Todella kestävä ja vedenpitävä talvipuku kohta 6v pojalle???

  • Viestiketjun aloittaja Pauzi
  • Ensimmäinen viesti
Pauzi

Eli suosittelisitko jotain merkkiä? Mitä ei ehdottomasti kannata ostaa? Haluaisin mieluummin ostaa pojalle henkselihousut ja toppatakin, jotka kestävät (todella) kovaa kulutusta, ja joiden päälle ei sitten loskakeleillä tarvitse viritellä mitään kurahousuja...

Missä merkissä on laatu ja hinta kohdallaan? Mikä merkki sitten ei ole hintansa arvoinen? Ennen on ns. halpishaalarit kestäneet ihan hyvin, viimetalvena meni 1 haalari ja kahdet housut. Polvet ja takamus kuluivat niin puhki, ettei lopulta edes voinut paikata niitä. Nyt en haluaisi kovin monia vehkeitä ostaa, joten on kai viisainta panostaa laatuun.
 
No Corduraa siis sinun pitää valita housuihin, koska sillä on paras hankauksen kesto. Toki muissa tapauksissa kannattaa vertailla sitä hankausarvoa. Cordurassa on jopa 100000 ja tavallisemmissa vaatteissa 10000-30000. Esim

Tälläisiä tuotteita löytyy useammalta valmistajalta, vaikkapa

JonathanCordura (haalari) http://www.jesperjunior.fi/jonathancordura
SuperRemu (haalaria, irtohousua) http://www.travalle.fi/superremu.php
Reimatec + (haalaria, housua) http://www.reima.fi/fi/mallisto/ronan/ Mutta tässä jää hankauksenkesto 50000
RasavilCordura (haalaria, housua) http://www.rasaviltuote.fi/fi/mallisto/cordura_mallit/

Lassien G-tech on hyvin hankausta kestävä, mutta sille ei luvata vedenkestoa http://www.lassie.fi/materiaalit

Legotec ja Ticketin mallit ovat olleet oman kokemuksen mukaan kestävää, mutta hankausarvoja ei kerrota ja tuskin ovat noiden vertaisia. Lennen vaatteet ovat hyviä, mutta hankauksenkesto ei ole niiden etu.
 
Jos ajattelit kaksiosaista pukua, niin kannatta varmaan hommata yksi takki ja useammat housut, koska pitäähän niitä housuja välillä kuivata ja pestä. Ainakin Lassien suprafill on hyvä loskasäällä, mutta en tiedä saako sitä muuna kuin haalarina ja kulutusta se ei välttämättä kestä enää tuonikäiseltä kovin hyvin ja varsinkaan jos ei ole lunta.

Meillä parhaita haalareita on ollu just toi Jonathanin condura-haalari ja Helly Hansenin haalari, jota ainakin Hesassa voi tai on ainakin voinut ostaa Herttoniemessä sijaistevasta myymälästä.
 
meillä on pian 6-vuotiaalla käytössä reiman henkselihousut ja takki. Molemmissa ns.lumilukot. Takki oli n.60e ja housut n.30e. Ovat kestäneet hyvin ja poikakin on ollut tyytyväinen. Pukua kun poika ei enää kelpuuttanut. Ei ole tarvinnut kuriksia käyttää, tämä oli meillekkin kriteerinä, koska ei tuo kuriksia mielellään enää käytä..
 
Minäkin suosittelen vahvasti Cordurasta tehtyjä housuja tai haalarin alaosaa. Nämä kestää toella paljon paremmin kun normaali kangas. Meilläkään ei tavallinen haalari kuten lenne, reimatec, lassietec kestä hehjänä yhtä kautta niin ollaan siirrytty kokonaan Corduraan.

kuten tuolla ajeimmin mainittiin niin nämä mallit ainakin saatavilla:
- Rasavil Cordura (tätä meillä käytetty ja tykätty kun kestää hyvin ja pitää vettä)
- Reimatec + (tulossa testaukseen nyt talvella)
- Lassie G-tech (tämäkin tulossa testaukseen nyt talvella)

näiden lisäksi myös Super Remu ja Jonathan Cordura on saatavilla.
 

Yhteistyössä