se ei pelkästään ole helppo vaan se on lisäksi paras versio tiramisusta toi menee about halk. 20-25cm vuokaan eli ei hirmu iso.Alkuperäinen kirjoittaja Kirvash:Kiitos fjonga! Täytyykin koikeilla, tuo nimittäin vaikuttaa suht' helpolta reseptiltä, eikä tarvitse lähteä metsästämään keksejä Stockalta
Alkuperäinen kirjoittaja fjonga:TIRAMISU
n. 130g kaurakeksejä
1 dl vahvaa kahvia
25g sulatettua voita
täyte:
2dl vatkattua kermaa
1 prk maitorahkaa
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
2rkl kuumaa vettä
murskaa keksit ja sekoita tasaiseksi muiden aineiden kanssa, levitä vuokaan.
sekoita rahka ja sokerit. liota liivatelehdet kylmässä vedessä, purista liika vesi pois ja liota kuumaan veteen (itse olen käyttänyt hieman enemmän ku 2rkl sitä kuumaa vettä ). lisää liivateseos ohuena nauhana rahakaseokseen samalla voimakkaasti sekoittaen. sekoita mukaan vatkattu kerma (tässä varovaisuutta ettei kerma paakkuunnu joten ikäänkuin nostele kerma tasaiseksi seokseen) ja levitä lopuksi pohjan päälle. anna hyytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään 4 tuntia. sirottele päälle kaakaojauhetta
Alkuperäinen kirjoittaja fjonga:TIRAMISU
n. 130g kaurakeksejä
1 dl vahvaa kahvia
25g sulatettua voita
täyte:
2dl vatkattua kermaa
1 prk maitorahkaa
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
2rkl kuumaa vettä
murskaa keksit ja sekoita tasaiseksi muiden aineiden kanssa, levitä vuokaan.
sekoita rahka ja sokerit. liota liivatelehdet kylmässä vedessä, purista liika vesi pois ja liota kuumaan veteen (itse olen käyttänyt hieman enemmän ku 2rkl sitä kuumaa vettä ). lisää liivateseos ohuena nauhana rahakaseokseen samalla voimakkaasti sekoittaen. sekoita mukaan vatkattu kerma (tässä varovaisuutta ettei kerma paakkuunnu joten ikäänkuin nostele kerma tasaiseksi seokseen) ja levitä lopuksi pohjan päälle. anna hyytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään 4 tuntia. sirottele päälle kaakaojauhetta
Alkuperäinen kirjoittaja Kirvash:Olisiko kellään tietoa miten saadaan aikaan todella hyvää tiramisua? Ainakin Savoiard- keksejä ja rommia/Amarettoa ja mascarponea, mutta miten? Katselin joitain reseptejä ihan Googlettamalla, mutta ne eivät mielestäni olleet "traditionaalisia". Apuja siis kaivaten
Alkuperäinen kirjoittaja Annukka:Italialainen GALBANIn resepti:
6 hengelle
6 kananmunaa
500 gr Mascarpone
150 gr sokeria
Savoiardi-keksejä
¾ l kahvia
loraus likööriä, oman maun mukaan
kaakao jauhetta koristeeksi
Vaahdota keltuaiset ja sokeri.
Yhdistä Mascarpone keltuaisvaahtoon.
Vaahdota valkuaiset. Ja lisää edelliseen.
Kostuta (tarpeeksi!) keksit kahvissa johon olen makusi mukaan lisännyt likööriä (itse olen jättänyt liköörin pois ja laitanut sekaan hieman kaakao-jauhetta ja vanilijasokeria).
Lado keksit ja mascarpone seos vuorotellen vuokaan. Ala mascarponella ja lopeta siihen.
Anna seistä yön yli kylmässä. Tai vähintää kaksi tuntia.
Päälle kaakaojauhetta koristeeksi.
Ja sitten nauttimaan. Oma tiramisùni on kaikkien juhlien hitti. Buon appetito!
Alkuperäinen kirjoittaja Annukka:Italialainen GALBANIn resepti:
6 hengelle
6 kananmunaa
500 gr Mascarpone
150 gr sokeria
Savoiardi-keksejä
¾ l kahvia
loraus likööriä, oman maun mukaan
kaakao jauhetta koristeeksi
Vaahdota keltuaiset ja sokeri.
Yhdistä Mascarpone keltuaisvaahtoon.
Vaahdota valkuaiset. Ja lisää edelliseen.
Kostuta (tarpeeksi!) keksit kahvissa johon olen makusi mukaan lisännyt likööriä (itse olen jättänyt liköörin pois ja laitanut sekaan hieman kaakao-jauhetta ja vanilijasokeria).
Lado keksit ja mascarpone seos vuorotellen vuokaan. Ala mascarponella ja lopeta siihen.
Anna seistä yön yli kylmässä. Tai vähintää kaksi tuntia.
Päälle kaakaojauhetta koristeeksi.
Ja sitten nauttimaan. Oma tiramisùni on kaikkien juhlien hitti. Buon appetito!
Alkuperäinen kirjoittaja Annukka:Italialainen GALBANIn resepti:
6 hengelle
6 kananmunaa
500 gr Mascarpone
150 gr sokeria
Savoiardi-keksejä
¾ l kahvia
loraus likööriä, oman maun mukaan
kaakao jauhetta koristeeksi
Vaahdota keltuaiset ja sokeri.
Yhdistä Mascarpone keltuaisvaahtoon.
Vaahdota valkuaiset. Ja lisää edelliseen.
Kostuta (tarpeeksi!) keksit kahvissa johon olen makusi mukaan lisännyt likööriä (itse olen jättänyt liköörin pois ja laitanut sekaan hieman kaakao-jauhetta ja vanilijasokeria).
Lado keksit ja mascarpone seos vuorotellen vuokaan. Ala mascarponella ja lopeta siihen.
Anna seistä yön yli kylmässä. Tai vähintää kaksi tuntia.
Päälle kaakaojauhetta koristeeksi.
Ja sitten nauttimaan. Oma tiramisùni on kaikkien juhlien hitti. Buon appetito!