Toimiva kodinhoitohuone, kerro millainen sinulla

  • Viestiketjun aloittaja omaa suunnitellaan
  • Ensimmäinen viesti
omaa suunnitellaan
Meillä on kodinhoitohuone vasta suunnitteluasteella. Nykyisessä asunnossa sellaista ei ole, joten kyselen nyt vinkkejä muilta. Mikä on hyvin suunniteltu sinun khh:ssa, mitä muuttaisit? Mikä kokoinen on riittävä khh?

Millaista kaappitilaa siellä tarvitaan? Pesuaineille ja likapyykeille tietty, mutta mitä sen lisäksi? Kannattaako khh:ssa säilyttää puhtaita vaatteita, lakanoita... Silityslauta? Ompelukone?

Kuivausrumpu meille tulee mutta kuinka paljon olisi käyttöä kuivauskaapille? Entä miten olette järjestäneet pyykkinarut/-telineet? Missä kuivatat lakanat, peitot ym isot pyykit?

Jos teillä on khh:ssa kuravaatteiden pesupiste niin minne ripustatte kuravaatteet kuivumaan? Oma kuivauskaappi likaisille, kosteille vaatteille? Voisiko khh:ssa olla tuulikaappi, jossa kurahuolto va kuravaatteiden säilytys tapahtuu?

Kannattaako khh olla erillisenä vai käyttää sitä myös saunan pukutilana?
 
meillä erillinen khh,jossa neliöitä 15.sinne kuljetaan eteisestä suoraan tai ulkoa erillisestä ovesta.siellä kaksi ikkunaa. siellä pyykkikone,kuivauskaappi,kuivausrumpu, silitysrauta ja mankeli. siellä kaappi likapyykeille.ja siivouskaappi.ja meillä myös kaksi kaappia pyyhkeille ja lakanoille.khh on neliönmallinen-joskin pitkulainen eli ei perinteinen suorakaide.siellä myös kaappi jossa ompelutarvikkeet ja ompelukone-jota tytär käyttää.paljon laskutilaa,vaatteiden viikaukseen jne.meillä laskutilaa 1,5 seinää...meillä 4lasta ja 2 aikuista ja näillä aplajon vaatetta kuluttavaa harrastusta(jalkapallo,tennis,laskettelu)tästä syystä halusin ison khh;n. en muuttaisi huoneestamme mitään.ja suurimpana onnistumisena pidän sitä ettei sitä sijoitettu saunan yhteyteen ns. pukuhuoneeksi ja että sille varattiin neliöitä runsaasti-joskus olen ajatellut että hankin vielä keskelle huonetta ison neliönmallisen korkean pöydän,jonka aarellä tyttäret ompelee,samalla kun minä hoidan pyykkejä. vielä en ole sitä tehnyt koska nuorimmainen viihtyy leikkien siinä lattialla...
 
Minä taas olen toinen ääripää edelliseen verrattuna. Ajattelin ja ajattelen edelleenkin, että koska kodinhoitohuoneessa ei paljon olla, niin siihen ei kannata neliöitäkään haaskata. Täytyy kuitenkin muistaa, että rakentaminen maksaa n. 1500-2000 eur/ neliö!

Meillä khh onkin tarkkaan suunniteltu kompakti ratkaisu. Pesukone ja kuivausrumpu löytyy ja niitä käytetään paljon, kuivauskaappia ei ole ja sitä en edes kaipaa..khh:ssa on reilusti kaappitilaa myös lakanoiden, pyyhkeiden, pesuaineiden, vaippojen ja kaikkien kylpyhuonetavaroiden ja siivoutarvikkeiden säilyttämiseen. Vaatteita siellä ei juuri säilytetä, paitsi vauvan vaatteet, koska vaipat vaihdetaan khh:ssa. Khh:n allas on reilun kokoinen, kokonaisuudessaan matallisen tason kanssa "allasalue" on 120 cm pitkä. Altaassa huuhdon lasten (3 kpl) kuraiset vaatteet ja altaan yläpuolella on katossa koukkuja, joihin jätän vaatteet kuivamaan (koukkuihin on ripustettu henkarit, joten vaatteet kuivaa tosi nopeasti). Siten vain huuhdotuista vaatteista ei valu likavettä ympäri tiloja, kun niitä ei tarvi liikutella..

Khh:n toinen pää on tehty saunan eteistilaksi ja siinä on 2,5 metriä istuma/ vaatteidenvaihtotilaa ja näiden penkkien alla on säilytystilaa.

Kokonaisuudessaan kodinhoitohuoneessa on neliöitä 7,5...

Pyykkinaruja meiltä löytyy ulkoa ja yläkerran kylpyhuoneesta. Yläkerrasta siksi, että siellä ne vaatekaapitkin on eikä alakerrassa...

Mutta kukin tyylillään, tärkeintä on miettiä mitä khh:ssa haluaa tehdä. Meillä harrastekamppeet yms. säilytetään kuistin kaapeissa, koska en halua niitä khh:n lojumaan.

