Tarvitsisin apua maitoallergia epäilyyn/kortisonirasvan käyttöön

Meillä on 3,5 kk vanha vauva, jolla on ilmeisesti jotain allergiaa. Vauvan ainoa ravinto on rintamaito. Noin kuukausi sitten poskiin ilmestyi kuivaa ihottumaa ja nyt lääkäri käski laittamaan hydrokortisoni voidetta. Tätä laitettiin muutamana päivänä ja ihottuma parani, mutta palasi taas muutaman päivän päästä , kun voidetta ei käytetty.

Tällä hetkellä minun ruokalistasta on poistettu kala ja kananmuna. Näin on menty n viikko.

Miten olette käyttänyt tuota kortisoni voidetta? Aina kun ihottumaa on tullut vai koko ajan vai miten?

Sitten toiseen asiaan tuosta allergiasta. Olen ajatellut, että tuskin tuo on kovin vaikeaa laatua, kun vauva nukkuu koko yön, syö hyvin eikä juurikaan kitise/itke enempää kuin meidät muut lapset vauvoina. Kakka ainoastaan on toinen oire tuosta allergiasta. Se kun on hieman vihertävää välillä.

Sellainen olisi myös kiva tietää, että mitä pyykinpesuainetta käytätte?
Meillä oli käytössä noita kestovaippoja ja ihottumaa alkoi tulemaan myös vatsaan. Epäilin johtuisiko pesuaineesta vai siitä, ettei pissa imeytynyt samalla tavalla kuin kertakäyttövaippaan.

Tulipas sekavaa tekstiä, mutta toivottavasti joku ymmärtää ja viitsii vastata. Itsellä ei ole ketään tuttua jolla olisi ollut allergiaa ja olemme aikas yksin näiden asioiden kanssa.
 
Kortisonivoidetta tulee käyttää vain kuuriluontoisesti, mutta muista käyttää jotain hyvää perusrasvaa kortisonikuurien välissä. Jos perusrasvauksesta huolimatta iho menee jo muutamassa päivässä huonoksi kortisonin lopettamisen jälkeen, niin kyse on varmaan allergiasta. Kuolaako vauvasi paljon? Sekin kuivattaa jos posket ovat koko ajan märkinä kuolasta...

Meillä on käytössä Erisan ja aika usein laitan vielä ylimääräisen huuhtelun. Huuhteluaineita ei käytetä.
 
Heips!
Hyvin pitkälti samoilla linjoilla olen kuin Ranjana.

Meilläkin tuo ihottuma parani aina vain muutaksi päiväksi, kun jätettiin kortisoni pois niin ihottuma palasi... eli rintamaidon kautta jollekin vauva
aina reakoi. Ihottumat jäivät kasvojen/pään alueelta kokonaan pois vasta kun lopetin imetyksen. Kuten varmaan jo tiedän vauva voi reakoida melkein mille vain myös rintamaidon kautta, tosin kaikki lääkärit eivät usko sitä...

Ensimmäisenä toimenpiteenä jättäisin kokeeksi itseltäsi myös maitotuotteet pois, kalkki silloin tulee korvata purkista sinulle itselle. Kahdessa viikossa tuon maidottoman dieetin pitäisi jo näkyä. Näitten asioiden selvittelyssä ja jatkojen suunnittelussa olisi hyvä lääkärisuhde myös korvaamaton.

Noista pesuaineista meilläkin käytetään Erisania, ilman mitään huuhteluaineita (vaikka Erisaniltakin sellainen löytyy).Keskovaipat oli meilllä pitkään käytössä ja tottahan se on, että ne eivät hengitä samoin kuin kerttikset, mutta noissakin kestovaipoissa on suuria eroja, toisille käy eri materiaalit paremmin, kuin toiset. Minä käytin sellaisia kankaisia pestäviä hoitoliinoja, jotka oli mielestäni hyviä ihoa vasten.

Tuo vihreä väri ulosteessa on usein merkki jonkinlaisesta vatsavaivasta, yleensä ilmavaivoista. Paukutteleeko lapsi usein? Myös ruokapäiväkirjan pito on yksi hyvä konsti, miten pystyt seuraamaan lapsen oireita suhteessa sinun syömiin ruokiin.

