Tietopaketti.

on ollu monesti mielessä tehä tämmönen tietopaketti, ja mikäs siinä, kukn aina kun tulee uutta tietoo sen voi laittaa tänne helposti.

nyt tuolla ruottin puolella löyty mahtava tietopaketti ja sieltä koitan kääntää jotakin kiinnostavaa ja vähemmän kiinnostavaa.
muutkin saa osallistua, mutta toivon että käytätte copy+paste toimintoa, niin tulee helpommaks kattoo :) toki jos teksti on ihan hullun pitkää niin pelkkä linkkikin käy. tai jos sivu on muuten mielenkiintoinen :)



Here goes..

10% Naisista ei voi saada positiivista raskaustestiä ennenkuin viikon kuluttua kuukautisten poisjäännistä.
ja vain 5% naisista plussaa viikkoa ennen kuukautisten arvioitua alkupäivää.
Raskautumismahdollisuudet suojaamattomasta seksistä on 6-7%
Paitsi juuri ovulaation aikaan jolloin mahdollisuudet ovat 20%
 
Tuosta ruåttalaisesta linkistä tulee vain seuraavanlainen teksti:

Du är oinbjuden till denna medlems blogg!

Bloggen du försökte gå in på har besöksrestriktioner. Det kan t.ex. vara att medlemmen kräver att du själv är en inloggad medlem eller finns med i medlemmens adressbok.

Se siitä tietopaketista. Harmi. Sinänsäkin mitään numerotietoa on ihan turha alkaa tuijottamaan. Jokaisen kohdalla nämä asiat vaihtelevat niin hurjasti, ja tuollaiset prosenttiosuudet pätevät vain isoihin joukkoihin.
 
joo sun pitää olla kirjautuneena sisään ilmeisesti. outoa koska se kirjoittaja on tehny ne julkisiks...

ja koska en oo tutkija, niin nää on vaan suuntaa antavia tietoja, ja varmasti jonkun omasta päästä haettuja. niitä on netti pullollaan muutenkin.
 
http://www.familjeliv.se/Planerar_barn/Forum-1-32/m31046538.html

suomennos.

TÄMÄ EI OLE TIETEELLISESTI TODISTETTU...

Minulla on vinkki joka on hieman sama kuin Bisolvon ja jättihelokkikapselit niille jotka haluaa kokeilla.

yritimme ensin raskautua 7 kk ja aloimme väsymään kun äitini mainitsi ystävälleen tästä. Hän sanoi että on olemassa preparaatti jonka avulla KAIKKI hänen ystävänsä ovat raskautuneet... NIIN VARMAAN ajattelin mutta juoksin heti näitä ostamaan, sillä ei se ota jos ei annakkaan.
aloitin kuurin 2 päivää ennen Ovulaatiota ja HUPS siinä kuussa raskauduin.
annoin ylimääräiset pillerini ystävälleni jonka tiesin yrittäneen jo jonkin aikaa ja kaksi viikkoa myöhemmin myös hän plussasi... nämä pillerit nyt pyörivät kaveripiirissäni tuomassa "hyvää onnea"Ja en minä tiedä, ehkä me olisimme raskautuneet joka tapauksessa juuri silloin mutta ei sitä voi tietää ( olen skeptikko)


nyt asiaan:
sen nimi on boragoolja (suomeksi?) ja löytyy luontaistuotekaupasta (vai tarkoittaako hälsokosten sitä vai sama kuin apotek?) se on eräs tietty omega-6 öljy joka tekee kohdun limakalvosta pakusmman, niin että munasolu kiinnittyy. sitä ei ole vaarallista syödä raskaana joten oviksen jälkeen ei tarvitse lopettaa.

pillerit joita minä ostin ovat nimeltään GLANDIN-25 (löytyy suomesta)

Onnea kaikille yritykseen, toivottavasti pian onnistaa!

