tilliliha

Miulta löytyis tällainen ohje;

Tilliliha

800 g naudan etuselkää
1 l vettä
1 rkl suolaa
6 kokonaista valkopippuria
1 laakerinlehti
1 sipuli

Kastike:
4 rkl vehnäjauhoja
0,75 dl vettä
6 dl keitinlientä
2 tl etikkaa tai puolen sitruunan mehu
1 tl sokeria
valkopippuria
tilliä

1. Pane liha kiehumaan suolalla maustettuun veteen.
2. Kuori vaahto ja lisää mausteet ja kuorittu sipuli.
3. Keitä hiljaa kannen alla, kunnes liha irtoaa hyvin luusta, eli noin 1,5-2 tuntia.
4. Nosta liha liemestä ja jaa kahtia.
5. Paloittele liha isohkoiksi kuutioiksi.
6. Siivilöi noin 6 dl keitinlientä kastiketta varten.
7. Sekoita jauhot hyvin kylmään veteen.
8. Lisää suurus ohuena nauhana kiehuvaan liemeen hyvin sekoittaen.
9. Anna kastikkeen kiehua noin 10 minuuttia.
10. Mausta sen jälkeen hapanimeläksi sitruunamehulla ja sokerilla.
11. Tarkista suolaisuus.
12. Lisää kastikkeeseen hienonnettua tilliä.
13. Pane lihapalat kastikkeeseen kuumentumaan.
14. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

 

Yhteistyössä