Taysin asiakkaat ***

tiu83: Kun vain saisikin sen soittoajan! Vaan kun ei se vaan sano että ilmoitamme täältä kyllä sitten ja hänen mielestään ei ole mitään syytä nopeuttaa. Mulla on kyllä niin huono tuuri kun se aina vastaa puhelimeen kun soitan sinne!!! Turhauttavaa. Tänään oli kyllä niin kovaa kipeä kun menkat kunnolla alko että ajattelin jo kuolevani. Ois ollu niille litalgineille käyttöä jos vaan olisin sen reseptin saanu. 1g panadol ja 800 burana kun ei edes yhdessä auttaneet. Tulee kyllä sellasiakin limakalvon paloja jo nyt että saa nähdä kuinka sitä nyt seuraavat päivät selviää... A-F oli nyt viellä lomalla että tiiä sitten kuinka siihen sais taas yhteyden...
Onneks täällä on tällänen ryhmä kun ei täällä ympärillä ole oikeen ketään kenen kanssa vois puhua. Joka tätä hommaa ei ole kokenu niin on ihan turha sanoa ymmärtävänsä mitä tässä käydään läpi!
 
Jeee, ny se täti tuli tai siis on jo ovella :cool: Varmaan vielä tänään tai viimestään huomenna pääsen zumenonit alottamaan. Maanantaina sit soittoa TAYS:an. Mietin vaan,että soitanko tohon numeroon joka on tossa lapussa (IVF hoitaja) Vai soitanko siihen hoitajan numeroon jolta varasin alunperinkin ajan lääkäriin. No kaipa se soittaessa selviää mihin pitää soitella :D
 
Tervehdys!

Tulin tuolta syksyn/talven IVF-ketjusta tänne tiedustelureissulle, elikkäs voisiko joku Taysin konkareista kertoa, kuinka pitkä jono IVF:ään on tällä hetkellä? Tai arvioitu aika hoitoon pääsylle?
Meillä eka käynti varattu lokakuun alkuun, mutta kuinkahan kauan siitä vielä menee, ennen kuin varsinainen hoito alkaa?

Kiitos jo etukäteen, jos voitte helpottaa odotuksen odotuksen piinaa!:)
 
Ihmetyttää ja kummastuttaa! Yli viikko jo kun olen lopettanu lääkket ja vuotoa ei edelleenkään kuulu, ainoastaan kaksi limakalvon palaa on tullu ja siinä se. Onko teillä muilla ollu oikea vuoto kun lääkkeet on lopettanu? Jäin tuossa miettimään kun se hoitaja sanoi että näyttäis negalta mutta eikös kun hgg otetaan verestä niin eikö se ole kuitenkin numeroina eikä vaan plussa tai nega?
 
Linnu85: Käy ihmeessä vereikokeissa jos ei oo vuoto vieläkään alkanut. Jouduin soittaa perjantaina hoitajalle kun oon ollu koko viime viikon ja oon edelleenkin aivan jumalattoman kipeä. Öitä ei saa nukutuksi ja 800g buranaa kuluu tiuhaan tahtiin päivän aikana ja totta kai sieltä vastasi se tympeä hoitaja.. Käski vaan koittaa kärsiä torstaihin asti kun mulla on silloin se ultra, ei kuulemma voi endo kasvaa näin nopeasti.. Tuumasin sille että kylläpä se viimeksikin kasvoi ja sitten olikin jo isompi leikkaus edessä.. Mullahan alkoi se vuoto muutaman päivän sisällä ja se ei ollu kyllä niin runsasta mitä yleensä siirtojen jälkeen on ollut ja kesti vaan kolme päivää.. Nyt oonkin sitten pähkäillyt että jospa se toinen onkin kiinnittynyt ja toinen tuli vuotona pois.. Kyllä tämä naisen kroppa on niin ihmeellinen kapistus että hermot meinaa mennä :D
 
tiu83, testiä vaan kehin ;) SIllähän se selviää josko toinen ois vaikka tarrannu :)

ON: Eilen soittelin sit ultra aikaa ja ilmeisesti tämä tympee täti vastas mullekin. Ainakin näin oletan kun ei se ainakaan osaa millekään nauraa, saatikka että huumoria ymmärtäis. Se on varmaan puhelinvastaaja kun aina vastaa. Sama täti oli näätsen eka kerralla. Mut ei se voi se sama olla jonka luo lääkäriltä mentiin :eek: No kuitenni, sain ajan ens viikon torstaille (12.9). Meneekös se nyt sit niin, että jos limakalvo on tarpeeks paksu niin siirto tehdään sit noin viikon päästä? Loppu muuten menkatkin yhtä nopeesti kun alkokin, kestihän ne huimat 2 päivää :/
 
Linnu85: Mitäs sinne kuuluu? Ootko käynyt verikokeissa?

