Tassuttelu

Moi!
Meillä on poika kohta jo vuoden ja yöt on vieläkin yhtä helvettiä. Ei nuku, pitäisi päästä viereen ja saada maitoa. Möyrii ja inisee unissaan,nukkuu kovin levottomasti..On tottunut nukahtamaan syliin.

Yksi ilta päätin kokeilla tuota tassuttelua mutta kun pojan laitoin sänkyyn niin huuto ei loppunut millään ja laitoin käden aina selän päälle, silittelin ym, mutta aina vaan suuttui enemmän.Tunnin jaksoin tapella ja otin syliin ja siihen nukahti. Kärsivällisyys ei riitä...

Eli pitääkö tuossa tassuttelussa antaa lapsen huutaa sängyssä vai nostaa syliin? Miten yöllä kun herää niiin saako nostaa syliin vai käydä vaan tassuttelemassa ja lähteä pois..
Ja miten ihmeesä tuon saa nukahtamaan omaan sänkyyn? Antaa huutaa vai mitä hä?
Neuvokaa viisaammat:_)
 
No mä teen niin että jos vähän kitisee ja önisee, tassuttelen ja laitan tuttia. Jos alkaa itkemään, otan syliin ja annan rauhoittua. Sitten lasken taas sänkyyn. Ja sama uudelleen ja uudelleen.

Yösyönnit lopetimme kaksi viikkoa sitten, tyttö 11kk. Kolme tuntia meni ennen kuin rauhoittui nukkumaan ja sitä ennen huusi kyllä kuin ois henkeä viety mutta en antanut periksi. Kamalaa se oli ja itku kurkussa itelläkin mutta siitä selvittiin sen yhden yön huudoilla. Nyt nukkuu jo paljon paremmin kuin sitä ennen.
 
Mä teen niin että silitän/peittelen ja poistun huoneesta, sit jos vielä itkee niin nopea silittely/peittely ja taas pois. Meidän herra vaan suuttuu jos lääpin siinä kauan aikaa. Meillä toi toimi ja herra (6kk) oppi yhden unikouluyön jälkeen nukkumaan yönsä heräämättä. Toki se meni niin helposti ettei kaikilla niin hyvin mene mutta uskon että kun päättää ja tekee asian "kuin sotaan lähtis" eli pitää olla hyvin suunniteltu ja mietitty joka tilanne etukäteen ettei sitten yön pimeinä tunteina anna periksi ja ota viereen nukkumaan tai anna tissiä tms.
Ku sehän on niin että ku teilläkin on jo vuoden ikäinen ja on tajunnut että kun tarpeeksi huudan niin äiti antaa periksi nii se aina vaikeuttaa asiaa.. Mut varmasti oppii nukkumaan kun vaan päätät niin. Ei vuoden ikäinen ihan pieneen itkuun kuole ja varmasti tietää että ei ole yksin itkujensa kanssa vaikka äiti poistuisi huoneesta hetkeksi. (ja vaikka olis noussut istumaan niin kyllä se siitä makuulle menee ku väsy tulee, voit tassuttelun sijaan aina käydä kippaamassa hänet maate ja peittelet nopeaa - sama viesti menee silleekin perille= et ole yksin, mutta nyt pitää nukkua)
 
meillä on tassuteltu muutama kuukausi mutta tällä hetkellä tilanne on se että tassutus ärsyttää 9kk tyttöä.joten kun itku kiihtyy rauhoittelen sylissä ja lasken sit nukahtamaan kun rauhoittuu.jos edelleen huutaa ja nousee pystyyn ym.niin sit jään huoneeseen mutta en reagoi hänen tekemisiin vaan odotan 2-3 min ja sit taas laitan makuulleen ja odotan jääkö vai pitääkö taas laskea makuulleen.

itsellä se ajatus että tyttö huomaa että äiti on vieressä turvana että voisi nukahtaa rauhassa.koskaan en anna huutaa hysteerisenä kun hetken ja sit puutun asiaan.

meillä esikoisen kanssa tehtiin samalla tavalla ja se vei aikaa enemmän kun yhden yön mutta sen jälkeen oppi nukkumaan yöt.silloin lopetin yösyötötkin aika samaan rytäkkään.

kuopus syö edelleen yöllä mutta silti en anna maitoa joka huutoon.vaan yölläkin teen samaan tapaan kun illalla nukkumaan mennessä.
 
Mites on lähtenyt tassuttelu käyntiin? Kyselen mielenkiinnosta koska meillä samanlainen tilanne. Poika 10kk ja nukkuu lähestulkoon tissi suussa. Herää useasti yön aikana ja rauhoittuu nukkumaan vain kun saa tissin suuhun. Tuttia ei syö. Nukahtaa yleensä rinnalle tai kantamalla. Tarkoitus oli aloittaa tassuttelu viikonloppuna mutta pojalle tuli flunssa joten taitaa siirtyä harjoittelu. Meillä oli tarkotus samalla oppia nukahtamaan omaan sänkyyn tassuttelun avulla ja jättää yösyönnit pois. Ajateltiin että isi hoitaa ainakin ekan yön kun olen kuullut että osaavat vaatia tissiä enemmän jos äiti on paikalla. Olisi kiva kuulla miten on mennyt ja muiltakin kokemuksia tassuttelusta.
 
