Toive levollisista öistä...

  • Viestiketjun aloittaja taavi
  • Ensimmäinen viesti
taavi
Meidän lapsi on 1v2kk ja vieläkin herättelee yöllä useita kertoja. Pelkkä tutin nosto riittää yleensä. Joskus on tutti suussakin mutta vauva haluaa ilmeisesti varmistaa, että äiti/isä on lähellä. Itseä alkaa rasittaa todella, kun 2 herätystä yössä tarkoittaa hyvää yötä. Yleensä herätyksiä useampia. Vauva on nukkunut omassa huoneessa 1 v lähtien. Nyt tuntuu, että otanko pinnasängyn takaisin viereeni, jottei tarvitsisi rampata toisessa huoneessa useita kertoja yössä.

Eli antakaa toivoa, milloin ne vauvat alkavat nukkua!!! Ja neuvojakin otan mielelläni vastaan!
 
Meillä on poika 1v1kk. Otin pojan takaisin meidän huoneeseen ja pinnasänky on kiinni meidän sängyssä. Ihan sama homma, jos yö menee hyvin, on ollut "vain" 2-3 herätystä. Tuttia suuhun, aina sekään ei
riitä...vesiryyppyä... Hohhoijaa kun olen väsynyt. Aamuisin herätys 6, kun on töihin meno.
Parhaana yönä saattaa nukkua jopa 4h yhteen menoon. Tuttia on mielstäni melkoinen riesa kun siitä pääsisi ehkä helpottaisi. Mutta miten sen saa pois?

En nyt ehkä osannut auttaaa sinua, mutta vertaistukea saat täältä :hug:
 
No eihän tuossa auta kuin pieni unikoulutus ja palvelut pois!
Parina yönä saattaa itkeskellä, mutta kun et palvele tutin laittamisessa ja nousemalla ylös, niin pian sen oppii. Tämä on hyvä keino, jos oikeasti haluaa nukkua yönsä.

Opetat siis lapsesi nukahtamaan omatoimisesti ilman muiden ihmisten tai välineiden (tutti, maito tms.) apua. Suosittelen, lopputulos on palkitsevaa koko perheelle! =) Muuten tuo rulianssi vaan jatkuu ja lapsen saadessa lisää "luonnetta" ja tahtoa, kouluttaminen on vielä vaikeampaa.
 
Muumi75 harmaana
\
Alkuperäinen kirjoittaja 06.01.2006 klo 22:43 harmaa kirjoitti:
No eihän tuossa auta kuin pieni unikoulutus ja palvelut pois!
Parina yönä saattaa itkeskellä, mutta kun et palvele tutin laittamisessa ja nousemalla ylös, niin pian sen oppii. Tämä on hyvä keino, jos oikeasti haluaa nukkua yönsä.

Opetat siis lapsesi nukahtamaan omatoimisesti ilman muiden ihmisten tai välineiden (tutti, maito tms.) apua. Suosittelen, lopputulos on palkitsevaa koko perheelle! =) Muuten tuo rulianssi vaan jatkuu ja lapsen saadessa lisää "luonnetta" ja tahtoa, kouluttaminen on vielä vaikeampaa.
Olisko sulla "ohjeita" siitä unikoulusta? Aikoinaan pojan ollessa n. 6kk yritettiin sitä "tassukoulua", mutta se on niin tulkinnan varainen -ainakin meidän neuvolatädin ohjeet, että ei siitä silloin ainakaan meinannut tulla mitään. Meillä olisi toiveena, että poika oppisi nukahtamaan illalla itse ilman nukuttamista. Ikää kaverilla on nyt 1v 4kk. Kiitos ajastasi! :flower:
 
Tein tuon unikoulutuksen ja samalla maidosta vieroittamisen yhtäaikaa. Ikää oli noin 8 kk. Lapsi nukkui omassa huoneessaan.

Kun hän heräsi itkemään, menin hänen luokseen ja sitten laitoin takaisin makuuasentoon. Hän alkoi nousemaan ylös ja sanoin vain että "ei". Sitten menin patjalle hänen viereensä nukkumaan. Huusi aikansa mutta en reagoinut kun vasta 15 minuutin kuluttua laittamalla taas nukkuma-asentoon (nousi aina seisomaan sänkyä vasten). Ja taas sama, menin siihen viereen lattialle maate sanomatta mitään. Huusi noin 1½ enemmän ja vähemmän, ihan kiukkuitkua ja sitten alkoikin itsekseen laulamaan unilauluaan ja nukahti. Sitten siirryin omaan huoneeseen nukkumaan.

Aamuyöstä sama tilanne uudelleen, itki vain ½ tuntia, sillä en sanonut mitään ja käänsin siinä vieressä patjalla nukkuessani vain selkäni.

Seuraavana yönä heräsi vain kerran ja itki tunnin ajan samalla rutiinilla.
Kolmantena yönä heräsi jälleen kerran, ja tällä kertaa laitettuani nukkuma-asentoon lähdin huoneesta pois. Itki vain vajaa 15 minuuttia eikä edes kovaa. Oli jo vähän "alistunut" että jaahas, tää on tätä, turhaan tässä huudan... ;) Neljäs yö olikin täysin hiljainen, jotain pieniä inahduksia, mutta osaisi itse nukahtaa tai sitten ne tulivat unissaan, mutta ei tarvinnut edes nousta.

