Toimintaterapia?

tähän on vaikea vastata kun pojalta oon kysellyt niin muistaa kertoa et on trampoliinilla pomppinut........

erileisia harjotteita riippuu siittä paljon minkä takia lapsi on toiminta terapiaan ohjattu....

tasapainoharjottelua (yhdelläjalalla seisominen) erilaisia kehon hallintaan liittyviä harjotteita ja havannointia ..... meillä poika dyspraksia adhd tyyppisesti on diaknoosina toistaiseksi joten siihen liittyviä toimintoja harjoittavat....
 
Meillä tytöllä toimintaterapia on alkanut toukokuussa ja toimintaterapia tehdään leikin kautta. Tytöllä lievä älyllinen kehitysvammaisuus ja on ollut hypotoninen pienestä pitäen, joskin nyt jonkin verran helpottanut.
Aikaisempana diagnoosina oli kehityksen monimuotoinen gäiriö, joka muuttui kehitysvammaisuudeksi huhtikuussa.

Tytöllä on käsien alueella aisti yliherkkyyttä ja sen takia tekevät paljon käsillä kaikkea, esim etsivät herneiden joukosta palapelin osia jonka sitten kokoavat. Keskiviivan ylittävät harjoitukset vaikeita ja niitä tehdään paljon, keinumisia, kalojen onkimista astiaan ym. Nyt syksyllä aletaan totuttelua käsien alueella vibraattoriin. Aistiyliherkkyyden takia ei siedä käsistä ohjaamista ja sitäkin harjoitellaan pikku hiljaa.

Tässä on vain pieni osa toimintaterapiasta, mutta ei olla kauaa vielä käytykkään. Toivottavasti tästä oli jotain hyötyä. :)
 
Leikin avulla erilaisia harjoitteita kynätehtävistä liikunnallisiin ja yksilöllisesti lapsen mukaisesti. Mahalaudalla ovat olleet, pelailleet lautapelejä ja liikunnallisia pallopelejä, tramboliinilla, erilaisia tasapainoharjoituksia. Poika kovasti on tykännyt =)
 

Yhteistyössä