The Esikoishaaveista plussanneet 2011 & 2012

Chiballe tsempit synnytykseen! Taitaakin olla siellä tilanne päällä.. Ihanaa, viimein odotus palkitaan :heart:

En muista kävinkö teille kertomassa, mutta viikko sitte lauantaina kävin kääntymässä äippäpolilla kun poitsu oli monista herätysyrityksistä huolimatta hyvin hissukseen masussa. Kaikki oli kuitenkin hyvin, pojalla painoa kilon verran :)
Maanantaina sitte romahti mun sokerit, eikä pysyny millään ylhäällä! Ei muuta ku ambulanssilla keskussairaaoaan.. Olin siellä sit yön sokeritipassa ja tiistaina käytiin vielä ultraamassa pikkusta, että kaikki on hyvin. Pääsin ti iltana kotiin! Lääkäri sano että tosi herkästi, jos ei tunne liikkeitä niin käyrille samantien!!
Että sellasta tänne... Huomenna vietetään meidän vuospäivää ihan kotona kaksistaan :) :heart:

Mukavaa viikonloppua! :)

YP & Fantti 27+4 :heart:
 
Kiitos onnitteluista, täällä ollaan kotiuduttu eilen ja nyt on alkanut uuden arjen opettelu. :) Oltais päästy sunnuntaina jo kotio, mutta pojalla meinas sokerit heitellä ja on kauhean uninen, ei meinaa tissille alkaa ja tykkäis nukkua. Nyt on sokerit olleet paremmat kun on tehoruokittu, alkuun näytti siltä ettei tissille ala olleskaan ja annettu osaksi korviketta, osaksi omaa pumpattua. Tänään ollaan sitten ihan onnistuneesti tissitelty, joten eiköhän tää tästä. :)

Vaan tässä synnytystarina:

Tosiaan torstai-iltana lähti suoli tyhjenemään ihan yllättäen ja perjantaiaamusta heräsin siihen kun alavatsaan sattui ja osa vesistä lirahti housuihin. Vettä sitte valu pitkin päivää ja yhdentoista jälkeen aamusta alko sitte supistella pikkuhiljaa. Päivän mittaan supistukset alko voimistua ja vettä valu kokoajan. Viiden jälkeen alko olla supistuksissa jo kunnolla voimaa ja ennen seitsemää sitten lähettiin Tayssia kohti. Olin tuossa vaiheessa jo tosi kipeä ja supistuksia tuli 5-8 minuutin välein.
Seitsemän aikaan päästiin SVO:lle ja siellä sitten käyrille. Kätilö tutki ja olin 4cm auki tossa vaiheessa. Ennen yläkertaan lähtemistä vaihdoin vaatteet ja sain peräruiskeen, synnytyssaliin pääsin pikkusen yli kahdeksan. Heti sitten sain ilokaasua supistuksiin joita tuli 2-5 minuutin välein omasta mielestä (ainakin usein ja kipeästi). Ilokaasusta ei kauheasti hyötyä ollu kun meinasi huono olo tulla, se oli vaan ns. hetkellinen apu kun kätilö laitto epiduraalijuttuja valmiiksi. Pian sitten tulikin anestesialääkäri ja epiduraali oli kyllä loistava apu, vei supistuskivun pois mutta jätti kauhean paineentunteen persiiseen. Tuli vuoronvaihto joskus puol kymmenen aikaan, olin siinä sitte aika rysäyksellä avautunut 9cm. Kauheasti teki mieli ponnistaa, mutta ei vielä saanut kun oli vielä vähän kaulan reunoja jäljellä. Kovaan ponnistamisen tarpeeseen sain geelipussia selälle lämmittämään ja otin ilokaasua kovimpaan ponnistukseen, se siis tuntu ihan kauhealta kun ei saanu ponnistaa vielä ja supistuksia tuli yhtä syöttöä.
Ei menny sitten kauaa kun oli pakko soittaa kelloa, että nyt ei enää saa pidettyä ponnistusta. Sain luvan alkaa sitte ähkimään vauvaa hollille (harjoitella ponnistamista), aina kun tuli supistus niin piti ähkäistä kuin salaa pieraisisi kätilön sanoin. :D
Ajantaju ei mikään parhain ollu tuossa vaiheessa, mutta ei menny kauaa kun sain alkaa jo ponnistamaan kun nämä meikäläisen ähkimiset oli tuonu vauvan hyvin tarjolle niin alettiin jo ihan oikeasti ponnistamaan vauvaa pihalle. Ei tarvinu montaa ponnistusta kun pää oli jo tulossa, kätilö ja harjoittelija venyttelivät vähän paikkoja samalla kun pää syntyi (muistan että jossain vaiheessa kuuli ihan kamalaa rutinaa, ihan kuin luu olisi rutissu). Sitten piti pieni hetki olla ponnistamassa mikä oli hankalaa, kunnes sitte loppu vauvasta tuli pienellä pinnistyksellä, syntymäaika oli klo 23:09. Siihen loppu sitte meikäläisen kivut kun pienen näin ja kuulin ekat rääkäisyt. Totesin vaan "Jaahas" kun pojan näin ensimmäisen kerran ja kun kätilö kertoi pojan syntyneen. Tuli sitte ne onnenkyyneleetki. :D

