Teinkö oikein kun kielsin 13-vuotiasta lastani...

  • Viestiketjun aloittaja "Muska"
  • Ensimmäinen viesti
"Muska"
...viettämästä aikaa Kampissa

Tänään juuri luin uutisen kuinka poliisi pidättää alle 15-vuotiaita nuoria Kampissa jos juovat energiajuomaa. Minulla on 13-vuotias tyttö joka viettää paljon aikaa siellä. En usko että juo energiajuomia, mutta en halua lapseni viettävän aikaa nuorten kanssa joille voi tulla rikosrekisteri.

Tyttö on huutanut ja kiljunut koko päivän että "pilaan hänen elämänsä" ja että vien häneltä kaikki kaverit. Ei ymmärrä että olen vain huolissani eikä usko että poliisi voi oikeasti viedä jos jää energiajuomasta kiinni.

Kun koitin näyttää uutisen todistaakseni huoleni, ei suostunut edes lukemaan.

uutinen löytyy myös lehden facebook-seinälle postitettuna. toimitus pyytää lähettämään mielipiteitään asiasta, että toimiiko Kamppi-poliisi ja pitäisikö laajentaa muillekin alueille.

sen voi lukea täältä: https://www.facebook.com/notes/aikakauslehtinet/onko-kamppi-poliisi-takavarikoinut-energiajuomasi-kerro-tarinasi/353994781300961
 
"Mintus"
Et varmasti tehnyt väärin, hienoa että jotkut vanhemmat vielä välittävät missä lapsensa kulkevat. Muistan kun oma poikani halusi lopettaa fudiksen että ehtisi norkoilemaan ostarilla enemmän. Kerroin hyvin selkeästi että jos lopettaa fudiksen, myös ostarilla käynti loppuu kokonaan. :)
 
"Jenni"
Lähtökohtaisesti Kamppi on ostoskeskus eikä kavereiden kanssa hengailumesta. Jos ei ole varaa käyttää rahaa ja siten tukea yrittäjiä niin pois sieltä ostajien asiakkaiden tieltä.
Eli et tehnyt väärin.
 
  • Tykkää
Reactions: Wolt ja Tepadj
Aika jyrkkä olit. Tyttösi ei edes juo energiajuomia?
Onko sinusta hirmu rikollista, jos tytön kaveri joisikin energiajuomia? Rikosrekisterikö jonkun energiajuoman takia tekee tytön kaverista pahan tai vaarallisen?
Vähän luottamusta peliin kiitos.
 
Viimeksi muokattu:
[QUOTE="Jenni";25766156]Lähtökohtaisesti Kamppi on ostoskeskus eikä kavereiden kanssa hengailumesta. Jos ei ole varaa käyttää rahaa ja siten tukea yrittäjiä niin pois sieltä ostajien asiakkaiden tieltä.
Eli et tehnyt väärin.[/QUOTE]

Missä ne nuoret saa hengailla? Onko niille jotain paikkaa? Rakennetaanko paikkoja vaan rahalle ja yrittäjille?

En ole ikinä ajatellut, että kun menen Kamppiin, menen "tukemaan yrittäjiä". No niin kai teen. Pitääpä jättää väliin.
 
Htt
...ehkä ensin kannattaisi harrastaa vähän lähdekritiikkiä. Kai sä tajusit, että tuo FB-postaus on vitsi. Koko profiili on luotu vasta bähän aikaa sitten, aikakauslehti.net ei ole olemassa, ja niin edelleen. Puhumattakaan nyt jutun järjettömyydestä ja seinän muista vieläkin enemmän ylilyövistä "uutisista".
 
"Fenix"
Itse kielsin myös perheeni kuopusta viettämästä aikaa Kampissa! Vanhempi lapsi on jo 16-vuotias joten saa juoda energiajuomaa Kampissa.

Lähetin myös pitkän palautteen tuohon toimituksen sähköpostiin. tehkää muutkin niin! Lehti julkaisee mielipiteet ja jos tämän asian puolustajia on tarpeeksi, asia varmasti saadaan kiellettyä koko Suomessa!

Hyi energiajuomille!
 
"Pai"
Alle 15-vuotias ei ole rikosvastuullinen joten merkintää ei tule. Antaa juoda energiajuomia vaan! :D
no ei vaan, jos jää kiinni niin sossulle menevät kantelemaan? kiinnostaako sossua oikeasti kaiken perheväkivallan keskellä? no hyvä että pitävät huolta kaikista...
 
