Toimiiko työnantaja väärin?

  • Viestiketjun aloittaja uu121u
  • Ensimmäinen viesti
mä...
Aikuinen, fiksu ihminen keskustelisi asiasta suoraan ensin pomon kanssa ja sitten vasta soittaisi liittoon. Ensimmäisenä ne liitosta kysyy, että mitä pomo on sinulle sanonut. Et voi sanoa, että se sano sen sanoneen niin, että...
 
Tässä työsopimuslaista pari pykälää:

5 §
Työnantajan velvollisuus tarjota työtä osa-aikaiselle työntekijälle


Jos työnantaja tarvitsee lisää työntekijöitä hänen osa-aikatyötä tekeville työntekijöilleen sopiviin tehtäviin, työnantajan on tarjottava näitä töitä osa-aikatyöntekijöille 6 luvun 6 §:stä riippumatta.

Jos 1 momentissa tarkoitetun työn vastaanottaminen edellyttää sellaista koulutusta, jonka työnantaja voi työntekijän soveltuvuuteen nähden kohtuudella järjestää, työntekijälle on annettava tällainen koulutus.

6 § (13.1.2012/10)

Vapautuvista työpaikoista tiedottaminen


Työnantajan on ilmoitettava vapautuvista työpaikoistaan yleisesti yrityksessä tai työpaikalla omaksutun käytännön mukaisesti varmistaakseen, että myös osa-aikaisilla ja määräaikaisilla työntekijöillä on samat mahdollisuudet hakeutua näihin työpaikkoihin kuin vakituisilla tai kokoaikaisilla työntekijöillä. Käyttäjäyrityksen on vastaavia menettelyjä noudattaen ilmoitettava vapautuvista työpaikoistaan myös vuokraamilleen työntekijöille.

Kannattaa lukea tuolta: FINLEX
 
Viimeksi muokattu:
"vieras"
Millainen työsopimus sinulla ap on? Määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva? Molempiinhan voidaan laittaa koeaika. Monissa tes:ssä 4 kk tai maksimissaan puolet määräaikaisuuden pituudesta. Koeajan jälkeen irtisanomisesi ei olekaan ta:lle enää ihan pikkujuttu. Etenkään, jos on palkannut uuden työntekijän toistaiseksi voimassa olevalla työsopimuksella tekemään vastaavaa työtä kuin sinunkin työsi.

Ehdottomasti yhteyttä liittoon. Ei mene nyt ihan pykälien mukaan tuo kuvio.
 
"vieras"
Siis sinä et ole edes kysynyt vielä pomoltasi onko väitteissä perää, vaan olet soittamassa suoraan liittoon?? Oliko ikää 10v vai miten ihmeessä kukaan aikuinen ihminen ei älyä tarkistaa huhujen todenperäisyyttä ensin! Ja eihän sinua ole edes irtisanottu vielä?? Hohhoijjaa.
 
"ltm"
[QUOTE="vieras";27302011]Siis sinä et ole edes kysynyt vielä pomoltasi onko väitteissä perää, vaan olet soittamassa suoraan liittoon?? Oliko ikää 10v vai miten ihmeessä kukaan aikuinen ihminen ei älyä tarkistaa huhujen todenperäisyyttä ensin! Ja eihän sinua ole edes irtisanottu vielä?? Hohhoijjaa.[/QUOTE]

Leikitään mukana.

Ap soittaa aamulla liittoon, saa kenties tietää että irtisanominen olisi laiton riippuen miten asian esittää.

Sitten riemusta hihkuen, lällättäen tai raivona menee esimiehen juttusille nyt ihan oikeasti naamatusten ja papattaa liiton kommentit, uhkaa hyvässä lykyssä vielä vahingonkorvauksilla ja liiton lakimiehillä ja sitten selviää että joku on joko vahingossa ymmärtänyt väärin tai vedättänyt aapeetä.

Mitä mahtaa tapahtua? :saint: Saako ap jatkaa, arvauksia?

Käy nyt hyvä ihminen aamulla ensimmäisenä juttelemassa ASIALLISESTI esimiehen kanssa että olet kuullut tällaista huhua, mikä mahtaa olla totuus.
 
"vieras"
Nämä ovat toisaan niiiiin hienoja ketjuja, kun aloittaja ei osaa kertoa asiioden todenperäistä tilannetta, eikä stiä mitä on aikanaan työnanatjan kanssa sovittu, tai mitä lukee työsopimuksessa. Lisäksi koko juttu perustuu toisen käden tietoon ja huhuihin. Viisaita vastaajia riittää, varsinkin niitä, jotka ovat aina työnantajan kanssa napit vastakkain ja ainoa neuvo on riitauttaa liiton kautta asiat ennenkuin niitä on edes olemassa. Nämä jutut ovat yleensä aina värittyneitä ja siksi niihin vastaaminen on lähes mahdotonta. Ja lisäksi, kun meillä ei ole päätösvaltaa, vaikka täällä päätöksiä tehdäänkin - toista osapuolta kuulematta.
 

Yhteistyössä