Halit: M.

http://www.familjeliv.se/Forum-11-235/m31089717-1.html
ketju jossa tätä metodia kokeilevat ovat... aloitettu 26.3.2008 ja vielä ei plussia.


http://www.fineli.fi/topfoods.php?compid=2095&fuclass=all&specdiet=none&items=10&from=top&portion=100g&lang=fi

ruokaaineet joissa tätä omega-6:sta on.
 
mahdollisuus raskautua ovulaation aikaan jos harrastaa seksiä (olen ymmärtänyt että tää on aika olleellista )

ikä:


15 vuotta - 40 %
20 vuotta - 40 %
25 vuotta - 30 %
30 vuotta - 25 %
35 vuotta - 20 %
38 vuotta - 10 %
40 vuotta - 5 %
43 vuotta - 0-1 %

 
Hei! Mitään luontaistuotteita ei kuulemma pitäisi syödä raskauden aikana, niistä ei ole tarpeeksi turvalliseksi todettua tutkimustietoa helokkiölykapselit voivat lisätä synnytyskomplikaatioiden riskiä, kyselin eräästä numerosta, jossa annetaan tietoa turvallisista lääkkeistä. Noista prosenteista, itse olen raskautunut ovulaatiotestin tehtyäni ensimmäisen kerran 36 vuotiaana, toisen kerran 39 v ja nyt 40- vuotiaana odotan kolmatta lastani, plussasin 19.3. :heart:
 
Odotusaikana ei siis pitäisi syödä helokkiöljyä, sitä ennen olen itsekin käyttänyt Apteekista saatavaa Efamolia, jossa sitä on. Samoin greippimehua join muutaman kierron alussa ja aloin käyttää Berocca plussaa.
 
hei tesulah! :wave: noi prosentit on keskiarvoja ja siten suuntaa antavia.onneksi joillakin on paremmat mahdollisuudet onnistua, ja valitettavasti toisilla huonommat. se on monen sattuman summa ja tietysti riippuu elintavoista ja ajoituksesta ja kaikesta :)

kysyisin että plussasitko tuosta berocca kierrosta?
 
Niinhän se on. Joo plussasin, Berocca plussassa on myös foolihappoa ja sekin varmaan edesauttanut raskautumista. Muutenkin oloa paransi ja jaksamista.

Kuopus täytti just 1 v 8 kk. Imetin esikoista 1 v 5 kk ja kuopusta 1 v 1 kk. Mulla oli molemmista lapsista mankat pois 2 vuotta. Minipillerit lopetin elokuussa ja menkat palasivat syyskuussa. Puolisen vuotta meni kun raskauduin.

Ekaa yritimme 4,5 v, mitään syytä lapsettomuuteen ei löytynyt . Söin esikoisen aikana clomeja ja teroja, mutta kun ne lopetin, tulin raskaaksi. Luomuna syntyivät molemmat. Hyvä jos jollekin apua hormoneista, mulle ei ollu, kun en tainnu edes tarttea niitä.
 
http://www.ktl.fi/portal/suomi/julkaisut/kansanterveyslehti/lehdet_2004/4_2004/raskauden_aikainen_ruokavalio_-_ansoja_taynna_/
^^asiasta tietoa

lkoholia on hyvä välttää koko raskauden ajan, koska täysin turvallista käyttömäärää ei tiedetä. Alkoholi haittaa sikiön kasvua ja kehitystä. Se läpaisee istukan helposti, ja kulkeutuu sikiöön. Jo muutama päivittäinen alkoholiannos kaksinkertaistaa keskenmenoriskin. Satunnainenkin alkoholin humalakäyttö ensimmäisinä raskauskuukausina voi aiheuttaa sikiövaurioita

Raskaana olevien A-vitamiinin saantiin tulee kiinnittää erityistä huomiota, sillä tämä vitamiini vaikuttaa sikiön kasvuun ja kehitykseen. Liikasaantiin saattaa liittyä epämuodostuma- ja keskenmenoriski. Tämän vuoksi raskaana oleville ja imettäville äideille on laadittu maksaa ja maksaruokia koskevia käyttösuosituksia, jotka ovat edelleenkin voimassa. Odottavalle äidille suositellaan, että maksaruokia ja maksamakkaraa vältetään koko raskauden ajan. Myöskään A-vitamiinipitoisia vitamiinivalmisteita, kuten kalanmaksaöljyä, ei tulisi käyttää.

A-vitamiin lisäksi maksa kerää raskasmetalleja, jotka ovat sikiönkehityksen kannalta epäedullisia. A-vitamiinin saantisuositus raskauden aikana on sama kuin suositus aikuiselle naiselle eli 800 µg RE/vuorokaudessa. Imetyksen aikana saantisuositus on 1200 µg RE/vrk. Raskaana oleville on lisäksi määritetty A-vitamiinin saannin yläraja. Mahdollisten sikiövaurioiden johdosta A-vitamiinin saanti ei siis saisi ylittää 3000 µg/vrk, sillä jo yksikin suuri kerta-annos saattaa vaikuttaa haitallisesti sikiönkehitykseen.

