tapero ja 14tuntia autossa

harmaana
Juu, onneks olkoon vaan, jos teiän lapsilla on niin hyvät unenlahjat :) Meillä on sukulaisiin 6 tunnin matka, eikä koskaan tiedä missä vaiheessa matkaa tyttö nukkuu/herää. Hereillä jaksaa olla reippaan puoli tuntia , sitten kyllästyy, vaikka mitä leluja tarjoaisi. Niinpä matka kestää usein 8 tuntia.
Kannattaa teidänkin varautua siihen että matka kestää melkein tuplasti enemmän. Jos taapero nukkuu, ajaa posotatte vaan, mutta kannattaa olla valmis pysähtymään usein pieneksi hetkeksi.
 
Siis periaatteessa lapsi ei saisi istua turvaistuimessa kerrallaan 2-3 h enempää. Tekee tosi huonoa selällekin. Mutta jos lapsi nukkuu koko yön, niin pakkohan se on ja parempi ratkaisu varmaankin kuin kuunnella koko päivä kitinää. Nimittäin vaikka teillä olis mitä pelejä, kirjoja ja lauluja mukana, niin harvempi taapero tuollaista matkaa jaksaa.

Eli mun mielestä kannattaa ajaa posottaa niin kauan kuin lapsi nukkuu, mutta pysähdellä parin tunnin välein kävelemään, syömään, touhuamaan yms. niinä aikoina, kun lapsi on hereillä? Me ollaan ajettu pisimmillään vasta n. 3 h reissu ja onneksi lapsi nukkui silloin lähes koko matkan.
 
1v2kk
me ollaan 1v kanssa kanssa lähdetty heti iltapuuron jälkeen nukahtaa jossain vaiheessa istuimeen ja sitten siirretään autontakapenkille nukkumaan (johon ollaan tehty peti)Toinen vanhemmista on myös takapenkkillä.Tiedän kyllä vaaran jos kolari tulee mutta en voi pitää jätkää kok matkan ajan istuimessa hän hermostuu kun ei pääse kääntämään itseään .Meillä matkan pituus on n.12h jos ei pysähdy kun 1-2 kertaa.ET näin meillä.
 
Yöllä jos ajelee niin saattaa nukkuakin koko matkan, ainakin syöttöhommilta säästyy, jotain pientä syötävää ja juotavaa varaa vain, ei tartte ainakaa lämpimiä ruokia alkaa tarjoilemaan.
Aamulla saattaa vaan ite olla aika naatti ja lapset on kuitenkin pirteitä.
nimim.kokemusta on 12 tunnin ajomatkoista. :snotty:
 

Yhteistyössä