"Jenni"
Missä ne nuoret saa hengailla? Onko niille jotain paikkaa? Rakennetaanko paikkoja vaan rahalle ja yrittäjille?

En ole ikinä ajatellut, että kun menen Kamppiin, menen "tukemaan yrittäjiä". No niin kai teen. Pitääpä jättää väliin.
No mä näen asian niin, että nuo yrittäjien palvelut on maksaville asiakkaille. Esim kahvilassa saattaa olla pari kolme pöytää varattuna nuorisoporukalle joista ehkä yhdellä on ollut varaa ostaa kaakaota... Kampissa nämä nuorisolaumat seisovat käytävien tukkeena.

Nuorisotaloja on ainakin pääkaupunkiseudulla ihan mukavasti, joten jos sitä pitää jossain sisätiloissa olla niin siinäpä yksi vaihtoehto.
 
"huoh"
...ehkä ensin kannattaisi harrastaa vähän lähdekritiikkiä. Kai sä tajusit, että tuo FB-postaus on vitsi. Koko profiili on luotu vasta bähän aikaa sitten, aikakauslehti.net ei ole olemassa, ja niin edelleen. Puhumattakaan nyt jutun järjettömyydestä ja seinän muista vieläkin enemmän ylilyövistä "uutisista".
Joo, ja varsinkin jos uutisessa mainitaan asian koskevan vaan euroshopperin energiajuomia, ei muiden valmistajien, niin pitäis tyhmemmänkin tajuta ettei oo ihan todenperäinen artikkeli.

Itse olisin paljon enemmän huolissani tuon teinien harrastaman itsensä myymisen takia jos tyttäreni Kampissa hengailisi...
 
rajat
Teit aivan oikein kieltäessäsi lapseltasi Kauppakeskuksessa hengailun. Altistaa vain rötöstelemään ym.

"Jenni" tuossa kertoikin, että Helsingissä on useita nuorisotaloja, joissa hengailla!
 
"vieras"
Kuinka energiajuomien juomisesta voi pidättää?
Niissähän ei ole mitään laitonta. Niissä on tosiaan paljon kofeiinia ja sokeria, joitakin lisäyttyjä aineita myös kuten tauriinia, guaranaa, mikään niistä ei ole alaikäisiltä kielletty. Tauriinia on mm. lihassa.
Jos tollaisesta pidätettäisiin, niin sittenhän alaikäisiä pitäisi ruveta pidättämään myös kahvin juomisesta ja muittenkin sokeripitoisten juomien juomisesta yleisillä paikoilla. Mihin se raja vedettäisiin?
 
"Fiona"
[QUOTE="huoh";25766381]Joo, ja varsinkin jos uutisessa mainitaan asian koskevan vaan euroshopperin energiajuomia, ei muiden valmistajien, niin pitäis tyhmemmänkin tajuta ettei oo ihan todenperäinen artikkeli.
[/QUOTE]


mitenköhän sitten tuo uutisessa mainittu toimitus@aikakauslehti.net voi olla ihan aito? Minun sähköpostini ainakin herjaa jos ei maili lähde olemassaolevaan sähköpostiin, mutta tuonne pystyi lähettämään.

Kyllä on ihan tosijuttu olla kyseessä siis.
 
"huoh"
[QUOTE="Fiona";25766946]mitenköhän sitten tuo uutisessa mainittu toimitus@aikakauslehti.net voi olla ihan aito? Minun sähköpostini ainakin herjaa jos ei maili lähde olemassaolevaan sähköpostiin, mutta tuonne pystyi lähettämään.

Kyllä on ihan tosijuttu olla kyseessä siis.[/QUOTE]

Voi hyvänen aika, kuinkas kauan kestää sähköpostitilin luomine, ehkä minuutin. Mitä tuon pitäs mielestäs todistaa? :DD

Ei näin tyhmiä voi olla...
 
"Fiona"
[QUOTE="huoh";25766996]Voi hyvänen aika, kuinkas kauan kestää sähköpostitilin luomine, ehkä minuutin. Mitä tuon pitäs mielestäs todistaa? :DD

Ei näin tyhmiä voi olla...[/QUOTE]


Tuo ei olekaan minkään sähköpostipalvelun, esim. hotmail tai gmail vaan ihan tuon oman yrityksen luoma jos huomaat?
 

Yhteistyössä