Tsemppiä jatkoselvittelyyn!
 
Kiitos vastauksistanne.

Pääsemme lääkäriin seuraavan kerrran 14.4., jolloin ilmeisesti aloitetaan minulla maidoton ruokavalio. Samalla tehdään lähete eteenpäin.

Ilmaa lapsen elimistöön tuntuu kertyvän paljon ja päästeleekin aikas isoja paukkuja. Tätä ajattelinkin tuon kakan värin syyksi.

Tuo ruokapäiväkirja onkin hyvä ajatus. ainakin näkee mitä on tullut syötyä ja vielä jos laittais tiedon ihotuuman tilasta.

Ranjana Ostitko jostain noi hoitoliinat vai teitkö itse? Jos teit itse niin mistä kankaasta.
Entäs kun imetys lopetettiin. Löytyikö sopiva maito nopeasti?

Tuntuu, että pää on täynnä kysymyksiä ja on hieman orpo olo.
Pelkään pahentavani tilannetta jollain tapaa. Toisaalta taas allergian kanssa kyllä pystyy elämään.
 
Moi!

Kortisonin käytöstä olitkin jo saanut hyviä vastauksia :) -meillä kanssa ollut kortisoni vain kuuriluonteisesti ja välissä bebanthen/perusvoide/kehäkukkavoide käytössä, ja jos näiden aikana ihottuma palaa on yleensä ruokavaliossa jotain korjattavaa..

Noista kuivaliinoista ja kestovaipoista - itse ostin metritavarana kuivaliinakangasta ihan kangaskaupasta ja ompelin hoitoliinat itse. Meillä on kestovaipat ollut kanssa käytössä. (paitsi ripulijaksoilla altistusten jälkeen...) Huomasin että fleece-sisäpintaiset taskuvaipat joskus ärsytti ihoa -kuivaliina auttoi tässä asiassa. Ja silloin kun iho oli huonoimmillaan peppualueella niin käytin harsoja ja villiksiä, jolloin tuli mahdollisimman "hengittävä" ja luonnonmateriaaleista koostuva pakkaus. Se aina auttoi. ja tietty tiuhempaan oon vaihtanut vaippaa meidän herkkäihoisella pikkumiehellä, kun ehkä olis tarvinnutkaan.

Pesuaineista meillä on kanssa erisanin nestemäistä tai softcarea ollut. Kun nuo jauhemaiset ei tahtoneet kokonaan huuhtoutua kestoista pois. Ja osa pyykkiaineista jää varsinkin fleece materiaaliin tiukemmin eikä huuhtoudu kunnolla.

Hyvä että teillä on pian lääkäri ja saatte apuja! Tsemppiä imetysdieettiin -se on vaativaa, mutta onneksi sen toimivuuden huomaa parin viikon kuluessa! :)
 
Alkuperäinen kirjoittaja ruuto:
Kiitos vastauksistanne.
Ranjana Ostitko jostain noi hoitoliinat vai teitkö itse? Jos teit itse niin mistä kankaasta.
Entäs kun imetys lopetettiin. Löytyikö sopiva maito nopeasti?
Meni nimet sekaisin, Sirpiina kirjoitti noista hoitoliinoista. :) Mut vastaanpa miekin eli ainakin Imse Vimsellä on kankaisia kuivaliinoja. Löytyy varmasti nettikaupoista ja joissakin luontokaupoissa olen myös nähnyt.

Meillä osittaisimetettiin ja puoleen vuoteen asti käytettiin Almiron Peptiä. Sen jälkeen Nutrilon Soijaa. Ihoa ei ole saatu missään vaiheessa kokonaan kuntoon ja nyt (poika on 10kk) testaillaan Neocatea. Viikko menty, mutta mitään parannusta ei ainakaan vielä näy. Todennäköisesti on ruoka-allergioita, mutta vielä ei ole keksitty, että mitä...
 
Moi!
Oletkin saanut hyviä vastauksia noista kestovaipoista, hoitoliinat ostin huutonetistä, mutta ajatus ostaa metritavarana on hyvä. Hoitoliinojen ansiosta meilläkin pystyi käyttämään froteeta ja fleeseä. Onhan noita kertakäyttöisiä hoitoliinoja olemassa, mutta tuntuvat jokseenkin kovilta.

