theraplay

Olen itse lastentarhanopettaja ja käynyt theraplay kurssin. Käytän sitä töissä ihan "terveiden" lastenkin hoidossa. Meillä päiväkodissa markkinoidaan tuokiot "leikkikerhona", sillä kysehän ei ole varsinaisesta terapiasta, vaan enemmänkin hoitomenetelmästä.

"Leikkikerhossa" pieni ryhmä lapsia kokoontuu säännöllisesti ja kokoontumiseen liittyy lapsen rasvausta, mukavia leikkejä, lapsen todellista kohtaamsita ja hyväksymistä. Menetelmällä on saatu hämmästyttäviä tuloksia aikaan erityislapsilla, mutta se sopii kenelle tahansa.

Olipa taas sekavasti selitetty. Mutta meillä päiväkodissa tuo on todella suosittua ja lapset tykkäävät kovasti. Eli mikäli mahdollista osallistukaa ihmeessä. Ja luulisis netistä löytyvän tietoja googlettamalla.
 
Pakko vielä tulla täydentämään vastaustani. Minulla siis kokemusta ryhmätheraplaystä, joka eroaa tuosta yhdelle lapselle annettavasta terpiasta.
Ja netistä löytyy theraplayyhdistys. käypä siellä kurkkaamassa
 
Me käytiin esikon kanssa Mannerheimin lastensuojelu liiton järjestämässä TheraPlayssa pari vuotta sitten.

Siellä oli lapselle oma työntekijä, jonka kanssa aloittivat aina kaksin. Meillä vanhemmilla oli oma työntekijä, jonka kanssa seurailimme terapiaa peili-ikkunan takana. Terapian lopuksi siirryimme samaan huoneeseen lapsen kanssa tekemään aina jotain pientä yhdessä.

Meille lähete annettiin tytön käytösongelmien vuoksi, mutta ainakaan meille theraplaysta ei ollut mitään merkittävää apua. Itse koin, että huonon itsetunnon ym. omaava lapsi siitä ehkä eniten hyötyy. Meidän kohdalla oli kovasti sitä läheisyyttä ja hellimistä, jota meillä kotona harrastetaan muutenkin paljon. Lapselle koho kohdat olivat namin syötöt ja kun sieltä aina sai sitten evääksi vähän niitä mukaan :D

Mutta siis ihan hyvä kokemukset ei siinä mitään, eikä siitä ainakaan haittaakaan ole, jos nyt ei ainakaan meidän kohdalla ollut hyötyäkään.

Lisää voit lukea mm.:
http://www.theraplay.fi/
http://www.psykologienkustannus.fi/theraplay/
http://fi.wikipedia.org/wiki/Theraplay
 

Yhteistyössä