Toinen nimi kutsumanimenä?

  • Viestiketjun aloittaja ?
  • Ensimmäinen viesti
?
No se vaihtoehto on nyt täysin hylätty, että Eemeli olisi toisena nimenä, mutta kuitenkin kutsumanimenä. Niin monet on sanoneet sen olevan vaivalloista. Ja yhtä nimeä en vain haluaisi antaa. Matias-nimeä en voi edes harkita, yhdellä läheisellä on se nimenä :) Eemeli Johannes on kyllä ihan kiva, samoin Eemeli Anton, mitä joku ehdotti. Täytyy nyt miettiä vielä, eipä tämä niin vakavaa ole ;)
 
Minun tyttäreni nimi on Sara Janika. Ja Janika on hänen kutsumanimensä. Itsellänikin on toinen nimi kutsumanimenä enkä kokenut sitä mitenkään vaikeaksi. Jos esim. lääkärissä kutsuttiin etunimellä korjasin asian. Senpä vuoksi laitoin tyttärelleni toisen nimen kutsumanimeksi.
 
fiuu
Meillä on kolmas nimi kutsumanimenä. Jos sen nyt kokee vaivaksi, että joutuu ensitapaamisilla ja lääkärissä korjaamaan, niin olkoon sitten vaivalloista. Kaikki, jotka lapsen tuntee, tietää kyllä.
 
palma
Alkuperäinen kirjoittaja JONSERED Baroness of Bastardia:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Miks vanhemmat haluaa sitten antaa sellaisen nimen, jossa toinen tai kolmas nimi on se kutsumanimi? :eek:
Miksei sitä laiteta ekaks nimeks, jolla haluaa lasta kutsuttavan? Ei tajua.
Suomenkieli hakee luonnollisen rytmin. Eija Maria Möttönen on luontevampi, kuin Maria Eija Möttönen ja jos molemmat nimet ovat mieleisiä.
Mitä väliä? Tuskin kukaan Maria Eija Möttösen nimen kuullessaan alkaa pohtia, että olispa paremman kuuloista jos nimet olisivat toisinpäin. Kivempi se on varmaan elää vain 95-prosenttisesti sointuvan nimen kanssa, kuin 70 vuotta jatkuvasti korjailla nimeään. Ne alleviivaukset papereissa on nimittäin aika viitteellisiä, koko ajan silti saa olla korjaamassa.
 

Yhteistyössä