Meillä tuo oikean maidon metsästys on ollut haasteellista, mutta mutkien kautta ollaan nyt kaupan kaurajuomalla, kun poika on 1v 3kk vanha. Meillehän ei käynyt edes se Neocate, mikä useimmille käy...

Ranjala tuli vain mieleeni on teidän lapsi allerginen maissille? Meillä nimittäin tuo uusi Nutrilon Soijan koostumus eikä Neocatekaan käynyt, molemmat ovat maissisiirappipohjaisia...

Hienoa ruuto että teillä on jo jatkosuunnitelmat käynnissä!
 
yritän laittaa tähän kuvan poitsun poskesta. Tämä on se pahempi tällä hetkellä. Toisessa poskessa on kanssa vähän ihottumaa, mutta ei näin paljoa kuin tässä.
Miltäs näyttää teidän mielestä?

<A HREF="http://www.aijaa.com/v.php?i=3975519.jpg" TARGET="Aijaa.com"><IMG SRC="http://www.aijaa.com/img/t/00555/3975519.t.jpg"></A>

http://www.aijaa.com/v.php?i=3975519.jpg

Ihottumaa ei siis ole lainkaan muualla. alkaako tämä yleensä poskista ja leviää muualle vai tuleeko ylensä samantien jokapaikkaan?

Toivottavasti jompikumpi noista kuvista toimisi.
 
Sirpiina, maissia olen vähän epäillytkin ja sen olen kanssa jättänyt pois pojan ruokavaliosta, mutta ei tullut mieleenkään, että myös Neocate on maissisirappipohjainen. :(

Ruuto, ei poski minusta kovin pahalle näytä. Jos poitsi ei sitä raavi, eikä se tuosta pahene, niin hirveästi sitä ei kannata murehtia. Ehkäpä elimistö on vain pikkasen yliherkkä vielä eli saattaa ihan hyvin rauhoittua itsestään, ilman että sen kummempia allergioita löytyy.
 
Mä sanoisin että kokeile sitä maidotonta vielä.. siis ton kuvan perusteella. Kaverilla oli pojalla samanlaista, ei juurikaan muuta mutta maitoallergia silti löytyi (ihan verikokeistakin näkyi). Muita allergioita ei sitten ollut.
 
Huomenia!

Ranjala meille ainakin ravitsemusterapeutti sanoi, että molemmissa sekä Neocatessa että nykyisessä Nutrilon Soijassa on tuo maissisiirappi pohjalla. Meillehän tuo entinen koostumus Nutri Soijassa kävi, joka oli myös jotenkin maissipohjainen (en muista tarkkaa koostumusta), mutta nykyään on juuri tuo siirappipohja. Se ettei Neocate käy on kuulemma hyvin harvinaista, mutta hyvin herkkä maissiallergikko voi siis sillekin reakoida.

Ruuto minäkin olen samaa mieltä kuin Luppis tuon ihottuman osalta. Meillähän on poika valtaosin suolisto-oireinen, mutta silloin alussa oli nimenomaan tuollaista pään ja kasvojen alueella olevaa ihottumaa, ei sen tarvitse levitä sen laajemmalle, ihottuma-alueen laajuus ei mielestäni ole mikään allergiamittari. Meillä ei lääkärit uskoneet ihottumien olevan allergiasta johtuvia, mutta kappas vain kaikki ihottumat pään alueelta hävisivät samalla kun lopetin imetyksen. Jollekin vauva siis reakoi äidinmaidon kautta, mille, ei tietoa...lehmänmaidolle vauva siis reakoi vatsallaan. Ps meillä edelleen erittäin suppea ruokavalio ja muuten atooppinen iho.
 
Toki allergioita saattaa olla. Ajattelin lähinnä sitä, että nykyäänhän allergioidenkin hoidossa suuntaus on se, että yritetään saada elimistö tottumaan eikä karsita kaikkea ruokavaliosta pois. Jos ihottuma ei siis poikaa millään lailla vaivaa ja mitään vatsavaivoja ei ole, niin miksi äidin pitäisi ruveta tiukalle imetysdietille...?
 

Yhteistyössä