Terolut ja välivuoto

  • Viestiketjun aloittaja "Neuvoton"
  • Ensimmäinen viesti
"Neuvoton"
Hei! OLen syönyt teroluteja 6kk saadakseni kuukautiskierron aikaan. Tuosta ajasta kahtena kuukautena on tullut terolut-vuotoa (elo-syyskuu) kp 28 alkaen ja kp 25 alkaen. Taustalla PCO. Nyt kp 14 ja vuoto alkanut. Mistä tälläinen "välivuoto" voi kieliä? Entä tulisiko teroluteja jatkaa milloin?

Selvää kaiketi on hormoonien epätasapaino, mutta voiko tässä olla kyse ovulaatiosta tai raskaaksi tulosta (joka siis toiveissa)? Ovistesti testattu kp 6-13, josta kp 7-8 haljakka viiva plussana.
 
Hei "neuvoton"!

Kiitos kysymyksestäsi.

Saattaa olla, että tuo Terolut ei ole nyt sinulle riittävä/sopiva lääkitys. Voi olla, että myöskään kohdun limakalvosi ei kasva tarpeeksi ja se aiheuttaa välivuotoja tms. Tilanteessasi ( pco) olisi tärkeää saada nyt ovulaatio kunnolla toimimaan ja sitä kautta kuukautiskiertokin voi normalisoitua. Tämä asia kannattaa selvittää asiaan perehtyneen lääkärin kanssa.
 
Tähän aiheeseen lisäkysymys: Gyne määräsi teroluteja lyhentyneen kierron takia (menkat alkaneet kolme kertaa noin KP 18). Teroja piti käyttää KP 25:een asti. Nyt kävi niin onnellisesti, että raskaustesti näyttää plussaa, niin kannattaisiko terojen syöntiä jatkaa. Maalaisjärjellä ajateltuna keltarauhashormonin määrä on jostain syystä ollut alhainen ja kierto pidentyi juuri niiden ansiosta ja raskaus pääsit alkamaan. Jos terot nyt lopettaa, niin erittyykö omaa keltarauhasta tarpeeksi? Onko terojen syönnistä haittaa alkaneelle raskaudelle? Entä hyötyä?
 

Yhteistyössä