Mutta kahden asteen repeämät sain välilihaan, tikkejä tuli muistaakseni kahdeksan. Vauvan sain heti kun oli napanuora leikattu (isi leikkasi) ja vähän siistitty niin rinnalle. Reiteen sain piikin ja istukka tuli melkeinpä heti perästä pihalle. Näytti se kätilö istukanki minkä näköinen se oli. Pääsin sitten suihkussa käymään ja kätilöopiskelija pesi isin katsoessa vieressä vauvan ja puki myös.

Papereiden mukaan synnytyksen kesto oli 5h 22min, joista avautumisvaihe 5h, ponnistamisvaihe 9min ja jälkeisvaihe 13min. Eli nopeaakin nopeampaa toimintaa, ensisynnyttäjäksi todella nopea synnytys ja kuulemma kuin oppikirjasta. Vesien menosta syntymään asti oli 14h 39min. Positiivinen kuva jäi koko toimituksesta kiitos mahtavien kätilöiden ja osastolla olo oli ihan mukava kokemus, vaikkakin olisin kaivannut kyllä enemmän tosta imetyksestä tietoa ja apua, mutta me täällä kotona harjoitellaan sitte ihan rauhassa, ilman painostuksia. :)

Minä päivitän pinon vielä viimeisen kerran ja jätän sen jonkun muun hellään huomaan, meikäläisen aika on siirtyä tonne toiselle puolelle viimeinkin. :heart:

Chiba & pikkumies 4vrk :heart:
 
Neuvolassa taas käyty..tänään siis 37+1.. Olis voinu kyl jättää neuvolan väliin..en olis halunnu tietää, et paino on taas noussu mukavasti! :D Oli siis noussu 525g/vko.. se olis nyt sit jo 16 kiloa alimpaan painoon.. eih.. :( Muuten kaikki kyl hyvin! :) Sf-mitta senkun nousee. Nyt 35 cm. Verenpaineet edelleen alhaiset, 96/65. Lapsivettä normaalisti. Syke oli sen 135 ja pää alaspäin ollaan edelleen. Ei kai se sieltä enää käännykään. ;) Ens viikolla sit neuvolalääkäri. Jee! :)

Nellielli ja pötkö 37+1
 
Täällä kans käyty neuvolassa. Ja vähän samaa kun nelliellillä, eli paino päättäny nousta sit melko huomattavasti :D Tuli itelläki siin vaa'alla ollessa semmonen oho, et mites nyt noin. Oliko se nyt 950g/vko noussu. Tosin ei mulla oo hurjasti tullu ees koko raskauden ajan, taitaa olla semmonen 7kg kokonaisuudessaan noussu, mut ku lähtö paino jo iso. Vähän se neuvolatäti siitä saarnas mut ei pahasti. Pitäis mehut yms jättää vähän vähemmälle.. Mut minkäs sille voi ku on oikeesti nälkä tosi usein..

Pissassa sit oli kans proteiinia ni sitä nyt seuraillaan. Muuten kaik hyvin. Verenpaineet ok. Pää alas päin ollaan täällä kans ja lapsivettä normaalisti. Syke oli pikkusel siel 150 tietämillä. Neuvolalääkäriä mulla ei ookkaan ku meen 1.11. synnytystapa arvioon ni siellä tutkivat sitten tarkemmin. Meillä myös perhevalmennus torstaina :)

Huomenna se talvilomaki alkaa virallisesti, jeeij! :)

- mirkkunen_ & pikkuT 33+4
 

Yhteistyössä