Heips!

Täällä pian 7kk ikäisen tytön äiti joka kans kaipaisi neuvoja tassutteluun. Meillä neiti ihan piennestä pitäen nukahtanut itsekseen aina sänkyyn. eli annan tissin sylissä ja sen jälkeen omaan sänkyyn. Sinne nukahtaa aina, ilman mitään huutoja. Unirätti ja oma etusormi (ei siis syö tuttia laisinkaan) Nyt sitten riesana on nuo yösyömiset, meillä yksi yö ollut että nukkunut täyden 21-07 yöunet, normaalisti herää sen 2 kertaa syömään, viimeyönä 4 kertaa.
Eli mitenkäs tämä tassuttelu toimii sitten kun on kyse pelkästä yösyöttöjen pois jättämisestä. Tyttö ei ole mitään tissityyppiä, hotkasee maidon ja nukahtaa aina samantien uudestaan. Mistä tiedän että sillä ei oikeasti ole nälkä, kun joka kerta kuitenkin intensiivisesti syö...
Kiinteät olleet kehissä 4kk lähtien ja tällä hetkellä syö aamupuuron, lämpimän lounaan, välipalan, lämpimän iltaruan ja vielä puuron. Tissittelyt 4-6 kertaa päälle. Eikö tämän määrän kuitennkin pitäisi riittää siihen että jaksaisi yön nukkuu?

Viime yönä neiti meni tuttuun tapaan klo21 nukkuun ja heräsi 24 jo ekakerran syömään.. yritin rauhoitella ensin sänkyyn mutta kamala huutohan siitä tuli, kun otin syliin oli suu ojossa jo tissille päin menossa ja kun tarjosin tissii söi n. 5min tehokkaasti, päästi ite irti tissistä ja nostin takaisin sänkyyn ja hän jatkoi välittömästi uniaan. Tällä samalla periaatteella tapahtui myös klo 03 ja 05 syötöt....

Haluaisin päästä näistä yösyötöistä ennenku neiti oppii istumaan ja nousemaan sängyssä ylös, jollon tassuttelu hankalampaa... Toiseksi olisi myös kiva saada neiti hiljalleen jo omaan huoneeseenkin. Jouluhaaveissa viimeistään =)

Jos jollain olisi samanlaista kokemusta?

vai odotanko vaan että yösyötöt loppuu aikanaa, vai tapahtuuko sellaista edes normaalisti?

Minä ja Nöppönen
 
Angel08 Ihan varmasti jaksaa nukkua. Kyllä meilläkin tyttö söi kun maitoa silloin kun annettiin. Meillä on tassuttelusta aikaa öö....n.1kk ja yöt nukutaan todella hyvin. Meilläkin on aina nukahdettu sänkyyn ilman apuja ja mulla oli kans 1-2kpl yösyöttöjä jotka piti jättää pois ja se hoitui ihan samalla periaatteella. Sulla kun osaa jo nukahtaa itekseen unikoulu on varmasti vähän helpompaa koska tuota ei tarvi opetella. Uskoisin teilläkin unikoulun tehoavan todella nopeasti.Ei muutakuin tuumasta toimeen. Kannattaakin siirtää unikoulun alettua heti lapsi omaan huoneeseen. Pieniin kitinöihin ei kannata reagoida mitenkään, vain kunnon huutoon. Ensin tassuttelua eli rauhallisesti silitellään selästä tai päästä, jos ei rauhoitu niin syliin ja ei saa nukuttaa missään tapauksessa siihen vaan heti kun on rauhoittunut laitetaan suoraan sänkyyn. Ja jos tuolloinkin alkaa heti uudestaan karjumaan todella kovaa, lähde huoneesta pois pieneksi aikaa....itse pidensin takaisin tulo aikaa joka kerta. Yö tulee olemaan rankkan! Niinkuin Anuu edellä mainitsikin kannattaa tosiaan lähteä niinkuin "sotaan" periaatteella. Toisaalta vaivannäkö on pieni. Muutaman yön joutuu kuunnella raastavaa itkua ja huutoa ja itselle tulee hirmuinen univelka mutta se minkä siitä saa palkaksi on todennäköisesti täyden kellon ympärystän nukutut yöt.

Nyt lujana vain ja tuumasta toimeen. Kyllä se jaksaa ilman maitoa jo nukkua, ihan takuulla. Tsemppiä vain :hug:
 
Meillä tuo 5kk oppi nukahtamaan yksin/omaan äsnkyyyn yhdessä illassa ja yössä :) Sylissä nukitettaessa vaan kiehnäsi ja potki, vein sänkyyn ja tassuttelin, sinne nukahti. Öisin saatta herätä pölisemään j apyörimään, mutta annan vaan olla sängyssään, itkun sattuessa vasta tassutan. Myös meill äpoika selvästi hermostuu lääppimisestä, vasta tosi paikan tullen otan sitten syliin rauhoittumaan hetkeksi väsymään uudestaan.
 

Yhteistyössä