Jenksula: Kyllä se siirto on yleensä viikon kuluessa siitä ultrasta jos limakalvo on tarpeeksi paksu. Tehän pääsette pian kans siirtoon :)

Tänään käyty ultrassa ja ens viikon tiistaina on sitten taas siirto. Kivut jatkuu samanlaisena kun tähänkin asti mutta onneksi pysyy särkylääkkeillä kurissa. Endoakin löytyi taas vaihteeksi sellanen 4cm möykky ja kohtuontelossa oli joku epämääräinen löydös muttei ilmeisesti mitään vakavaa kun hoitoja jatketaan normaalisti. Nyt sain zumenonen ja lugen rinnalle klexane-piikkit joilla on jotain vaikutusta alkion kiinnittymiseen. Onko kellään kokemuksia tosta Klexanesta?
 
tiu83: Tänne ei mitään uutta en ole kenellekkään soittanu enkä myöskään käyny verikokeessa. Kuukautisia ei edelleenkään kuulu eikä näy. Ihme juttu! Mikähän ne kivut aiheuttaa? Mikseihän tuota Klexanesta ole voinut aijemmin kirjoittaa kun ei useasta yrityksestä huolimatta ole onnistunut? Mikä teillä muuten on hoitohistoria?
 
Linnu85: Elikkä meillä nyt takana yritystä n.5 vuotta. -09 menin A-F:n yksityiselle vastaanotolle kovien menkka kipujen ja välivuotojen takia koska epäilin endoa ja terveystalon gyne ei ottanut vakavasti. Määräsi vaan teroluteja että kierto on säännöllinen ja totesi että kyllä sä raskaaksi tuut näillä eikä sulla voi olla endoa. A-F laittoi sitten kiireellisenä seinäjoelle lähetteen jossa oli että leikattava 3kk:n sisällä. Joten 10/09 leikattiin tähystyksellä ja määrättiin procren 6kk ja heti IVF jonoon. 06/10 oli ensimmäinen Ivf josta tuoresiirrosta nega ja viikon sairaalassa makoilu kookkaiden munasarjojen ja hyperstimulaatio epäilyn takia. Pari kuukautta tästä eli 08/10 avoleikkaus kun endo kasvoi räjähdysmäisesti ja oli 7,5-8cm. Sen jälkeen endo toistaiseksi pysyny kurissa ja 1.Ivf:n pas tehtiin 01/11 josta nega ja tämä oli ainut mitä saatiin pakkaseen ekasta hoidosta. Nyt sitten oli toukokuussa 2.Ivf ja ja saatiin 7 pakkaseen mutta tuoresiirrosta ja tästä ekasta pas:ista negat. Nyt sitten tosiaan kokeillaan tuota klexanea josko siitä olisi apua kiinnittymiseen kun ei ikinä oo tullu plussaa testiin ja toivottavasti tuosta olisi nyt sitten apua. Tympeää vaan taas piikitellä joka päivä mutta kyllähän sen kärsii tässä tapauksessa :LOL: Olipas melko pitkä tarina ja tämäkin vain näin suurin piirtein kerrottuna :LOL:
Minkälainen hoitohistoria teillä on?
 
Linnu85: Viikko sitten tosiaan oltiin tampereella ja yksi siirrettiin joka selvisi 100%:sti sulatuksesta. Oli lähtenyt jakautumaan hienosti ja oli siirto vaiheessa kompakti morula (liekö sitten mitään hyötyä kiinnittymisen kannalta..) Mites teillä jatko?

Jenksula: Mitäs sinne? Koska pääsette siirtoon?