Meillä oleskellaan olohuoneessa ja khh:ssa, joten siitä tehtiinkin sitten todella väljä.
 
niin ja tietty siellä on kuraluiska ja kaksi allasta nyrkkipyykille-ja kurapyykille.meillä taas kaikki vaatteet kuivataan kuivauskaapissa tai kuivausrummussa-siitepölyallergioiden takia.

vaatteita ei säilytetä kodinhoitohuoneessa-ne vaan kulkee sitä kautta treensitä pesuun ja sitten puhtaat treenikamoille on varattu eteisestä kaksi kaappia (ns. sisäveranta). meillä tämä suuri kodinhoitohuone ei toimi oleskelutilana vaikka suuri onki-mutta siellä on helppo toimia vaikka kolme hlöä yhtäaikaa-ja radiokin sieltä löytyy...emme ole joutuneet kodinhoitohuoneen suuren neliömäärän takia tinkimään muista tiloista;olohuoneessa on tilaa 44neliötä, ruokatila 27neliötä, takka-tv-huone 32neliötä ja koko talon asuinneliöt 320neliötä plus autotallit,varasto, työtila yht. 102neliötä.
 
kodinhoitoa
\
Alkuperäinen kirjoittaja 27.04.2007 klo 10:28 sannimaria kirjoitti:
emme ole joutuneet kodinhoitohuoneen suuren neliömäärän takia tinkimään muista tiloista;olohuoneessa on tilaa 44neliötä, ruokatila 27neliötä, takka-tv-huone 32neliötä ja koko talon asuinneliöt 320neliötä plus autotallit,varasto, työtila yht. 102neliötä.
Heh, heh... Ette tosiaan joutuneet tinkimään...

Jos on kaksikerroksinen talo, jossa makuuhuoneet yläkerrassa, kannattaa miettiä haluaako kuskata pyykkejä ylös-alas. Meillä on makuuhuoneet ja sauna yläkerrassa ja siellä myös pyykinhuoltotila erillisenä pienenä 5m2 tilana. Kurahuolto tehdään autotallissa. Jos neliöitä olisi varaa rakentaa enemmän, tekisin sisäänkäynnin yhteyteen erillisen kuraeteisen, johon voisi työntää myös lastenvaunut ja säilyttää kauden urheiluvälineitä. Saunan pesuhuoneen yhteyteen tekisin pienen pukeutumistilan, josta olisi käynti myös erilliseen pyykkitilaan.
 
toimiva khh, taitaa olla 7-8m2...yläkerrassa makkarit ja kylpyhuone mistä pyykkikuilu alas kkh:een. Khh:ssa ei ole ovea sillä en kuivaa pyykkejä ulkona enkä halunnut eettä kuljemme arkisin aina sen kautta. Loppujen lopuksi kurakautta kestää todella vähän aikaa vuodesta. Khh:sta löytyy paljon kaappitilaa, altaat missä huuhtelen kurahousut yms jos tarvetta, kuivausrumpu ja pesukone. Lasten vaatetta siellä säilytän muuta en.
 
ekassa talossamme khh oli sijoitettu saunatilan viereen ns.pukutilaksi.nykyisessä talossa se on erillään saunasta,lähellä eteistä ja tämä ratkaisu ekaan verraten parempi.suosittelen.tilaa 9neliötä,jossa kuivausrumpu ja pyykkikone.laskutilaa ,vesipiste.meillä ei kuraritiläkkö-joka varmasti olisi hyvä olla.
 
Se kuraritilä on tosi epäkäytännöllinen. Meillä on vielä tosi iso sellainen, mutta ei siinä mitään kuraisia lapsia voi pestä, vesi roiskuu aina ympäri seiniä ja kaapinovia, vaikka kuinka olisi varovainen. Meillä lapset korkeintaan riisutaan sen ritilän päällä ja vaatteet huuhdotaan altaassa. Kengät usein nostan ritilän päälle kuivumaan, mutta eipä siitä juuri mitään muuta hyötyä ole. Sanoisin että pirun kallis turhake...
 
idea
Kuraritilälle kannattaa tehdä oven viereen "suihkunurkka". Siis ei ritilää oven eteen, vaan esim. oven vasemmalle puolelle omaan syvennykseensä, jossa kaakeliseinät. Siihen kohtaan kattoon naru tms. niin voi ripustaa haalarit kuivumaan henkarissa. Kaakeliseinät on helppo suihkuttaa puhtaiksi, eikä tarvitse kuraritilän yli kävellä aina sisään tullessa.
 
neljän äiti
Meillä suuri khh, kaappitilaa on hyvin ja syvennys pyykkitelineelle. Khh:ssa säilytän pyyhkeet, lakanat, siivoustarvikkeet, lääkkeet, kaikkea ihmesälää ja lapsilla siellä oma askartelutarvikekaappi. Kurakeleillä tullaan sieltä sisään, iso allas, johon voin heittää kuravaatteet, pahimmat kurat huuhdotaan jo ulkona vesiletkulla. Altaan yläpuolella oksat johon ripustan kuratumppuja kuivumaan. Khh:ssa meillä myös vesivaraaja ja ilmanvaihtokone, ja siis myös pesukone ja kuivausrumpu.

Khh:sta on käynti suihkuun ja saunaan. Jos rahaa ei olis tarvinnu miettiä, olis ollu erillinen pukuhuone, mutta ei siis ainakaan tässä talossa. Jos joskus vielä rakennetaan, haluaisin erillisen kura-/harrastevaatehuoneen, johon mahtuis vaunut, sukset kenkiä ym. kaikkea sellasta likasta vaatetta. Ja ihan oma pesukone kuravaatteille ja isot altaat ja kuivauskaappi kuravaatteille. Suihkun ja saunan lähellä olis sitte oma khh ns. puhtaalle pyykille. Ja sieltä ei siis välttämättä tarttis mitään uloskäyntiä. Mutta kaikki tällainen tarkoittais isoja neliömääriä ja kustannuksia, joten voi olla liian kallista ainakin meille ikinä. Ja jos joskus olis intoa ja varaa rakentaa uutta, niin sitte on jo lapset isompia, eikä tätä kurasotaa tarvii enää harrastaa tässä mittakaavassa. Harrastusvälinetilaa tietenkin olis sitte hyvin.

 

Yhteistyössä