yö takana.. Eka en meinannut saada millään unta sit klo 2 alkoi pyörryttään, oksettaan ja viiltelevä selkäkipu. Sit kuulu mahasta kauhee meteli ja vessaan sillä sekunnilla. Maha oli taas niin kipee ku olla ja voi, oikein kouristeli pitkän aikaa ja kaikki vetenä pihalle. Aamulla kun heräsin niin maha oli vieläkin ihan arka. :( Pari yötä sitten kävi ihan sama juttu, nyt vaan astetta pahempana. :( Aloitin jouluaattona tosin antibiootit, mut en jotenkin usko että siitä johtuis. Neuvola onneks tänään, vaikkei se tätsy mitään osaa mihinkään sanoakaan.

Minävaa ja vaavi 39+1
 
Täälläkin ollaan vielä...

Neuvolalääkärillä käyty tutkittavana. Kaikki hyvin. :) Taitavat noi neuvolatädit hermoilla sen vuoksi, kun tää vauva hoidoilla saatu. En keksi muuta..juoksuttavat mua milloin minnekin.

Kertokaapas viisaammat miten noi kohdukaulan pituudet meinaa...ensin oli 3cm, sitten 2.5 cm ja nyt tänään -2. Mitä toi miinus merkkaa? Muuten oli ulkoseinämä sormelle auki.

millis ja liinu 39+2
 
No niin, synnytystapa-arviossa on käyty ja alateitse yritetään synnytystä jos vaan lähtee tulemaan =) Jee! Nyt vaan toivon kovasti et Mytty lähtis tulee itekseen!!!!!
Tarvittaessa voidaan käynnistelläkin tipalla rv 41+3 alkaen.

Vauvalla on kokoa nyt n. 3kg et ei varmaan jättiläinen syntyessään.
Kaikki muutenkin hyvin, paikat visusti kiinni (höh :p )
Häntäluun kokeili mut ei onneks jätti takimmaisen reijän rauhaan :LOL:
Ja nyrkillä mittaili luita painelemalla eikä sentään työntän koko nyrkkiä sisään :whistle:
Rt:ssa vauva köllöttelee eikä ole laskeutunut kovinkaan syvälle lantioon.

.....Odotus jatkukoon.... Miminen ja Mytty rv 37
 
Hipkukka Hienosti on tyttö kasvanut :heart: Mutta on sinulla kyllä hommaa, alkoi tuntua oma homma noiden kahden kanssa aikas kevyeltä kun luki tuon sinun ohjelman.
Hattua pitää kyllä nostaa, ja muista myös itseäsi ettet kuluta kaikkia voimiasi täysin.
Meillä ainakin vielä neuvolan täti käydessään muistutti, että kodinhoitajaa vaan paikalle jos on tarvis.

ON: Me vaihdutaan nyt sitten takas NAN:niin. Tuttelit tulee rajuina oksenteluina tytöltä ulos. Harmi kun sitä bonaa ei enää ole olemassa, mutta mietin että onko se seper sitten se vastaava, koska se näyttäis olevan kermapohjainen?
Toisaalta sitä ei saa kun yhdestä kaupasta täältä jossa ei tavallaan asioida ja sielläkin sitä oli vaan kaks sellaista laatikkoa joten vois olla hankalaa saada sitä aina.
Jännittää miten käy, kun tänään pitää miehen lähteä metsästämään NANnia että kuinka sitä lölytyy, kun täällä tuntuva kauppiaat sitä nihkeästi laittavan ainakin esille, että onko sitä sitten varastossa.
Jos ei muuta niin sitten 36km suuntaansa naapuri kaupungista hakemaan peräkontillinen sitä :LOL:
Korviketta kun menee n.6prk/nenä päivässä niin sitä saa tosiaan kantaa.

Voi että jännittää koska zaara tulee kertomaan vauva uutiset :)
Jenninhollahan tais olla, ettei ole sitä nettiyhteyttä kotona, mutta taitaa sielläkin jo vauveli olla :heart:
 

Yhteistyössä