Taukoa kokeilujen välillä?

Neuvokaa nyt mua tumpeloa..
Meillä ei ole pariin kuukauteen lähtenyt mikään uusi ruoka sopimaan. Oireet tulevat aina viiveellä, kun uutta ruokaa on syöty kolme päivää tai vasta viikonkin jälkeen.
Pidättekö te pitkää taukoa epäonnistuneiden kokeilujen välissä? Ja kauanko?
 
Me pidettiin taukoa välillä kuukaudenkin koska oli ihan turha kiusata pientä ihan hirveästi. Ja se kannatti, sitten saatiin taas pari sopivaa uutta. Elimistön hyvä levätä ja toipua aina välillä. Onko vauva korvikkeella vai imetysdieetillä? Jos korvikkeella niin sitten ainakin saa varmasti ravintoa hyvin ilman kokoaikaisiakin kokeiluja. Ja kannattaa pitää huoli että lapsella on hyvät mh-bakteerit koko ajan käytössä. Vatsakin toipuu aina paremmin.

Meidän pojalla alkoi paremmin sopimaan uudet ruoat vasta kun käytössä oli Bifidobacterium Infantis mh-bakteeri valmiste ja Symbioflor 1&2.
 
Meidän vauva on 9kk, eli aika iso tyttö jo. Juo Almironia, joka tuntuu sopivan. Mh-bakteerina on mennyt Probiootti baby, mutta siinä on ollut pieni tauko. Otan parhaillaan sitä uudelleen käyttöön.
Meillä tuo kokeiltujen ruokien lista on lyhyt, koska kokeilu on niin hidasta. Ehkä kannattais sitten vaan odottaa esim kuukauden. Toisaalta mieleni tekisi kokeilla hirssiä, jos vaikka saisi yhden viljan käyttöön. Takana on vasta viikon kokeilutauko. Pilaankohan kaikki mahdollisuudet jos nyt jo kokeilen?
 
Jokainenhan tietysti tekee kuin itse parhaaksi katsoo. Meillä on ollut pakollisia pidempiä taukoja kun neiti on sairastellut aika paljon. Mutta jos neiti on ollut terve eikä sopimattomasta ruoasta ole tullut kovin pahoja oireita, ollaan n viikon tauon jälkeen otettu uusi ruoka kokeiluun. Meilläkin oireet tulevat yleensä viiveellä. Neiti on nyt 1v3kk.
Hirssin kokeilua henkilökohtaisesti kannatan, sillä meillä ei alkuun käynyt tavallinen hirssipuuro mutta myöhemmin sitten Hollen hirssipuuro on sopinut (ja sopii edelleen) .
Mä en usko, että sä välttämättä pilaat mitään sillä, että kokeilet uutta ruokaa jos lapsen vointi sen sallii. Sitä kun ei ikinä tiedä mikä reaktio sen uuden ruoan kanssa tulee, se voi olla hyvä tai huono... Mutta toki jos oireilu jatkuu vielä voimakkaana, en itsekään lähtisi uutta kokeilemaan ennen kun tilanne on tasoittunut.
Meillä ei ole tähän mennessä ollut mh käytössä, mutta nyt kokeillaan Symbiofloria. Toivotaan, että sen avulla saadaan ruokavaliota pikku hiljaa laajennettua...
 
Moi, meillä poika reilun vuoden. Epäonnistuneen ruokakokeilun jälkeen ollaan aina pidetty taukoa sen verran että masuvaivat (ripuli) ja ihottuma on saatu kuntoon. Ja sen päälle 2-5 päivää, koska yleensä ollaan valvottu ja pyöritty ne yöt kun pojalla on ihottuma ja vatsavaivaa... eli on yritetty saada unta koko perhe.

Ja oon yleensä ottanut uuden kokeiltava eri ruoka-aineryhmästä, esim. kun kaura näytti että ei sovi, otin seuraavaksi hedelmän. Sitten taas kasvis-liha-marja ja sitten alusta joku vilja. Saatiin tää vinkki ravitsemusterapeutilta... Jostain syystä kuulemma saattaisi saada uudet paremin sopimaan...

Kuinka laaja ruokalista teillä on? :)
 
Kiitos neuvoista! Meillä käy 5 ruokaa, eli ei tässä mitään paniikkia ole. Sopii peruna, kukkakaali, kesäkurpitsa, possu ja päärynä. Päärynä on tullut mukaan tosi hitaasti. Peruna tuntuu kovettavan vatsaa ja ajattelin, että viljasta voisi löytyä siihen apu. Kaura ei sovi ja rukiille reagoi herkästi rintamaidon kautta silloin kun vielä imetin. Hirssi olisi kuulemani mukaan "mieto". Mutta kun kauraa on kokeiltu viimeksi, niin sitten kai kannattaisi siirtää tuota hirssiä tulevaisuuteen.
 

Yhteistyössä