Viikko tosiaan on jo kulunu siirrosta eikä mitään oireita. Toisaalta nyt ei oo mitään toiveitakaan koska oon keuhkokuumeessa ja antibioottikuurilla,toki sanoin lääkärille että sellanen kuuri jota voi syödä raskaana koska haluan kuitenkin ottaa varmanpäälle.. Voihan se tietysti olla ihan hyväkin merkki ettei oo mitään tuntemuksia kun ennen on ollut muka vaikka ja mitä :D
 
tiu83: Jonossa ollaan odotusta edessä 6-9kk. Hankin jo ovulaatiotestejä ja toivotaan niiden kanssa ihmettä! Kunnon menkkoja ei siis tullu niiden parin riekaleen jälkeen. Alaselkä on nyt ollu reilun kolme viikkoa niin huonossa kondiksessa että aamuisin ei menaa päästä liikkeelle mutta onneks helpottaa päivän mittaan.
Toivotaan nyt että teillä onnistaa. Kauanko sun pitää pistää sitä lääkettä minkä pitäis auttaa kiinnittymisessä? Koska saat testata?
 
Linnu85: Ens tiistaina saa tehä testin. Tänään tilasin muutaman testin ja toivottavasti maltan olla testaamatta ainakin ennen sunnuntaita :LOL: Niin tosiaan pistän joka päivä sitä klexanea ja jos testi on positiivinen niin se jatkuu 12.raskausviikolle asti. Se vaan on tosi tympeä pistää kun siinä on paksu neula,tuntuu ettei se mee millään ihosta läpi vaikka kuinka runnoo :LOL:
 
tiu83 , elossa ollaan täälläkin. Siirto ois niinkin pian kun huomenna :cool: Nyt kun vielä muistaisin aamulla sinne soittaa kuinka nenujen on käyny. Suuresti epäilen, että tässä kohtaa mennään metsikköön. Onhan tähän asti kaikki menny vähän liiankin hyvin. Lääkkeistä ei mitään, flunssa ei haittaa vaikka niin luulin, muutamat napit unohtunu ja silti limakalvo ihan ok.
Ihanan yltiöpositiivisennegatiivista :LOL:
 
Täälläkin taysilainen. Tosin meillä vasta ensimmäinen yrityskierto tuolla ja siihen lähdettiin hormonien voimin. Ensviikon maanantaina ultra jotta näkee auttavatko nämäkään. (clomeilla ei kasvanut mitään). Endoa veikkaan itelläni myöskin sillä kipuja on koko kierron ajan enemmän ja vähemmän. Kuinkahan kauan menee että tekevät mahdollista aukiolotutkimusta edes? Ja kuinka monta kiertoa pitää vedellä hormoni+ normi seksi ennen kuin pääsee noihin muihin hoitoihin. tympii jo tämä yrittäminen.
 
Huooomenta *haukotus*
tarantellah, kai noi muihin hoitoihin pääsyt on vähän kiinni lääkäristä, iästä, kauanko on yritystä yms. Me päästiin muihin hoitoihin samantien. Tosin meillä tehtiin ensimäisenä simppatesti ja jo senkään takia ei ilmeisesti jääty kotikonstein yrittämään. eka kerralla tehtiin ne tsiljoona verikoetta joista en vieläkään tiedä mitä ne kaikki oli :D Aukiolotutkimuskin taidettiin tehdä heti toisella tai kolmannella kerralla. Ei muuta kun lääkäriltä vaatimaan :)

ON: vettä (taivaalta), valvomista (kissa mourus yön), ei tietenkään jännityksen piikkiin voi laittaa :LOL: , vihlomista jonka takia onnistumista suuresti epäilen. Illalla kun menin nukkumaan alko vihloksia vähän samaanmalliin kun ennen menkkoja. Tosin nyt se vihloksi tuolla kohdun tietämillä kun yleensä mulla vihloo munasarjojen paikkeilla tasasesti molemmilla puolin.
Ai niinku kolme tuntia pitäis vielä odottaa ennen soittoo :O
 
Linnu85: Kyllähän noita saa tosiaan aika kauan pistää jos testi näyttää plussaa mutta mitäpä sitä ei raskauden eteen tekisi :LOL: Niin ja ne piikit on "kerta-annoksia" joten niihin ei voi vaihtaa neulaa. Toivottavasti te pääsisitte nopiaa alottamaan uudet hoidot ettei tarvisi odottaa noin pitkää aikaa.

