Toisen kaksosen keskenmeno

  • Viestiketjun aloittaja Siiseli
  • Ensimmäinen viesti
kokemusta löytyy...

ensimmäinen kaksonen poistui masusta hirveän supistuksen kera ihan alku viikoilla. (verta tuli hirveesti ja se löntti tuli perässä, sori en osaa kuvailla paremmin :ashamed: )

toinen kaksosista tuli ulos rv13 järjettömän kivun kera..ja verta tuli litratolkulla.. :'(
 
Meillä tuli kolmannen lapsen kanssamatkustaja kesken rv 15. Verta tuli paljon ja hyytymiä. Ultraava lääkäri oli sitä mieltä että tämä "kaksonen" ei ollut kehittynyt normaalisti vaan jäänyt jotenkin kehittymättä kokonaan. Niska-poimu ultrassa en käynyt vko:lla 12.

Muuten raskaus jatkui normaalina loppuun saakka, tosin ultrassa seurattiin useasti sikiön vointia ja sitä paikkaa missä kesken mennyt oli kiinni kohdussa.
 
Ei ole kokemusta alkuvaiheessa asiasta, mutta kylläkin jo lähellä puoliväliä.

Ultrassa rv 7+6 havaittiin, että odotan kaksosia. Vähän myöhemmin epäiltiin, että he olisivat kaksoset.

Rakenneultrassa rv 18 havaittiin, että toinen vauvoista oli menehtynyt. Muistelen lääkärin sanoneen, että mitä pidempänä toisen menehtyminen tapahtuu, sitä suurempia riskejä siitä voi aiheutua jäljelle jääneelle.

Meillä toinen syntyi rv 35. Hänellä epäiltiin kaikenlaisia liikunnallisia ongelmia, mutta niiltä hän onneksi välttyi. Hän on nykyään ihana, terve 3-vuotias pikkumies.

 
Niin, epäiltiin siis, että vauvat olisivat olleet identtisiä. Identtisyyteen liittyy omat riskinsä ainakin meillä osittain yhteisten kalvojen ja yhteisen istukan takia. Yhden ultranneen lääkäri mukaan "turvallisinta" olisi, jos vauvat olisi erimunaisia ja istukat olisivat eri puolilla kohtia.

Sori vaan korjaukseni, olen ihan noviisi tällä palstalla enkä osannut muokata aiempaa viestiäni, jos se edes on mahdollista...
 
Meillä pojan kaksonen tuli rv 8+4 ulos. Ei tiedetty kahdesta ennenkuin menin ultraan keskenmenon jälkeen tarkistukseen, onko kaikki tullut ulos. "Täällä on vielä yksi" oli lääkärin lausahdus. Lapsivesi kasvoi puoliväliin raskautta asti "tuplaten", joten maha oli iso. Itketti kun kuuli ihmisten arvailuja, "On niin iso maha, että taitaa tulla useampi"
 
On kokemus..Mulla alko runsaalla verenvuodolla viikolla 6, jolloin luulin saavani keskenmenon..Seuraavana päivänä menin kättärille jossa tehtiin ultra ja siellä selvisi, että toinen meni kesken ja toisen sydän sykki...Kontrolleja oli viikonvälein ja kun oltiin varmoja että toinen on "turvassa" niin pystyy jatkamaan normaalein neuvola käynnein vaan. Kätilö pelotteli sillon että nämä yleensä päättyy keskenmenoon molemmat ja odotin pelokkaana toisenkin menetystä...Nyt on np-ultrassa käyty ja viikkoja 15 ja mallikkaasti se toinen kasvaa ja tanssahtelee masussa :) Välillä vaan on ns. ikävä toistakin meijän vauvaa, joka ei jaksanut kasvaa ja elää masussa...
 
Siiseli
Haluaisin vielä tietää miten ultrassa on todettu toisen kaksosen keskenmeno? Itsellä oireet viittasivat keskenmenoon kaikin tavoin, aluksi osaamaton lääkäri ei saanut ultrattua, ja myöhemmin (useamman viikon päästä kun aloin epäillä olevani edelleen raskaana) ultratessa lääkäri totesi vain vatsassani vielä elävän vauvelin.

 
en jaksanut kirjautu
Eli joku kysyi mistä sen näkee, että on ollut kaksoset alunperin. Minulla oli ainakin varjostuma kohdussa (johon oli ihan looginen selitys, mutta empä muista, Sikiöpussi?), ja kiinnityskohdassa näkyi hematoomaa ja alkuun lapsi veden määrä on normaalia suurempi. Meillä pelättiin myös tämän toisen kaksosen keskenmenoa ja seurannat olivat aivan loppuun asti 1xkk alkuun 1x vko (tosin kärsin supisteluista koko raskauden ajan). Liimasukat oli pienellä jalassa kun syntyi ihan terveenä. Vielä joskus sitä pohtii, että jospa noita tallukoita olisikin saanut kaksi vaikka aikaa tapahtuneesta on jo melko kauan.
 
Meillä jäi myös toinen kaksosista kesken, ilmeisesti jo 4-5vkolla, joten ultrassa näkyi rv 12 vain sikiöpussi ja istukka. Koska ei vuotanut ulos, laitettiin diagnoosiksi B-vauvalle tuulimuna. Kontrollissa rv20 ei enää näkynyt sikiöpussia, joten se on litistynyt jonnekin, kuten odotettiinkin. Paljon on ollut supisteluja ja sairaalassakin on niiden takia oltu, en tiedä liittyykö mitenkään tähän kaksoseen.
 

Yhteistyössä