Ainoo vaan, että kukas kouluttaisi äidin nukkumaan...? :D Opettelin itse sitten noin viikon ajan nukkumaan ehjiä öitä. Se olikin vaikeaa kun oli tottunut heräämään monta kertaa yössä. Mutta nyt siis nukutaan kaikki hyvin, lukuunottamatta sairastelujen yhteydessä tai kun esim. viikko itten puhkesi pari poskihammasta. Lapsi saattaa myös hyvän yöuniviikon jälkeen vielä ikäänkuin testata sinua. Sama itkeskely voi alkaa uudelleen, mutta se kysyy määrätietoisuutta ja päättäväisyyttä ja usein menee parissa päivässä ohi. Eli pidä pintasi. Tuntuu aluksi raskaalta, mutta kuten jo sanoin, palkinto on sitäkin maittavampi. =)
 
Lisään vielä että sain tältä palstalta akioinani vinkin ostaa unilelun. Ostin sallaisen Babyfehnin samettisen riepumaisen unilelun, joka oli tärkeä apuväline nukahtamisessa ja yöllä. Se voi antaa lapsellesi turvaa tms. lohtua ja korvata tuttia. Meillä ainakin sitä välillä imetään ihan tosissaan =)
 
Jo meillä kans tyttö 1v2kk ja ei nuku öitänsä kokonaan herää 2-5kertaa yössä sitä jo miehellekin sanoin et nyt on pakko pikku hiljaa saada nukkua muutama kuukaus ilman heräilyä tai sekoo pää ku toinen syntyy toukokuus ja jos on asian suhteen yhtä hankala kun esikoinen niin voi elämä..Jotain tarvis keksii mutta ei millään yölläkä jaksais huudattaa kauan ku ite väsy mut tietty olis sen väärti no nyt kyl nukkuu aina melki aamuun pinnasängys no tänään heräs vasta ku sit jo nousiki mut välil tarvii jotain tehdä välil riittää pelkkä käsi ku työntää pinnojen välistä..Eikä sitä tiä saanko mä enää tän toisen tulokkaan takia edes nukuttua ennen ku se syntyy mut silti et sais herätä sillon ku ite herää eikä sillon ku tyttö.. :(
 
Miepä kerron teille kauhujuttuja meän ihanasta pojasta, joka on viimein oppinut nukkumaan yönsä...ja hän on nyt 2 vuotias!

Että kyllä ne lapset joskus oppii nukkumaan...hänki yhtäkkiä! Vieläkin tosin herää huutamaan öisin, mutta sitä ei kestä kuin maksimissaan viisi minuuttia ja se tapahtuu ehkä pari kertaa ja siihen ei tarvi reagoida mitenkään muuten, ku peittelee uusiksi. Mutta siiis tähän asti meillä on valvottu ja huudettu yöt enemmän tai vähemmän...

Oli lopetettu palvelut, pietty unikoulua (oikeastaan meillä siis oli ikuinen unikoulu tuon vuodeniästä kahteen vuoteen, kun silloin vuoden iässä otettiin yömaito pois ja tutti.) ja kokeiltu kaikkea mahdollista ja mahdotonta...esimerkiksi unikoulu kesti kaksi viikkoa ja kaksi päivää (muistaakseni) ennekuin meillä nukuttiin olikohan se nyt 6h putkeen...ja pahimmillaan poika huusi 5h putkeen (tietenki olin vieressä ja rauhottelin tasasin väliajoin...)

Että semmosta...ja tosiaan tuossa tohinassa meille syntyi toinen pienokainen...jonka kanssa valvon nyt...ikää on jo 7kk ja rytmi aivan päin seiniä...että tämmöstä meillä...Onneksi toinen edes nukkuu!!! :D

Minun piti vissiin jotaki järkevääki sanoa...no mutta aattelin siis kertoa meistä, ku en oo tosiaan kuullu, että kellään olis ollu näin vaikiat yöt...siis tosiaan 2 vuotta heräilyä yleensä parin tunnin välein...muutama yö oli semmonen välillä, että nukuttiin yks 4 tunnin pätkä...ja tosiaan suoraa huutoa, johon ois aina auttanu maito, mutta kun sitäkin annoin välillä (kun väsyin) niin se meni aina siihen, että sitä piti kohta olla juoksemassa tunnin välein...juuh. :heart:

Mutta toivossa on hyvä elää...ja nyt koitan tämän toisen tiitiäisen kanssa oppia elämään ja saaha muokattua rytmiä...nyt taitaa olla menossa neljäs yö, kun näyttää ukkeli valvovan tuonne kolmeen neljään... :whistle: :ashamed: :eek: :D

Mut voimia teille kaikille! :hug: :D :wave:
 
melina
meidän tytteli on nukkunut täysiä öitä 5 kk iästä lähtien mutta nyt (marraskuussa täytti 1 v.) herää tosi aikasin aamulla tai kerran yössä. en tiedä olisiko jotain yhteyttä siihen että oppi kävelemään??
 
Hei Melina, sama homma meillä!
Ilmeisesti liittyy ikään ja oppimiseen nuo univaikeudet. Oi niitä aikoja kun nukuttiin koko yö aamuun (jopa 8.30) asti! Nyt herätään 5.30 ja yöllä huudellaan, vaikka lasta ei palvellakaan. Ikää 1v1kk.
 
Meillä oli samanmoista tossa pari kk sitten. Mutta mies oli sitten tiukkana ja sanoi, ettei enää mennä antaan tuttia. Laitoin sängyn viereen rivin tutteja. Muutamana yönä itki hetken ja nukahtikin sitten uudelleen. Nyt nukutaan yöt putkeen! Mä varmaan ravaisin edelleen antamassa tuttia.
Mä kans mietin tota tutista vierottamista, mutta en sitten vielä ihan lähde siihen.

Vilma ja Onni 1v5kk
 

Yhteistyössä