Jenskula: Toivottavasti pääsitte siirtoon ja kaikki meni hyvin :heart:

Tarantellah: Luulempa että se on hoitopaikasta kiinni että koska pääsee näihin hoitoihin. Aukiolotutkimuksesta en tiedä missä vaiheessa se tehään kun mulle se on tehty leikkauksen yhteydessä ja sitä kautta päästiin jonon ohi hoitoihin ja meillä kun ainut mahdollisuus on tuo IVF. Kannattaa kyllä kertoa lääkärille tuosta endo-epäilystä. Mulla se huomattiin ihan normaalissa sisätutkimuksessa ja se jopa näkyi ultrassakin koska oli jo niin paljon levinnyt.
 
Siirtoon asti päästiin. Kahdesta sulatetusta toinen oli selviytynyt jakautumaan asti ja kuulemma siististi jakautunut kahdeksan soluiseksi(?). Se siis siirrettiin ja nyt piiiiinaillaaaan pp0.
On se vaan tämä ihmismieli niin hassu kun siellä sit menin vessaan niin ensimmäinen ajatushan oli, että no nyt se alkio tulla tupsahti sit pihalle :eek: ja sama sit kotona. Hyvä kun hengittää uskaltaa ja vessaan menoakin venyttää viimeseen asti. Saatikka nyt kun yskä ja nuha on niin tuntuu ettei uskalla niistää ja jos yskin niin sehän pomppii miten sattuu ja joutuu alottamaan urakkansa alusta. Ja taas kun pieni on päässy mahiksiin kurottautua kiinni tulee tämä paha paha yskä ja :stick: toisen kauemmas :LOL:
Kaikkee sitä pienessä päässä pienesti liikkuu, näihin kuviin ja tunnelmiin :popcorn:
 
Jenksula: Hienoa että siirto onnistui ja nyt vaan pidetään peukut ja varpaat pystyssä :heart: Mulla on ollu siirtojen jälkeen ihan samanlainen tunne,viimeksi meinasin etten siirron jälkeen käy vessassa ollenkaan mutta pakko oli kun matkassa kesti 3h :LOL: Nytkin on sellainen tunne ettei tämä onnistu kun on tämä tauti ja koko ajan saa yskiä ja niistää, toki eipä oo mitään oireitakaan ollu..
 
Minä kans ensin meinasin etten käy mut oli pakko kun tollo laitoin aamulla farkut jalkaan. Jospa se oireettomuus oiskin vaan positiivinen juttu. Pitää toivoo, että toi limkalvo ois nyt yhtä sitkeetä kun on tämä ikivihree:snotty:
 
Jenskula: Mikäs tilanne sielä? Onko ilmaantunut mitään oireita?

Täälä ei edelleenkään minkäänlaasia tuntemuksia, ei edes menkkamaisia kipuja. Outo tilanne sinänsä ku aina on muka ollut kaikenlaista, ainut minkä voi oireeksi luokitella on rinnat jotka on hieman kipeät mutta niinhän ne on ennenkin ollut joten todennäköisesti lugejen ansiota sekin :( Oli pakko rääkätä aamulla itteänsä ja tehdä testi mutta negaahan se näytti joten toiveet ei oo oikein korkealla mutta virallinen testipäivähän on vasta tiistaina :stick:
 
tiu83 :( höh. Mutta onneks niin kauan on toivoo kun on päiviäkin jäljellä. Minä paraskin puhuja tämän positiivisen asenteeni kans:LOL:
Mitään oireita ei todentotta oo. kp2-3 jonkun verran vihloksi niin muniksia kun kohdun seutua mut siihenpä ne vihlonnat on jääny. Yskiessä jonkun verran vihloo mut niinhän mulla tekee menkkojen tullessakin. Pientä arkuutta on tisseissä havattavissa eilisestä lähtien. mut en sen kummempaa kun normaalistikaan. Sit on yks mikä miua vähän ihmetyttää. Mun alamaha on miten sen sanois 'kosketusarka'. Vähän samallai kun tuo tissien arkuus.
Eilen jo luulin, että on joku sydänlihastulehdus kun sydän tuntu pomppivan niin voimakkaasti. Syke oli kyllä normaali lyönnit oli vaan kovempia :O
Että sitä negan testaamista odotellessa....
 

Yhteistyössä