Te jotka olette synnyttäneet useammin kuin kerran...

Eka oli helppo (ilman kivunlievityksiä) Kokonaiskestoksi arvioitiin 4h15min.

Toinen oli suunilleen samanlainen, joskin ponnistusvaihe työläämpi kun toinen oli 1,5kg painavampi kuin eka. Kesto toisella synnytyksellä 2h13min ja sekin ilman kivunlievityksiä.

 
Molemmat synnytykset helppoja jos ei lasketa sitä, että kummankaan aikana ei ollut yhtään omaa supistusta ja alakautta ne molemmat kuitenkinh ulos väännettiin. Että siihen nähden viistuntinen ja vajaa kaksituntinen menevät siihen marginaaliin, ettei viitsi valittaakaan. :D
 
Eka kesti jotain 16h ja ei ollut kauheen kivulias, tosin tarvittiin imukuppia siihen et saatiin ipana ulos.

Toinen kesti 4h ja oli TOSI kivulias, ei auttanut epiduraalit eikä mitkään. Ponnistus oli kyl nopea, 10 min, mut kipu oli ihan kauhea.

Et enpä osaa sanoa kumpi pahempi, ehkä tää toinen, meinas tulla ihan paniikki kun koski niin paljon :/
 

Eka tosi vaikee kesto 15 tuntia 30min, imukupilla

Toka tasan tunti 55min.

Kolmas tasan kome tuntia

Kaikki syntyneet laskettuna aikana

isojakin olivat, 4340 4460 ja pienin 3900
päänupit isoja kanssa ekalla 38 tokalla sama ja kolmannella vai 36 cm

vaan tulivatpas kuitenkin kaikki ulos :heart: :heart: :heart:
 
Eka helpoin ja nopein, kokonaiskesto 3,5 tuntia ja epiduraali vei kaikki kivut, en ponnistusvaiheessakaan tuntenut mitään, ja vauva syntyi nopeasti ja helposti ponnistusvaiheen kestäessä 7 min. Toinen synnyts sitten taas kesti 11 tuntia ja mitkään kivunlievitykset eivät tehonneet. HIrveät tuskat oli ja ponnistusvaihe täyttä työtä! Molemmat lapset olleet syntyessään n. 3kg, joten samankokoisia suurin piirtein.
Oonkohan ainoa, jolla toinen synnytys näin paljon ekaa pidempi?
 
Minun oli eka vaikein ja pisin... siitä ovat tasaisesti lyhentyneet, niin että viimeset on ollut pakko käynnistää, etten synnyttänyt kotiin. Viidennellä kerralla ponnistusvaihe tuntui kurjimmalta, neljännellä oli ärsyttävin kätilö ja viimeisellä (7.) kerralla pelkäsin eniten vauvan puolesta. Erilailla vaikeita tai helppoja kokemuksia.
 
Mulla on lapset "kahessa sarjassa".
Esikoisen synnytys oli helppo (ja kivulias), toinen oli kipeempi. Sen jälkeen synntytyspelko.
Kolmas syntyi 10 vuoden jälkeen ja synnytys oli helppo (ja kivulias) ja kuopuksen synnytyksen jälkeen sain oksennusreaktion, kun vain luin lehdestä, että joku oottaa vauvaa.

Onneksi en enää ikinä synnytä! <br><br>
 

Yhteistyössä