Makeutusaineista sakariinia ja syklamaattia ei suositella raskaana oleville. Ne ovat suurina määrinä aiheuttaneet koe-eläimille kasvaimia. Myös ravintoainevalmisteista suositellaan käytettäväksi sellaisia valmisteita, joiden makeutuksessa ei ole käytetty sakariinia tai syklamaattia.

Raskauden aikana tulisi välttää myös eräiden kalojen, kuten sisävesien suurten ja vanhojen petokalojen, hauen, ahvenen, kuhan ja mateen sekä itämerenalueelta pyydetyn yli kolmevuotiaan silakan ja rasvaisten kalojen kuten merilohen ja -taimenen runsasta ja yksipuolista syömistä niissä todettujen korkeiden ympäristösaastepitoisuuksien vuoksi.

Kuitupitoinen ruokavalio raskauden aikana saattaa vaikuttaa syntyvän lapsen terveyteen myönteisesti, australialaistutkimuksessa todetaan. Korkean glykeemisen indeksin (GI) ruokavaliota noudattaville muun muassa syntyi painavampia lapsia kuin matalan GI:n ruokavaliota noudattaville. Syntymäpaino puolestaan saattaa ennakoida myöhemmän iän kroonisia sairauksia.

Ravinnon GI:n vaikutus painoon ja kroonisiin sairauksiin on edelleen ristiriitainen. Koska äidiltä saatava glukoosi on sikiön kasvulle pääasiallinen ravinnonlähde, tutkijoiden mukaan raskaana olevan naisen ruuan GI:llä saattaa olla vaikutusta sikiön terveydelle.


keskustelua: http://kaksplus.fi/keskustelu/t974359,50

 
Vältettävät ruoka-aineet:
Maksa, maksaruoat
-Korkea A-vitamiini- ja raskasmetallipitoisuus

Kala, HAUKI
-Suositellaan 2 ateriaa viikossa. Jos käyttö runsaampaa, tärkeää vaihdella kalalajeja: avomeren kalaa, kasvatettua kalaa, sisävesien kalaa ja merikalaa, suositaan nuoria < 3 v silakoita (17 cm,<30 g). Yli kolmivuotiaan silakan ja rasvaisten kalojen kuten lohen ja meritaimenen syöntiä tulisi harventaa ja suosia muita kalalajeja. Sisävesien vanhoja petokaloja rajoitetusti.

Tyhjiöpakatut, graavisuolatut, ja kylmäsavukala-valmisteet, mäti ja pateet, listeriariski

Pastöroimaton maito, siitä valmistetut tuorejuustot, homejuustot, FETA, listeriariski
-Käyttöä ei suositella raskauden aikana. Kaikki Valion valmistamat juustot valmistetaan pastöroidusta maidosta, paitsi tuontijuustot Appenzeller Switzwerland, Grana Padano, Parmesan kokonainen. Arla Foodsin kaikki tuotteet on valmistettu pastöroidusta maidosta. Homejuustoa ei tule syödä, paitsi pastöroidusta maidosta valmistettua voi syödä jos se on kypsennetty hyvin (esim. uuniruuassa).

Pakastevihannekset ja valmisruoat, listeriariski
-Kuumennettava ennen käyttöä

Tuoreet vihannekset, listeriariski
Pestävä huolellisesti. Raa'at ja kypsennetyt elintarvikkeet pidettävä erillään.

Pellavansiemenet

Korvasienet

Lakritsi, salmiakki, kohtuu käyttö

Ulkomaiset pakastevadelmat
-Kuumennettava ennen käyttöä (90 C, 2 min)

Raaka liha, jauheliha, raakalihavalmisteet
- Käsiteltävä ja kypsennettävä asianmukaisesti, ei maistella raakaa lihaa (esim. tartar-pihvit)

Raaka broileri

Pavut
Huuhdeltava, liotettava yön yli ja keitettävä pakkauksen ohjeen mukaisesti (riittävän pitkä keittoaika). Erilliset kypsennysohjeet papulajeittain annettu.

Idut
-varmistuttava puhtaudesta, hygieenisestä käsittelystä ja kylmäsäilytyksestä. Suositellaan kiehauttamaan ennen nauttimista.

Merilevävalmisteet

Luonnonkasvit ja yrttiteejuomat

Kahvi ja alkoholi
 

Yhteistyössä