Toi tyttö huutaa pulloa tunnin välein, oisko se pullovieroituksen aika?

  • Viestiketjun aloittaja zzzzzzmama
  • Ensimmäinen viesti
zzzzzzmama
Meillä tyttö 11,5kk. nyt kun oli kipeenä niin annettiin taas pullo öisin.. noh, nyt se heräilee noin tunnin, puolentoista välein, rääkyy niin kauan kun saa pullon.. ja aamulla on sitten pissassa koko sänky ja likka.. oiskohan se sitten aika vierottaa pullosta? kokonaan, vaiko vaan yöpullosta? varmaan aloittaa niin, ettei saa päiväunillekaan pulloa sänkyynsä? kamalaa tuo sen huutaminen, huutaa aivan ku jalkaa leikattais irti ja herättää koko muunkin talon, ei auta silittelyt eikä hyväilyt.. pullo vaan kelpaa!! yöllä sitä on ite niin sippi ettei vaan kertakaikkiaan jaksa sitä huutoa kuunnella. ajattelin että vkloppuna olis hyvä hetki vierottaa, saan sitten päivällä nukkua kun mies on kotona..
 
zzzzzzmama
Alkuperäinen kirjoittaja lisää ruokaa;23413578:
Syöhän se jotakin kiinteitä jo että ei sen takia huuda nälkäänsä?
Kyllä se syö ihan kunnolla jo ruokaa, onhan se jo kohta 1v :) illalla vetää kunnon iltapalan.. et nälkä en uskois olevan..
 
"vieras"
Tunnin välein? Olisiko kuitenkin kyse siitä että tankkaa sairastamisen jälkeen. Aika hankala homma vierottaa, jos tunnin välein kaipaa juomista. Tuntuu, että joku muu saattaisi vaivata.
 
zzzzzzmama
[QUOTE="vieras";23413701]Tunnin välein? Olisiko kuitenkin kyse siitä että tankkaa sairastamisen jälkeen. Aika hankala homma vierottaa, jos tunnin välein kaipaa juomista. Tuntuu, että joku muu saattaisi vaivata.[/QUOTE]


joo, viimeyönä joi mielestäni 3 x 200ml VETTÄ, monessa eri erässä.. ei edes itke maitoa, vesikin kelpaa..
 
"äiti"
Jos oli jo pärjänny ilman yöpulloa,niin miten sujui edellinen vieroitus? Mä en oo koskaan antanu pulloa lapselle sänkyyn,maito juotu aina sylissä ja sit sänkyyn nukkumaan. Yöpullosta vierotettiin (ikää lapsella sillon n 10kk) sillee että sovittiin miehen kans kellonaika mitä ennen ei pulloa annettu. Sit aina kun alko sujua yöt siihen kellonaikaan asti hyvin,niin siirrettiin myöhemmäks (siis ensin ei ennen yhtä,sit ei ennen kahta jne) kunnes päästiin siihen että yks pullokerta yössä riitti vauvalle. Sitten vaan pikkuhiljaa vähennettiin maidon määrää pullossa,kunnes tuli se eka yö kun ei tarvinnu pulloa. Sen jälkeen ei sitten annettu enää. Koko tähän "prosessiin" meni n 3 viikkoa.

Kannattaa vierottaa edes yöpullosta,ja unimaidoista muutenkin. On oikeesti aika mukava fiilis itsellä kun myöhemmin tajuaa että "hei,toi ei enää tarvii mitään tiettyä juttua nukahtamiseen". Meiän vauva siis n 9-kuiseks asti nukahti sekä päivä- että yöunille joko rinnalle tai pullolle,ja piti saada tutti suuhun. Oli myös yli 6kk ennen kun oppi nukahtamaan muualle kun syliin/viereen. Nyt kohta 1,5v nukahtaa tilanteen mukaan tutti suussa tai ilman,rattaisiin/pinnasänkyyn/aikuisten sänkyyn (viereen ja siitä voi sitten siirtää pinnikseen)..
 
"sama"
joo, viimeyönä joi mielestäni 3 x 200ml VETTÄ, monessa eri erässä.. ei edes itke maitoa, vesikin kelpaa..
Odottele jonkin aikaa, että tilanne tasaantuu ja juomiset/maidot jää siihen 1-2 kertaan per yö. Vieroita vasta sitten. Sairastamiset usein sekoittaa noin pienen elimistön. Meillä ainakin tankataan sen jälkeen, mutta tilanne palautuu kyllä.
 
Osaisiko jo juoda sellaisesta Ainun taika-mukista? Meillä on annettu sänkyyn sellainen (vedellä täytettynä) ja muksu on sieltä hörppinyt yöllä jos on jano ollut. Meillä on kyllä tuo alkanut toimimaan vasta jostan 1,5v tienoilta...
 
zzzzzzmama
ollaan jo kerran aiemmin vieroitettu yöpullosta, mutta sai pullon takaisin sänkyyn kun oli kipeänä.. ja siitä se homma taas lähti.. tosiaan koitan antaa tuttia, silitellä.. ei kelpaa, sit kun annan pullon niin oikein huokasee ja juo, ja alkaa nukkuun kun on juonut.. en tiedä olisiko et on tottunut nukahtamaan pullolle, vai mikä on..

ajattelin että huomenna voisin aloittaa heti aamusta niin, että en anna pulloa ollenkaan makkariin, maito juodaan aina olohuoneessa ennen unia, josko sitten alkaisi tottumaan ajatukseen.. varmaan tulee oleen rankkaa, mutta rankkaa se on yölläkin sitä vettä kiikuttaa ja vaihtaa vaippaa taukoomatta..
 
"Jenis"
Mä en tuon ikäiselle enää antais sänkyyn ruokaa. Mutta mä oonkin pahis :) Vieroittaisin kaikista unijuomista kerralla - muutama yö menee varmaan silitellessä, mutta eipä teillä nytkään järin hyvin nukuta...
 

Yhteistyössä