Te joilla 2 tai useampia koiria(tai muita karvaisia ) + lapset. miten saatte pidettyä kodin siistinä?

  • Viestiketjun aloittaja "Mimosa"
  • Ensimmäinen viesti
"Mimosa"
ilman siivoojaa. Meillä 2 koiraa ja 3 lasta ja tuntuu jo aika epätoivoiselta. Luuttuan joka päivä lattiat ja imuroin myös päivittäin, mutta siltikin tuntuu, että hiekkaa joka paikassa :( Siivooja alkaa kuulostamaan minusta erittäin hyvältä. En ole erityisen tarkka edes, mutta hiekka lattialla ärsyttää ja kun nyt en halua mattoja pitää lattialla kun toinen koira ei ole vielä sisäsiisti ( 4kk vanha ) Tämä on varmaan mahdoton yhtälö. Vinkkejä kaivataan.
 
"vieras"
Siivoamalla kaiken vapaa-aikani ja putsaamalla koirien jalat aina ulkoilun jälkeen, mutta siltikään ei toisaan ole siisitiä kokoajan. Pakko vaan hyväksyä tällä kokoonpanolla ja yrittää parhaansa mukaan pitää kämppää kondiksessa.
Meillä 4 lasta, 4 kissaa ja kolme isoa koiraa
 
"pönttö"
Imurointi joka päivä, vähän mattoja, lattioiden pyyhintä pari-kolme kertaa viikossa. Lyhytkarvaiset koirat ja joka kerta märällä säällä tassujen pyyhintä ennen sisääntuloa. 2 koiraa ja kohta 2 lasta. Mä kans inhoan sitä hiekkaa lattialla ja karvaa sukissa ihan älyttömän paljon.

Pihan ovi on melkein koko päivän auki hyvällä säällä ja siitä ramppaavat kaikki ulos ja sisään koko ajan. Suuri helpotus siivoukseen oli kun rakennettiin viime kesänä jättimäinen terassi takapihalle, koirat makoilevat siinä suurelti ja iso osa hiekoista ja roskasta tippuu jo siihen eikä vasta olohuoneen lattialle.
 
Koira + 6 lasta! Meillä imuroitu joka päivä jo ennen koiran tuloa taloon:D Nykyään kun koirakin, tulee imuroitua usein se 2krt pvässä. Eli tavaroiden paikoilleen vienti ja imurointi päivittäin. Lasten leikkihuone on lähes aina lelujen valloittama, eikä sinne koiralla ole asiaa. Tuon leikkihuoneen epäjärjestyksestä en niin piittaa, kunhan kerran-kaks viikossa se siivotaan, jotta voi imuria ja luutua käyttää. Muu talo luututaan kerran viikossa. Tieten jos jotain erityissotkua tulee, niin poikkeuksia.
 
3 koiraa ja 4 lasta
Imuroin välillä 2 krt päivässä, yleensä joka päivä kuitenkin. Lattioiden pesu 1 krt viikko tai useammin. Ei ole näin kesäaikaan paljoa mattoja lattioissa. Eteiseen ostin sellaisen "kuramaton" mihin jää hyvin hiekat ym roskat. Tuotahan se juuri on kun on eläimiä! :) Ja varmaan meillä auttaa kun saa pihan sisääntulot laitetettua kuntoon. Latottaa tmv.

Pitkäkarvaiselta koiralta olen välillä leikellyt noita varvaskarvoja ettei kurakelillä kanna hiekkaa ja sontaa niin paljoa. Jalkojen pesu eläimillä kun tulevat sisälle sade- tai kurasäällä. Tsemppiä arkeen!
 
Meillä on kaksi keskikokoista koiraa ja kolme lasta. Nyt muuton seurauksena toisesta koirasta tuli ulkokoira, joten karvaa ja hiekkaa on vähemmän. Edellinen asunto oli pieni ja kaksi isoa koiraa siinä. Se karva ja hiekkamäärä oli kamala ja siivoaminen tuntui niin turhauttavalta, kun silti aina sotkua.
 
ramppa
[QUOTE="Mimosa";26854141]ilman siivoojaa. Meillä 2 koiraa ja 3 lasta ja tuntuu jo aika epätoivoiselta. Luuttuan joka päivä lattiat ja imuroin myös päivittäin, mutta siltikin tuntuu, että hiekkaa joka paikassa :( Siivooja alkaa kuulostamaan minusta erittäin hyvältä. En ole erityisen tarkka edes, mutta hiekka lattialla ärsyttää ja kun nyt en halua mattoja pitää lattialla kun toinen koira ei ole vielä sisäsiisti ( 4kk vanha ) Tämä on varmaan mahdoton yhtälö. Vinkkejä kaivataan.[/QUOTE]


Jos pelkkään otsikkoon vastaisin, niin HUONOSTI. Joskus on päiviä, jolloin tuntuu että tukehtuu karvoihin ja roskaan.

Se mikä meillä on auttanut, niin kunnollinen eteisenmatto. Sellainen johon oikeasti jää suurin osa hiekasta ja kurasta. (vaikeaa kyllä pennun kanssa, paitsi jos niitä on kaksi ja pesee usein.) Ja perhettä pitää muistaa muistuttaa, että jalat voi pyyhkiä niihin rappurallin harjoihin. :) Eläimet harjataan usein. Eli siis minimoidaan sisällä pyörivä roska, hiekka ja karvat. Myös kaikki pölyävät tekstiilit ja sellaiset, joihin karvat helposti tarttuu on vaihdettu helpompihoitoisiin. Lisäksi tietenkin pitää siivota. Meillä suunnilleen kerran viikossa kunnolla koko perheen voimin, viikon mittaan sutasee se joka joutaa, sitä mitä joutaa.
 
"Viivi"
Opin jossain vaiheessa sulkemaan silmäni ja kulkemaan tossuissa :D kolme lasta ja kaksi koiraa(toinen iso, toinen pieni) ja pari kania ja hamsteri ja skorppari. Skorpioni ei tosin yhtään sotke, mitä nyt joskus karkaa lauma heinäsirkkoja vahingossa :D Imuroin n.jokatoinen päivä ja samalla pesasen lattiat. Opin ottamaan lungisti, elämään sotkussa ja kaaoksessa jopa viikon (siivoamatta) ja sitten kun taas siivoaa, näyttää omaan silmään niiiiin hyvältä. Hulluksi olin tulla, kun 10tuntisten työvuorojen lisäksi imuroin 2krt/vrk ja tavarat oli tiptop eikä missään pölyä.
 

Yhteistyössä